[REVIEW] MSI GTX 680 Lightning

poruka: 62
|
čitano: 12.133
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: [REVIEW] GeForce GTX 680
14 godina
neaktivan
Re: [REVIEW] MSI GTX 680 Lightning
zvonac kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Najjeftinju HD7970. Razlika između nje i najjeftinije GTX 680 Lightning na nabavi je gotovo 1.300 Kn.

Bome 15-20% bolje performanse  u korist gtx 680, ne vrijedi nikak 1300kn više spram 7970, to se lako da kompenzirat da budu izjednačene, tak da te sulude cifre padaju u vodu, što se tiče  gtx 680..

Htio si reći, prosječno 5 do 10% bolje. 5 kao donja, 10 kao gornja granica, recimo. S time da se HD7970 u svakom slučaju bolje overklokira od GTX 680, određene referentne verzije i više od nekih nereferentnih istog čipa - općepoznata činjenica, dakle hlađenje u ovoj seriji nije nimalo presudno po tom pitanju; samim time i jedna referentna HD7970 OC-ana bez problema će dostići u 99.9% performanse jedne GTX 680 Lightning, i to još naknadno dodatno overklokirane (zna se da je redovito stabilni 24/7 rad na najobičnijem referentnom zračnom hlađenju prilično lako postići uz 1.100MHz GPU/1.500MHz RAM - skoro uvijek). To što se samih performansi tiče; pitanje mnogo boljeg hlađenja u ove GTX 680 što automatski sa sobom povlači u principu logičnu činjenicu da je dosta hladnija i znatno tiša u radu i isto tako pri opterećenju,... te tehnologija koje ona kao čip podržava, a HD7970 ne, to je već nešto drugo.

U mom mišljenju također stoji da su cifre sulude jer za maksimalno desetak % bolje performanse u startu dati skoro 1.300Kn više je, unatoč prednostima koje Lightning 680 posjeduje (hlađenje, naponska regulacija, Adaptive VSync, CUDA, PhysX), stvarno gotovo uvijek nepotreban luksuz, pogotovo ako se uzme u obzir da se za razliku u cijeni kupi polovan i5-2500K s jamstvom, primjerice.

Svi problemi čine se rješivima ako se ljudi ne svađaju.
14 godina
neaktivan

ja san mislia na asus hd 7970 ili

Grafička kartica Gigabyte HD7970 OC, 3GB GDDR5, DVI, HDMI

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.10.2012 19:58 (pivac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
pivac kaže...

ja san mislia na asus hd 7970

Asus ti se ne isplati kupit jer je 600kn skuplja od ostalih, a nikakva je razlika. Jedino ako misliš na DirectCU II, u tom slučaju ti se više isplati uzet Lightning.

14 godina
neaktivan
pivac kaže...

ja san mislia na asus hd 7970 ili

Grafička kartica Gigabyte HD7970 OC, 3GB GDDR5, DVI, HDMI

Gigabyte, govoriš o Windforce 3X modelu. Sjajan komad hardvera.

Hacker907 kaže...
pivac kaže...

ja san mislia na asus hd 7970

Asus ti se ne isplati kupit jer je 600kn skuplja od ostalih, a nikakva je razlika. Jedino ako misliš na DirectCU II, u tom slučaju ti se više isplati uzet Lightning.

Apsolutno, Lightning je duplo bolji izbor od DCII.

14 godina
neaktivan

a ova Gigabyte HD7970 OC, 3GB GDDR5, DVI, HDMI??'

14 godina
neaktivan
pivac kaže...

Odličan izbor.

14 godina
neaktivan
pivac kaže...

Za te novce, ja bih osobno uzeo MSI GTX 670 PE. Ali nećeš pogriješit koju god da uzmeš.

14 godina
neaktivan

hmm e sad koju uzet

14 godina
neaktivan
pivac kaže...

hmm e sad koju uzet

HD7970 Windforce 3X, u principu ništa lošije hlađenje - bolji clocker; bolji je izbor. Ako kažemo da je ta kartica zvjerčina od 6'7'', onda je GTX 670 PE inču manja takva zvjerčina. Slikovito rečeno - HD7970 WF 3X zericu snažniji izbor.

15 godina
Caesar et Brutus kaže...
pivac kaže...

hmm e sad koju uzet

HD7970 Windforce 3X, u principu ništa lošije hlađenje - bolji clocker; bolji je izbor. Ako kažemo da je ta kartica zvjerčina od 6'7'', onda je GTX 670 PE inču manja takva zvjerčina. Slikovito rečeno - HD7970 WF 3X zericu snažniji izbor.

Ali Kepler ima adaptive v-sync..;)

I manje troši.

I tiši je...

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
14 godina
neaktivan

Joj, opet pocinjete.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

odo ja danas do procesora narucit asus hd 7970 ako ne uzimam gigabayte :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
pivac kaže...

odo ja danas do procesora narucit asus hd 7970 ako ne uzimam gigabayte :)

zasto pobogu referentnu karticu uzimat? jesam ti na pm objasnio sve..

buka je enormna vidjet ces i to je velika mana.... DIRECT CU II top je dobra kartica ali nema baš neko oc potencijal.. skuplja je od ostalih modela.. Uzmi ovu gigabyte hd 7970 ili uzmi neku nereferentnu gtx670... kao što sam i ja .. Sve zavisi što ti treba.. ovih 3gb Vrama nemozes iskoristit nikako..

Osobno sam testirao BF3 na 3 monitora i bilo je iskoristivo tek nekih 2.5gb na full postavkama i sve.. na 1 monitoru to ne moze biti niti 1.5gb vrama.... a BF3 je jedna od zahtjevnijih igara..

Razmisli još jednom sto ces kupiti jer to nisu mali novceki :)

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
13 godina
neaktivan

Asus DCII TOP HD7970 model je odlican kloker ali pod uslovom da nema problema sa naponom, a to ti je cista sreca na kakvu ces karticu naletiti, jer ima ljudi koji kazu da im sve normalno radi ima oni koji se zale da je napon na tim karticama zakljucan (uglavnom lutrija sa kojom se ja ne bi igrao ako mislis da klokas)

http://www.guru3d.com/articles_pages/asus_radeon_hd_7970_directcu_ii_review,23.html 1.3v i 1250MHz odlican je OC.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
14 godina
neaktivan

a ova koliko je bolja od msi r6950 twin f unlocked

MSI GTX 670 PowerEd, OC, 2GB, 2DVI, HDMI, DP
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ja mislim da si ti trebao otvoriti novu temu, a ovu temu nek moderatori srede ipak je ovo tema o GTX680.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
pivac kaže...

a ova koliko je bolja od msi r6950 twin f unlocked

MSI GTX 670 PowerEd, OC, 2GB, 2DVI, HDMI, DP

GTX670 PE OC je mnogo bolja od HD6970.

iclock2much
14 godina
neaktivan

upravu si malo san je zagusia nista nek urede ovo.

16 godina

Dali dotična kartica može raditi u sli sa MSI gtx 580 twin frozrIII sa 3 gb memorije????

Nemožeš stisnut i prdnut.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
goodie kaže...

Dali dotična kartica može raditi u sli sa MSI gtx 580 twin frozrIII sa 3 gb memorije????

Ne.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
15 godina

Pitanje jedno. Danas sam si nabavio MSI GTX 680 Lightning, ali me bune taktovi u GPU-Z. Čine mi se mali i ne podignuti. Ne bi ništa clockao ali zar tvornički ne bi trebali biti podignuti, ili ja nešto ne kontam (vjerovatno je to slučaj). Molim za pomoć i prilažem sliku GPU-Z-a.

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
MasterOfDisaster kaže...

Pitanje jedno. Danas sam si nabavio MSI GTX 680 Lightning, ali me bune taktovi u GPU-Z. Čine mi se mali i ne podignuti. Ne bi ništa clockao ali zar tvornički ne bi trebali biti podignuti, ili ja nešto ne kontam (vjerovatno je to slučaj). Molim za pomoć i prilažem sliku GPU-Z-a.

Hvala.

defaultni takt ti treba biti spusten a ne podignut na (1202mhz) ti nije tocan (treba biti 1110mz){#}, a trenutni iznad (1006mhz) je na koliko kartica trenutno radi sto vec znas! pa koji ti je bios upaljen? iako to nebi trebalo utjecati jer daju iste mhz samo su naponi drugaciji tj max!

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
15 godina
Stjepanj kaže...
MasterOfDisaster kaže...

Hvala.

defaultni takt ti treba biti spusten a ne podignut na (1202mhz) ti nije tocan (treba biti 1110mz){#}, a trenutni iznad (1006mhz) je na koliko kartica trenutno radi sto vec znas! pa koji ti je bios upaljen? iako to nebi trebalo utjecati jer daju iste mhz samo su naponi drugaciji tj max!

Switch je na sredini. Šta to znači!!

14 godina

klik

GTX 680 Lightning ima normal i LN2 bios.

Postavi swith na LN2 bios.

iclock2much

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Pretpostavljam da si grafu nabavio kao rabljenu pa je netko već vjerojatno fleshao otključani LN2 BIOS (sve GTX 680 L (osim prvih 5 000 komada) su dolazile sa softverski zaključanom kontrolom napona). 

U tom slučaju će ti gpu-z pokazivati ovakve, netočne, vrijednosti. Stvarni takt je 1202 MHz i to bez boosta (upravo zato gpu-z i očitava pogrešno, jer je s tim BIOSOM boost isključen), stvarni takt na kojem grafa radi možeš provjeriti na Afterburnerovom grafu.

Ovako je bilo kod mene; gpu-z pokazuje pogrešnih 1156 MHz, što je zapravo manje od stvarnog default takta.

Inače, ovaj thread je biblija za sve vlasnike ove kartice.

...but once you get locked into a serious hardware collection, the tendency is to push it as far as you can.
15 godina
Vojnik kaže...

Pretpostavljam da si grafu nabavio kao rabljenu pa je netko već vjerojatno fleshao otključani LN2 BIOS (sve GTX 680 L (osim prvih 5 000 komada) su dolazile sa softverski zaključanom kontrolom napona). 

U tom slučaju će ti gpu-z pokazivati ovakve, netočne, vrijednosti. Stvarni takt je 1202 MHz i to bez boosta (upravo zato gpu-z i očitava pogrešno, jer je s tim BIOSOM boost isključen), stvarni takt na kojem grafa radi možeš provjeriti na Afterburnerovom grafu.

Ovako je bilo kod mene; gpu-z pokazuje pogrešnih 1156 MHz, što je zapravo manje od stvarnog default takta.

Inače, ovaj thread je biblija za sve vlasnike ove kartice.

Puno hvala. Samo da pitam ako se možda sjećaš, na koliko si držao grafu znači za svakodnevnu uporabu, a ne za bench-anje, makar mislim da i kada je na LN2 Biosu ona je bolesno brza.

Evo na drugoj temi sam dao slike kada sam uključio LN2 Bios klik.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.2.2014 11:43 (MasterOfDisaster).
12 godina
neaktivan

1300 MHz bez dizanja napona, s tim da LN2 radi na višem stock naponu.

Memorija na mom primjerku je bila čudo, išla je preko 2000 MHz. 

...but once you get locked into a serious hardware collection, the tendency is to push it as far as you can.
15 godina
Vojnik kaže...

1300 MHz bez dizanja napona, s tim da LN2 radi na višem stock naponu.

Memorija na mom primjerku je bila čudo, išla je preko 2000 MHz. 

Dobro, ali za memoriju si mora dizati voltažu ako si išao preko 2000 MHz, a koliko bi išla bez mema bez dizanja voltaže.

17 godina

Ja sam memoriju mogao dizat do +500 ili 600 mhz bez diranja napona memorije tako isto +100 core bez napona... dalje za oboje je trebalo nesto jos V

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: [REVIEW] GeForce GTX 680
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice