ovako...imam u planu kupiti ovu karticu, i otisao sam u ADM da vidim sta imaju i nasao sam ovu ASUS i XFX graficku karticu...e sad mene zanima, zasto je razlika u cijeni izmedju ove dvije kartice tako velika??...hvala!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Asusova ima puno bolji hladnjak. To je jedina razlika, ali i mene čudi zašto je to 800 kn razlike.
Da, a takodje osim toga su ASUS-ove kartice općenito skuplje. I štoviše drže cijenu... Zašto? Eh to ne bih znao. Na kraju krajeva nisam tip od ASUS-a i nebih ionako dao 800 kn za marku!!! I nisam još imao prilike koristiti ASUS grafulje
Da, a takodje osim toga su ASUS-ove kartice općenito skuplje. I štoviše drže cijenu... Zašto? Eh to ne bih znao. Na kraju krajeva nisam tip od ASUS-a i nebih ionako dao 800 kn za marku!!! I nisam još imao prilike koristiti ASUS grafulje
da..ja sam uvijek bio, i evo sad sam na ASUS ovoj grafi, 7300gt, zato i planiram kupiti novu, jer ipak imam quada, pa je steta sa ovom 7300gt....
To vjerojatno nisu stavili nove cijene za ASUS karticu... Inače obje su referentne po pitanju clockova, ali ASUS-ova ima malo bolji hladnjak... Uzmi XFX jer njoj su obnovili cijenik , odnosno vidi koja je cifra ASUS-ici kada ju staviš u košaru.
malo nadodas para i kupis dvije XFX
Ako ti nije problem, uzmi si Sapphire Radeon HD4890 Vapor-X za 1600 kn. Ako je to ipak puno para, onda si uzmi ovu HD4870 od Sapphirea.
Ako ti nije problem, uzmi si Sapphire Radeon HD4890 Vapor-X za 1600 kn. Ako je to ipak puno para, onda si uzmi ovu HD4870 od Sapphirea.
a si siguran da ce to moj Q6600 iskoristiti i dal ce napajanje ostati citavo??
E u tom slučaju uzmi ovu drugu što sam ti stavio. Malo će biti na knap s napajanjem. Proc je OK.
E u tom slučaju uzmi ovu drugu što sam ti stavio. Malo će biti na knap s napajanjem. Proc je OK.
ah...sad se sjetio, pa jos malo pa izlaze 5*** serija i GTX 3** ....nis, po toga....hvala...al, i dalje ce me uvijek zanimati zasto su ASUS-ove stvari tako jako skupe!!
Zasto su skupe?
Primjer: Opel Vectra - 150 KS vs. BMW 150 KS - tko ce biti skuplji? (nemoj uzimat u obzir pogon, tu je razlika, ali ovako banalizirajmo).
Cinjenica je da ASUS-ova kartica ima bolji hladnjak, clockovi kartica su potpuno jednaki, čip je jedna - sto znaci da bi kartice trebale imat jednake performanse - jedina razlika bi bila u zagrijanosti :D
Zanima me dal ova grafička kartica može ići na moju konfiguraciju zabrinjavaju me ova dva pinska konektora??
Zanima me dal ova grafička kartica može ići na moju konfiguraciju zabrinjavaju me ova dva pinska konektora??
to ti je za napajanje! dobijes i adapter molex - PCI....nista ne brini, slobodno si uzmi, al meni jedino sto mi se ne svidja kod te grafe jer je referetna! pa stvara odredjenu buku...al sve drugo je ok 8/10!