Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 6.672
|
čitano: 1.244.484
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
suspendiran
Re: Rasprava o grafičkim karticama
Minneyar kaže...
Ctune kaže...

jer nisam fanboy ni jednog ni drugog vec koristim ono sto je kvalitetnije

i trenutno sam jos uvijek plav, kad crveni naprave bolji proizvod, pocrvenit cu bez problema :)

Lijep oksimoron

Ključna riječ "trenutno"! Pokušaj se fokusirati na sadržaj jer dosta puta se ne fokusiraš na sadržaj i  onda dolazi do projekcija bez temelja.

3 godine
protjeran
Rasprava o grafičkim karticama

izgleda da ce to trenutno tako i ostat

0 0 hvala 0
13 godina

Plavi "trenutno", a i vec godinama, nisu "kvalitetniji" nego eventualno imaju mjesta u budget buildovima za kupce kojima je ok ici na mrtvu platformu i ne planiraju upgrade vec kompletno novi sistem za x god. Frendu sam i slozio Intel sistem s 14600k jer je njegovim potrebama odgovaralo i dobio je bolju plocu nego kod AMD za manje pare, i jednako dobar ili bolji proc, al to su specificne potrebe di nemas puno para i ne zanima te upgradeanje u buducnosti. Arrow Lake fail necu ni spominjati, losije performanse od prosle 3 generacije za vece pare nego Ryzen X3D 

(naravno, pricam samo o gamingu)

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
4 2 hvala 0
16 godina

Prebacite se u cpu temu molimo vas lijepo.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
4 0 hvala 0
3 godine
protjeran
Minneyar kaže...

Plavi "trenutno", a i vec godinama, nisu "kvalitetniji" nego eventualno imaju mjesta u budget buildovima za kupce kojima je ok ici na mrtvu platformu i ne planiraju upgrade vec kompletno novi sistem za x god. Frendu sam i slozio Intel sistem s 14600k jer je njegovim potrebama odgovaralo i dobio je bolju plocu nego kod AMD za manje pare, i jednako dobar ili bolji proc, al to su specificne potrebe di nemas puno para i ne zanima te upgradeanje u buducnosti. Arrow Lake fail necu ni spominjati, losije performanse od prosle 3 generacije za vece pare nego Ryzen X3D 

je, kad kupis dobar cpu i za 7 godina shvatis da ti je preslab za novi gpu, neces sigurno kupovati top cpu jer ce ti trebati i nova memorija + nova maticna plus novo napajanje,

kupit ces solidan cpu da gura novu karticu i za njega ce te maticna kostati niti 70e

kakvi bozji apgrejti ?, nemoj takve gluposti izvaljivat

ce te dica tu citat po forumu i degradirat od tvojih nesmislenih upisa

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.7.2025 14:43 (Ctune).
14 godina
suspendiran
Minneyar kaže...

5070ti je isto također za specifične potrebe gdje nemaš puno para jer 5090 je puno bolja kartica koja daje puno bolje rezultate. Sve ispod 5090 je budget friendly za ljude očito bez para, naravno i ja pričam o gamingu jer ako ne ciljamo na max moguci fps nismo ništa postigli te baljezgamo iz te perspektive. Zamisli ti to neko ko kupi 14600k ne zanima ga upgrejdanje u budućnosti, kao i za takve su takvi procesori, ma odakle vadiš te baljezgarije? Kako ti po jednom frendu znaš ko šta može, voli, ili bude napravio u nekoj budućnosti. Strašno šta si ljudi dozvoljavaju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.7.2025 15:52 (Cryogenic).
16 godina

Gdje se proizvodi silikon za nvidija grafičke kartice?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
forumaš kaže...

Gdje se proizvodi silikon za nvidija grafičke kartice?

Fuj to Taiwan, nije kina ajd može proć kod ctune.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
14 godina
Ctune kaže...

samo sam se ispravio sto sam branio intel tamo di ne zasluzuje i naveo netocne podatke proizasle iz nedovoljne informiranosti

jer nisam fanboy ni jednog ni drugog vec koristim ono sto je kvalitetnije

i trenutno sam jos uvijek plav, kad crveni naprave bolji proizvod, pocrvenit cu bez problema :)

u vezi teme, uvijek cu ostat zelen, zna se ko je tata mata

hahah koja si ti spaljotina

3 godine
protjeran

grijem se pored degradatora, vruce je

samo da mi ne crkne maticna, cuo sam da neki cpu i maticne i ram plocice pale

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.7.2025 18:40 (Ctune).

0 1 hvala 0
12 godina

Radeon RX 9070 XT Roundup, 14 Cards Tested

0 0 hvala 1
12 godina
Ctune kaže...

Aj rokni slike vaseg HW ili moj PC navedi. Onda si forumas

scion of the storm
12 godina
metallic kaže...
Ctune kaže...

Ne može, za to mora otvoriti još jedan prozor u chromu a tu već dolazi do problema 

12 godina

A di ovo iskopas?!?! Staaari moj :D

scion of the storm
5 tjedana
protjeran
Ctune kaže...

u vezi teme, uvijek cu ostat zelen, zna se ko je tata mata

Nije ti dugo trajala krinka, vrlo brzo se vraćaš originalnom stilu pisanja :) A u vezi zelenih, tu sam te čekao, slažem se s tobom, da vidimo što kaže tata Jensen koji je najbolji gaming procesor za njegove kartice koje su najbolje na svitu:)

A sad nastavi kmečati, nazovi Jensena i objasni mu kako Intel nudi najbolju stabilnost na 4k rezoluciji .

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.7.2025 20:44 (SilomPrilika).
3 godine
protjeran
metallic kaže...

imam nekoliko laptopa i PCa

trenutno tipkam na i5 3570, kupio sam ga prije 15 godina, iskompajlirao je i boga i vraga, dusu si je izrnderira u premieru. Znao je danima kompilirat ili renderirat bez sekunde pauze na najobicnijem ventilatoru

ca je taj prosa ni najjaci tovar ne bi

i gle ga jos ni crka, radi savrseno ko prvega dana

jos uvik mi najkoristeniji pc, gejmersku zvir palim jednom u 3 miseca ves sam razmislja da migriram na njega ali tolko sam softverskog posla ulozil u ovo da jednostavno nemam snage sve ispocetka

nije to kinez

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.7.2025 21:10 (Ctune).
5 tjedana
protjeran
Ctune kaže...

imam nekoliko laptopa i PCa

trenutno tipkam na i5 3570, kupio sam ga prije 15 godina, iskompajlirao je i boga i vraga, dusu si je izrnderira u premieru. Znao je danima kompilirat ili renderirat bez sekunde pauze na najobicnijem ventilatoru

ca je taj prosa ni najjaci tovar ne bi

i gle ga jos ni crka, radi savrseno ko prvega dana

jos uvik mi najkoristeniji pc, gejmersku zvir palim jednom u 3 miseca ves sam razmislja da migriram na njega ali tolko sam softverskog posla ulozil u ovo da jednostavno nemam snage sve ispocetka

nije to kinez

Haha kako voliš muljati. I na prethodnom accountu si pisao istu stvar. Ne usudiš se napisati svoju pravu konfiguraciju jer znaš da ćemo za 15 minuta povezati tko si :) Mada, i ovako to već znamo.

3 godine
protjeran

pa mogu napisat ca hocu pod moj pc  kakve to veze ima

je bil sam tu pred 10 il vise godina, nit ne znam kak mi se akount zval nit koji sam meil koristil i nisam bil baniran neg godinama neaktivan, a s ovim akauntum sam tu vec par godina i tu i tamo nekaj napisem. ne zam zasto te sad to tako uzbudilo. ca bi treba pisati svaki dan ko ti ?

interesantnije je to da si se ti takav strucnjak iz vedra neba na forumu pojavil pred 5 tjedana 

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.7.2025 21:28 (Ctune).

1 1 hvala 0
5 tjedana
protjeran
Ctune kaže...

pa mogu napisat ca hocu pod moj pc  kakve to veze ima

je bil sam tu pred 10 godina, nit ne znam kak mi se akount zval nit koji sam meil koristil i nisam bil baniran neg godinama neaktivan, a s ovim akauntum sam tu vec par godina i tu i tamo nekaj napisem. ne zam zasto te sad to tako uzbudilo. ca bi treba pisati svaki dan ko ti ?

interesantnije je to da si se ti takav strucnjak iz vedra neba na forumu pojavil pred 5 tjedana 

I dalje nisi odgovorio kako to da je tata Jensen odabrao AMD za svoje grafičke kartice :), podijeli nam malo svoje mudrosti.

12 godina

Evo jedan lijep detaljan video o FG-u, testirano hrpa Nvidinih kartica.

Najzanimljiviji dio je RTX5060 8Gb koja je = RTX4060Ti 8GB, muči se sa FG-om na 1440p, trza, VRAM udara u limit a neki ovdje vele kako teraju 4K 120+ FPS-a sa FG-om, zanimljivo 

1 1 hvala 0
16 godina

Meni FG na 16 gb vrama radi normalno

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Možda da drugar stavi 2 u sli pa bi to bilo onda 16gb, jeli ima podrške za sli, da ga spasimo dobrim savjetom, te 2 kartice bi bile onda svakako isplativa kupnja, 1000e za 16gb vran, RT On 

17 godina
Wiz3m4n kaže...

Možda da drugar stavi 2 u sli pa bi to bilo onda 16gb

Tehnički to bi bilo zanimljivo; ali niti Nvidia više ima podršku za SLI u driverima, ni igre više ne podržavaju isti.

No, može se napraviti Lossless scaling varijanta, čak i sa dvije različite kartice. Tehnički, čak bi bilo izvedivo i sa integrirušom!

14 godina
suspendiran
TomoR kaže...
Wiz3m4n kaže...

Možda da drugar stavi 2 u sli pa bi to bilo onda 16gb

Tehnički to bi bilo zanimljivo; ali niti Nvidia više ima podršku za SLI u driverima, ni igre više ne podržavaju isti.

No, može se napraviti Lossless scaling varijanta, čak i sa dvije različite kartice. Tehnički, čak bi bilo izvedivo i sa integrirušom!

To nikako da isprobam na integruši i 4060ti a na dnevnom redu je već par tjedana.

3 godine
protjeran
Cryogenic kaže...

U prevodu ljubomora i zavist jer netko sa dokazima igra na 4K preko 100 fps'a za 350 eura. Sve ostalo su dijagnoze i projekcije, ono kad vidiš video 4060ti 8gb cyberpunk 4k 100+ fps i kažeš sebi ne, nije istina, nemoguće  .Baš me zanima jel ima kakva psihološka dijagnoza općenito za te stvari, ono vani nebo plavo a osoba kaže ne nisi u pravu nebo je crno. Nemreš vjerovat.

vecina njih, otvori postavke i stavi global sve na ultra i pici pri cemu nemaju ni blizu vizualnih detalja kako bi mogli imati

evo recept za ultra:

u igri koja podrzava rezolution scale - dignemo ga na max, ako igramo u 4k, time ce igra renderirati u 8k i kompresirati sliku nazad u 4k. Isto kao i kod mobitela kad slikamao na kameri od 50mp pa gledamo sliku u 1080p rezoluciji - izgleda puino ljepse nego da smo slikali u 1080p jer je puno vise detalja kompresirano u nju. Time ujedno i rijesimo problem zamoucenja TAA, pa mozemo slobodno dlss ugasiti

ukljucimo path tracing na max

rezultati

5090 ce se gusiti na 10fps cak i u slucaju 2k rezolucije

vizualni detalji - brutalno dobri

2 1 hvala 0
12 godina
Boris grozni kaže...

Opet ti o Cryo 8gb kartici, jesi ti poremecen ili sto tocno?
Covjek ti je stavio 4k videe gdje sve leti u 100+ fpsa i ti opet tupis po svome kao netko je rekao, NE nije rekao vec dokazao i stavio videe s svog racunala sto si ti tocno napravio po tom pitanju????
Treba ti lupiti ban na pola godine tupis po njemu i njegovoj kartici vec 2 mjeseca odi na lijecenje

Tko o čemu kralj banova o banu 

Opet o debunkanju gluposti koje se šire ovim forumom zadnje vrijeme, da:

So, as you go down and down on product stack, the FG become maybe a tougher and tougher sell.
Despite it being probably the main marketing point of this cards.

That brings me to RTX5060.

DLSS + FG X2 1440P

We look at X2 mode on the RTX5060, and LoU Part 2 only loses 28% which dose actually knock the base frame rate down under 60FPS which you could argue if it is responsive enough for you because we're getting up in almost 40ms territory.

Hop on over to Marvel Rivals and you are losing 30%, remember this is only x2 mode and Marvel Rivals is not even VRAM intensive game.

This is the type of GPU price range where you might be tempted to use FG in this game particulary to get higher FPS, but that's not really the case.

In Stellar Blade you losing 28% of your base FPS knocking you to 60FPS so you could argue that this would be decent, althrought i did notice that Frame Time spikes are little bit more aggressive when you using FG because it's pushing the VRAM (i ovo je na 1440P).

It's only gets, and this is bad, about 28% more FPS when it's supposed to get,you know, 2 times more frames.

It's bearly getting anything, you losing 31% of your BASE FPS trading that for these GENERATED FPS that bearly even higher then your base FPS.

This is also 50 series cards and that means it also have FGx4 mode, and i bet this will be much better right?

DLSS + FG X4 1440P

4x looks lot more like 2x mode on the 5060 because it's getting twice the FPS. You're losing 39% of base FPS. This drop off, this fall off for the RTX5060 is legendary. And partly why this numbers are really really bad on the RX5060 is the VRAM capacity, especially in games like DOOM The Dark Ages. And for the life of me, whenever i try to get this run in this game with FG on 8GB GPU's it just seems to absolutly break and you actually get less FPS by FG.

Using FG X4 in Marvel Rivals actually cut's your base FPS to half. Your latency is so much worse, it's look smoother but it dose not feel smoother or more responsive to play.

This same type of thing happens in Stellar Blade. You almost get half of your FPS cut out just by turing ON FG X4, it doesn't really make sense to use it at all. And this is the combine thing of the limited VRAM of RTX5060 and also the limited AI performance on the card despite 50 SERIES HAVING A LOT LARGER AI INCREASE ON THIS GEN, IT'S TWICE AS MUCH THEN 40 SERIES.

And that leads me to across the board, 50 series from Nvidia struggles quite a bit whit a lot if this games, FG X2 is not X2, is more like 2/3 if you have enough VRAM.

And x4 is more like x3.

Je, leti to na 4K +100 fps-a ali kao avlijanerska kokoš 

14 godina
suspendiran

4060ti 8gb 4k 100+ fps'a, jel nebo crno?  5060ti ili 5070 mogu radit samo bolje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.7.2025 15:57 (Cryogenic).
Moj PC  
2 3 hvala 1
17 godina
Boris grozni kaže...
Cryogenic kaže...

4060ti 8gb 4k 100+, jel nebo crno? 

Hvala kolega na trudu sve se vidi iz prilozenih videa!RTX on
vrinho ibme74 ??

Cyberpunk upscalean sa 1080p, Clair Obscur upscalean sa 720p, TLoU 2 upscalean sa 720p, Doom Dark Ages upscalean sa 720p, pa plus frame gen, i onda to radi dovoljno dobro da može da se napravi 20s klip za YT. Neviđeno sam impresioniran. 

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
6 2 hvala 2
12 godina
Cryogenic kaže...

4060ti 8gb 4k 100+ fps'a, jel nebo crno?  5060ti ili 5070 mogu radit samo bolje.

Super, ajd sad pošto si rekao da ju ipak nisi prodao odradi to kako spada. Za početak pobogu povećaj taj sitni HUD u ćošku.

Zatim upali frametime na afterburner hud-u da vidimo lag spajkove i koliko to sve fluidno radi pošto to u svakom videu kriješ kao zmija noge a nebi bilo od viška da uključiš i 0.1% i 1%low.

Također nebi bilo od goreg da prije snimanja uđeš u settings pa nam pokažeš sve postavke prije snimanja.

Sada ono najbitnije s obzirom da koristis FG, upali Steam In-game Overlay Performance Monitor jer programi poput Fraps-a i MSI Afterburnera vide samo maksimalne generirane frejmove, da bi vidjeli koliko je to tvoje zapravo igrivo trebamo vidjeti input FPS, FG generirani FPS i latencije.
Ovako će to izgledati klik

Čekam da me razuvjeriš 

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.7.2025 16:20 (ibme74).
16 godina

Pogledao prvi video, piše u kutu 100 fpsa ali djeluje kao 30, lik stalno trzucka u prostoru. 

drugi video kad se okreče kamera pa to je užas, kao da radi an 25 fpsa.

dalje nemam volje gledati.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.7.2025 16:27 (forumaš).
Moj PC  
2 2 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice