Rasprava o grafičkim karticama
- poruka: 6.671
- |
- čitano: 1.243.304
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
e pa o tome pricam..
moja 4070ti s, je na granici igrivog sa path tracingom i 2k
zahvaljujuci intel procesoru :) nemam stutteringa na 40 fps i poprilicno je igrivo, na amd x3d (top gejmerskom procesoru xaxaxa) ne bi bilo igrivo
zato i pikiram 5090 da zguta taj PT kako treba
E to se zove gaming, kupiš rtx 5090 za 3000 eura i onda godinama igraš cyberpunk i AW 2...reba dobro pogledati svaku scenu u tim igrama, upališ i gledaš satima pa se pomakneš metar i opet gledaš sarima.
Sa takvim pragom tolerancije naravno da je gaming luksuz. Hvala ti bože da nemam "oko za umjetnost", i ja i moj novčanik više nego zahvalni.
e pa o tome pricam..
zahvaljujuci intel procesoru :) nemam stutteringa na 40 fps i poprilicno je igrivo, na amd x3d (top gejmerskom procesoru xaxaxa) ne bi bilo igrivo
Sve sto mozes dobit sa tim Intelom naspram Ryzena u gamingu je BSOD
e pa o tome pricam..
Sve sto mozes dobit sa tim Intelom naspram Ryzena u gamingu je BSOD
Koji tocno? ovi kaj krepavaju vec 4 mjeseca kao na traci i dalje se nezna sto je uzrok? jel ima kakav noviji info osim da je memorija kriva preozbiljno su se uhvatili rijesenja nema šta
Ne znam, pitaj AsRock
Kad krenu krepavati u jednakoj mjeri na svim ostalim proizvođačima ploča onda se može pričati o problematičnom CPU-u.
Do tada je očito problem u AsRocku a Intel i dalje drži tron za najveći CPU fail u povijesti
Ne znam, pitaj AsRock
Kad krenu krepavati u jednakoj mjeri na svim ostalim proizvođačima ploča onda se može pričati o problematičnom CPU-u.
Do tada je očito problem u AsRocku
ma naravno ti znas kaj je problem a oni koji ih proizvode nemaju blagog pojam i optuzuju jedni druge
Intel i dalje drži tron za najveći CPU fail u povijesti
AMD FX je onda bio pljačka stoljeća.
Najveća prevara u "povijesti i historiji".
Ne znam u čemu je problem ?!
13 i 14 gen koji su riknuli, bili su poštenom Intelovom politikom zamijenjeni, ljudi su dobili nove procesore i dok nisu napravili zakrpe biosa microcodovima skroz su bili pošteni, pa i danas.
No, aMD je predstavio FX kao turbo procesor neslućenih mogućnosti, a ispao je smeće stoljeća.
je li zamijenjen kome što to nisu "te" najavljene performanse ?
Normalno da nisu.
Lopovska posla.
13 i 14 gen koji su riknuli, bili su poštenom Intelovom politikom zamijenjeni, ljudi su dobili nove procesore i dok nisu napravili zakrpe biosa microcodovima skroz su bili pošteni, pa i danas.
No, aMD je predstavio FX kao turbo procesor neslućenih mogućnosti, a ispao je smeće stoljeća.
Normalno da nisu.
Lopovska posla.
naravno da jesu ko god nije bio zadovoljan mogao je u roku 14 dana vratiti, poneko i nakon 30 dana (ko je kupio na Amazonu, npr)
Normalno da nisu.
Lopovska posla.
Jedno je loš proizvod koji radi (i dan danas) drugo je procesor koji faila, čini sistem nestabilnim i crkava.
Kruške i jabuke.
Još jače mi ove fore pa kao zamjene ga, da vadi ga van, šalji na servis, čekaj da to sve prođe, da odobre novi i da ti ga pošalju pa budi 2 tjedna bez računala i moli se da idući koji stigne na završi isto, baš pouzdan proizvod.
Ti si priv koji stalno spominje kako ti procesori nisu samo za gaming, sada zamisli koliko je super ljudima i firmama koji od sa tim računalima zarađuju pa kad trebaju nepouzdane degradatoreslati na reklamacije i čekati, koliko novca na tome izgube?
Inače crkavaju i dalje nakon tog famoznog "fixa"
Nvidia Smooth Motion za sve koji jos neznaju Nvidijin fičr za implementaciju Frame generationa u igre koje ga NE podrzavaju, dakle od danas mozete igrati SVE igre s tim i to s rxt 4xxx i 5xxx serijom!
Upaliti u nvidiji app , pokrenuti bilo koju igru i gledati doslovno 2x veci framerate! probao sam za test u Oblivionu doslovno s 90 na 180fps(nativno), lag prakticki neprimjetan za ove kezual gaming ratnike teski game changer!
RTx ON

Imamo to već godinu dana
Imamo to već godinu dana
Ima ali ovo je na driver razini ne official driver več za profi borce.
Imamo to već godinu dana na driver razini AMFM
Nevidija ne.
Znači nvidija kopira AMD
Znači nvidija kopira AMD
Svak svakog.
Nema Amd nista ovo je cisti ai za razliku od crvenog sranja, mozda kad ubace ai pa krenu u smjeru zvanom buducnost i skynet
https://youtube.com/shorts/oWBuObYftQ4?si=3vJD-9weaDW7Ps7d
Kruške i jabuke.
Još jače mi ove fore pa kao zamjene ga, da vadi ga van, šalji na servis, čekaj da to sve prođe, da odobre novi i da ti ga pošalju pa budi 2 tjedna bez računala i moli se da idući koji stigne na završi isto, baš pouzdan proizvod.
Ti si priv koji stalno spominje kako ti procesori nisu samo za gaming, sada zamisli koliko je super ljudima i firmama koji od sa tim računalima zarađuju pa kad trebaju nepouzdane degradatoreslati na reklamacije i čekati, koliko novca na tome izgube?
Ne, jedno je prevara uz obećanje da ti automobil ima 150 KS, a realno ima 80 ks.
To je AMD napravio s FX serijom.
Inače, uvijek stavljate jedan te isti video tog konja kojemu je riknuo 14900k nakon updatea microcodea i sad je to mjerilo za što ?
No, ovo nije tema o procesorima, zabrijali smo.
Ne znam, pitaj AsRock
Do tada je očito problem u AsRocku a Intel i dalje drži tron za najveći CPU fail u povijesti
A zasto je intel degradirao sto nisi pitao asusrog, crvenko ?
1% korisnika je imalo problem sa degradacijom na z690 i z790 plocama koje su dolazile s biosom koji automatski dize maksimalno takt, a korisnici koji su slusali svakakve budale u prijedlogu konfiguracija nisu stavljali dovoljno hladjenje pa je zbog temperatura dolazilo do degradacije takta
Dakle, problem je bio u biosima maticnih i u ovakvima kao ti "online majstorima za prijedlog konfiguracija" ne u intelu koji je dozvolio agresivan takt (mada je i on trebao upozoriti proizvodjace agresivinh maticnih o svome taktu sto ocito nije napravio). Na ostalim maticnim plocama, degradacije na intelu nisu zabiljezene
A sto je problem s crvenim krntijama ? ne zna se, predpostavlja se da je do memorije
kazes pitas asrock, a intel ti degradira
degradirao si ti davno i to jebacki
vidis da sam sebe pokapas svojim argumentima, sam sebe ces isamarat samo da nesto po intelu iskenjas. To vise nije tipicni fanboizam vec je na granici sa ludilom
Nema Amd nista ovo je cisti ai za razliku od crvenog sranja, mozda kad ubace ai pa krenu u smjeru zvanom buducnost i skynet
https://youtube.com/shorts/oWBuObYftQ4?si=3vJD-9weaDW7Ps7d
Pretjerujes.
Imao sam Radeonku 7800XT i AFMF2 je radio jako dobro gdje god sam ga isprobao.
Posebice jer se mogao kombinirati sa Radeon Chillom.
Inace Radeon Chill je jedan od najboljih featurea bilo kojih GPU drivera, volio bi da nesto takvo ima i Nvidia.
Kruške i jabuke.
Ne, jedno je prevara uz obećanje da ti automobil ima 150 KS, a realno ima 80 ks.
To je AMD napravio s FX serijom.
Inače, uvijek stavljate jedan te isti video tog konja kojemu je riknuo 14900k nakon updatea microcodea i sad je to mjerilo za što ?
No, ovo nije tema o procesorima, zabrijali smo.
Evo ti samo kad prodes kroz jednu temu na stranom forumu unazad mjesec dana nađeš slučajeva koliko hoćeš
Ne znam, pitaj AsRock
A zasto je intel degradirao sto nisi pitao asusrog, crvenko ?
1% korisnika je imalo problem sa degradacijom na z690 i z790 plocama koje su dolazile s biosom koji automatski dize maksimalno takt, a korisnici koji su slusali svakakve budale u prijedlogu konfiguracija nisu stavljali dovoljno hladjenje pa je zbog temperatura dolazilo do degradacije takta
Dakle, problem je bio u biosima maticnih i u ovakvima kao ti "online majstorima za prijedlog konfiguracija" ne u intelu koji je dozvolio agresivan takt (mada je i on trebao upozoriti proizvodjace agresivinh maticnih o svome taktu sto ocito nije napravio). Na ostalim maticnim plocama, degradacije na intelu nisu zabiljezene
A sto je problem s crvenim krntijama ? ne zna se, predpostavlja se da je do memorije
kazes pitas asrock, a intel ti degradira
degradirao si ti davno i to jebacki
vidis da sam sebe pokapas svojim argumentima, sam sebe ces isamarat samo da nesto po intelu iskenjas. To vise nije tipicni fanboizam vec je na granici sa ludilom
Nisam pitao ASUS jer plavko degradira na svim pločama pošto, znaš, nije problem u pločama
Hvala za objašnjenje dr. debug, prosljedi to sada ovima u intel pošto to nisu do kraja riješili ni sada nakon 4-5 BIOS updejta.
Nej se živcirat, nije ti to dobro za zdravlje
Jel ima Smooth motion preko Nvidia settings?Ne instalirava mi se app....
https://community.intel.com/t5/Mobile-and-Desktop-Processors/The-story-of-13th-and-14th-generation-processors-and-my/m-p/1692534/highlight/true#M84073
sudeci po ovome, ipak problem nije bio samo kod proizvodjaca agresivnih maticnih, intel je ipak imao tehnicku gresku u tome
redovnim bios updateom, nema nikakvih problema sa degredacijom
Sto se tice amd, ne mogu izguglati nikakvu ozbiljniju raspravu sa vise tehnickih detalja pa pitam chatgpt:
dakle niti kod njih nije problem na maticnama vec iskuljucivo failure samog procesora
inace AMDov L3 v-cache obozava velike temperature :)
Dakle, oba procesora imaju svoje failure
Ja se drzim plavog, ako sta zasteka zovem i dobijem novi bez problema. Intel na svojim propustima barem ne stedi kod garancije
fulali ste temu
samo sam se ispravio sto sam branio intel tamo di ne zasluzuje i naveo netocne podatke proizasle iz nedovoljne informiranosti
jer nisam fanboy ni jednog ni drugog vec koristim ono sto je kvalitetnije
i trenutno sam jos uvijek plav, kad crveni naprave bolji proizvod, pocrvenit cu bez problema :)
u vezi teme, uvijek cu ostat zelen, zna se ko je tata mata
jer nisam fanboy ni jednog ni drugog vec koristim ono sto je kvalitetnije
i trenutno sam jos uvijek plav, kad crveni naprave bolji proizvod, pocrvenit cu bez problema :)
Lijep oksimoron