LOL sad si valjda i koznatog nadmasio s glupostima, znaci ova razina deluzija... znaci usporedujes ovu s DLSS (i to nije receno koja razina DLSS) s NATIVE AMD, i jos je AMD i dalje ispred. I zakljucak je da je 4060 Ti bolji, rofl. Znas da AMD isto ima frame gen i FSR? Ti bice podrzavas i vjerujes i u onu 5070 = 4090 jel?
Nije bolja u fps'ima, isplativija je, ti razmišljaš na drugačiji način. Nije isto 350 eura za 110-130 i 800 eura za 140. Imam tv 144 hz, jel ima smisla davat 800 eura? Ne. Meni je čist dosta 110-144 fps'a za 350 eura.
ali opet govoris 350 za 110-130 (s DLSS) vs 800 za 140 (bez FSR). Onda usporeduj 800 za 300 fps kolko AMD postize s FSR. i onda je vec AMD bolji fps/EURu. sasvim je ok sto je tebi dovoljno 100 fps i 144 fps monitor. problem je cijelo vrijeme to misrepresentanje i uvjeravanje cijelog svijeta da 2+2 nisu 4. TEBI nema smisla davati vise za bolje, i to je fine, ali tvoj stav i hipoteza cijelo vrijeme je da je svatko tko da vise budala i svi su ljubomorni sto ti igras za 350 EUR. ko da je ikog briga, svi smo mi mogli kupiti jeftiniju karticu da smo htjeli, al ljudi imaju drukcije zelje i potrebe. ja odbijam i gledati ikakav upgrade ako nije bar +50% u odnosu na trenutnu grafu, dakle NV tempom gen over gen improvementa sam sad miran negdje do 2028. barem.
Nisam ja tebe prozvao nego ti mene, ja sam rekao da je 4060ti za 350 eura best buy, ti kažeš da sam rekao da je za 500 best buy, obična laž. Sa kojom karticom - DO 350 eura <-- možeš postići navedene rezultate sa nijednom. Najjači price per performace do 144 fps'a uz dlss. Ja ću usporedjivat grafe do 144 fps, jer mi netreba više, šta mi znači 9070XT na 300 fps'a kad mi je tv na 144? Koji je razlog bacanja para. Fejkfrejmofobija ili rasterizacija? Meni ta dva pojma ne znače puno u životu, nekom da ali mu novčanik pati.
Kakav ti GAIN imaš za 500 eura više kolko si dao? Imaš gain od 40-60 % za 500 eura više. Za te pare trebao bi imat GAIN od 143% kako kaže chatgpt, a ne 40-60%, i po tome je tvoja grafa neisplativa i to nemožeš shvatiti jer si financijski nepsimen i gledaš samo na frejmove per seknd odnosno koja daje više frejmova koja je jača ne gledajuči price per performance odnosno isplativost, netko gleda isplativost a netko fps i tu najebe novčanik.
Answer:
To justify a €500 more for GPU, you should get at least **143% the performance of a 4060 Ti. I po slici dolje tvoja kartica nebi trebala koštati više od 490-560 eura. A dao si 850.
Evo ga opet usporedujes kruske i jabuke. Opet usporedujes svoju s FG i moju bez. Tvojom logikom, moja ima MFG s kojim dolazi na razinu 5090, dakle ogroman gain najbolja kupnja ikad. Bolji FPS po euru.
A do 350 EUR si mogao s RTX 3080 puno bolje, vise VRAM i opcenito puno mocnija kartica. Al sad opet krecu argumenti sa strujom i garancijom lol. A sad bi se vec naslo i drugih opcija, 9060 XT je 369 EUR nova novcata i to 16 GB verzija koja nece krepati u pola naslova radi manjka VRAM-a, i isto ima i FG i FSR4, i na razini je 5060 Ti po sirovoj snazi.
Tako da bio si u krivu inicijalno, jos vise si u krivu sada, i zbilja vec tuzno za gledati i ocito su tu neki zesci kompleksi u igri jer nije normalno da netko ovako laze i misrepresenta u svakom postu.
Kako sam već rekao nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari, prodam 3070, nadodam cac 100 eura za 3080 300W bez gare, 100C temperature memorija, prdne mi grafa, ode investicija od 350 eura, ajmo izvadit novih 350-400 i kupit opet neštp ali ovaj put 4060ti sa garancijom, i kolko sam dao para u tri godine, 700 eura za 4060ti, nažalost financijski si nepismen i opet po koji put gledaš na veći fps umjesto price per performance.
Do 144hz
TL;DR:
If DLSS (especially DLSS 3) is a must, the RTX 4060 Ti 8GB at €350 is your best and likely only choice in that price bracket.
About 9060XT
Performance Comparison:
Raw rasterization (non-ray-traced) gaming:
RX 9060 XT and RTX 4060 Ti are fairly close; RX 9060 XT sometimes edges out the RTX 4060 in certain AMD-optimized titles, but the 4060 Ti generally leads by ~5–10%.
Ray tracing:
RTX 4060 Ti significantly outperforms the RX 9060 XT due to better hardware and DLSS support.
DLSS vs FSR:
RTX 4060 Ti supports DLSS 3, which provides better image quality and performance uplift than AMD's FSR.
RX 9060 XT only supports FSR 2.1 or 3 (AMD's upscaling tech), which is good but generally less effective than DLSS 3 in terms of image quality and performance gain.
💰 Price per frame with DLSS:
RTX 4060 Ti’s DLSS 3 can boost frame rates by 30-50% in supported games, giving it an edge in smoothness and higher resolutions.
RX 9060 XT relies on FSR which is less consistent, especially in ray tracing-heavy titles.
Summary:
DLSS support & Ray Tracing RTX 4060 Ti (better RT and DLSS 3)
Raw rasterization, no DLSS required RX 9060 XT is a good AMD alternative, sometimes better in non-RT games
Price sensitivity RX 9060 XT may be slightly cheaper
TL;DR:
If DLSS and ray tracing matter, RTX 4060 Ti wins.
If you want a solid AMD card with good rasterization but no DLSS, the RX 9060 XT is close and sometimes cheaper.
Tak da za 350 eura 4060ti i dalje bolji izbor.
LOL vecina ovoga su masne crno na bijelo lazi, otkud to izvlacis? Userbenchmark? da te usutkam jednom zasvagda s obzirom da je ovo sad vec ozbiljno trollanje i cisto laganje.
- 4060 Ti 5-10% bolji u rasteru - laz!!! zapravo je obrnuto, odnosno 9060 XT je oko 10% bolji. Slika s HW Unboxed u prilogu kao dokaz da lazes gnjusno.
- RT su doslovno unutar 2-3 fps sto ti sam kazes da je "nebitno", slika u prilogu, dakle opet lazes jer pises "SIGNIFICANTLY OUTPEFORMS" - opet gnjusna laz
- 9060 XT only supports FSR2 and 3? Koji k? Opet ekstremna laz i neistina posto podrzava FSR4 kao i FG. Jedino sto bi se zbilja moglo rec a to je da DLSS ima siru podrsku, to nije napisano, doslovno jedini argument koji nije laz i stajao bi.
Znaci doslovno sve sto si ispisao nisu vise niti misrepresentationi i usporedivanje kruski i jabuki nego outright lazi i neistine, vrlo lako provjerljive. Sad vec znam zasigurno da imas zescih psihickih problema, valjda od neimastine, ili u najmanju ruku nemas ni 0.1% pojma o cemu pricas s obzirom da copy pastas ovakve ocite AI neistine, tako da necu vise gubiti vrijeme ni zivce jer ocito zdrav razum, logika, troznamenkasti IQ itd nije za svakoga.
uzas, jos ce neki tumplek naletiti na tvoje postove i povjerovati... zbilja te sram moze biti