Meni je samo ledio komp nista vise nije bilo.
Zadnji put kazem i vise necu, salji grafu na servis
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Meni je samo ledio komp nista vise nije bilo.
Zadnji put kazem i vise necu, salji grafu na servis
Ma hocu, evo u ponedjeljak nosim u links, ali me sekira sto cu tjedan dana bit bez kompa, a nemogu bit 100% siguran da je gpu, jer nemam integrusu.
Jedino imam sestrin komp, ali napajanje tamo je chicony 400w, nezz dali bi mogao tamo ubacit gpu i vrtit filmove i slicno?? Pa da vidim.
Konfa tamo je chicony 400w, amd 5400k, 2gb 1600mhz, spinpoint f3 500gb
Trazi od njih da ti daju neku zamjensku na koristenje, reci da ne mozes ostati bez kompa da ti je potreban bla bla bla, dace ti neku polovnjacu sto radi i gg
Ja sam rijesio svoj problem gdje mi je vga imao sjenu na ekranu.bilo je do napanja i sad radi ko sat :D
Ja imam jedan problem vezano za r9270x pa ovako stvari stoje znaci imam dvije kartice gigabyte windforce jednu sam kupio kad je tek izasla a drugu poslje.E o cemu se radi ovu sto sam kupio kad je izasla ova serija hdmi prikljucak mi ne radi bas najbolje gubi mi spoj posto ona ima jos jedan izlaz za hdmi ali je drugaciji prikljucakpa me zanim jeli to moguce napraviti.A sto se tice druge ona opet ima problema sa hladjenjem temperature joj vec idu do 60°C-70°C sto mi se to nije dogadjalo sa ovom prvom pa me zanima jeli problem zamjeniti pastu na ovom modelu i jeli velika zafrkancija to odraditi.

Ovu sto sam poslje kupio i sto ima malo vece temperature ona je gornja medjutim ja sam ih testirao i solo i isto mi je bilo uvjek je imala vece temperature bar 5-7°C vece u bilo kojem testu.Sad je u cfx gornja samo zbog toga sto ona ima problem sa hdmi portom gubi kontakt.E da jos jedina razlika izmedju ove dvije graficke je sto imaju razlicitu memoriju jedna ima elpida a druge je hynix.Valjda nije u tome problem sto ova ima bas vece temperature.
Evo ja si narucio gt210 sa 3god gare za 250kn, da imam dok je 270x na reklamaciji, odnijet cu je cim stigne.
U svakom slucaju dobro dode neke spare grafa bas u ovakvim slucajevima, posto nemam integrusu.
ima li smisla u moju konfiguraciju dodati jos jednu Sapphire AMD Radeon R9 270x ili prodati ovu sta imam i kupiti jednu jacu? npr R9 280
Slabo ti je napajanje za jos jednu r9 270x
ima li smisla u moju konfiguraciju dodati jos jednu Sapphire AMD Radeon R9 270x ili prodati ovu sta imam i kupiti jednu jacu? npr R9 280
Pa kupis si R9 280x to bi ti taman tolko para doslo kad bi prodo ovu i nadoplatio.
Neznam koliko je uopce pamteno kupovati 2xx seriju kad ce za dva mjeseca izaci serija 3xx
Neznam koliko je uopce pamteno kupovati 2xx seriju kad ce za dva mjeseca izaci serija 3xx
bas to, strpi se jos malo ne gori valjda :D
R9 280 ti nije nešto puno jača od 270x, nekih 5-10%. A ne znam što se napajanja tiče, je mislim da bi bilo tu negdje jer prije 2 dana sam mjerio potrošnju mog pc-a benchanog sa occt, i cijeli sistem pod full loadom je vukao 288w. Znači jedna r9 280/280x ide komotno na brand napajanje 450-500w i imaćeš još viška.
R9 280 ti nije nešto puno jača od 270x, nekih 5-10%
Ovo nije istina.
280 je 20% brza grafa.
Realno ako ces sad uzimati, pogledaj da prodas tu svoju i doplatis za polovnu 290ku uz garanciju.
R9 280 ti nije nešto puno jača od 270x, nekih 5-10%. A ne znam što se napajanja tiče, je mislim da bi bilo tu negdje jer prije 2 dana sam mjerio potrošnju mog pc-a benchanog sa occt, i cijeli sistem pod full loadom je vukao 288w. Znači jedna r9 280/280x ide komotno na brand napajanje 450-500w i imaćeš još viška.
preporuceno napajanje za r9 270x i r9 280 je 500-600wati ali ne i za r9 280x za nju treba jace stim da imas amd fx 8xxx odmah bi ti preporucio neko od 750wati
neko šrotno 750w koje daje cca 400-500w stvarne snage! da u pravu si donekle! to proizvodaci stavlju tolike cifre zbog tih nekvalitetnih napajanja...bilo koje brand name od 500w ce bez ikakve muke pokrenuti bilo koji i7/Fx 8xxx u kombinaciji s 280X koja nemre povuci vise od 220w kad je najnabrijanija!LP
neko šrotno 750w
po cemu ti odmah zakljucujes da se to odnosi na neko no name napajanje samo da mi je znati jesam li ja naveo ime koje da kupi a koliko u postu pise da nisam ime proizvodjaca ni naveo.

neko šrotno 750w
po cemu ti odmah zakljucujes da se to odnosi na neko no name napajanje samo da mi je znati jesam li ja naveo ime koje da kupi a koliko u postu pise da nisam ime proizvodjaca ni naveo.
pogledas reviewe gdje je prikazana potrosnja cijelog sistema sa navedenom grafom i sam zakljucis koliko ti treba, naravno kvalitetno napajanje koje daje isporucenu snagu (seasonic, xfx, corsair, fortron, evga, chieftec...)
Meni se na mojoj 270 x pocelo desavati to da mi jednostavno monitori ugase tj kao da se resetiraju . Tip normalno koristim komp sufram netom i najednom ugase se monitori i ponovo se upale tj nestane slike i ponovo se vrati i kod sata mi baci "display driver stopped responding and has recovered" cak mi je neki dan ponovilo to par puta zaredom jedno 3 puta i morao sam komp rr jer bi desktop izgledao uzasno . sada driveri su novi ovi zadnji kad je izasao GTA V , neznam sta bi mogao biti problem , to mi se desava jedino pri surfanju kad sam u desktopu u igri mi se to nedesava . Imam 2 monitora 1 sa hdmi spojen drugi vga dvi adapterom . ? Neznam ni sam da ju nosim na reklamaciju i trazim zamjenu za drugu uz nadoplatu je sam ju platio 1600 cca kad sam ju kupovao a sada za 1900 ima 280x . Neznam ako bi to proslo pod reklamaciju u smislu kao problem . Savijete neke molim :D
Meni se na mojoj 270 x pocelo desavati to da mi jednostavno monitori ugase tj kao da se resetiraju . Tip normalno koristim komp sufram netom i najednom ugase se monitori i ponovo se upale tj nestane slike i ponovo se vrati i kod sata mi baci "display driver stopped responding and has recovered" cak mi je neki dan ponovilo to par puta zaredom jedno 3 puta i morao sam komp rr jer bi desktop izgledao uzasno . sada driveri su novi ovi zadnji kad je izasao GTA V , neznam sta bi mogao biti problem , to mi se desava jedino pri surfanju kad sam u desktopu u igri mi se to nedesava . Imam 2 monitora 1 sa hdmi spojen drugi vga dvi adapterom . ? Neznam ni sam da ju nosim na reklamaciju i trazim zamjenu za drugu uz nadoplatu je sam ju platio 1600 cca kad sam ju kupovao a sada za 1900 ima 280x . Neznam ako bi to proslo pod reklamaciju u smislu kao problem . Savijete neke molim :D
meni se isto to desavalo, ali nikako da odnesem, imao sam i freezeve i slicno, nemogu si dopustiti da ostanem bez racunala na tjedan dana zbog skole, sad za ferje cu odreklamirati
I kakve su ti temperature?
Ja se sjećam da su mi se takve stvari znale dešavati na HD3870 nekoć davno, a problem je bio što se znala pregrijati, a plus ju ja onda opteretim, pa to onda bude šamaranje, pa vjerojatno nastane takav problem zbog temperature.
I kakve su ti temperature?
Ja se sjećam da su mi se takve stvari znale dešavati na HD3870 nekoć davno, a problem je bio što se znala pregrijati, a plus ju ja onda opteretim, pa to onda bude šamaranje, pa vjerojatno nastane takav problem zbog temperature.
Gle temperatura nema veze jer gaka sam u igri tipa gta V i igram samo igru na 1 monitoru drugi sluzi bezveze onako , temperature su od 55 pa do 70 cca mi se nedeseava to . Jedino kad sam u desktopu tipa na 1 mi je youtube otvoren na drugome bug forum mi se resetira i ugasi upali i javi tu poruku . kazem neznam dali bi prosao ovaj problem kao reklamacija ili ce mi rec ono to si ti ti zabrijao . neda se ni menib iti bez graficke tj dana dok ju cekam na servisu .
Mislim da tem nije problem jer mi se to desava kada grafika prakticki radi na 40 posto , u igrama mi se to nedesava samo random surfanje ... kad su temperature normalne cca 40 .. nezbnam sta bi rekao
Imam isti problem mislim da je to do hdmi i drivera probaj samo dvi pa vidi kako ti ide dali imas tih problema
nije 100% do graficke, nego do drivera...prije na starijim driverima nisam nikad imao to, od kad sam stavio betu zadnju (za gta v), od tad mi se dogada tu i tamo to...
Pozdrav, imam pitanjce u vezi Sapphire R9 270X Dual-X OC, 4GB GDDR5 ..
Zanimalo me ide li ona na maticnu : MSI A58M-E35,
pise pod grafickom da treba pci express 3.0 a pod maticnom nisam siguran...pomoc?
Pozdrav, imam pitanjce u vezi Sapphire R9 270X Dual-X OC, 4GB GDDR5 ..
Zanimalo me ide li ona na maticnu : MSI A58M-E35,
pise pod grafickom da treba pci express 3.0 a pod maticnom nisam siguran...pomoc?
maticna ti je pcie 3.0, bez brige si :)
Gledam temperature, kad mi je grafa zakucana na MAX OC, 70-72*C pod velikim opterecenjem (Witcher 3) ja sam zadovoljan, moglo bi se to jos spustiti ofkors ako bih manualno dirao ventove ali ih drzim na automatski i tiha je grafa poprilicno :)
E da i ako moze jos jedno,dakle,processor mi stalno kuha,igro nfs 2012 1-2 h i doslo je do 100C ,e sad je to vjerojatno termalna pasta ali,pitanje je : jeli moguce da nekako nabavim bolje hladenje ili neki ventilatior,btw ne kuzim se bas u pc...pa..