Radeon 5770 vs 6870 vs 7870

poruka: 202
|
čitano: 26.068
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Radeon 5770 vs 6870 vs 7870
Jurassic Park kaže...

Evo samo da kažem da sam overclockao 5770 sa 800/1200 na 900/1350 i nisam dobio ni jedan frame u Tomb Raider Legendu (na next-generation graphic) i na Resident Evil 5 ima li itko tko mi može reći zašto nisam dobio nigdje ni frame više osim na Heaven DX11 Benchmark gdje sam dobio solidnih 8-10 fps i ako ima trebam još da si overclockam procesor da li će to odbiti kupce i ako ga trebam overclockati na koju frekvenciju?

Zato jer ti je procesor usko grlo za HD 5770.

clock2much
13 godina
Vegeta kaže...
Jurassic Park kaže...

Evo samo da kažem da sam overclockao 5770 sa 800/1200 na 900/1350 i nisam dobio ni jedan frame u Tomb Raider Legendu (na next-generation graphic) i na Resident Evil 5 ima li itko tko mi može reći zašto nisam dobio nigdje ni frame više osim na Heaven DX11 Benchmark gdje sam dobio solidnih 8-10 fps i ako ima trebam još da si overclockam procesor da li će to odbiti kupce i ako ga trebam overclockati na koju frekvenciju?

Zato jer ti je procesor usko grlo za HD 5770.

Sorry al ja ti baš nisam PC expert možeš mi reći što točno znači usko grlo?Mislim da sam to čuo i da je to nešto poput "procesor je preslab a grafička prejaka pa se ne poklapaju dobro"?

I još samo nešto upravo sam prodao Battlefield Bad Company 2 i ja sam već iskoristio serial key jedanput može li ga sad kupac ponovo iskoristiti?

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.7.2012 19:44 (Jurassic Park).
14 godina

Pa to ti je jasan primjer. Nisi dobio više sličica u te dvije igre zato što CPU neizvlači grafu niti na stocku, pa onda jasno da nema koristi od jače grafe. U heavenu si imao dobar boost, zato što taj program koristi čisto grafiku. Da imaš brži CPU, imao bi rast u obe igre također.

13 godina
itomic009 kaže...

Pa to ti je jasan primjer. Nisi dobio više sličica u te dvije igre zato što CPU neizvlači grafu niti na stocku, pa onda jasno da nema koristi od jače grafe. U heavenu si imao dobar boost, zato što taj program koristi čisto grafiku. Da imaš brži CPU, imao bi rast u obe igre također.

Super onda ću su upgradeat procesor na neki jači pa će valjda radit,e možeš li mi samo molim te reći jel se u BBC2 serial key može koristiti samo jedanput ili više puta pošto sam ga ja iskoristio i sad prodao igru a tip hoće igrat MP?

17 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Takve igre su zaostale, sve novije igre koriste 4 jezgre i tada je Phenom II X2 usko grlo.Uostalom kad je tako zasto si kupio I7 za tu GTX560, najpametnije ti je bilo ostaviti ju na C2D procu, lijep bi ti usage bio.

Zaostale ili ne, u onima koje koriste 2 jezgre ti ćeš sa Phenomom X4 imat iste performanse kao da imaš Phenom X2 jednakog takta. Da sam uzimao zbog igara uzeo bi i5-2500K a ne i7.

btw. probao sam je upariti sa E4600@3GHz, nikakav pomak nisam vidio u odnosu na HD3850. Možda par igara za par fps-a, ništa više od toga.

13 godina
protjeran

I sad ce netko krivo protumaciti tvoje rijeci i misliti da je dual core dovoljan a nije.Zbunjujes ljude bez potrebe, quad core je must have unatoc tome sto neke igre koriste samo dvije jezgre, ionako su to starije igre.Viskom jezgri se moze samo profitirati, nista drugo.

clock2much

2 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Vegeta kaže...

I sad ce netko krivo protumaciti tvoje rijeci i misliti da je dual core dovoljan a nije.Zbunjujes ljude bez potrebe, quad core je must have unatoc tome sto neke igre koriste samo dvije jezgre, ionako su to starije igre.Viskom jezgri se moze samo profitirati, nista drugo.

Quad Core od AMD-a ili i3.

''A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer'' - Bruce Lee
17 godina
neaktivan

Dovoljan je samo ako je to clockani i3-5x0 ili i3-2120. Al i ovo dovoljan je relativan pojam. No dobro, neda mi se više slova napisat, natipka sam se za tjedan dana.. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
Vegeta kaže...

Quad Core od AMD-a ili i3.

hehehe ne znam jos :P ipak bi prije rekao AMD QUAD CORE :D

14 godina
odjavljen
Penryn kaže...

Dovoljan je samo ako je to clockani i3-5x0 ili i3-2120. Al i ovo dovoljan je relativan pojam. No dobro, neda mi se više slova napisat, natipka sam se za tjedan dana..  {#}

Dovoljan je stvarno, i3 5XX 4 GHz ili i3 SB stock. Dakle na 1080P potjeraju većinu Single GPU sustava i lijepo svaku igru gone.

''A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer'' - Bruce Lee
13 godina
protjeran
Penryn kaže...

Dovoljan je samo ako je to clockani i3-5x0 ili i3-2120. Al i ovo dovoljan je relativan pojam. No dobro, neda mi se više slova napisat, natipka sam se za tjedan dana.. {#}

I3 5XX clockan na 4.5GHZ kao u Marka je solidno jaci od I3 2120, dosta je pogledati Cinbench 11.5 score, skoro 4.0PTS dok je kod i3 SB nesto iznad 3PTS.

clock2much
13 godina

Ovako pošto što nisam dobio ni jedan frame kad sam overclockao 5770 jer imam bottleneck(tako mi je netko od vas rekao sry što ne znam tko) e sada ako overclockam Intel core duo E6550 hoću li onda moći dobiti performanse grafičke hoće li mi onda raditi overclock?

I na koliko (ako treba) procesor overclockat i hoće li to utjecati na potencijalne kupce?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Jurassic Park kaže...

Ovako pošto što nisam dobio ni jedan frame kad sam overclockao 5770 jer imam bottleneck(tako mi je netko od vas rekao sry što ne znam tko) e sada ako overclockam Intel core duo E6550 hoću li onda moći dobiti performanse grafičke hoće li mi onda raditi overclock?

I na koliko (ako treba) procesor overclockat i hoće li to utjecati na potencijalne kupce?

Nećeš dobiti ništa. Treba ti Quad Core ili Dual Core sa HT-om. Ništa ispod toga.

13 godina
MARKOZD15 kaže...
Jurassic Park kaže...

Nećeš dobiti ništa. Treba ti Quad Core ili Dual Core sa HT-om. Ništa ispod toga.

Ok,hvala na informaciji.

17 godina
neaktivan

Pomoglo bi ti malo, tim više što se taj tvoj proc skroz dobro clocka, ali ploča ti je poprilično loša pa bi te ona kočila. Inače da je ploča bolja mogao bi povući preko 3GHz, što je solidno, ovako ništa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Pomoglo bi ti malo, tim više što se taj tvoj proc skroz dobro clocka, ali ploča ti je poprilično loša pa bi te ona kočila. Inače da je ploča bolja mogao bi povući preko 3GHz, što je solidno, ovako ništa.

Ma i da je na 3GHz nes' ti boosta. Ja sam ima P2C na 3.5GHz pa je nemilo bottleneckao 4870.

--------------------------
13 godina
neaktivan

LJUDI VELIKI UPDATE 

evo stigla 6870ka i jednostavno se DIVIM grafickoj ne trza mi nista u igri na PUNOM CASPIANU

GPU usage mi oko 90% sto i jest neki bottleneck ali to pustimo zadovoljan sam konacno

znaci nije bio kriv ovaj moj jadni i3 2100 vec je bila kriva ZOTACova 460ka jednostavno procesor NJU nije mogao gurat dovoljno dok ovu 6870ku gura odlicno :D

Moj PC  
5 0 hvala 3
14 godina
odjavljen
mersimh kaže...

LJUDI VELIKI UPDATE 

evo stigla 6870ka i jednostavno se DIVIM grafickoj ne trza mi nista u igri na PUNOM CASPIANU

GPU usage mi oko 90% sto i jest neki bottleneck ali to pustimo zadovoljan sam konacno

znaci nije bio kriv ovaj moj jadni i3 2100 vec je bila kriva ZOTACova 460ka jednostavno procesor NJU nije mogao gurat dovoljno dok ovu 6870ku gura odlicno :D

Super da si zadovoljan.

Konačno mi je drago da čujem dobre riječi o i3 procesoru dok su ga drugi popljuvali..

Koliki ti je CPU usage dok je HD 6870 na 90% ?

13 godina
protjeran

I dalje ti je CPU usko grlo, ali je bolja situacija.Sto se tice GTX460 bilo je problema i sa drugim procesorima, pogledaj na netu.Neznam stvarno odakle taj problem.

clock2much

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Vegeta kaže...

I dalje ti je CPU usko grlo, ali je bolja situacija.Sto se tice GTX460 bilo je problema i sa drugim procesorima, pogledaj na netu.Neznam stvarno odakle taj problem.

Nije usko grlo ako je i CPU na cca 80/90%, pogledaj rezultate kolege koji je testirao.

13 godina
neaktivan

ma sve je super procesor je oko 85% iskoristen a tako i GPU,al to je sve na medium i 8X AF na 1680x1050 pa cu probat i na high detaljima :)

uglavnom zadovoljan sam sad i ne moram mijenjat procesor :)

cak sam dobio i besplatan key za DIRT 3 i skidam ga preko steama,jest da ga necu nikad igrat ali et besplatno je besplatno hehe

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Jurassic Park kaže...

pozdrav  OC procesor sve dok usage grafike nebude max iskoristen u igrama i onda ti nece biti bottleneck ja mislim da to neces izvesti ali ces bolje iskoristavat grafiku ali tesko da ce max iskorisiti grafiku

ja imam Q 8300 morao sam ga OC na 3.15 da mi bude 5770 grafika iskoristena max u bettlefild 3 naravno i grafika je OC 1010 GPu 1360 memory

lisnjic
14 godina
odjavljen
mersimh kaže...

ma sve je super procesor je oko 85% iskoristen a tako i GPU,al to je sve na medium i 8X AF na 1680x1050 pa cu probat i na high detaljima :)

uglavnom zadovoljan sam sad i ne moram mijenjat procesor :)

cak sam dobio i besplatan key za DIRT 3 i skidam ga preko steama,jest da ga necu nikad igrat ali et besplatno je besplatno hehe

Procesor ti nije bottleneck, eto super da si zadovoljan !!!

Ja imam sada i3 550, clockan na 4.42 GHz, super brz u svakoj igri, bila ona CPU bound ili ne, sve živo letni na 60FPS+.

13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
mersimh kaže...

LJUDI VELIKI UPDATE 

znaci  i3 jest bottleneck za 6870 i dalje rijesili smo to tamam bi bila 6850 da bude iskoristena do max usage za i3 2100 i ovaj dole momak sto kaze da pljuvaju po i3 ,i3 jest dobar procesor ali nemoze dalje od 6850 ako cemo gledati iskoristenost grafike do max drago mi je sto si rijesio

lisnjic
14 godina
odjavljen
lisnjic kaže...

znaci  i3 jest bottleneck za 6870 i dalje rijesili smo to tamam bi bila 6850 da bude iskoristena do max usage za i3 2100 i ovaj dole momak sto kaze da pljuvaju po i3 ,i3 jest dobar procesor ali nemoze dalje od 6850 ako cemo gledati iskoristenost grafike do max drago mi je sto si rijesio

Pričaš gluposti, i3 iskoristi HD 6870 u potpunosti, gore je 90% usage a i procesor mu je na toliko, čitaj malo.

13 godina
neaktivan

nek stavi na ultra pa cemo vidjeti negleda se tako kad je procesor na 85% a i tako grafika nije stavio na max postavke

lisnjic
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
lisnjic kaže...

nek stavi na ultra pa cemo vidjeti negleda se tako kad je procesor na 85% a i tako grafika nije stavio na max postavke

Pa ne bi bilo lose da sve stavi na Ultra, pa da vidi koliki je GPU Load..

14 godina
odjavljen
lisnjic kaže...

Vidi se da si znalac... Na ultra postavkama je CPU manje opterećen nego GPU jer je u drugom planu.

13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
lisnjic kaže...

Vidi se da si znalac... Na ultra postavkama je CPU manje opterećen nego GPU jer je u drugom planu.

pricaj ti sta hoces kad stavi na ultra i na manjoj rezoluciji tad je opterecen procesor vise  od grafike jer je manja rezolucijja a naravno i opterecena je grafika na ultra ima vise efekata dekonstrukcije gdje procesor mora sve to odraditi pa mu je to teze  radio sam ja to  sve varijante samo neka odradi vidjeces da ce procesor biti na 100 usage a grafika manje nek odradi nije mu to nista

lisnjic
14 godina
odjavljen

Dobro za manje rezolucije, ja govorim o 1080P. A i na manjim rezolucijama neće biti usko grlo u smislu grafa na 60%, grafa će biti dobro zakucana.

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice