ma i kod mene je r9 290 samo nisam promjenio u m pc.. ( eto sad sam da ljude ne buni)sutre stavim slike. jel netko probao stock taktove ali samo sa pasivcem na morpheusu? ili se pregrijava?bas probam sutra
ja sam najvise sretan zbog tisine... nama nabijanja u obrtaje sa stock coolerom.. boze sacuvaj kaj mi je zivce pilal
i nedočeka ja slike
ali evo samo da javim ja sam napravio grešku i to veoma glupu, znači kad sam šarafio one šesterokute šarafiće koji se šarafe u nosač coolera, nisam ih dovoljno pritegnuo jer sam ih pritezao prstima i naravno danas sam kad sam išao stavit šarafiće na preporuku xfacta za onaj VRAM cooler i kad sam skidao cooler ovi šesterokuti su mi ostali u PCBu pa sam odmah skužio kolko je sati, na kraju ih dotegao kako treba, stavio i šarafiće s maticom na VRAM pasivac pokrenuo prime95 + Heaven i gle čuda sve radi kako treba i jedno 7-8 stupnjeva je sve hladnije (znaci GPU sa 60+ na 54-55)
ovo je valjda prvi put da nešto nisma dobro dotegao u životu i već sam počeo dobivat slom živaca jer neradi kako treba, a sam sam si kriv
uglavnom ako netko traži aftermarket za r9 290 morpheus je bolji izbor od accelera zbog dizajna coolera, a na kraju za par stupnjeva i po temperaturama samo naucite iz moje greske i moja preporuka isto kao i xfact stavite male M3 sarafice s maticom na VRAM pasivac i mirni ste
NAPOMENA: ventovi na morpheusu su na 100% prilikom testiranja, ali spojeni su na scythe potenciometar pa ih mogu manualno podešavat, zanemarite ovo iz GPUz to mi je ostalo slučajno u afterburneru