R9 290/X club

poruka: 1.726
|
čitano: 265.146
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: R9 290/X club
nicky.sl kaže...

To te ja pitam. To se čeka

Zvijer. Kupujem sigurno za par godina :D. Pod broj jedan moja trenutna grafa će biti sasvim OK još par godina, a pod broj dva ova zvijer kad izađe koštati će ko suho zlato. Realno na full hd rezi tek ju par naslova može solidno iskoristiti. Strpljen, spašen.

12 godina
XXX kaže...

Zvijer. Kupujem sigurno za par godina :D. Pod broj jedan moja trenutna grafa će biti sasvim OK još par godina, a pod broj dva ova zvijer kad izađe koštati će ko suho zlato. Realno na full hd rezi tek ju par naslova može solidno iskoristiti. Strpljen, spašen.

pa da,a  opet kako kome...

meni osobno su zanimljivije red niže grafe jer preko 2 soma kuna mi je previše dati

no, do ljeta kad mislim uzimat grafu će izaći valjda i gtx 960 i r9 380, pa ćemo vidjeti koja će biti bolja

15 godina
R9 290/X club

Pitanje. Da li je dobra Sapphire TRI-X R9 290 ili bolje neki drugi model. Trenutačno ta kartica je među najjeftinijima, ali ima odlično hlađenje i ok tvornički oc. Prelazim sa svoje MSI GTX 680 Lightning, jer su panjevi iz Nvidie toliko zasrali sa driverima da je to za poluditi i nemam više strpljenja čekati njihove ispravke koje nisu mogli otkloniti već par mjeseci i pitanje da li će ih uopće otkloniti.

LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
MasterOfDisaster kaže...

Pitanje. Da li je dobra Sapphire TRI-X R9 290 ili bolje neki drugi model. Trenutačno ta kartica je među najjeftinijima, ali ima odlično hlađenje i ok tvornički oc. Prelazim sa svoje MSI GTX 680 Lightning, jer su panjevi iz Nvidie toliko zasrali sa driverima da je to za poluditi i nemam više strpljenja čekati njihove ispravke koje nisu mogli otkloniti već par mjeseci i pitanje da li će ih uopće otkloniti.

Taj model 290-tke i je najeftiniji, najjaci i najhladniji dakle ocigledno najbolji izbor od svih 290-tki! ostalo je sve li-la zbog dual hladenja koje se s ovom karticom(dakle sve izvedbe) jedva bore a doticnom!( trebas imati strava kuciste i hladenje unutra da izgura taj topli zrak sto prije van inace dolaze toplinski problemi) dual fan kartice(mislim da nijedan nemre ohladiti prek 200w tdp) su se pokazale slabe za ovoliki tdp koji isijava 290-tka! dakle zemi trix i nista drugo!{#}

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
15 godina

Hvala na brzom odgovoru. Nadam se da neću imati problema kod slike na TV-u koju sam imao sa starim serijama AMD-ovih kartica kada mi je kao linija išla preko ekrana (lagano od gore prema dolje kao na onim starim TV-ima).

12 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
MasterOfDisaster kaže...

Taj model 290-tke i je najeftiniji, najjaci i najhladniji dakle ocigledno najbolji izbor od svih 290-tki! ostalo je sve li-la zbog dual hladenja koje se s ovom karticom(dakle sve izvedbe) jedva bore a doticnom!( trebas imati strava kuciste i hladenje unutra da izgura taj topli zrak sto prije van inace dolaze toplinski problemi) dual fan kartice(mislim da nijedan nemre ohladiti prek 200w tdp) su se pokazale slabe za ovoliki tdp koji isijava 290-tka! dakle zemi trix i nista drugo!{#}

Meni je fantasticna. Nemam zamjerki a i topli zrak koji mi izlazi iz kucista je puno hladniji nego kod 280x.

15 godina
CroPower76 kaže...

Meni je fantasticna. Nemam zamjerki a i topli zrak koji mi izlazi iz kucista je puno hladniji nego kod 280x.

E odlično, sad još moram ovu svoju prodati i u nabavku, a možda i odem po nju sutra u ZG {#}

12 godina
R9 290/X club

Ja sam vec i previse nahvalio ovu 290 tri-x ali moram rec da niti msi 290 gaming nije losa sto se tice recimo buke i preljepa je jedino sto tri-x ide po najzescem ljetu na oko 74c a 290 gaming oko 85c ako se dobro sjecam....

EDIT:

Inace ja sam na ovu presao sa Gainward gtx 680 phantom 4gb i skok je itekako primjetan a to je ono sto je u konacnici bitno kad vec idemo na jace modele :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.11.2014 11:41 (MEGATAMA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
R9 290/X club

Pitanje za vas koji imate Sapphire TRI-X R9 290 da li ste pokušali i da li možete igrati CoD:AW. Jer ja sa GTX 680 nema teorije, samo mi izbaci uz fatal error (s time da imam orginal igru).

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
R9 290/X club

Imas moje dojmove za amd drivere u temi za iste,meni driveri rade savrseno a ocekivao sam svasta jer sam bio na nvidiama do ove radeonke.Novi COD sam prosao i radi mi na ultra uz 60 fps naravno na 1080p,nisam imao nikakva rusenja.Primjetio sam po forumima da ekipa na nvidiama u zadnjih par verzija drivera ima poprilicnih problema samo sto o tome nevole bas pisat :)

Moj PC  
0 1 hvala 1
15 godina
MEGATAMA kaže...

Imas moje dojmove za amd drivere u temi za iste,meni driveri rade savrseno a ocekivao sam svasta jer sam bio na nvidiama do ove radeonke.Novi COD sam prosao i radi mi na ultra uz 60 fps naravno na 1080p,nisam imao nikakva rusenja.Primjetio sam po forumima da ekipa na nvidiama u zadnjih par verzija drivera ima poprilicnih problema samo sto o tome nevole bas pisat :)

Mene su driveri i izludili i zato i prelazim na AMD, nemam se više snage za**bavati sa njima. U određenim igrama rade savršeno, a u drugima ne rade, ali doslovno, nema veze jeli orginal ili piratska.

FU Nvidia {#}

12 godina
R9 290/X club

Ja sam na ovu tri-x presao kad se pojavila kod nas ali moram naglasit da su mi do tog trena nvidia driveri bili skoro pa savrseni ocito su nesto zeznuli tek u zadnjih pola godine ili malo vise.Jako cudno za nvidiu jer su na drivere max pazili......

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
R9 290/X club
I kod mene CoD AW radi odlicno, bez i najmanje greske.
nista mi se neda
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
MEGATAMA kaže...

Ja sam na ovu tri-x presao kad se pojavila kod nas ali moram naglasit da su mi do tog trena nvidia driveri bili skoro pa savrseni ocito su nesto zeznuli tek u zadnjih pola godine ili malo vise.Jako cudno za nvidiu jer su na drivere max pazili......

Samo odi na forum za drivere od nvidie pa da vidiš kako im skidaju sve po spisku. Opća katastrofa, panjevi na kvadrat i to već par mjeseci izlaze driveri koji nešto poprave i hrpu drugog smrdaju. Jednostavno odvratno.

14 godina
neaktivan
R9 290/X club

CoD AW radio mi je, ali se znalo smrzniti na nekim sekvencama. Ugl, dobivao sam da sistem imalo malo rama upozorenje. Što je cudno s obzirom na 8 gigi. Očito ni to nije vise dovoljno -.- . Next stop, 32gb -.-

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Sentry kaže...

CoD AW radio mi je, ali se znalo smrzniti na nekim sekvencama. Ugl, dobivao sam da sistem imalo malo rama upozorenje. Što je cudno s obzirom na 8 gigi. Očito ni to nije vise dovoljno -.- . Next stop, 32gb -.-

Dovoljno je 8GB - provjeri da li ti je uključen Paging File:

http://www.pohrani.com/f/3u/Cz/1dNwXcAB/da4119b2e120d975a661ecb0.jpg
10 godina
neaktivan
R9 290/X club

Niko mi ne reče da li je najbolji sistem hlađenja za moju Asus R9 290 referentnu karticu: Arctic Accelero Extreme3?

JR
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
KrespoCG kaže...

Niko mi ne reče da li je najbolji sistem hlađenja za moju Asus R9 290 referentnu karticu: Arctic Accelero Extreme3?

..ovdje ti je sve rečeno: http://www.overclock.net/t/1459728/guide-and-review-accelero-xtreme-iii-on-r9-290

12 godina
KrespoCG kaže...

Nije najbolji al je vise nego dovoljan. Bolji je acelero hibrid koji sam ja uvalija, al je i duplo skuplji.
nista mi se neda
15 godina
neaktivan
R9 290/X club

Prelazim na R9 290. Koju od navedenih da uzmem? Takodje u opticaju su jos Sapphireov Vapor-X model (koji je skuplji oko 50KM od ostalih, tj. oko 150kn) i Club 3D RoyalAce. 

1 ASUS R9 290-DC2OC
19 SAPPHIRE R9 290 OC TRI-X
5 GIGABYTE GV-R929OC-4GD
1 MSI R9 290 GAMING 4G
0 XFX R9 290 OC
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Prelazim na R9 290. Koju od navedenih da uzmem? Takodje u opticaju su jos Sapphireov Vapor-X model (koji je skuplji oko 50KM od ostalih, tj. oko 150kn) i Club 3D RoyalAce. 

Kupis onu koja daje 3 godine garancije a to su ASUS/Gigabyte/MSI ako se ne varam.... nisam siguran za Sapphire grafe da daju 3 godine

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
chaselol kaže...
Almin94 kaže...

Kupis onu koja daje 3 godine garancije a to su ASUS/Gigabyte/MSI ako se ne varam.... nisam siguran za Sapphire grafe da daju 3 godine

Sapphire daje 2 godine jamstva, znam jer sam je kupio u subotu i danas mi je došla Sapphire R9 290 TRI-X i sutra je stavljam u komp.

Eto tako da se i ja pridružujem vašem klubu {#}

Kartica izgleda pre bolesno, a vjerujem da će tako i raditi.

12 godina
mirzet1976 kaže...
=xfact= kaže...

nesto nestima onda sa tim msi karticama.. u reviewovima temp do 75-80 max a kod mene 95? kako to moze bit normalno + ispravno?u kojem svemiru? + kartica trotla i spusta taktove? lolz{#}

ako ne uspijem dobit nista sa rma?sto da radim i koje su mi opcije? acellero xtreme 4?

Bolje stavi ovaj Raijintek Morpheus jer koliko sam čitao da aceller 4 nehladi VRM adekvatno pa ćeš opet imati trottlanje, oba zauzimaju 4 slota.

nehladi ni morpheus, nazalost sad opet moram smisliti nesto novo, a što je najjače grafika radi savršeno sa stock coolerom (referentnim) i sa krivuljom venta od 1 stupanj 1% je na 67-70 stupnjeva u BF4 cijelo vrijeme

kod accelera je problem što ona pločica nosača coolera u koju se šafafe šarafi prekriva pola memorijskog čipa

a koliko sam shvatio zajednički problem je što ni accelero a ni morheus nemogu progurati dovoljno zraka kroz cooler da bi aktivno hladili memoriju (GPU se hladi brutalno da se razumijemo), sad budem testiramo različite okretaje ventilatora, inače problem bude u black screenu nakeon nekog vremena dok sa stock coolerom toga nema (al ima buke)

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.12.2014 22:00 (Kamikaza1600vti).
13 godina
neaktivan
R9 290/X club

ocito nisi nesto dobro slozio .. trenutno kod mene taktovi 1100 /1300 kartica mrcvarena ne prelazi 70°c i to sa jednim ventom.. drugi nisam ni stavio.. radi se o morpheus hladnjaku. problem moze bit heatsink koji dolazi na vrm onaj push pull ne drzi krca.. uzeo 2 sarafa i zasarafio to.. stavim slike sutra ako kome treba..na mobu mi a neda mi se prebacivat

xfact
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
=xfact= kaže...

ocito nisi nesto dobro slozio .. trenutno kod mene taktovi 1100 /1300 kartica mrcvarena ne prelazi 70°c i to sa jednim ventom.. drugi nisam ni stavio.. radi se o morpheus hladnjaku. problem moze bit heatsink koji dolazi na vrm onaj push pull ne drzi krca.. uzeo 2 sarafa i zasarafio to.. stavim slike sutra ako kome treba..na mobu mi a neda mi se prebacivat

o tome razmislajm vec neko vrijeme da bi to trebo zasarafit da osjeti pritiska a onak bas bezveze stoji

jer mislim da memorija ima dovoljno hlađenja smao jos to ostaje

ajde stavi slike da vidim

nevidim sta sam mogo krivo poslozit

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.12.2014 22:54 (Kamikaza1600vti).
13 godina
neaktivan
R9 290/X club

ma i kod mene je r9 290 samo nisam promjenio u m pc.. ( eto sad sam da ljude ne buni)sutre stavim slike. jel netko probao stock taktove ali samo sa pasivcem na morpheusu? ili se pregrijava?bas probam sutra

ja sam najvise sretan zbog tisine... nama nabijanja u obrtaje sa stock coolerom.. boze sacuvaj kaj mi je zivce pilal {#}

xfact
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.12.2014 22:59 (=xfact=).
Moj PC  
2 0 hvala 3
12 godina
Kamikaza1600vti kaže...
=xfact= kaže...

o tome razmislajm vec neko vrijeme da bi to trebo zasarafit da osjeti pritiska a onak bas bezveze stoji

De malo opteriti grafu i slikaj GPU-Z očitavanja da se vidi do čega je, taj hladnjak na VRM bi trebao hladiti u mene je nešto manje tjelo pasivca na VRM pa ne prelazi 80°C, hladjenje memorije nemože biti problem.Kod mene voda hladi samo GPU chip ostalo (memorije i VRM1 i VRM2) je pod pasivcima i jedan vent odozgo puše po grafi.

Koliko vidim sa druge slike da nehladiš VRM2 vidi sliku

http://valid.canardpc.com/hwx19k
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.12.2014 23:19 (mirzet1976).
12 godina
mirzet1976 kaže...
Kamikaza1600vti kaže...
=xfact= kaže...

De malo opteriti grafu i slikaj GPU-Z očitavanja da se vidi do čega je, taj hladnjak na VRM bi trebao hladiti u mene je nešto manje tjelo pasivca na VRM pa ne prelazi 80°C, hladjenje memorije nemože biti problem.Kod mene voda hladi samo GPU chip ostalo (memorije i VRM1 i VRM2) je pod pasivcima i jedan vent odozgo puše po grafi.

Koliko vidim sa druge slike da nehladiš VRM2 vidi sliku

ma naljepio sam i tamo pasivce samo nakon slikanja i kasnije skuzio da ih nema na slici, samo mi nekako slabo stoje jer povrsina je premala da bi se lijepo zaljepili tako da u ništa nisam siguran više

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.12.2014 10:30 (Kamikaza1600vti).
12 godina
neaktivan
R9 290/X club

Neki dan sam narucio raijintek morpheus.. Trebao bi doci iduci tjedan.. Je li sam manual dovoljan za montiranje? Koliko vremena cca je vama trebalo?

Under neon loneliness...Motorcycle emptiness...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
lazy_punk kaže...

Neki dan sam narucio raijintek morpheus.. Trebao bi doci iduci tjedan.. Je li sam manual dovoljan za montiranje? Koliko vremena cca je vama trebalo?

ma u manual pogledaš samo kako se montiraju ovi nosači koji imaju rupe za šarafe da na kraju možeš stavit cooler na GPU i one kopče od ventova su meni bile malo nespretne ali kad jednu uspiješ sve je dalje lako

ljepljenje heatsinkova je jednostavo i to je više manje to

nemaš brige, a pored manuala su ti i vide na youtubu tako da nemoš fulat, ak nisi siguran samo yoututbe i pogledaš kako je netko napravio

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.12.2014 14:38 (Kamikaza1600vti).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice