R9 290/X club

poruka: 1.726
|
čitano: 265.102
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: R9 290/X club
=xfact= kaže...

ma i kod mene je r9 290 samo nisam promjenio u m pc.. ( eto sad sam da ljude ne buni)sutre stavim slike. jel netko probao stock taktove ali samo sa pasivcem na morpheusu? ili se pregrijava?bas probam sutra

ja sam najvise sretan zbog tisine... nama nabijanja u obrtaje sa stock coolerom.. boze sacuvaj kaj mi je zivce pilal {#}

i nedočeka ja slike

ali evo samo da javim ja sam napravio grešku i to veoma glupu, znači kad sam šarafio one šesterokute šarafiće koji se šarafe u nosač coolera, nisam ih dovoljno pritegnuo jer sam ih pritezao prstima i naravno danas sam kad sam išao stavit šarafiće na preporuku xfacta za onaj VRAM cooler i kad sam skidao cooler ovi šesterokuti su mi ostali u PCBu pa sam odmah skužio kolko je sati, na kraju ih dotegao kako treba, stavio i šarafiće s maticom na VRAM pasivac pokrenuo prime95 + Heaven i gle čuda sve radi kako treba i jedno 7-8 stupnjeva je sve hladnije (znaci GPU sa 60+ na 54-55)

ovo je valjda prvi put da nešto nisma dobro dotegao u životu i već sam počeo dobivat slom živaca jer neradi kako treba, a sam sam si kriv {#}

uglavnom ako netko traži aftermarket za r9 290 morpheus je bolji izbor od accelera zbog dizajna coolera, a na kraju za par stupnjeva i po temperaturama samo naucite iz moje greske i moja preporuka isto kao i xfact stavite male M3 sarafice s maticom na VRAM pasivac i mirni ste

NAPOMENA: ventovi na morpheusu su na 100% prilikom testiranja, ali spojeni su na scythe potenciometar pa ih mogu manualno podešavat, zanemarite ovo iz GPUz to mi je ostalo slučajno u afterburneru

ove sam loše pritegnuo ove sam loše pritegnuo
preporuka preporuka
rezultat rezultat
12 godina
R9 290/X club

Znači morpheus kralj

http://valid.canardpc.com/hwx19k
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
mirzet1976 kaže...

Znači morpheus kralj

da, sad se baš osjeti kako je PCB cijele grafike osjetno hladniji (pogotovo onaj dio di je GPU i ovaj VRAM) nego prije

11 godina
neaktivan
R9 290/X club

Znači Morpheus bolje hladi od Tri-X?

Hoće ko kupit Tri-X kiler? {#} 

Moj PC  
1 2 hvala 0
12 godina
neaktivan
=xfact= kaže...

jel netko probao stock taktove ali samo sa pasivcem na morpheusu? ili se pregrijava?bas probam sutra

Jesi probao? Ako nisi, hajde budi dobar pa probaj i javi rezultate {#}

Under neon loneliness...Motorcycle emptiness...
12 godina
R9 290/X club

Ma kakav pasivac pa nije 64bit grafa, jedino na 2d clockovima

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
R9 290/X club

Kako ste vi koji imate morpheusa sredili fanove? Jeste spojili na graficku, preko nekog adaptera , ili neki fan kontroler ili....? Sad vidim da u narudzbu nisu ukljucena 2 fana, pa cu morat nesto trece smislit. Imam ovdje neka 2 random 120mm (malo su teski), s molex konektorom, te ovaj adapter (slika). Moze li se to iskombinirati, da bude sigurno?

edit:

Kako ste orijentirali ventilatore? Da pusu u cooler, ili da izvlace iz njega?

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.12.2014 21:49 (lazy_punk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
R9 290/X club

Može to da posliži samo mu je mana vrti na jednoj te istoj brzini , poslije uzmi vetove 3-4pin pa spoji na ploču taok da ih možeš regulisati po potrebi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
R9 290/X club

Novi driveri, Omega driveri...zvući poznato :D samo ovaj put offical :D looks cool. Priča se da izlaze u utorak

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.12.2014 23:44 (thaar).
Moj PC  
4 2 hvala 1
12 godina
lazy_punk kaže...

Kako ste vi koji imate morpheusa sredili fanove? Jeste spojili na graficku, preko nekog adaptera , ili neki fan kontroler ili....? Sad vidim da u narudzbu nisu ukljucena 2 fana, pa cu morat nesto trece smislit. Imam ovdje neka 2 random 120mm (malo su teski), s molex konektorom, te ovaj adapter (slika). Moze li se to iskombinirati, da bude sigurno?

edit:

Kako ste orijentirali ventilatore? Da pusu u cooler, ili da izvlace iz njega?

ja sam u futuri uzeo onaj paket koji uključuje 2 venta i spojio sma ih na scythe fan kontroler (imam onaj što može 4 venta kontrolirat) 

napravio sam ih da pušu u cooler ali sam i razmišljao da ih isprobam da izvlače, al iskerno mi se neda kemijat, radi i ovako savršeno

moja preporuka je da ako nemaš fan controler da ih spojiš na matičnu i probaš u BIOSU složit neku schemu ili s nekim fan controler softwareom kako da se ponašaju

12 godina
R9 290/X club

Sa Omega driverima Mordor bench na 1080p i sve stavke na maksimumu average framerate 85 fps.Grafa je na stock brzini...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
R9 290/X club

Izlizani saraf mi je skratio zivot za 5 godina. Probao sam s gumom, s ravnim odvijacem, ne ide... Sto preporucate? Morpheus ceka, a ni stock cooler jos nije otisao ccc...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
lazy_punk kaže...

Izlizani saraf mi je skratio zivot za 5 godina. Probao sam s gumom, s ravnim odvijacem, ne ide... Sto preporucate? Morpheus ceka, a ni stock cooler jos nije otisao ccc...

Preporucam
nista mi se neda
12 godina
neaktivan

Eh...nije da mi nije palo na pamet, al' mozda ako ima nesto preciznije, tise..

12 godina
lazy_punk kaže...

Eh...nije da mi nije palo na pamet, al' mozda ako ima nesto preciznije, tise..

Zato san i stavija aku busilicu (tiha i precizna). Tesko ces icim drugim
nista mi se neda
12 godina
neaktivan
R9 290/X club

Dok cekam da se napuni baterija na busilici, jel tko probao VSR?

Render games at higher resolution and display them at lower resolution.  Up to 4k quality gaming on 1080p HD displays

• Smoother textures and edges
  • Game and Engine agnostic solution
  • Simulates Super Sampling Anti-Aliasing (SSAA) for games that don't support it
  • Enabled through AMD Catalyst™ Control Center
  • Select higher resolution in-game settings
  • Available on AMD Radeon™ R9 290 series, and AMD Radeon R9 285 GPUs

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
lazy_punk kaže...

mozes probat s ravnim sarafcigerom koji ide knapu glavu sarafa pa ga nekako uglavit i full lagano probat otpustit šaraf, ili još bolje neki torx koji je taman naknap pa ga probat malo nabit unutra da se zaglavi

11 godina
neaktivan
lazy_punk kaže...

Ako imas Dremel ili nekaj slično, to riješiš za minutu.
A ovako, probaj nazubljenim špiccangama uhvatit šaraf i odvrtit.
Ak ni to nejde, Dremel ti je opet najbolja opcija jer napraviš rez na šrafu u koji onda sjedne ravni šrafciger.
Inače jedino bušenje šarafa. 

12 godina
neaktivan
R9 290/X club

Izgleda da su se 2 heatsinka odlijepila preko noci i pali na cooler :S

Je li ovo ozbiljan problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
lazy_punk kaže...

Dok cekam da se napuni baterija na busilici, jel tko probao VSR?

Render games at higher resolution and display them at lower resolution.  Up to 4k quality gaming on 1080p HD displays

• Smoother textures and edges
  • Game and Engine agnostic solution
  • Simulates Super Sampling Anti-Aliasing (SSAA) for games that don't support it
  • Enabled through AMD Catalyst™ Control Center
  • Select higher resolution in-game settings
  • Available on AMD Radeon™ R9 290 series, and AMD Radeon R9 285 GPUs

Meni kad instaliram te drivere nakon restarta kaže da mi driver nije instaliran :/

Mora san rollback napravit.

Fr4nk_Horrig4n
12 godina
lazy_punk kaže...

Rastavi i zalipi ponovo al dobro ocisti podlogu alkoholom. Logika ti kaze da je problem jer odlipljen ne hladi.
nista mi se neda
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.12.2014 15:40 (nicky.sl).
12 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
lazy_punk kaže...

Rastavi i zalipi ponovo al dobro ocisti podlogu alkoholom. Logika ti kaze da je problem jer odlipljen ne hladi.

Jedva sam ga stavio u kuciste, u milimetar je kavezom za hdd... BTW temperature su odlicne... GPU ne ide preko 55, vrm ne ide preko 70...

Je li moguce da nesto pregori, s*ebe se radi ona 2 mala?

edit: btw prije nego sam ih sve zalijepio sve podloge sam alkoholom ocistio fino

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.12.2014 15:44 (lazy_punk).
12 godina
R9 290/X club
Ja se nebi zeza i ponovo bi zalipija a ti kako hoces.
nista mi se neda
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.12.2014 15:48 (nicky.sl).
Moj PC  
1 0 hvala 2
12 godina
neaktivan
15 godina
R9 290/X club

zalijepi odmah!! pregorit ce ti.. 

H2O Forever
Moj PC  
1 4 hvala 0
15 godina
neaktivan
zagy15061984 kaže...

Nece pregorit. Pa kako vecina ASUSovih modela dolazi s golim VRAM-ovima?

12 godina
Almin94 kaže...
zagy15061984 kaže...

Tako je a evo i jedna moja u stilu Grunfa: TKO RISKIRA KUPUJE NOVO!!! Pa ti vidi jesi li ka Grunf
nista mi se neda
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.12.2014 16:46 (nicky.sl).
12 godina
neaktivan
R9 290/X club

Sve kad bih zelio, ne bih mogao ih izvaditi, a definitivno ne zelim, s obzirom na utroseno vrijeme i stres. 

BTW - puse na njih fan 100% brzinom (spojen na napojnu). S obzirom na airflow, ne vjerujem da su velike sanse da crkne...

Svejedno, hvala na savjetima nicky i ostali... 

Iako sam dobio mnoogo bolje temperature, nikad vise referentna kartica i aftermarket cooler... Toliko od mene

BTW2- probao sam furmark, 3dmark (Firestrike), te heaven, ako tad nije pregorila, kad ce..

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
nicky.sl kaže...
jer odlipljen ne hladi.

{#}{#}{#}

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
15 godina
Almin94 kaže...
zagy15061984 kaže...

da dolazi sa low end grafama. ovo je zivina koja zvace snage.al nemas brige slusaj almina i daleko ce ti kartica dogurat..pa covijek ipak govori s iskustvom {#}

sjeti se samo kolika je temperatura na njima u loadu( pogotovo tom modelu 290/290x ili probaj stavit prst na jedan jež npr poslije pola sata igranja

H2O Forever
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.12.2014 20:31 (zagy15061984).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice