Ja sam na svojoj sad odvrtio 1635 score,dosla je na 83c i tu se ustabilila.Jezgra na 1135mhz i vram na 1400mhz.Proc je na 4200mhz.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koliko je klokana

Koliko je klokana
1130/1500
Daj molim te uslikaj GPUZ to men nesto smrdi jer ona daje rezultat kao 290-ka a tvoja bi tribala bit 290x

kolko si joj dal power? +30%?
Tako ti je kod AMD-a. Imas 14.7, bez obzira sto pise 14.6.
evo screenshot od gpu-z
power je na +30%
evo sad sam bio odvrtio jos jednom za svaki slucaj i score je bio 1598
Neznam šta bi ti reka odvrtija sam test na tvojoj frekvenciji i rezultat mi je 1669
Ajd vrati na defaultnu frekvenciju a power stavi +30 pa da vidimo ja ću sad napravit i taj test pa dodam sliku.Evo slije na tvojoj defaultnoj rezi 1050/1350mhz i power na +25 rezultat je 1540
Driveri su zadnja beta 14.7evo default s +30% power limita
1050/1350
E sa tvojon grafon neki vrag definitivno ne štima.
Znam da je 290x jača od 290 nekih 5-8% al ode ispada obrnuto .
Neznam šta bi ti reka
evo default s +30% power limita
1050/1350
Neznam šta bi ti reka
a sta da ti kazem..sad sam reda radi poslao mail powercoloru i objasnio im problem..mozda ce oni imati neki savjet
stavit cu sad najnovije drivere pa opet probat..za svaki slucaj hahah
1050/1350
Neznam šta bi ti reka
a sta da ti kazem..sad sam reda radi poslao mail powercoloru i objasnio im problem..mozda ce oni imati neki savjet
Javi obavezno šta su rekli
1050/1350
Daj otvori GPU-Z i ostavi ga u pozadini dok vrtis bench.
Onda stavi tu screen senzora, stavi da ti pokazuje max za struju, minimum za 12V i max za frekvenciju.
I molim te probaj to screenshotat odma nakon završetka testa tak da se vidi graf frekvencije sto bolje.
Refresh senzora nek bude 1 sec.
1050/1350
Daj otvori GPU-Z i ostavi ga u pozadini dok vrtis bench.
Onda stavi tu screen senzora, stavi da ti pokazuje max za struju, minimum za 12V i max za frekvenciju.
I molim te probaj to screenshotat odma nakon završetka testa tak da se vidi graf frekvencije sto bolje.
Refresh senzora nek bude 1 sec.
jel to to?
to je default clock
Par pitanja:
Kupio sam R9 290 Sapphire s referentnim coolerom.
1. Overdrive mi kod kontrole ventilatora nema nikakvog utjecaja, što god stavio pod maximum fan speed - on dere po svom ovisno o opeterećenju. Jel netko imao takav slučaj, ima li rješenje?
2. Koji cooler je best buy? Vidim da svi preporučuju Accelero Xtreme, ali ne daje mi se 400-500kn za VGA cooler, ima li nešto jeftinije, a efektnije od ovog jadnog referentnog?
Par pitanja:
Kupio sam R9 290 Sapphire s referentnim coolerom.
1. Overdrive mi kod kontrole ventilatora nema nikakvog utjecaja, što god stavio pod maximum fan speed - on dere po svom ovisno o opeterećenju. Jel netko imao takav slučaj, ima li rješenje?
2. Koji cooler je best buy? Vidim da svi preporučuju Accelero Xtreme, ali ne daje mi se 400-500kn za VGA cooler, ima li nešto jeftinije, a efektnije od ovog jadnog referentnog?
Mislim da ti nema jeftinije varijante nego Accelero ili nekakav vodeni blok nažalost :) prilično je teško ukrotiti tu toplinu bilo čim drugim (naravno govorim o 3rd party coolerima, ne o non-ref karticama). Sve drugo je jedino skuplje.
Referentna radi jako lijepo s Accelero Extreme 3 ili čak i sa 4 koji ima backplate umjesto pasivnih vrm coolera.
Na kraju, ako imaš jamstvo na karticu još uvijek i ako te volja malo APP-at (Ako-Prodje-Prodje jel) - probaj je poslati na reklamaciju, kaži da se pregrijava ili da baca artefakte tokom igranja na max loadu ili nešto slično - postoji mogućnost da će proći (jer naši traljavi servisi u većini slučajeva niti ne provjeravaju hardver koji ima jamstvo), pa će ti je zamijeniti za neku non-referentnu, jer mislim da referentnih čak više baš i nema po lagerima ;)
znam da nes ne stima..al jbga sta je tu je..
Sad sam stavio najnovije drivere (tek tolko da probam) i opet ista stvar-score 1612
jel to to?
to je default clock
Da, to je to.
Nosi to na garanciju, moja 290 Tri-X na stock (1000/1300) vuče oko 21 A na Heavenu.
Kad ju OC-am na 1130/1430 onda vuče 28-31 A.
Tak da ovih tvojih 19 mi je nekak full premalo za 290X.
jel to to?
to je default clock
Da, to je to.
Nosi to na garanciju, moja 290 Tri-X na stock (1000/1300) vuče oko 21 A na Heavenu.
prije bi reko da ju ti trebas nositi na reklamaciju jer potrosnja od vrtoglavih 28-31A je prevelika ..( e sad dal 3 venta igra uzlogu potrosnje , ne znam)
Mislim da ti nema jeftinije varijante nego Accelero ili nekakav vodeni blok nažalost :) prilično je teško ukrotiti tu toplinu bilo čim drugim (naravno govorim o 3rd party coolerima, ne o non-ref karticama). Sve drugo je jedino skuplje.
Referentna radi jako lijepo s Accelero Extreme 3 ili čak i sa 4 koji ima backplate umjesto pasivnih vrm coolera.
Na kraju, ako imaš jamstvo na karticu još uvijek i ako te volja malo APP-at (Ako-Prodje-Prodje jel) - probaj je poslati na reklamaciju, kaži da se pregrijava ili da baca artefakte tokom igranja na max loadu ili nešto slično - postoji mogućnost da će proći (jer naši traljavi servisi u većini slučajeva niti ne provjeravaju hardver koji ima jamstvo), pa će ti je zamijeniti za neku non-referentnu, jer mislim da referentnih čak više baš i nema po lagerima ;)
Kartica je rabljena i kupljena prek ebaya, nemam što reklamirat.
Nego, jel itko imao problema s neimanjem kontrole nad ventilatorima?
Kartica je rabljena i kupljena prek ebaya, nemam što reklamirat.
Nego, jel itko imao problema s neimanjem kontrole nad ventilatorima?
Probaj sa msi ab/trixx.
jel to to?
to je default clock
Da, to je to.
poslao sam mail powercoloru pa cekam od njih odgovor
a ak cu morat na garanciju ic bit ce to problem posto sam kupio s computeruniverse-a
Probaj sa msi ab/trixx.
S Afterburnerom radi, a User defined fan control je bogovski.
Još da samo ima neki skin za aplikaciju koji nije toliko ekstremno odvratan bilo bi savršeno.
EDIT:
Vidim da ima raznih skinova za downloadat. Visionary -
prije bi reko da ju ti trebas nositi na reklamaciju jer potrosnja od vrtoglavih 28-31A je prevelika ..( e sad dal 3 venta igra uzlogu potrosnje , ne znam)
Joj sorry, zajeb.
Ovo je stock s Heavena, ja sam govorio Heaven a mislio na Furmark.
Al opet, meni je ovo na Heavenu s 290 a on ima tu negdje s 290X.
Opet nekaj ne štima.
Ljudi, kako i do koliko clockate svoje r9-ke?