Novi beta drajveri i dalje su banana za R7 260X kartice, zaobidjite.
R7 260x club
- poruka: 222
- |
- čitano: 56.086
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Vidim niko više ne piše ovoj grafi, ja je planiram uzet pa me zanima jeste li zadovoljni, u kojim rezama igrate, na kojim postavkama i kakav je trueaudio zvuk u igrama.
Vidim niko više ne piše ovoj grafi, ja je planiram uzet pa me zanima jeste li zadovoljni, u kojim rezama igrate, na kojim postavkama i kakav je trueaudio zvuk u igrama.
Kartica je mrak, radi odlicno! Ja sam ogranicen od monitora na 1440*900 ali meni sasvim dovoljan 19" ekran tako da ... i naravno sve max guram
Kakva su iskustva sa ovom grafom AMD Radeon R7 260X PowerColor OC 1GB, odnosno interesuje me kakav je hladnjak(da li je tih, kakve su temp,...) jer svi cipovi su isti, razlika je samo u hladnjacima?
Prije su mi na forumu potvrdili da ce moja napojna biti dovoljna za ovu grafu LC Power 600W Office series, a nadam se da ce biti i za igrice dovoljna (monitor je 19'', rezolucija 1440x900)
Isti cip, vise memorije, ja sam svoju clocknuo +17% bez problema, tad radi na vecoj temp 75*C ali sve ispod 85*C je normalno za ovu karticu. Bucnija je i vise se grije u odnosu na 7770 recimo, jedan je venti ipak, ali ipak kartica je odlicna za ulozeno = dobijeno.
Kad malo pogledas 2GB je previse za 128bitnu sabirnicu........ :P i ne moze je "iskoristiti" kako treba.
Je li ko isprobo ove nove Drajvere 14.3 Beta?
Ja sam ih instaliro na nov System i do sada nisam primjetio nista da nestima...
Je li ko isprobo ove nove Drajvere 14.3 Beta?
Ja sam ih instaliro na nov System i do sada nisam primjetio nista da nestima...
Ja ih koristim sve 5.
Jel se kod vas pojavljuju kockice i te nebuloze ... (kod ima ovu graficku) PowerColor R7 260X 1GB GDDR5 OC
Kod mene vec duze vrijeme se pojavljuje u igricama al ne toliko cesto al se pojavljuje ... al sad je pocelo i na desktopu da mi se pokazuje...
Temperatura je Ok cak sam stavio 120mm Vent na prednji dio kucista da ima bolji protok zraka za graficku... ceak sam maknuo i HDD...
Isprobavao sam sve drajvere od starijih do novijih al sve isto...
Sta da radim ?
Hvala
Jel se kod vas pojavljuju kockice i te nebuloze ... (kod ima ovu graficku) PowerColor R7 260X 1GB GDDR5 OC
Kod mene vec duze vrijeme se pojavljuje u igricama al ne toliko cesto al se pojavljuje ... al sad je pocelo i na desktopu da mi se pokazuje...
Temperatura je Ok cak sam stavio 120mm Vent na prednji dio kucista da ima bolji protok zraka za graficku... ceak sam maknuo i HDD...
Sta da radim ?
Hvala
Jesi mozda clockao memoriju? Ako jesi, a izgleda da jesi, vracaj nazad to je od toga sigurno! :) Ako nista nisi dirao, nosi na garanciju, grafa umire
Sta da radim ?
Hvala
Jesi mozda clockao memoriju? Ako jesi, a izgleda da jesi, vracaj nazad to je od toga sigurno! :) Ako nista nisi dirao, nosi na garanciju, grafa umire
Nisam nista diro sve je po Defultu... Super pa imam Granciju :D
probaj reinstalirati drivere usput, ali totalno pa vidi jel to opet.
jel se javlja u igrama ili uvijek u desktopu
Isprobavao sam Drajvere na nov system al isto... vise mi se u igrama pojavljuje nego na desktopu al bude i na desktopu... :S
grafa umire, odma na garanciju
Isprobavao sam Drajvere na nov system al isto... vise mi se u igrama pojavljuje nego na desktopu al bude i na desktopu... :S
imas 2d artefakte! takoder ih imam na 280x platinum! nosi u servis! mozda ti je i zamjene najvjerojatnije! inace ak te nekad iritira u igri ja ih se rijesim na neko vrijeme s alt-tab na desktop i onda ponovno nazad u igru i obicno nestanu neko vrijeme...
Sutra je saljem u radnju gdje sam kupio... i vlasnik mi je rekao da ce je odnjeti na reklamaciju...
Treba mi jos necije misljenje u pitanju je koje je bolja graficka za kupiti
PowerColor R7 260X 1GB GDDR5 OC
Isto sranje drugo pakovanje bas tako da kazem :)
mada dajem malu prednost r7 260x zbog true audio ako nista
Jeli ko isprobo ove nove drajvere 14.4 ? Kako su se pokazali jesu stabilni za r7 260x
Evo ja sam probao 14.4 official drivere i sve 5, rade super !
Evo ja sam probao 14.4 official drivere i sve 5, rade super !
Kod mene su 14.6 vec neko vrijeme
Najvjerovatnije prodajem ovu grafu, tako da se necemo vise druziti
Ma ja nemam Windows 8.1 nego obicnu osmicu, a koliko sam skuzio ti novi driveri rade samo na tim Windowsima(8.1)
ej pozdrav, moram pitat za prijatelja jer se iz nekog razloga ne moze loginat niti reaktivirat password al evo.
on bi uzeo ovu graficku, tocnije 260x oc 2gb ddr5 na starog phenoma 965 (po meni i dalje sasvim ok procesor), i sad ga zanima dali ce taj procesor biti bottleneck za tu graficku? hvala
ej pozdrav, moram pitat za prijatelja jer se iz nekog razloga ne moze loginat niti reaktivirat password al evo.
on bi uzeo ovu graficku, tocnije 260x oc 2gb ddr5 na starog phenoma 965 (po meni i dalje sasvim ok procesor), i sad ga zanima dali ce taj procesor biti bottleneck za tu graficku? hvala
Ma ne kakvi, nimalo!
kakve su vam temp grafe sad kad je ugrijalo?
Meni vristi na 85 non stop skoci do 90
Da budem iskren moja nije prelazila 65 gradi čak i na btf3 sa 64 playera, što je dobro mislim.
Evo nasao sam video na PC kad sam bio snimio to sto mi se desava... ovo mi se desava u igrama koje imam instalirate Max Payne 3 , Sniper Elite v2 , Rust, BF3 i W_D ... do sad nisam promjetio da mi se pojavljuje u CS Go , Loadout NFS World i ostalim manjim.
znaci na random mi se zna pojaviti ovo. al ne toliko cesto...

Nisam clockao. okey onda su da probam sa tim 13.12 da na njima ostanem...