Preporuka graficke. zaključana tema

poruka: 14
|
čitano: 1.774
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Preporuka graficke.

Pozdrav.

U dilemi sam, imam novi komp koji ce se pretezno koristit za igranje.. Kupujem jos samo polovnu graficku.

Intel C2Q Q9400 @ 3,4 Ghz

2x2 Corsair DDR2

Gigabyte P45-UD3R

Fortron 500W Blue Storm

Nasao sam jednu za koju mislim da je jako dobra - Gigabyte GTX285 OC 2GB

Po rezultatima je jaca od hd4890 serije i to ne bas malo, a dx11 graficku ne planiram uzimati, igrat ce se pretezno dx9 i par dx10 naslova.

Hvala unaprijed.

P.S. graficka dodje 1.700kn kupljena prije 4 mjeseca sa retail bundleom i garancijom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.12.2009 21:32 (weirdeq).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Preporuka graficke.

Koji monitor imaš??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Preporuka graficke.
besla kaže...

Koji monitor imaš??

22" Full HD - 1920x1080

17 godina
weirdeq kaže...
besla kaže...

Koji monitor imaš??

22" Full HD - 1920x1080

285 je odličan izbor. a ni hd 4890 ne bi bio pogotovu zbog cijene

http://downloadzona.blog.hr/ http://hardwarezona.blog.hr/
16 godina
neaktivan
Preporuka graficke.

Preporuka moja je HD5850, jer je brža od GTX285 grafa i još je DX11 i 40nm i GDDR5 i cijenom je prihvatljiva Namigiva

And even in the darkest nights, I'm a Thug for Life (slobodno stisnite gumb HVALA osobi koja vam je pomogla)
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.12.2009 22:27 (Oly_E3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Preporuka graficke.

GTX285 je istina je nešto jača od HD4890 ali bome je jača i to dosta u cijeni (nekih 1000kn) zato ne vidim razlog kako se isplati pored HD4890 (recimo vapor-x 1gb nekih 1000kn jeftinija i ima odlično hlađenje). Naravno ti kažeš da uzimaš polovno i valjda si naša nešto povoljno. Zato ok. Inače da ne bude zabune ne kažem da se kartica ne isplati niti da je loša niti sam protiv nvidi-e i sl. Samo kažem da je razlika u cijeni nekih 1000kn a to te razlike definitvno ne vrijedi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Preporuka graficke.

Znam da ne vrijedi, sigurno ne bi kupovao novu.. Al vidim da izmedju gtx275 i 285 nema velike razlike, iako je ova sa 2gb memorije i malo klokana a to joj daje veliku prednost..

HD5850 necu uzimat, imas gore.. Puno ljudi (kao i ja sam) se zali na drivere tj. nedoradjenost za hd5xxx seriju i dalje.

Iako je moja neispravna, 2-3 korisnika su mi dali njihove benchove koji su samo 5% bolji od mojih.

Tako da idem na sigurno, a ova je povoljna, s likom sam se dogovorio za nesto manju cijenu pa ce bit 1600.

Samo da potvrdim razliku izmedju 275 i 285 (Ne ove nego obicne), razlika nije velika?

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
weirdeq kaže...

Znam da ne vrijedi, sigurno ne bi kupovao novu.. Al vidim da izmedju gtx275 i 285 nema velike razlike, iako je ova sa 2gb memorije i malo klokana a to joj daje veliku prednost..

HD5850 necu uzimat, imas gore.. Puno ljudi (kao i ja sam) se zali na drivere tj. nedoradjenost za hd5xxx seriju i dalje.

Iako je moja neispravna, 2-3 korisnika su mi dali njihove benchove koji su samo 5% bolji od mojih.

Tako da idem na sigurno, a ova je povoljna, s likom sam se dogovorio za nesto manju cijenu pa ce bit 1600.

Samo da potvrdim razliku izmedju 275 i 285 (Ne ove nego obicne), razlika nije velika?

Tek sad vidim da imaš HD5850Iznenađen Nisam baš u tijeku šta se tiće tvojih postova ili tema ali pretpostavljam da nisi baš zadovoljan ili šta kad prelaziš s nje na GTX285. Da sam na tvome mjestu ostavio bi nju i ne bi uopće razmišlja o nekom prijelazu ali tvoj je odabir i tvoja odluka.

15 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
weirdeq kaže...

Tek sad vidim da imaš HD5850Iznenađen Nisam baš u tijeku šta se tiće tvojih postova ili tema ali pretpostavljam da nisi baš zadovoljan ili šta kad prelaziš s nje na GTX285. Da sam na tvome mjestu ostavio bi nju i ne bi uopće razmišlja o nekom prijelazu ali tvoj je odabir i tvoja odluka.

Ovo je cisto moja odluka jer ja ne igram niti planiram sljedece 2-3 god igrat dx11 igre.. cak dx10 slabo, dx9 mi je najbitniji a driveri za 5850 su jako losi.. iako su dobri za dx10 i 11.

Tako da.. prijelaz nije problem.

Razlika izmedju gtx275 i gtx285 na rezoluciji 1920x1080 - Skoro pa i nema? Znam da je memorija bitnija na velikim rezama, al na mojoj ce se nac tu negdje, al gtx285 je opet jaca..

15 godina
Preporuka graficke.

Pa koliko vidim već si se odlučio. Dakle više nema dileme, samo naprijedNamigiva mada je to po meni ludost. Znači pretpostavka moja je po tvojim postovima da ne želiš karticu sa dx11 i da je prodaješ? U redu ali ja se nadam da si naša stvarno povoljnu gtx-icu i s garancijom jer nova HD4890 je dosta jeftinija.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.12.2009 23:51 (zabranjeniples).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...

Pa koliko vidim već si se odlučio. Dakle više nema dileme, samo naprijedNamigiva mada je to po meni ludost. Znači pretpostavka moja je po tvojim postovima da ne želiš karticu sa dx11 i da je prodaješ? U redu ali ja se nadam da si naša stvarno povoljnu gtx-icu i s garancijom jer nova HD4890 je dosta jeftinija.

Ne, dobit cu povrat novca na ovu, te onda uzet "polovnu" tj. nekoristenu gtx285 2gb oc od gigabyte-a kao gore navedeno..

Samo bi molio nekog da mi kaze, radi frenda, hoce li biti velike razlike "njegova konfa je u prvom postu" izmedju gtx285 1gb i gtx275 golden sample na 1240 do 1680 rezoluciji?

Ja sigurno idem na ovu gtx285 !

15 godina
Preporuka graficke.

Pa po svim testovima razlika je jako jako sitna. Tako da nek ubode onu koja je jeftinija, a to je gtx275.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Preporuka graficke.

5..... 6. tema?

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
weirdeq kaže...

Pozdrav.

U dilemi sam, imam novi komp koji ce se pretezno koristit za igranje.. Kupujem jos samo polovnu graficku.

Spamas bezveze i otvaras non-stop teme o grafuljama!

Lock i karton!

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.12.2009 0:38 (F1-IVO).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice