pozz ljudi
evo skupili ja i brat nesto novca i odlucili se za novi komp.. On se vise kuzi u to od mene, pa je sastavio dobru konfiguraciju, no graficku ne zna koju odabrati. Cuo je nekakve bugove i lose komentare u vezi hd5xxx serija, te smo skupa odlucili ic na raniju generaciju.
E pitanje je sad - ati ili nvidia.
Ovo je konfiguracija, citao sam po forumu par preporuka i dosao na ovo, sve kupujemo u adm-a jer nam nije daleko a i culi smo da su dobri.
i5 750
2x2gb ddr3 corsair
gigabyte p55-ud3
corsair 450w vx
kuciste i monitor imamo - 21.5" full hd
Graficku mislimo platit oko 1600kn, ali bolje sto skuplju (razlika cca 200kn) nego losiju.
Ja sam nasao ove: Gainward GTX 275 GS - 1600kn
Sapphire hd4890 vapor-x - 1400kn
Gledao sam i domace i strane recenzije za obe, i moram rec da je gainwardova jaca za cca 15% u vecini igara, cak je dosegla 50% vece performanse u onim igrama gdje je nvidia partner kao hawx (nisam siguran), cod6 itd.
Trenutno sam uz nvidiu, jer oko 60% ljudi koji imaju nove ati graficke, a brat je dobar s njima, su se zalili na ati drivere.
Eto, nadam se da cete pomoc, takodjer cemo uzet i cooler pa bi mi i tu trebala pomoc - ograniceni smo na 270kn (10kn vise manje, ne preko tog) plus 50kn termalna pasta..
Evo 2 zasada koja spadaju u rang cijene - scythe shuriken scbsk-1000 ili scythe kama angle reb b 1100
Po meni i ovom sto sam citao, kama je dobar i ima cudan polozaj :D pa hladi valjda jos nesto osim proca.. nisam siguran iskreno.
Hvala unaprijed.