Popravak grafičke kartice korištenjem pećnice

poruka: 1.692
|
čitano: 702.581
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Probao i ja ovo pred par godina, ali bezuspješno {#}

Radilo se o 8800 GTX. Nakon što sam je "ispekao" pokazivala je još veće artefakte

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

pozdrav,kolko bi trebalo zagrijavati vremenski s onim industrijskim fenom kaj ide i do 500c,znači temp bi bila oko 200 i s koje udaljenosti?

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo moga iskustva: HD 4850 ispocetka samo slika ledila u igri nakon nekoga vremena sve cesce i cesce! Dok  se jednoga dana nisu pojavili artifekti u biosu kod paljenja kompjutera i nemogucnosti ulaska u windowse !

Odmontrao hladnjak na grafickoj zagrijao pec na 200 stupnjeva 8 minuta przenja i radi kao sat sada cu vidjet koliko dugo :) jedini trosak je bila termalna pasta od 13 kn!

Hvala na pomoci!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Danas popodne ispečena gt 8800 po uputama autora teme i radi ko zvrk :  )) Nema artefakti , temperatura ok, kondići na broju

Nisam baš bio uvjeren da teorija o pećnici drži vodu i u biti sam se sam sebi smijal kad sam ju vadil van iz rola onak ko friške buhtle ali eto radi!

Velika preporuka za raju koja je u dilemi da li grafu u kantu za smeće ili u pećnicu

"Why flying?Cose for tennis or football you need only one ball."
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Također potpisujem da je i moja GTS8800 640mb prije 3 godine prošla pečenje sa odličnim. Kartica je bacala artefakte konstantno i nisam imao šta izgubiti. Dakle ako se držite uputa iz prvog posta, možda vam se posreći.

Samo hoću reći da ovo nisu prazne priče i prije nego bacite karticu, zašto ne probati ma koliko god smiješno bilo, meni je upalilo. Koliko sam primjetio to se dosta događalo baš grafuljama iz serije 8800. Nemate šta izgubiti, samo pazite šta radite jer to radite na vlastitu odgovornost. Šansa za uspijeh je velikih 50%. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Popravak grafičke kartice korištenjem pećnice

Općenito grafe iz Nvidie 8xxx serije imaju puno veću šansu od 50% da se poprave metodom pečnice. Naravno ako je grafa prestala davati sliku "prirodnim" putem, znači ako je umrla normalno a ne da kurena overclockom do granica nepodnošljivosti, postoji jaaaako velika mogučnost popravka. Govorim iz iskustva, na taj način sam prije dvije godine popravio 8600GT a kod frenda smo tako spasili i dvije 8500GT te par 8800GT/GTX

Znači držite se uputa sa prvog posta i imate dosta veliku šansu da vratite karticu koja je za smeće u život {#}

PS: Jedna ta 8800GTX koja je bila pečena prije više od godine dana i dan danas "uživa" u BF3 MP !

Poštujem svakoga al' se nikoga se bojim !
16 godina
neaktivan

Kako bi bilo meni najlakše da to isprobam na laptopu?? Grafička je 8400M GT, mada je laptop star 6 godina ali i dan danas je dosta dobar {#}

LoL (EU West): P1x1
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

JA svoju grafu spasio i radi savrseno..ovo  se pojvilohttp://s13.postimage.org/8bs9irw4n/09102012030.jpg . Preporuka i za sve ostale komponente... NAravno osim onih s vidljivim oštečenjem :-).. I naravno napraviti pečenje čim se uoće problemi ne čekat da krepa do "kraja"

ivan.buti@gmail.com

0 0 hvala 0
14 godina
pixi kaže...

Kako bi bilo meni najlakše da to isprobam na laptopu?? Grafička je 8400M GT, mada je laptop star 6 godina ali i dan danas je dosta dobar {#}

Ako ju nemožeš skinuti s mbo,onda cjela mbo u rernu,no preporuka bolje ići s industrijskim fenom(radim s njime uvjek i 99% šanse za popravak) i zagrijavaj samo gpu i nešto sitno oko njega i to je to.

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
16 godina
neaktivan
kruskar kaže...
pixi kaže...

Ako ju nemožeš skinuti s mbo,onda cjela mbo u rernu,no preporuka bolje ići s industrijskim fenom(radim s njime uvjek i 99% šanse za popravak) i zagrijavaj samo gpu i nešto sitno oko njega i to je to.

Ionako moram skoro cijelog rastavit da bi stigao do čipa, tako da ću cijelu matičnu ispeći {#}

Jel ok da stavim na nekih 190 stupnjeva oko 10 min?

LoL (EU West): P1x1
14 godina
neaktivan

Club3D 8600GTS i frendova gigabyte maticna uspjesno "prepečeni",grafa radi ko nova cak i bolje hh :D i ja i frend zadovoljni,ŽIVILA PEĆNICA :D{#} {#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav svima,evo već sam dosta na forumu al nisam ništa još napisao.Nisam imao šta pametno ali evo maloprije i ja pekao večeru i da se pohvalim radi ko urica! Neznam koliko će dugo ali do ponedjeljka nek izdrži pa ide van kao rezervna.

Radi se o Nvidia 8800 GS,imam ju već 4 godine (mijenjao ostalu konfiguraciju,nju ne) i stvarno je dala svoje i isplatila se.I baš ovih dana kada sam planirao uzet drugu,počeli se pojavljivati artefakti zelene i roze boje...

Naravno bio sam skeptičan jako u vezi pečenja ali sad i ja vjerujem.Da mi je znati tko se samo sjetio prvi stavljati komponente u peć!?{#}

2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
I moj frend i ja smo evo drugi put uspjeli pokrenuti staru HD 2400 Pro 512-ku sistemom pečenja, prvi put je radila dva mjeseca a drugi put smo je spržili prije 7 dana pa ćemo da vidimo dokad će izdržat.
Penchy

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

posle procitanog posta i komentara odlucio sam da uradim nesto slicno ovome...naime imamp rob sa grafikom, vertikalne linije po monitoru....uzeo sam fen, zagrejao graficku i sada radi, nema linije....sad ne znam koliko ce da radi i da li ce se vratiti problem...za sada sam zadovoljan....ipak zagrevanje pomaze :)

14 godina
perica039 kaže...

posle procitanog posta i komentara odlucio sam da uradim nesto slicno ovome...naime imamp rob sa grafikom, vertikalne linije po monitoru....uzeo sam fen, zagrejao graficku i sada radi, nema linije....sad ne znam koliko ce da radi i da li ce se vratiti problem...za sada sam zadovoljan....ipak zagrevanje pomaze :)

Koji tocno fen imas?

17 godina
neaktivan

danas ispekel oba dvije 8800 gt koje su mi bacale artefakte i 100% učinkovitost.rade oba dvije{#}.

poslužile budu dok ne kupim drugu grafu jer sam ove pod moj pc prodal.hehehe,čudo

dva kolača dva kolača
pečenje pečenje
prije prije
poslije poslije
Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Moj PC  
8 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Upravo mi je crkla 9600 GSO (8800GS/8800GTS). Komp se ne pali dok je nutra. Dal da mjenjam kondenzatore ili da je ispečem?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vodoinstalater kaže...

Dal da mjenjam kondenzatore ili da je ispečem?

Ako nisu izletili peci je, ako su izletili mijenjaj

http://www.speedtest.net/result/2082576031.png
13 godina

ATI Mobility Radeon 2400HD ovom metodom uskrsnula iz mrtvih, svaka cast, samo steta sto nisam ranije vidio ovu temu nego sad kad sam kupio drugi laptop sam stari sradio.. 
Ali sve u svemu thumb up pokretacu teme! ;) 

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

hehe meni uskrsnuo kondezator ovom metodom po sred čela skoro mi oko iskopao (u pitanju je bila fen lemilica).

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

jel moze ovaj kvar graficke da se resi imam ati radeon hd 4870x2 i kad je upalim ona vrtikuler sve radi samo nedaje sliku,da li to moze da se popravi?

14 godina
bush kaže...

jel moze ovaj kvar graficke da se resi imam ati radeon hd 4870x2 i kad je upalim ona vrtikuler sve radi samo nedaje sliku,da li to moze da se popravi?

Vidjet cemo, baci ju u pecnicu pa javi kako je proslo ;)

15 godina
neaktivan
bush kaže...

Nadam se da ces imati vise srece od mene, ja imam istu Club HD 4870x2 ista situacija, vrti cooler ali nema slike, a isprzio sam je, nije proradila, meni samo prorade one najslabije od 256MB :S

16 godina
neaktivan
bush kaže...

pregledaj kondenzatore prije pecenja.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.11.2012 22:10 (rockman).
13 godina
rockman kaže...

nemoj obadvije peci prvo vidi dali obadvije nerade ili jedna pa onda peci sam onu koja neradi i pregledaj kondenzatore prije pecenja.

Kolega, to je jedna kartica... {#}

Živim luksuzno! Jedem luk i lijem suze... :)
13 godina
INCOGNITO99 kaže...
rockman kaže...

nemoj obadvije peci prvo vidi dali obadvije nerade ili jedna pa onda peci sam onu koja neradi i pregledaj kondenzatore prije pecenja.

Kolega, to je jedna kartica... {#}

EDIT: ajde ispravio si se sam {#}

Živim luksuzno! Jedem luk i lijem suze... :)
15 godina
neaktivan

Izvinite na offtopicu ali nesto sam nasao...

E ove sve stvarcice se mogu naci na ebayu za cc-a 50-60$ nove, samo se treba usteliti da se ovo radi... I onda popravljati graficke, mijenjati pregorjele chipove, ko se razumije u elektroniku i ima mirne ruke mogao bi ovo da radi :D

http://www.ebay.com/itm/BGA-Reballing-Stencil-Station-3-PS3-90mm-Stencils-10g-paste-6-pcs-AS-Kits-/320874425122?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4ab59b2b22

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.11.2012 23:09 (Haker_x).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

e ovakoo ja sam prije nekih 10-tak minuta ispekao ati radeon HD 4350 od 1 gb ali je se ne usudim stavit u svoj komp XDD Posto ova grafa nije prije bila u mom kompu nego sam je dobio neznam jel moja maticna moze primit grafu od 1gb i neznam jel mogu prouzrocit kakvu stetu ako je stavim u komp...... POMOZITE AKO BOGA ZNATE ;PPP

0 5 hvala 0
14 godina
Dario09900 kaže...

e ovakoo ja sam prije nekih 10-tak minuta ispekao ati radeon HD 4350 od 1 gb ali je se ne usudim stavit u svoj komp XDD Posto ova grafa nije prije bila u mom kompu nego sam je dobio neznam jel moja maticna moze primit grafu od 1gb i neznam jel mogu prouzrocit kakvu stetu ako je stavim u komp...... POMOZITE AKO BOGA ZNATE ;PPP

Reci ime maticne. 

NE mozes nista potrgati na kompu ako stavis ispecenu grafu u komp. Samo pricekaj da se grafa ohladi nakon pecenja...

14 godina
neaktivan

Maticna je Dell Optiplex gx620. a neznam oce se maticna zamrznut ako stavim grafu od 1 gb jer neznam jel je moze primit??? Frend ju je stavljo u svoj komp ( noviji je komp  od mog puno) i nije mu se nista desilo......

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice