Popravak grafičke kartice korištenjem pećnice

poruka: 1.692
|
čitano: 701.222
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Popravak grafičke kartice korištenjem pećnice
Stolnik kaže...
kruskar kaže...

Stavi ju u pečnicu i gotovo,nemaš drugog rješenja,što je s garancijom?

garancija istekla...

E onda pravac pečnica,imaš moj video kako da napraviš i to probaj i to je to.

Ako to neuspije onda hladnjak za 50-100kn prodaš grafu pokloniš nekom u djelove(ima korisnih djelova na njoj) i to je to.

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
14 godina
kruskar kaže...
Stolnik kaže...
kruskar kaže...

garancija istekla...

Ako to neuspije onda hladnjak za 50-100kn prodaš grafu pokloniš nekom u djelove(ima korisnih djelova na njoj) i to je to.

upravo sam ju stavio u pecnicu...
Nikad te necemo zaboravit. R.I.P Steve Jobs!!
14 godina
Stolnik kaže...
kruskar kaže...
Stolnik kaže...
kruskar kaže...

garancija istekla...

upravo sam ju stavio u pecnicu...

Sretno,javi nam na kraju što se zbilo.

14 godina
Hvala, budem. Sad se grafa hladi na sobnoj temp. Ostavim ju da se hladi 1sat? Kad sam izvadio grafu u pecnicu sam stavio matičnu od iPhone-a 3G, možda proradi :) Trenutno imam 4s ali njegov pradjed je jos uvijek dobar telefon :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Stolnik kaže...
Hvala, budem. Sad se grafa hladi na sobnoj temp. Ostavim ju da se hladi 1sat? Kad sam izvadio grafu u pecnicu sam stavio matičnu od iPhone-a 3G, možda proradi :) Trenutno imam 4s ali njegov pradjed je jos uvijek dobar telefon :D

Ostaviš oko 15tak minuta da se ohladi,naneseš pastu gdje je sve bila,namontiraš cooler i staviš u pc i pali pilu.

14 godina
kruskar kaže...
Stolnik kaže...

Ostaviš oko 15tak minuta da se ohladi,naneseš pastu gdje je sve bila,namontiraš cooler i staviš u pc i pali pilu.

u pol bude jedan sat, pa za 10 min budem isao staviti pastu.
14 godina
Stolnik kaže...
kruskar kaže...
Stolnik kaže...

u pol bude jedan sat, pa za 10 min budem isao staviti pastu.

stavio cooler i pastu ali nista :/...al je zato iPhone proradio :)
16 godina
neaktivan

Bok svima. Nov sam na forumu, ali nisam mogao odoliti, a da se ne javim u vezi ove teme.

Informacije su više nego značajne i korisne. Prije par dana mi je grafa (nv 7600 go) na laptopu (Compal HEL80c) počela izbacivati artefakte. Tražio sam novu posvuda po netu i sve što sam shvatio je da sama grafa vrijedi više od cijelog laptopa. Iako je to izvrstan lap i odličnih karakteristika, ne isplati se kupovati novu.

Naletio sam na ovu temu i probao. "Ispekao" sam grafulju na 200 stupnjeva...

Sad mogu s ponosom i veseljem  reći da laptop radi savršeno i da sam prezadovoljan. Koliko će to to trajati, samo je pitanje sreće....

U svakom  slučaju, isplati se probati. Kad je kvar već tu, nema se što izgubiti! Puno hvala!

14 godina
neaktivan

Jel smije grafa radit bez termalne minutu popravio staru hd 5670

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2012 20:39 (cindra789).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
cindra789 kaže...

Jel smije grafička kartica samo minutu radit bez termalne samo da vidim jel je nemam kod kuće.Samo da vidim jel daje sliku.

Ni slučajno!

Watercooled CPU. KUPUJEM 120mm VENTOVE-PROZIRNI, PLAVE LED, 3-pin PRIKLJUČAK, 3 KOMADA, ISTE MARKE
14 godina
cindra789 kaže...

Jel smije grafička kartica samo minutu radit bez termalne samo da vidim jel je nemam kod kuće.Samo da vidim jel daje sliku.

Kao sto kolega kaze, ni slucajno!
14 godina
neaktivan

Evo spržio sam hd 5670 i radi kao švicarski sat {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2012 20:39 (cindra789).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
cindra789 kaže...

Malo kasnim, ali naravno da joj nece biti ništa. Tak da možeš.

17 godina

Imal sam krepan laptop, doduse nije bil krepan totalno - zapel je u boot loopu :/

Ispekel sam maticnu, laptop je ozivil, sve sljaka, ali naravno, nije sve tak bajno... Pojavili su se artefakti. 

Dva puta sam ispekel graficku i nista, ni gore, ni bolje :S

Sad ni sam nisam pametan dal da rastepem laptop jos jednom (kaj mi se fakat neda :() i stavim jos jednom maticnu u pec...

Imate koji savjet ?

Dal opce mogu biti siguran da je greska u grafickoj kartici ?

Truth in engineering.
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.2.2012 13:52 (Batista).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

da vas pitam popravio sam frendu graficku 3870 pomocu pecnice.. Pa me sada zanima koliko ce to dugo trajat i dali smije ona normalno radit kao prije?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
vekyyy kaže...

da vas pitam popravio sam frendu graficku 3870 pomocu pecnice.. Pa me sada zanima koliko ce to dugo trajat i dali smije ona normalno radit kao prije?

Smije raditi kao prije.

Ali nazalost vijek trajanja poslije ovakvog ozivljavanja je od nekoliko dana do nekoliko godina...

A dobra vjest je da opet mozes ponovit pecenje ako krepa.

Pedo medo, Pedo medo, vabi te sa sladoledom
13 godina

pozdrav svima! imam geforce 8800gtx koja je prestala raditi tj. nema slike kad palim komp i tuli ko ludo.

Stajala je neko vrijeme u ladici pa reko da probam s pećnicom možda uspije.

Grafa je proradila nakon pećnice :) , ali temperature na kojima radi u kompu su lude! u idle-u 106 c stupnjeva.

Pasta je stavljena, vent vrti na 100%. Stavljeni novi driveri 295.XX, čak sam i bios flash-ao ali nema pomaka.

Savjeti?

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
luka_n1 kaže...

pozdrav svima! imam geforce 8800gtx koja je prestala raditi tj. nema slike kad palim komp i tuli ko ludo.

Grafa je proradila nakon pećnice :) , ali temperature na kojima radi u kompu su lude! u idle-u 106 c stupnjeva.

Pasta je stavljena, vent vrti na 100%. Stavljeni novi driveri 295.XX, čak sam i bios flash-ao ali nema pomaka.

Savjeti?

Možda senzor zeza?

14 godina
neaktivan

vjerojatno otisao senzor.. Meni je to bilo sa jednom grafickom ali temperatura joj se mjenjala u sec od 40-70 stupnjeva.. Ja opet skinuo vent ocistio sve sa wc papirom i sada joj sve normalno temp na 30-42

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.3.2012 13:01 (vekyyy).
17 godina
luka_n1 kaže...

Savjeti?

Primakni ruku grafičkoj dok radi (dok pokazuje 106C) i znat ćeš jeli otiša senzor ili hladnjak ne leži dobro.

14 godina
neaktivan

bas to :) znaci samo sa rukom dodirnes straznji dio kartice di nije hladnjak.. I vidjet ces jel vruca inace da ima toliko stupnjeva nebi mogao drzat prst 1 sec na njoj

13 godina

Mislim da je ta tempertatura jer je vruća ko sam vrag, grije ko radijator. I hladnjak je na onim bočnim djelovima vruć, i sve to dok nije pod opterećenjem.

Pokrenuo sam wings of prey i slika trza, ima neki efekt ghostinga i artefakata. Temperatura je bila 125C !!! wtf?

Hladnjak sam očistio kompletnog tako da nema ni trunke prašine na njemu (komplet sam ga otvorio).

14 godina
neaktivan
luka_n1 kaže...

to je nemoguce na kakvih 105 bi se kartica ugasila, pa cak i prije. znam da moja 295 je imala limit 100c... neznam senzor ili program je u banani...

13 godina
neaktivan

Ljudi pomagajte :) naime imam graficku ATI readon HD HyperM DDR3 1GB koja je prikacena na PCi slot ali bios je ne cita tako da idem preko integrisanu . Slao sam ceo komp kod ovlascenog majstora ali nisam mogo da ostvarim garanciju zato sto je kompijuter otvaran ... E sad nemam drugo resenje pa da je pecem , ali me samo zanima dali ce pomoci pecenje graficke posto kad je povezem sa monitorom nedaje sliku ali uopste  , a kad je pipnem vrela je  ???? POMAGAJTE

0 0 hvala 0
15 godina
TADDY kaže...

Ljudi pomagajte :) naime imam graficku ATI readon HD HyperM DDR3 1GB koja je prikacena na PCi slot ali bios je ne cita tako da idem preko integrisanu . Slao sam ceo komp kod ovlascenog majstora ali nisam mogo da ostvarim garanciju zato sto je kompijuter otvaran ... E sad nemam drugo resenje pa da je pecem , ali me samo zanima dali ce pomoci pecenje graficke posto kad je povezem sa monitorom nedaje sliku ali uopste  , a kad je pipnem vrela je  ???? POMAGAJTE

Pečenje neka ti ostane zadnja opcija, najprije je probaj staviti u drugi komp i pogledaj jel se vent.vrti...ako ne radi vent,promjeni samo njega pa vidi jel proradila,ako nije,probaj zamijeniti pastu pa ako i dalje ne daje znakove života, tada idi u pečnicu sa njom{#}

EDIT: Kakva ti je to "HyperM" kartica, nisam našao ništa slično???

Daj neki link ili sliku!

Jel tako? Tako je!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.3.2012 0:58 (andi.cro).
13 godina
neaktivan

Jaooo svaka čast za temu  što je nađoh..hehe! Imam 2 kartice starije stajale mi u ladici XFX9800gt...jedna nedaje sliku, a druga artefakti...Obje stavio u pećnicu, ispekao...i rade obje ko sat i to u SLI-u...haha...Svaka čast!

7 0 hvala 0
15 godina

Spekel sam krepanu HD3870 grafu i sada RADI {#}!!!

Najslađe od svega je da su mi se mnogi ismijavali a sada im to mogu nabit na nos{#}

Jel tako? Tako je!!!
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina

ma ovaj postupak pecenja je skoro pa 100% potvrdjen da radi :) ja imam 3/3 score :D

8800gt alpha dog , 8800 gts 640mb i jedna 9800 xxx.. sve 3 ko nove :)

4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo da i ja javim svoje iskustvo sa Asusovom 9800gt : jučer navečer igrajući BF3 smrzne mi se komp.. ja reko ok, restartam komp a ekran pun artefakata, provjerim sve i zaključim da je definitivno grafa otišla. Nema mi druge nego je speć ili u smeće pa šta ne bi probao. Ispekao sam je 8 min, ohladio, stavio novu pastu i RADI sve normalno, bar za sad, pa eto definitivno vrijedi pokušat pećnicu {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice