Odabir grafičke-VTX3D 4970 i Gainward GTX 260 G.S.

poruka: 17
|
čitano: 4.211
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav!

Kupujem novu grafičku karticu i ne mogu se nikako odlučit između sljedećih:

Gainward GTX 260 Golden Sample VS. VTX3D ATI RADEON HD 4870

Koju grafičku bi Vi izabrali na mom mjestu? Zagrizao sam za ove dvije jer imaju dobro hlađenje i tihe su... bar sam toliko zaključio iz mnogo pročitanih review-a i raznih postova.

Uglavnom mi treba za igrice... Belji se

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Odabir grafičke-VTX3D 4970 i Gainward GTX 260
Equilibrium kaže...

Pozdrav!

Kupujem novu grafičku karticu i ne mogu se nikako odlučit između sljedećih:

Gainward GTX 260 Golden Sample VS. VTX3D ATI RADEON HD 4870

Koju grafičku bi Vi izabrali na mom mjestu? Zagrizao sam za ove dvije jer imaju dobro hlađenje i tihe su... bar sam toliko zaključio iz mnogo pročitanih review-a i raznih postova.

Uglavnom mi treba za igrice... Belji se

GTX-icu! Malo je OC-ana,odlično hlađenje,55 nm...

Inače GTX260 (216) su jače od HD4870 1GB,čak i onih naklokanih.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2009 19:40 (pod009).
16 godina
neaktivan

ati radeon se bolje isplati gtx nije puno jaca a skuplja je radije uzmi ati radeon 4890

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja mislim da je HD4970 jača od GTX260 GS...

Ja bih od te dvije uzeo GTX260 i nebih se razvlačio do HD4890, eventualno HD5850

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jel ima netko iskustva sa te dvije grafičke kartice?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Bolje od svega ti je da uzmeš HD4890. Jača je od obe i cjenovno je tu negdi sa gtx260 (oko 1300kn). Istina, ima i skupljih. Ubodi recimo vtx HD4890 u protisu je imaš za 12xxkn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Hyperion kaže...

Ja mislim da je HD4970 jača od GTX260 GS...

Ja bih od te dvije uzeo GTX260 i nebih se razvlačio do HD4890, eventualno HD5850

Dobro sad pretjerujes, hd 5850 je barem 500-600kn skuplji od 4890, dok su gtx 260 golden sample i hd 4890 identicne cijene, a sigurno ste svijesni da je 4890 jaci (nabava.net - golden sample 1299kn najjeftiniji, 4890 1250kn najjeftiniji)

ja bi definitivno iso na hd 4890 u tom cijenovnom rangu

16 godina
neaktivan

Da cijena je tu negdje, ali GTX ima Psyhix :-D, što je nekima za igre važno ;-).

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ivex'08 kaže...

Da cijena je tu negdje, ali GTX ima Psyhix :-D, što je nekima za igre važno ;-).

Čoviječe što ste svi zagrizli za taj Physx?

Ja sam GTX275 uzeo baš zbog tog famoznog Physx-a.

I što sam dobio?

A da četri igre koje imaju te "mega" efekte.

I od tih četri samo jedna ima posebni efekt kojeg ne mogu imat druge vrste fizike.

U batmanu je najizraženiji efekt dim iz ventilacije.VAUUUU! dim iz ventilacije COOOOLL!

Pa zar u igrama koje nemaju Physx efekte nema dima.Štoviše u nekima je i kvalitetniji(Kako mi pada na pamet Crysis).

Pa tu su onda oni papiriči što se miču po podu.

Ohooo vidi vraga moraš imat posebno Nvidiu kako bi mogao vidit micanje papirića.I još par sitnih efekata koje u normalnom prolaženju igre nije lako zamijetiti.

Jedina igra koja ima efekt koji je jedino sa Physx-om moguc je Mirror´s Edge i famozno razbijanje stakla.

Zapravo nije štos u razbijanju stakla(to se može i bez Physx-a) več je štos što staklo ostaje u prostoru i ponaša se kao normalan 3D obijekt.Štoviše može te ozljediti.

A ona duga lista igra/igrica koje podržavaju Physx jest točna.No igre koje su na toj podužoj listi nemaju posebne Physx efekte več su samo optimizirane da njihovu fiziku vrti grafa.

To su igre poput NFS-Shift-a,Mass Effect,itd......

Moja preporuka ide na stranu HD4890 koja je osijetno jača od GTX260(216SP),a ktome ju dobiš za istu cijenu.

Jer važnije je imat veči broj FPS-a.

Istina je oko nas,a laž još više.
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.12.2009 13:36 (microman).
17 godina

eto covjek je sve reko ko da sam sam piso

TU

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autor napisao da želi dobro hlađenje a vi preporučate HD4890?! i to referentnu (kažete najjeftinija,a ova je jedina za te pare)
16 godina
neaktivan
pod009 kaže...
autor napisao da želi dobro hlađenje a vi preporučate HD4890?! i to referentnu (kažete najjeftinija,a ova je jedina za te pare)

HD4890 ima dobro hlađenje.Ima tri toplovodne cijevi(za razliku od HD4870 koja ima dvije).Što znači da ima bolje provođenje topline sa baze na radijator.

Jedina zavrzlama u cijeloj HD4xxx serji je brzina venta koji je na stocku gotovo nepokretan,a upali se tek kad GPU dođe na nekih 85°c.I ktome automatski se prebaci na više od 50% brzine što uzrokuje iznenadnu i JAKU buku.No svatko tko več je ufuran sa radeonima koristi ATI Try Tools.Koji omogučuje ručno postavljanje brzine venta(Zavisno o temperaturi GPU-a).

Tako recimo HD4870 koja je bila u mojem kompu nikada nije prelazila iznad 65°c.A vent se nikada nije okretao iznad 45% snage.Što je rezultiralo prihvatljivom bukom prilikom punog opterečenja.

KAKO SE KAŽE:Snađi se druže!!!!.

Istina je oko nas,a laž još više.
15 godina
pod009 kaže...

Zato san i stavija preporuku vtx. Najbolji bi odabri bija Vapor-x ako može ubost. Ali nešto jeftinij (100-injak kuna) vtx isto nije loš izbor.

15 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
pod009 kaže...

Zato san i stavija preporuku vtx. Najbolji bi odabri bija Vapor-x ako može ubost. Ali nešto jeftinij (100-injak kuna) vtx isto nije loš izbor.

Jel misliš na ovaj VAPOR-X?

15 godina
Equilibrium kaže...

Jel misliš na ovaj VAPOR-X?

Ne! Mislija san na HD4890.

15 godina
neaktivan

Imam sve skupa na raspolaganju ~6500kn za cijelo računalo. Dakle od komponenata do periferije.... malo je teško odlučit se na šta ćeš koliko potrošit. Odlučio sam da sa grafičkom neću ić preko 1300kn jer nisam neki prezahtjevan igrač (ne planiram igrat sve na high detaljima), već onako; da lijepo solidno radi i da ne buči!!

15 godina
Equilibrium kaže...

Imam sve skupa na raspolaganju ~6500kn za cijelo računalo. Dakle od komponenata do periferije.... malo je teško odlučit se na šta ćeš koliko potrošit. Odlučio sam da sa grafičkom neću ić preko 1300kn jer nisam neki prezahtjevan igrač (ne planiram igrat sve na high detaljima), već onako; da lijepo solidno radi i da ne buči!!

Savjet do 1300kn. VTX HD4890. Pogledaj u protisu i sl. http://www.protis.hr/artiklprozor.aspx?ID=23788. Dakle moj ti je savjet ta jer je najpovoljnija, a ima dobro hlađenje (pohvaljivano sa svih strana). Možeš ubost i neku drugu ako nema te (kažu da je više nema u protisu ali nazovi pa vidi). A s njom češ igrat sve na high i to bez neke poteškoće.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.12.2009 18:33 (zabranjeniples).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice