NVIDIA se povlači iz utrke?

poruka: 61
|
čitano: 5.888
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
NVIDIA se povlači iz utrke??

Zanimljiv članak:  "Is NVIDIA dead?".

molio bih ako netko zna nešto više o tome da napiše ovdje.

Mogli biste obraditi malo tu temu ako dođe na red. ne mora biti tema broja ali svakako zaslužuje barem članak.

Ispričavam se ako već postoji slična tema ali ja je nisam pronašao.

Lijep pozdrav

Ultimate Intelligence Project
Moj PC  
0 0 hvala 2
17 godina

Osobno ne vjerujem da ce Nvidia propast, nece nikada... Prevelika firma da propadne... Ali vjerujem da ce ovjde bit svakakvih p*zdarija

4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zašto ne? nitko ne govori da će propasti nego sam da će se povući iz High end/mid grafičkih kartica jer tu očito ne mogu konkurirati ATIju. Ni cijenom ni performansama. No ostaje im CUDA i druge tehnologije koje su razvili.

Moj PC  
0 4 hvala 0
16 godina
neaktivan

Meni ovo smrdi sve. NVIDIA se sigurno neće povući a da nema nešto drugo u planu. Nisam točno siguran što je ta CUDA ali joj je potencijal velik na drugim područjima osim igrače industrije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: NVIDIA se povlači iz utrke??
Batista kaže...

Osobno ne vjerujem da ce Nvidia propast, nece nikada... Prevelika firma da propadne... Ali vjerujem da ce ovjde bit svakakvih p*zdarija

I ja ne vjerujem da ce Nvidia propasti...ali to sto su  prevelika firma nema nikakve veze...pogledaj Motorolu...nekad jedan od najvecih proizvodjaca mobilnih telefona pa gdje su sada...???? 

He who dares, wins
17 godina
neaktivan

Ako bi se to eventualno desilo vidim to kao jako negativnu stvar za nas kao krajnje korisnike. (ne propast već povlačenje sa dijela tržišta)

Zdrava konkurencija je uvijek dobra, a kada je nešto bez konkurencije stvari se znaju omaći kontroli i naj*bemo mi korisnici.

...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2009 12:19 (Danny_HR).

6 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako ostane samo ATI(ili bilo tko a da ima monopol) razvoj grafičkih kartica bi mogao stagnirati a cijene biti veće nego što je normalno (citam članak)

Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Takve članke očito pišu ljudi koji nemaju pristupa pravim informacijama pa špekuliraju, a još su vjerojatno i pristalice AMD/ATI tabora pa im je dodatni gušt izbacivat takve vijesti.

Članak je napisan prije mjesec dana i tada se znalo još manje nago sada o Nvidijinim planovima pa ono, ajde..  ali sudeči po trenutačnom yieldu GT300 čipova tu problema ne bi trebalo biti Namigiva

Kao prvo - panike nema. Nvidia je velika kompanija sa dobrom zalihom sredstava i jako dobrim planovima za budućnost.

Oko Nove godine (a najvjerojatnije već za Božić) će GT300 zasjati u punom sjaju i ostaviti Evergreen seriju Radeona u prašini (10-20% su jače GT300-tke).

ATI s druge strane, se već ima oko čega brinuti. Cjenovni rat s Nvidiom ih svaki kvartal oslabljuje sve više i više. Da bi ostali 'u igri' moraju držati cijene nižima nego što im je profitabilno pa iako su njihovi proizvodi 'best buy' dugoročno ta strategija jednostavno nije održiva.

Kroz godinu do dvije im na naplatu stiže BRDO kredita a pokriča za sada nema Neodlučan

Osobno, želim sreću i jednima i drugima jer dok je njihovog nadmetanja mi potrošaći samo profitiramo Namigiva

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Erasmus kaže...

Ako ostane samo ATI(ili bilo tko a da ima monopol) razvoj grafičkih kartica bi mogao stagnirati a cijene biti veće nego što je normalno (citam članak)

Pogledaj GTX295, to je "stara" serija grafickih kartica koja bi se trebala porediti sa 4890 ali je rijetko tako.

Nemozes porediti staru seriju sa novom (iako nVidia protiv 5870 sa navedinim modelom zaostaje malo, u teselaciji i directx-u 11).

Cekamo Fermi-je, pa cemo onda vidjeti tko ce se smijati.

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
16 godina
neaktivan

Stvar je jednostavno u tome da je ATI oduševio tržište u toj mjeri da mainstream slabo i gleda nVidijine kartice jer su preskupe i previše troše u odnosu na ove. Ok, GTX295 je mrcina ali je to dvojezgrena kartica a HD4890 nije. prije bi ju poredio sa 4870x2 ali je 295 bolja. No možeš kupit maltene dvije 4890 za cijenu ove.

pa ja sam svoju 8800GTX prije tri godine platio 5000kn te još uložio dodatnih 600 u ZALMANA pomoću kojeg sam ju onda mogao klokati na performase 8800Ultra ali je to bilo vrijeme kad ATI nije imao ništa osim 2900XT koja se grijala ko sumanuta a bila je mislim i DX9. Tada je nVidia bila godinama ispred ATIja no vidi sad kako se to okrenulo.

nadam se da je sve ovo patka te da će nVidia izaći sa GTX300 te sve zavrtiti još jedan krug.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2009 14:47 (Erasmus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dado, tvoje izjave nemaju nikakve realne osnove i nisu logične jer se kose sa svim utvrđenim činjenicama i svim predviđanjima stručnjaka i ljudi iz industrije.
Imaš li nečime potkrijepiti tu komediju od predviđanja koja imaš ili pričaš besmislice?
Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
16 godina
protjeran

ma povlači se iz utrke moš mislit još jedna novinarska fama pitam se koliko je ati za taj članak dao šuške

I Jadantisi
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Dado, tvoje izjave nemaju nikakve realne osnove i nisu logične jer se kose sa svim utvrđenim činjenicama i svim predviđanjima stručnjaka i ljudi iz industrije.
Imaš li nečime potkrijepiti tu komediju od predviđanja koja imaš ili pričaš besmislice?

Pogledaj si malo (tek sad objavljene) informacije - još nije ni sve objsvljeno za sada hehehe..

Pa si ti i dalje misli kako će jadna Nvidia propast, a Fermi je samo 'paper dragon' - yeah riiiiight!  Namigiva

Lijep pozdrav ;)
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2009 10:50 (Dado_ZG78).
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Ako bi se to eventualno desilo vidim to kao jako negativnu stvar za nas kao krajnje korisnike. (ne propast već povlačenje sa dijela tržišta)

Zdrava konkurencija je uvijek dobra, a kada je nešto bez konkurencije stvari se znaju omaći kontroli i naj*bemo mi korisnici.

ma daj molim te. zdrava konkurencija su pricice za male bebe.
u 99% industrije postoji samo monopol i oligopol. zdrava konkurencija ne, jer to je ionako samo fikcija u drustvu koje se trsi na nas navuce da sto vise potrosimo.
tocka.

a sto se tice toga za nvidiu... pa.. bila bi steta, iako nisam korisnik njihovih proizvoda (ali smatram da su itekako kvalitetni).

“Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.&
17 godina
malina22 kaže...
Batista kaže...

I ja ne vjerujem da ce Nvidia propasti...ali to sto su  prevelika firma nema nikakve veze...pogledaj Motorolu...nekad jedan od najvecih proizvodjaca mobilnih telefona pa gdje su sada...???? 

Motorola ne proizvodi samo mobitele...

I'm going woo woo
17 godina

greska

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2009 10:56 (Batista).

0 0 hvala 0
17 godina

Falio si ti temu malo :)

I'm going woo woo

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Dado_ZG78 kaže...

Takve članke očito pišu ljudi koji nemaju pristupa pravim informacijama pa špekuliraju, a još su vjerojatno i pristalice AMD/ATI tabora pa im je dodatni gušt izbacivat takve vijesti.

Članak je napisan prije mjesec dana i tada se znalo još manje nago sada o Nvidijinim planovima pa ono, ajde..  ali sudeči po trenutačnom yieldu GT300 čipova tu problema ne bi trebalo biti Namigiva

Kao prvo - panike nema. Nvidia je velika kompanija sa dobrom zalihom sredstava i jako dobrim planovima za budućnost.

Oko Nove godine (a najvjerojatnije već za Božić) će GT300 zasjati u punom sjaju i ostaviti Evergreen seriju Radeona u prašini (10-20% su jače GT300-tke).

ATI s druge strane, se već ima oko čega brinuti. Cjenovni rat s Nvidiom ih svaki kvartal oslabljuje sve više i više. Da bi ostali 'u igri' moraju držati cijene nižima nego što im je profitabilno pa iako su njihovi proizvodi 'best buy' dugoročno ta strategija jednostavno nije održiva.

Kroz godinu do dvije im na naplatu stiže BRDO kredita a pokriča za sada nema Neodlučan

Osobno, želim sreću i jednima i drugima jer dok je njihovog nadmetanja mi potrošaći samo profitiramo Namigiva

wtf ako nekoga oslabjuje cjenovni rat onda je to nvidia pa atiju ni problem spustit cjenu kad imaju dosta jefiniji chip a nvidia ima skupe kartice to se vidi po tome da su morali povuc iz proizvodnje sadasnje kartice...i kak onda ati teze podnosi taj cjenovni rat kad nvidia treba povuc sadasnje kartice da spasi fermi

prodajem pozivnice za partis
17 godina
neaktivan
hrvatskafarkasevec kaže...

wtf ako nekoga oslabjuje cjenovni rat onda je to nvidia pa atiju ni problem spustit cjenu kad imaju dosta jefiniji chip a nvidia ima skupe kartice to se vidi po tome da su morali povuc iz proizvodnje sadasnje kartice...i kak onda ati teze podnosi taj cjenovni rat kad nvidia treba povuc sadasnje kartice da spasi fermi

Wrong!

Krivo gledaš na situaciju.

Razmotri malo stanje sa financijskim zalihama obije tvrtke na umu. Nvidia koja gomila masan profit i ATI koji će uskoro grcat u dugovima.

Kome će biti lakše prodavat uz minimalan ili nikakav profit u budućnosti?

Nvidia si može priuštiti da posluje s gubitkom nekoliko kvartala ako bi to značilo da će izbaciti konkurenciju sa tržišta, no to opet ne bi bilo dobro za krajnje korisnike jer malo konkurencije je ono što gura stvari naprijed Namigiva

Zar zaista misliš da bi ATIjeve kartice bile ovako jeftine da nema Nvidije da im konkurira?

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan

"In addition to that, they have also begun to sell many TESLA based products which are already beginning to gain market wide adoption within their respective target market. The conference call didn't go in depth on the amount of Tesla orders in the actual quarter, but we learned of several deals which meant that instead of creating a $175 GeForce card, the company opted to sell that GPU inside a $1499 Tesla C1060 card. One of the reasons we can expect to see nVidia’s profits to continue to grow can potentially be from their newer technologies which have only recently begun to see market adoption, such as Tegra."

Možda ovo govori odakle profit i nedostupnost GTX260,275,280?

2 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Dado_ZG78 kaže...

Wrong!

Razmotri malo stanje sa financijskim zalihama obije tvrtke na umu. Nvidia koja gomila masan profit i ATI koji će uskoro grcat u dugovima.

Nvidia si može priuštiti da posluje s gubitkom nekoliko kvartala ako bi to značilo da će izbaciti konkurenciju sa tržišta, no to opet ne bi bilo dobro za krajnje korisnike jer malo konkurencije je ono što gura stvari naprijed Namigiva

Zar zaista misliš da bi ATIjeve kartice bile ovako jeftine da nema Nvidije da im konkurira?

pa nebi bile,ali zasto su povukli iz proizvodnje sadasnje kartice?

16 godina
neaktivan

ako nvidia propadne to će bit loše kako za nas kupce tako i za općenito ljudski napredak.

prvo će ATI nabit cjene ako propadne i prodavat hd 3400 za 4000kn.s druge strane neće bit konkurencije i neće bit razvoja čipova što je opet loše jer ljudsko znanje stagnira

Usput;ja mrzim nvidiu i volim ATI/AMD ali kaj je je Cool

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2009 13:04 (Ratten).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Ratten kaže...

ako nvidia propadne to će bit loše kako za nas kupce tako i za općenito ljudski napredak.

prvo će ATI nabit cjene ako propadne i prodavat hd 3400 za 4000kn.s druge strane neće bit konkurencije i neće bit razvoja čipova što je opet loše jer ljudsko znanje stagnira

meni se čini da ti nemaš poima što pišeš nemaš blage siko kažeš da mrziš nvidiju a u tvoj pc ti stoji da imaš nvidiju kome ti pričaš te priča o mržnji kad nešto voliš onda to i imaš a to nije slučaj kod tebe zato nob piši nešto pametnije

I Jadantisi
16 godina
protjeran
Ratten kaže...

a je kako je mrziš kad je posjeduješ  Asus nVidija 7500LE lipo ti piše u tvoj pc koji lik

I Jadantisi
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2009 13:14 (giga).
16 godina
protjeran
giga kaže...
Ratten kaže...

a je kako je mrziš kad je posjeduješ  Asus nVidija 7500LE lipo ti piše u tvoj pc koji lik

pa i ja ne volim nvidiu a imam njihovu karticu ...nebi htio da propadnu nego da ih ati prestigne

17 godina
Dado_ZG78 kaže...

Wrong!

ATI je najprofitabilniji dio AMD-a trenutno

16 godina
protjeran

pa i ja ne volim nvidiu a imam njihovu karticu ...nebi htio da propadnu nego da ih ati prestigne

a znači da ti je dobra kad je imaš ali tekst mrzin nvidiju a imatije ne zvuči dobro

I Jadantisi
15 godina
neaktivan
General motors je jednom bio najjaca multinacionalna kompanija, a gdje je sad ?
Batista kaže...

16 godina

Jel ikom, ikome palo na pamet da zapravo ovakva sitvacija ide nV na ruku?

ATI je izbacio svoje adute, sve karte (više manje) su na stolu i nV može bez pol problema razvijati tržišnu strategiju.

ATI je gol.

Trenutno je ovo situacija u kojoj ATI teškom artiljerijom tuče po nV. nV u problemima? Ne, nije. Zašto? Jer dok oni napamet pucaju, nV točno zna gdje su neprijateljski položaji i dovoljan je samo jedan val da ih se skrši.

Every hole is a goal!
15 godina

Ti previše igraš CoH ili šta? Nebi ja rekao da je baš sve tako crno bijelo. Btw ati još nije pustio dvoglave tako da...

kiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiill frenzy
Moj PC  
5 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice