NVIDIA Lovelace 40xx izdvojena tema

poruka: 3.486
|
čitano: 913.596
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: NVIDIA Lovelace 40xx

Jeste, bolje je vrtiti aktualne igre nego to. Tu si u pravu. 

12 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

MSI d e v a s t i r a INNO 3d.....

fade to gray
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
NVIDIA Lovelace 40xx

Haha u stanu ti 26 a grafa u idleu na 29°cmora da si si je hladio u frizideru na 6°c da dode na te temperature, daj odlepršaj s tim lažima

Moj PC  
1 3 hvala 0
16 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

meni je 28 sobna dok gpu 33C tako da moguće da mu je tako ako ima proventilirano kučište

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Dajte si sredite sobne, sve preko 24 je neprihvatljivo, 20 idealno :D

Moj PC  
2 0 hvala 1
4 godine
dery kaže...

meni je 28 sobna dok gpu 33C tako da moguće da mu je tako ako ima proventilirano kučište

pricamo o 1700rpm

12 godina
forumaš kaže...

Da zimi ! :)

fade to gray
16 godina
Boris grozni kaže...
dery kaže...

pricamo o 1700rpm

Ma nije viruj da ove grafe koje imaju tolike hladnjake hlade skoro pasivno.Vjerujem mu da mu je idle toliko. Moja ima 1.7kg i više vremena je pasivna zimi u igrama.

16 godina
forumaš kaže...

To vama sa slabašnim hladnjacima trebaju takve sobne temp. Nama gpu na ambijentalna 30° ko vama na 20°

2 godine
protjeran
Koliki utjecaj na rezultat ima činjenica da Bora ima starog Intela a tvoj frend relativno novi i jači Ryzen?
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Definitivno ima utjecaj, taj stari Intel je BN pogotovo za nvidiju i njihov cpu driver overhead problem.

edit: na extreme vjerojano mali utjecaj, na defolt/medium postavkama u tom čmarku na 1080p veliki utjecaj.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.6.2023 23:43 (forumaš).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Ernest Pauk kaže...
Ernest Pauk kaže...

Dobit ces sada ako stignem dok.me ne banaju sa termometrom ispred ekrana test pa da završimo cirkus

Evo kako sam obecao, digitalni termometar i na živu... 

Ventovi fiksirani na 55% (vidi se dolje na slici sa digitalnim termometrom)1700rpm, temp u stanu 22c identično toliko i graficka u idle nakon 2minute sta se raspuhala dok sam sve uspio poslikat.
Također na slici sa digitalnim termometrom vidite max idle temp 30c sa ugašenim ventovima i 22c kada se raspuhala nakon 2 min na 1700rpm.

Zaključak - slušajte iskusne, batalite laike kao Boris!

Zasto drzis palac ispod zive na starom termometru?

Tako je grijes sigurno, manipuliras mozda..?

Btw bravo za test i trud ikakav.

fade to gray
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Bit ce da sam ja glup . Al vrtit ikakav test bilo koje grafe jace od 3060ti na 1080p je meni glupo.. kolko sam ja shvatio sto veca reza veci utjecaj grafa ima zar ne?
inace grafa je poslana nazad u de . Cekam da prođe sve okk. pa da probamo 4070ti
R33mba#2892
Moj PC  
0 1 hvala 0
3 godine
NVIDIA Lovelace 40xx

Mislim da je to potpuno nemoguća temperatura, pa makar bila u idlu, jedino ukoliko je gpu ugašen temperatura može biti jednaka vanjskoj, Pauk nas ili laže ili mu ne valja senzor na gpu, povijest trolerstva nagovještava ovo prvo.

Moj PC  
3 0 hvala 2
15 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Znači, lik laže, jer nema teorije da mu grafa ima u idle 22° osim ako ima vodeno hlađenje, e onda može, a ovako, hlađenje na zrak nema teorije, pa da su mu ventilatori na max.

Tu si regan 2 dana i samo podpiruješ bez veze, na svim testovima ta grafa ne ide ispod 35º u idle modu, tako nemoj pričati bajke o prozračnom kućištu i ostalim forama kad hrpa ovih šta rade recenzije nemaju grafu ni u kućištu, pa nikome nije tempreratura bila ispod 35º.

Molim te ne laži ovaj napaćeni narod 

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.6.2023 12:56 (MasterOfDisaster).
Moj PC  
3 0 hvala 0
3 godine
Ernest Pauk kaže...
Plus malo zdrave logike, ako je sada vanjska temperatura oko 17-18c a takva je bila i navece dok sam slikao u stanu je 22c...

Znači držiš pc na balkonu ili u frižideru a mjeriš temperaturu iz dupeta... sve jasno striko.

Moj PC  
2 0 hvala 0
3 godine
MasterOfDisaster kaže...

Znači, lik laže, jer nema teorije da mu grafa ima u idle 22° osim ako ima vodeno hlađenje, e onda može, a ovako, hlađenje na zrak nema teorije, pa da su mu ventilatori na max.

Nemoguće niti vodenim, fizika ne dopušta, osim ako vodu ne hladi zrakom iz gorskog kotara ili frižidera.

16 godina

Ostavi računalo cijeli dan u "idle", pa da vidimo onda. Ne moraš uopće pokretati benchmarkove ili igre. Neka se toplina koju generiraju el. komponente na grafičkoj kartici dobro razloži na njezinom hladnjaku. Nevjerojatno mi je da je temp. GPU-a tako niska tj. jednaka okolnoj temperaturi zraka. Imaš 4070Ti kažeš, a koju točno izvedbu?

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.6.2023 13:21 (Izzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
Ernest Pauk kaže...

Da u frižideru haha, a kako bi ga onda upalio i gdje bi stao u frižider  ovo nema smisla. Imate 2 termometra i to je to, dalje ko kuzi kuzi.

Uostalom kako kazem mob u ruke, termometar pred ekran i odvrtit 5 krugova za redom i ja i on pa da vidimo gdje smo, i nakon sta se odvrti bench fino ostavit 5min da grafa puše pa ds se vidi i na kolko ce past temp.

Eto, pozivnica je poslana

Gledaj, ti možeš mjeriti koliko hoćeš, čovjek koji elementarno poznaje fiziku nema što mjeriti, ili grafika nije uključena, ne troši stuju, leži na stolu ili ne valjaju senzori, fizički je nemoguće da grafička radi i na istoj je temperaturi kao i okolni zrak, medij u kojem je uronjena, mora postojati neki otpor u vodičima koji generira toplinu a ako tu toplinu hladiš sa zrakom iz okoline ona mora biti veća od toga zraka iz okoline, i nemojmo se lagati to je gpu, temperatura mora biti barem nekoliko stupnjeva veća od okoline u idleu, ne pravi ljude budalama, uostalom zbog lošeg trolanja si i protjeran.

Moj PC  
4 0 hvala 0
3 godine
Ernest Pauk kaže...

Hladis 8-10w ustanovi taj podatak. Mjerenja imas objasnilo ti se, ako mislis da sam ja mađionicar pa utjecem na slike i statistiku monitoringa i mjerenja super od tebe

Kako sam već rekao, loš si troler, nikakav mađioničar, da si dobar troler namjestio bi realniju temperaturu, ovako flop.

edit: da statistika , imaš dva broja iste vrijednosti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.6.2023 13:52 (notloB).
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina

Neću te optuživati da lažeš, ali tu nešto nije u redu. Je li kućište zatvoreno? Jer zrak u kućištu, a dok računalo radi, mora biti topliji od onog izvan njega. Sve el. komponente se griju.

Ono što kod tvoje grafičke može biti, tj. što mi pada na pamet je mogućnost da temperaturni senzor ne mjeri dobro ako je temp. ispod određene vrijednosti. Možda precizno mjeri primjerice kada je temp. minimalno 30 ili recimo 25 °C, a za sve ispod pokazuje 22°C.

Ako imaš multimetar i temp. senzor koji možeš priključiti na njega, taj senzor zalijepi selotejpom za površinu hladnjaka grafičke kartice i napiši nam što pokazuje. Ne vjerujem da će hladnjak biti jednake temp. kao zrak izvan računala, mora biti koji stupanj topliji.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.6.2023 13:51 (Izzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Lako rijesivo.

Skinut bocnu stranu kucista ubacit 2 termometra u kucite i zatvoriti.

Nama treba jedna takva slika, a jedan se moze stavit i na grafu.

Lps

fade to gray
3 godine
Ernest Pauk kaže...

Inace, skoknut cu po termal gun pa da pokazem ovim "stručnjacima" kao notlob koliko su "stručni"

Ne moraš meni ništa pokazivati, možeš se žaliti "cehu fizičara" a ovdje neka izmjene zakone samo kako bi tebi udobrovoljili.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.6.2023 14:19 (notloB).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ernest Pauk kaže...

Hladis 8-10w ustanovi taj podatak. Mjerenja imas objasnilo ti se, ako mislis da sam ja mađionicar pa utjecem na slike i statistiku monitoringa i mjerenja super od tebe

Moja je idle 3w pa ima temp za 5° više od sobne plus vant od 140mm puše sa boćne stranice po gpu, a tebi do 10w i imaš ambijetalnu temp. Fizika ne štima nikako.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.6.2023 14:16 (dery).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Kak si dobio u idle 3w? Kod mene je 40w s time da imam monitor i tv spojen, nisam isprobavao samo sa monitorom.
3 godine
Ernest Pauk kaže...

Tebi tebi, ti si pametniji od opreme i alata za mjerenje, gdje se povlacis sada? Sada cemo istjerati vraga na vidjelo 

U kojem svemiru ti živiš? U ovom našem bavit ćeš se uzaludnim poslom, u onom antuntunovom možeš kad se jako smrači mrak grabiti loncem...

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Bio sam uvjeren da je ovo Luci, ali ima Ryzena pa mi nista nije jasno...

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
Ernest Pauk kaže...

Drugar ako stojis iza svojih rijeci uzmi 100 eura dođi kod mene pa da vidis sve uzivo, imat cemo sve živo od opreme pa cemo mjeriti, tko bude u pravu ima 100e ni oro ni kopo... eto poziv je poslan ako si za javi se na PM

Je evo me idem avionom preko karlobaga... razumiješ li da moje riječi nemaju nikakvog značenja, fizika je u pitanju, niti ja niti mikimaus niti bogisus.

Minneyar kaže...

A svaka druga mu je bila kenjkanje po amdu, mora da ga gadno izjeda kad pogleda u kućište, i to još krnjavi šestojezgreni otpadak proizvodnog procesa

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.6.2023 15:03 (notloB).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
forumaš kaže...
Kak si dobio u idle 3w? Kod mene je 40w s time da imam monitor i tv spojen, nisam isprobavao samo sa monitorom.

6w krivo sam reko. Vjerovatno jer je samo monitor.

10 godina
Minneyar kaže...

diverzija buraz, diverzija 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice