NVIDIA Lovelace 40xx izdvojena tema

poruka: 3.486
|
čitano: 907.750
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
NVIDIA Lovelace 40xx

Fora kako si ti uvijek moralni zastitnik sviju kada je Nvidia i intel u pitanju, a o AMD-u ni da pisnes.

Sva sreca sve kaj je napisano i izblebetano je arhivirano pa ce biti butt hurtanja kroz 2tj, goreg nego nakon zen 4 launcha 

Edit

Saint gritz aka riot opet si nam se vratio, i potiho djeluješ, neces još dugo nisi ni prije 

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.11.2022 22:09 (Zwer54).
Moj PC  
0 1 hvala 1
7 godina
Re: NVIDIA Lovelace 40xx
Zwer54 kaže...
dery kaže...

Tko se ono rugao da je zavjera i da to amd podvaljuje?Gdje su ptičice odletjele?

Kao sta sam nebrojeno puta rekao i sta je bilo jasno preko profesionalnih testiranja kablova i adaptera, ljufski faktor je uzrok zatajenja adaptera jer se nepravilno i nepotpuno ustekao.

Od cijele drame globalno je 50 službenih slučajeva poznato, u prijevodu 0.04% je RMA rate... 

Hvala lijepo i ajmo dalje, ispod je i fool proof tutorijal kako uptekati kabel do kraja i znati kada je uštekan do kraja 

Sretno AMD-u u daljnjoj karijeri i pokušajima naslađivanja 

da je samo ljudski faktor onda nebi Nvidia naredila svim podizvođačima da bez pitanja mjenjaju kartice jel da... ali po drugoj strani zaboli me, jer mi ne pada na pamet dat preko 2t eur za nabijat igre... 

8 godina
neaktivan
NVIDIA Lovelace 40xx

Ja ne kuzim ljude. Jel ti gledas i citas linkove i o cemu se radi. Da ljudski faktor je glavni uzročnik. Da su kablove mogli i kvalitetnije odraditi mogli su ali ako se sve odradi po PS-u problema nema.

Na kablu se točno vidi kao označeno dokle je bio gurnut koji su pregorili, nema muljanja. Nvidia i da ne reklamira nebi im nitko nista mogao, ali im je ionako dosta loše reklame, a apsolutno im je zanemariv trošak to reklamirati.

Niti su grafe potpuno uništene, čipovima nije ništa a PCB ce se modificirati tj popraviti i mogu dalje u promet

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2022 1:03 (Zwer54).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Znači tu grafu od 17 000 kn kupije puno brzopletih nobova. Ima logike sobzirom na cijenu kartice da bi se igralo 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Jucer sam pisao kako rtx4080 ima na lopate ovdje po trgovinama i ocito je situacija globalna.

https://wccftech.com/nobody-wants-nvidia-1199-us-geforce-rtx-4080-despite-lower-shipments-retailers-stores-are-stocked-with-cards/

Mutavi skalperi su se opekli na rtx4090 pa su skocili na kocnicu sa skalpanjem 4080.

Gotvo je sa 4xxx serijom....nema vise glavnih nevidijinih kupaca rudara a sad su i skalperi u banani.

Bas mi je drago vidjet ovakav razvoj situacije,vidim da Nvidija zestoko tone ❤️❤️❤️

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

50% manji prihodi ove godine. Kad bude 90% manji onda slavimo 

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Ali smijeh je kako Nvidia konstantno umjetno ogranicava kolicinu grafa kone isporucuju da bi se stvorio dojam RASPRODANO,ali vise im ni to ne prolaze.

Iduci potez im je da posalju jedan komad rtx4090 Saturn grupaciji i jedan komad Mediamark grupaciji...to ce se valjda rasprodat 🤣

Kao sto sam vec napisao,4xxx je najgora Nvidijina serija u zadnjih 15 godina.Nikad nisu "dali" manje za trazene novce.

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Sve je skupo, krizna su vremena. Naravno da ljudi opreznije troše, a grafičke kartice nisu nešto neophodno. Kada govorimo o kupovini da bi se igrale igre na njima.

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Izzy kaže...

Sve je skupo, krizna su vremena. Naravno da ljudi opreznije troše, a grafičke kartice nisu nešto neophodno. Kada govorimo o kupovini da bi se igrale igre na njima.

Istina,sve je skupo ali kada proizvod skoci gen to gen sa 700eu na 1600eu tu se nema vise sta rec.

Uostalom trziste je reklo svoje a Nvidia sad ima gadan problem pred sobom.

16 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Smatraju kupce teškim budalama...generaciju za gen. cijena treba biti ista po klasama a ljudi će kupovati novu generaciju ako dobe porast performansi, eventualno manju potrošnju, nove mogućnosti i dr.

Tak je uvijek bilo, i onda odjednom ljudi su ovce i koliko rastu performanse toliko će i cijena, pa tom logikom garafe za deset godina će koštati 10 000 eura, jer eto toliko su rasle i performanse.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2022 9:28 (forumaš).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Ma, jednostavno se ne kupuje (što se i događa) i to je to. Neka snižavaju cijenu.

Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina
Zwer54 kaže...

Ja ne kuzim ljude. Jel ti gledas i citas linkove i o cemu se radi. Da ljudski faktor je glavni uzročnik. Da su kablove mogli i kvalitetnije odraditi mogli su ali ako se sve odradi po PS-u problema nema.

Na kablu se točno vidi kao označeno dokle je bio gurnut koji su pregorili, nema muljanja. Nvidia i da ne reklamira nebi im nitko nista mogao, ali im je ionako dosta loše reklame, a apsolutno im je zanemariv trošak to reklamirati.

Niti su grafe potpuno uništene, čipovima nije ništa a PCB ce se modificirati tj popraviti i mogu dalje u promet

Ultra premium proizvod kojem treba sila od 100kN za ubost napoj. Ajmo sad ti pohvali nešto da me ubiješ u pojam.

Najsigurnije spajanje kabela platinastom primjerku rtx4090, slikoviti tutorijal :

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2022 11:45 (dery).
16 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Ovo im se u povijesti nikad nije dogodilo na izlasku novog gpu-a:

Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
dery kaže...

Ovo im se u povijesti nikad nije dogodilo na izlasku novog gpu-a:

Microcenter USA:

RTX4080 1200-1400$ (Asus rog strix 1550$)

RTX4090 1600-1800$

Zato niti ne kupuju rtx4080, nego se čeka rtx4090 koja je plus 200-400$, očito je cijena od 2000$ za rtx4090 bila istina, da se napravi razlika između ta dva modela.

A "niži" segmet tržišta trenutno je pokriven s rtx 3090,3080, 3070.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2022 12:46 (T-bone's).
8 godina
neaktivan
forumaš kaže...

Znači tu grafu od 17 000 kn kupije puno brzopletih nobova. Ima logike sobzirom na cijenu kartice da bi se igralo 

Ako je tebi postotak od 0.04% brdo super. Tj 50 od 125000 prodanih globalno koji su imali problem.

Nastavno na cijenu 4080ke... Uz to kaj je glupa cijena, cini mi se da trgovci dodatno nabijaju cijenu jer razlika između 4080 i 4090 zna biti kao da je 4080 usla u 4080ti kategoriju.

8 godina
neaktivan
Brisanje
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2022 12:53 (Zwer54).
16 godina
Zwer54 kaže...
forumaš kaže...

Ako je tebi postotak od 0.04% brdo super. Tj 50 od 125000 prodanih globalno koji su imali problem.

Nastavno na cijenu 4080ke... Uz to kaj je glupa cijena, cini mi se da trgovci dodatno nabijaju cijenu jer razlika između 4080 i 4090 zna biti kao da je 4080 usla u 4080ti kategoriju.

Puno se priča o tim spaljenim konektorima pa ispada da je u pitanju brdo. To je glavna vijest zadnjih par tjedana, opća opasnost. 

Naravno da se natkve moguće fejlove hvataju fanbojvi ko muhe na govno pa onda to sapunaju do maksimuma...potajno se nadaju kako je Nvidia ili AMD (kad je bila vijeset o jednoj spaljenoj ploči zbog PCIex spajkova) krajnje nesposobna kompanija i da će zbog toga 

njihov ljubimac prevladati i time život fanboja dobiti smisao. Slično kao kad Sony fanboji pišu peticije jer se njiva ekskluziva portala na PC, sve su to ljubomorni ispadi a sobzirom a da nas ima osam milijardi s vremena na vrijeme iskoče  takvi. Portali i influnseri to pumpaju jer 

im dižu gledanost i prodaju reklama.

Ali ti sve izgleda shvaćaš doslovno, i valjda misliš da trebaš širti istinu na ovom ozbiljnom forumu i ispravlajti krive Drine... samo nastavi sa stavrima kojima su opće poznate a ovdje se skupljamo iz puke zabve i zajebancije :D

16 godina

Ne diraj mi zwer on je samo moj.

12 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Bas gledam malo i 3xxx seriju i opcenito situacija nije normalna....rtx3xxx serije ima kao blata ali u De TUF 10GB MODEL 850eu a prije dvije godine ta grafa je kostala 750eu....rtx3060 600eu....

Kako su ih umjetno poslagali da pasu uz cijene 4xxx serije 🤣🤣🤣

Pa nakon 2 godine rtx3080 bi trebala kostat 500eu  a ne 850eu.....

Jedino sto ima povoljno to je polovno a sve novo je nenormalno preskupo.

Moj PC  
4 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
forumaš kaže...

Ali ti sve izgleda shvaćaš doslovno, i valjda misliš da trebaš širti istinu na ovom ozbiljnom forumu i ispravlajti krive Drine... samo nastavi sa stavrima kojima su opće poznate a ovdje se skupljamo iz puke zabve i zajebancije :D

Naravno da shvacam ozbiljno ono kaj tako prezentiraš, a vecina ionako kca ne kuzi i sve im je ovo groung breaking situacija zbog koje ce se prestati proizvoditi 4090...

I bas zato jer upravo to kaj si napisao ekipa dolazi iz sprdnje i potrebe za trolanjem a ne smislenom raspravom cinjenicama i argumentima je forum (ne samo ovaj) otišao u provaliju.

Kvalitetnih ljudi kojih je bilo prije nekoliko godina podosta ovdje su ili sami otisli, trazili brisanje profila ili protjerano zbog takvih kojima je sve "zajebancija" pa su raspizdili ekipu.

I puno toga ti zelis prikazati pod "opce poznato" a kada je trebao netko prognozirati kako ce ispasti ijedna od nadolzecih serija procesora, grafi (tj tu jesu da je 7900xtx 10% od 4090, pa jedva cekam 3.12. ) onda nema nikog ili ceka recenzije pa kaze evo znao sam haha.

Sta nitko ne napise kaj ocekuje od undervoltanja i klokanja RX 7000 serije, i to sam napisao jos pred 15 dana na Navi temi i sve sam blize kako vrijeme ide novom pogotku. Kaj nitko ne napise kakve latencike ocekuje na novoj seriji i low fps i framerate? Jel i to opce poznato sada kada nitko nezna nista o tome...

Meni je forumska diskusija ozbiljno shvacena, da mi se zajebava imam boljih mjesta nego ovdje za to.

Inace nazad na temu:

GPU-Z update brings RTX 4080 GPU support and 16-pin power input monitoring

Evo Frame Chasers testirao 7 komada 4090ki, buka, potrošnja, max frekvencija... Za razliku kakvih adoreda i ostalih probisvijeta koji nikad nista o cem laprdaju nisu ni dotakli, kamoli recenzirali...

Evo i razlike 4090ke zračno vs custom water block, hladnjaci su toliko bolesno odrađeni da ni sa custom water loop-om razlika nije veca od 5c 

16 godina

To su ti premium proizvodi oko 50 C i 1200 rpm-a do 60 db na otvorenom testu.  Zadivljen sam ovim subsonic mlaznim motorima. Hvala tebi i ovome liku odgovorio me od kupovanja.

9 godina
MEGATAMA kaže...

Bas gledam malo i 3xxx seriju i opcenito situacija nije normalna....rtx3xxx serije ima kao blata ali u De TUF 10GB MODEL 850eu a prije dvije godine ta grafa je kostala 750eu....rtx3060 600eu....

Kako su ih umjetno poslagali da pasu uz cijene 4xxx serije 🤣🤣🤣

Pa nakon 2 godine rtx3080 bi trebala kostat 500eu  a ne 850eu.....

Jedino sto ima povoljno to je polovno a sve novo je nenormalno preskupo.

Pa jesu. Gledaj njihovu marketing sliku (to je jos dok je postojala ona slaba 4080)
Znaci oni smatraju da su 3080,70,60 aktualne grafe i tak ce ih prodavat.

Posto su se zajebali sa slabijom 4080, a graficka je napravljena i treba ju prodat preimenovat ce ju u 4070ti il tak nekaj i nakon toga ne ocekujem tak brzo ove slabije kartice.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2022 14:38 (Santana).
8 godina
neaktivan
dery kaže...

To su ti premium proizvodi oko 50 C i 1200 rpm-a do 60 db na otvorenom testu.  Zadivljen sam ovim subsonic mlaznim motorima. Hvala tebi i ovome liku odgovorio me od kupovanja.

Ne kuzis ti, ne zamaraj se reci da ti se objasni, tu sam 

To nisu zvučno izolirani testovi, ambijentalna buka mu je visoka sama po sebi kao i opcenito u vecini kucanstava, uzmi db meter pa izmjeri da vidis kako stvari funkcioniraju.

A to pod max overklokom kaj si ti slušao je jedno, a ovo kaj je testirao out of the box drugo nit se nesto cuje, tj cuje se svakako manje od Radeonki koje uz manju potrosnju imaju bučnije hladnjake, ali da to je taj amd radeon zvuk pa se tolerira, ustvari je kao muzika sjednes i uzivas dok zuji 

16 godina
Zwer54 kaže...
 a kada je trebao netko prognozirati kako ce ispasti ijedna od nadolzecih serija procesora, grafi

Ja stalno prognoziram i pogađam. Ispasti će skupe, sve drugo je trenutno daleko manje bitno. Ne skupe da si ne možemo prištiti, nego skupe da nema toliko dobrih igara i da gaming nije toliko dobra zabava da bi si opravdali toliki izdatak koji će "njima" osigiurati desetu jahtu po redu i sedmu kuću.

16 godina

Baš to on fino profesionalno testira uživam ga ne gledat. Adresirano na radeonku evo moja npr. 1200rpm u zatvorenoj prostorji noću kad nema nikakvih ambijetalnih zvukova dok ne upalim overlay mislim da su ugašeni ventovi. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2022 14:37 (dery).
9 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Ja cim vidim ove thumbnail-ove ne zelim nit otvarat video.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
3 0 hvala 1
8 godina
neaktivan
forumaš kaže...

Ja stalno prognoziram i pogađam. Ispasti će skupe, sve drugo je trenutno daleko manje bitno. Ne skupe da si ne možemo prištiti, nego skupe da nema toliko dobrih igara i da gaming nije toliko dobra zabava da bi si opravdali toliki izdatak koji će "njima" osigiurati desetu jahtu po redu i sedmu kuću.

I sta si ti nama sad rekao sa time, koji to flagship nije bio skup hahah. To o cem ti pises je uopce žali bože vremena potrošenog na pisanje.

Piši o konkretnim stvarima, napretku i funkcionalnosti arhitekture, kazes to su opce poznate stvari, pa eto ajde da cujem kako ce to ispasti kada je ooce poznato?

Overklok, undervolt, temperature, performanse, low fps i latencije i franerate?

dery kaže...

Baš to on fino profesionalno testira uživam ga ne gledat. Adresirano na radeonku evo moja npr. 1200rpm u zatvorenoj prostorji noću kad nema nikakvih ambijetalnih zvukova dok ne upalim overlay mislim da su ugašeni ventovi. 

Super, nek si nam ti usporedio taj svoj zvrk sa flagshipom. Inace, ono najmsijesnije je to da je 4090ka i tisa i hladnije od te tvoje rx 6800 

Rx 6800 vs rtx 4090  

I kaj sad da covek veli kad vidi kakvi su likovi zaposjeli forume i napravili rijaliti, komedija ali ne za smijanje nego za plakat se, a sad nek dođe striček moderator i meni opet jedinom da karton jer "dizem tenzije" kako kaze 

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2022 15:06 (Zwer54).
16 godina
Zwer54 kaže... hladnije od te tvojerx 6600 

Ke? Moja je zwer naspram tvog idola 4090.Zato tebi tvoj idol nevidija izgleda super nabavi naoćale.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2022 14:49 (dery).
16 godina
Zwer54 kaže...
forumaš kaže...

I sta si ti nama sad rekao sa time, koji to flagship nije bio skup hahah.

msrp se diže po svim klasama iz serije u seriju. Nvidija a nadam se i AMD a bogami Intel ove godine tonu u prihodima jako. Moja prognoza, i biti ću u pravu, jer pazi to su insajderske informacije dobro uhdanih influensera 

8 godina
neaktivan
forumaš kaže...

msrp se diže po svim klasama iz serije u seriju. Nvidija a nadam se i AMD a bogami Intel ove godine tonu u prihodima jako. Moja prognoza, i biti ću u pravu, jer pazi to su insajderske informacije dobro uhdanih influensera 

Super si prognozirao da ce biti skupe, to fakat prvi put vidimo da su flagship modeli skupi, al ajde nisu vise 14k(3090) nego su 17k(4090), i nebude Radeon 10k(6900xt) nego 11k(7900xtx).

I tebi je cudno da padaju prihodi u doba globalne krize i da je promet manji u svim djelatnostima, hvala ti ko bratu 

Kakav cirkus 

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2022 15:03 (Zwer54).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice