NVIDIA Lovelace 40xx izdvojena tema

poruka: 3.486
|
čitano: 907.186
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: NVIDIA Lovelace 40xx
Ima bit da ce jos generaciju trajat jedna od mojih RTX 3070..a jedna ide na bubanj!!
Za trenutni 1440p 60Hz sasvim dovoljna!
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
_itsmoriarty kaže...

evo je. 

javi jel vrti Crysis 

uživaj lega 

7 godina
odjavljen
Cansee kaže...
_itsmoriarty kaže...

evo je. 

javi jel vrti Crysis 

uživaj lega 

hvala lega! 

no.
7 godina
odjavljen
NVIDIA Lovelace 40xx

evo jdan bench Time Spy i Heavena kasnije postavim fotke grafe. 

no.
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2022 21:56 (_itsmoriarty).

6 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
NVIDIA Lovelace 40xx

Zanima me samo koliki postotak ljudi ovdje namjerava kupiti 4090 po trenutnoj cijeni.

Nije da sam protiv cijene, sve je to ponuda i potražnja i korigirat ce se kako odredi trziste. Cisto informativno.

6 Kupujem / Kupio
41 Ne kupujem / Čekam povoljnije
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2022 22:01 (Marcuskac).

0 0 hvala 0
15 godina

Ja kupujem do kraja tjedna. Samo moram odlučiti koji model, jer Strixa ni Gige Master koje sam htio nema.

Znači ili Giga WF ili MSI Suprim X.

7 godina
odjavljen
NVIDIA Lovelace 40xx

evo kako sam i rekao par slika od nove grafe. 

uzivajte. 

EDIT: odradio sam 2 bencha par postova gore, grafa se nije cula opce, max temp. mi je bila 66 u Time Spy-u i 60 u Heavan-u. 

sad idem probati CP2077. 

no.
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2022 22:18 (_itsmoriarty).

24 0 hvala 9
15 godina
Robin Hood kaže...

Znači u HR striktno kupuješ?

Da.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Evo zašto su prvo izbacili u prodaju 4090. Pogledat sliku i onda pokrijte rezultat rtx4090 i dobit čete odgovor. Rtx 3080/3090ti su još u igri i dokle god ih ima u prodaji a ima ih na tone nema izlaska 4080(kažu sljedeči mjesec ali za kujac im). Kako će loše tek izgledat 4070 i 4060 pokraj beskrajne ponude jampera šta polovnih šta novih.

slika sa :https://videocardz.com/newz/geforce-rtx-4080-16gb-is-up-to-30-faster-than-12gb-version-according-to-nvidias-new-benchmarks

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2022 0:09 (dery).
Moj PC  
6 0 hvala 1
14 godina
suspendiran
_itsmoriarty kaže...

uzivajte. 

EDIT: odradio sam 2 bencha par postova gore, grafa se nije cula opce, max temp. mi je bila 66 u Time Spy-u i 60 u Heavan-u. 

sad idem probati CP2077. 

Šta kaže afterburner, kolko troši?

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2022 0:40 (Cryogenic).
12 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Zar je ovaj i9 9900k toliki bottleneck za rtx4090?....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
MEGATAMA kaže...

Da, bottlnecka sve, starije CPU-ove čak i na 4K, a navodno se i 5800X i 12th gen Intel muče na 1080p, što me ne čudi, jer to nije kartica za 1080p/1440p (možda uz ekstremno visok refresh rate), nego za 120 Hz na 4K. Ja uzimam jer čekam da mi stigne 4K 144Hz monitor.

15 godina
_itsmoriarty kaže...

uzivajte. 

13 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

IBaja i dalje no.1 klošar od preprodavača.

https://www.nabava.net/search.php?q=4090+rtx&cod=&cdo=

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
softwaremaniac kaže...
MEGATAMA kaže...

Da, bottlnecka sve, starije CPU-ove čak i na 4K, a navodno se i 5800X i 12th gen Intel muče na 1080p, što me ne čudi, jer to nije kartica za 1080p/1440p (možda uz ekstremno visok refresh rate), nego za 120 Hz na 4K. Ja uzimam jer čekam da mi stigne 4K 144Hz monitor.

Mislim da su ovi testovi na 4k i zato mi je nevjerovatno da je jedan i9 9900k ispao toliki bottleneck.

Ekipa pise da je potreban i brz RAM jer inace isto nastaje bottleneck.

Treba tu jos testova ali ako je navedeno tocno onda uz rtx4090 treba novi CPU za svakoga tko ima par generacija star cpu,ne znam kakva je situacija sa amd cpu unazad par generacija u kombinaciji sa rtx4090.

14 godina

Pa ono, tko odriješi dati 18 000kn za grafu, da se "igra", ne sekiram se da onda potroši i jedno 7000kn na CPU + matičnu, ili i više. 

16 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Ne kužim zašto tolike rasprave oko grafe od 18 000 kn koju će kupiti par gamera na forumu. Bitna je ko i snijeg od prije deset godina.

Idemo to igrnorirati.

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
itomic009 kaže...

Pa ono, tko odriješi dati 18 000kn za grafu, da se "igra", ne sekiram se da onda potroši i jedno 7000kn na CPU + matičnu, ili i više. 

I 7 keka za OLED.

Uglavnom, 7 + 7 + 18.

Skup sport posto'.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
17 godina
Gaming na pcu nije skup. Naprotiv jako je pristupacan. Na 1080p se moze jeftino igrati.

Skup je sport za za entuzijaste koji ce kupovati ove high end stvari, ali to je normalno za svaki hobi i slicne stvari.

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Ovo je YT kojega povremeno pratim i lik je ok.

Moram rec danmi je ovo iskreno cudno ili kod mene ne pokazuje tocno...ili kod njega ne pokazuje tocno jer ja imam prosjecno 60fps na istim postavkama kao on,fps mi ide 55-65.

Sad vas vec dosta na forumu ima rtx3080 pa ako imate CP probajte i vi,psyho postavke.

Ove slike gdje mi je 70-80fps je dlss performance sve ostale je dlss quality,4k psyho i hdr.

Doduse nije ista lokacija kao sto je on igrao ali sam se vozikao po gradu i to je otprilike sve slicno sa performansama.

edit

ako stavim dlss na auto onda mi sara od 45 do 90fps ovisno kroz koji dio grada prolazim....

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2022 9:38 (MEGATAMA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
MEGATAMA kaže...

Jbg morat ces mjenjati taj svoj prastari I7 8700, pregazilo ga vrijeme debelo.

12 godina
BeLLicus kaže...
MEGATAMA kaže...

Jbg morat ces mjenjati taj svoj prastari I7 8700, pregazilo ga vrijeme debelo.

Kad se pojave igre koje ce mi dat razlog svakako cu uzet sve novo,u biti mi i je plan uzet apsolutno sve novo kada dodje vrijeme.

Ali nije problem moj stari proc,problem je da su daleko noviji takodjer bottleneck za rtx4090.

Ekipa koja je kupila sve novo prije 2 generacije ce vrlo vjerovatno morat opet u shoping.

12 godina
DarthMarkus kaže...
itomic009 kaže...

I 7 keka za OLED.

Uglavnom, 7 + 7 + 18.

Skup sport posto'.

Stvar je da smo mi na pcu navikli mjenjat u globalu samo grafu a ostalo svakih podosta godina ali to vise tako ne funkcionira pa se mora mjenjat dosta toga.

Zato cu ja jos malo pricekat da se to sve ustabili sa cpu,memorijama,ssdovima itd pa onda sklopit nesto novo.

16 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Imam ovu grafu dvije godine i još ću je imati barem dvije godine ako ne i duže. CPU i duže a igram apsolutno sve bez problema, na visokim postavkama, na pristojnoj rezoluciji i sa pristojnim FPS-om. Apsolutno sve.

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
odjavljen
NVIDIA Lovelace 40xx

evo novi score u 3D Marku. 

grafa trosila 445W. 

no.

5 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Evo ja imam 9900kf i taj procesor sam uzeo baš iz razloga da mogu stavljati ajmo reći jače (za mene jače) grafičke kartice u narednim godinama. S tim da ja računam da uzmem početkom 2024. recimo RTX 4060, obična, Ti ili Super. Tj. koja god bude tada optimalna. 

I onda 2 generacije od te uzmem RTX 6060. Ako bude imalo smisla na ovaj procesor. Jer gledam ovako, ako 4060 bude slična 3070/Ti (a one su pak, nešto kao 2080Ti), onda bi 5060 mogla biti u rangu sadašnjih 3080 s 10 ili 12 GB memorije. A 6060 možda bude slična sadašnjim 3090/Ti karticama, eventualno malo jača od Ti verzije. Držim da ta RTX 3090Ti je prikladna za moj procesor, ali pri 1440p 144Hz ili 4K rezoluciji..

Monitor ne mijenjam dokle god radi. Ako se pokvari, onda kupujem 1440p 144Hz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
forumaš kaže...

Imam ovu grafu dvije godine i još ću je imati barem dvije godine ako ne i duže. CPU i duže a igram apsolutno sve bez problema, na visokim postavkama, na pristojnoj rezoluciji i sa pristojnim FPS-om. Apsolutno sve.

Jbg kad nisi master rasa, moraš igrati sve na 4K, na OLEDU 144hz, sa max grafikom na ultra, ray tracingom na ultra i uz uključen hdr10+... 

7 godina
odjavljen
Cryogenic kaže...
_itsmoriarty kaže...

uzivajte. 

sad idem probati CP2077. 

445W

no.
13 godina
MEGATAMA kaže...
DarthMarkus kaže...
itomic009 kaže...

I 7 keka za OLED.

Uglavnom, 7 + 7 + 18.

Skup sport posto'.

Stvar je da smo mi na pcu navikli mjenjat u globalu samo grafu a ostalo svakih podosta godina ali to vise tako ne funkcionira pa se mora mjenjat dosta toga.

Zato cu ja jos malo pricekat da se to sve ustabili sa cpu,memorijama,ssdovima itd pa onda sklopit nesto novo.

I ja...Umalo sam podlijego hypu (još se borim).

U biti čekam AMD. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2022 10:13 (DarthMarkus).
10 godina
_itsmoriarty kaže...
Cryogenic kaže...
_itsmoriarty kaže...

uzivajte. 

sad idem probati CP2077. 

445W

pa onda bi i kvalitetno 750 W napajanje moralo biti dovoljno

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice