Nvidia GTX 600 (Kepler) Info

poruka: 3.446
|
čitano: 604.703
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Nvidia GTX 600 (Kepler) Info
Penryn kaže...

Gdje? Tell me moree! {#}

Cijena u nas.

clock2much
17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Znam, al on spominje 3100kn bez PDV-a, ta asusica je oko 3400kn.

14 godina

ASUS je ocekivano skuplji.Ceka se XFX i ostali jeftiniji vendori.

clock2much

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Bas me zanima cena GTX680 Classified onako cisto bi sada voleo da znam koliko ce kostati.

Obe i FTW i Classified. 

Pa Asus i dalje zivi na staroj slavi i ubedjenjima da narod i dalje misli da su oni nesto ekstra posebno.

Naplate ti ona metalna slova sto stave umesto nalepnice i skuplju masku.

Oni prave najkvalitetnije maske te.

Ja bi vam savetovao da sacekate referentne modele, cisto da ne prodjete kao mucenih koji je kupio GIGABYTE 6950 referentnu pa na nju stavio Accelero da bi mogao da je koristi normalno a to ga izaslo skoro kao GTX580 da je dodao jos 50e imao bi je, a ostao je na 6950 a platio vise od 6970.

Da ne bi placali cooler posle pa da date vise para nego za nereferentnu. Ona postize 80C ladno, verujte i preko.

http://www.evga.com/articles/00645/
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.3.2012 21:51 (Vlada011).
14 godina
neaktivan

500-tinjak eura kod naših susjeda, nešto slično i u Austriji..

Nisam očekivao da će bit jeftinija od AMDa {#}

www.key-storm.com
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Vlada011 kaže...

Bas me zanima cena GTX680 Classified onako cisto bi sada voleo da znam koliko ce kostati.

Obe i FTW i Classified. 

Pa Asus i dalje zivi na staroj slavi i ubedjenjima da narod i dalje misli da su oni nesto ekstra posebno.

Naplate ti ona metalna slova sto stave umesto nalepnice i skuplju masku.

Oni prave najkvalitetnije maske te.

Ja bi vam savetovao da sacekate referentne modele, cisto da ne prodjete kao mucenih koji je kupio GIGABYTE 6950 referentnu pa na nju stavio Accelero da bi mogao da je koristi normalno a to ga izaslo skoro kao GTX580 da je dodao jos 50e imao bi je, a ostao je na 6950 a platio vise od 6970.

Da ne bi placali cooler posle pa da date vise para nego za nereferentnu. Ona postize 80C ladno, verujte i preko.

Mislis valjda da sacekamo nereferente modele?BTW kako ti se da pisati gluposti tolike po cijele dane,ASUS ne valja?Prvih par puta je bilo zanimljivo,sada pocinje biti dosadno.

clock2much
14 godina
protjeran

Pa kako hocete... Referentni su lepsi, bar meni ali treba uzeti u obzir da ce trebati mozda cooler, mozda ne odmah.

Accelero ko zna koliko ce kostati za njih. Verovatno oko 80e ako ne i vise. 

Mislim da je to vise nego razlika izmedju referentnih i onih koje nisu.

14 godina
Vlada011 kaže...

Pa kako hocete... Referentni su lepsi, bar meni ali treba uzeti u obzir da ce trebati mozda cooler, mozda ne odmah.

Accelero ko zna koliko ce kostati za njih. Verovatno oko 80e ako ne i vise. 

Mislim da je to vise nego razlika izmedju referentnih i onih koje nisu.

Jasno je to svima.Tu si u pravu.Nego pojasni mi izjavu vezanu za ASUS.

clock2much
14 godina
protjeran

Za ASUS. Ne ASUS je sto se tice mene apsolutno isti kao MSI, GIGABYTE i ostali samo lepsi i kvalitetnija maska.

ASUS a pogotovu ROG je jedna velika reklama koja sto se mene tice prevazisao sam taj izgled cak su mi sada i nekako... Ne znam.

Podrska im je nista specijalno, imaju jak marketing, svuda su rasprostranjeni ali najvise RMA robe imaju.

Ja ih jednostavno necu kupiti nikada vise makar imao stari komp. To sam rekao posle onih silnih RMA stvari i posle citanja problema koje su ljudi imali sa ROG HW u Srbiji.

Polovina koja je kupila nesto iz najskupljeg ASUS segmenta imala je neke probleme koje ne bi trebala ni srednja klasa da ima a ne nesto sto je po ceni najskuplje, znaci nema skuplje, eVGA FTW je jeftinija.

Imao sam sa ASUSom od 3-4 HW najvise klase da kazemo 2 neispravna i 2 nezadovoljavajuca. To je moj utisak krajni sa ASUSom. 

Za to treba RMA da bude veci od 20% a ujedno su i na Black listi primedbi u Srbiji za sve od Laptopa, preko rezaca do bagovitih maticnih pa grafickih karti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.3.2012 22:20 (Vlada011).
15 godina
neaktivan

Cijene su prevelike kao sto je kolega XXX rekao. Ja sam Sapphirovku 4890 kupio za 1500kn, dok je jos bila najjaca radeonka (znaci high-end), a sada high end grafe idu i do 4k kuna sto je i vise nego preskupo tako da se definitivno ne isplati odmah ici po njih.

Offtopic:

Vlada bi otisao na Mars da ovo moze imat xD.

BF3 nick: herdjuro
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina

jel samo meni ružna ta classified?

Moj PC  
10 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zuper kaže...

jel samo meni ružna ta classified?

Ne  {#}

Na razne nacine bi moglo da se laze i Nvidia isto tako upali PhysX i Radeon se zbuni totalno. - Vlada011
14 godina
protjeran

Meni bi jedna bila dovoljna takva.

Moje i ASUS druzenje je zavrseno tako sto je 6 meseci trajala kupovine graficke karte da bi na kraju ostao na staroj.

Em nadjes pare za tako skupo HW em te sljigavi tajvanac zeza. Zamislite da nisam imao HD5870 mogao bi da se ubijem.

Posle toga sam rekao nema prodaje starog HW dok novi ne radi nedelju dana kako treba u kompu i zavrsi sve testove dobro.

Tome me je naucio niko drugi nego ASUS.

Inace lako radost kupovine moze da se zavrsi buljenjem u crn ekran monitora od jedno 30 dana dok traje razvlacenje sa cuvenom -zgrabi pare i bezi- podrskom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.3.2012 22:35 (Vlada011).
14 godina
neaktivan

ja cekam kraj ljeta i gtx 680 tf4,mislim da ce mocna bit

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Dobro vam je Vlada rekao oko Asusa. Oni su samo jači maretingški od ostalih, i ništa više. Niti malo nisu bolje Asus grafe od većine ostalih, samo naplaćuju premiju na naivne korisnike i to je to.

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Dobro vam je Vlada rekao oko Asusa. Oni su samo jači maretingški od ostalih, i ništa više. Niti malo nisu bolje Asus grafe od većine ostalih, samo naplaćuju premiju na naivne korisnike i to je to.

neznam ali imao sam referentnu gtx570 i moju twin frozr3 jednu do druge i to mi je izgledalo koda su razliciti modeli a ne isti druge marke.ma samo razlika od 15 stupnjeva u temperaturi i glasnoca venta mi je bilo dosta za odluku

14 godina

Pa nisam ja rekao da nereferentne nisu bolje od referentnih. Naravno da su bolje upravo i jedino radi toga što si rekao. Komentiram da Asus nije ništa bolji od MSI, Gigabyte, Sapphire i ostalih Vendora dok je uglavnom skuplji.

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Pa nisam ja rekao da nereferentne nisu bolje od referentnih. Naravno da su bolje upravo i jedino radi toga što si rekao. Komentiram da Asus nije ništa bolji od MSI, Gigabyte, Sapphire i ostalih Vendora dok je uglavnom skuplji.

aha krivo sam razumio,ispricavam se.pozz!!!

17 godina
itomic009 kaže...

Kad ja kupujem, otprilike je isto skuplji nereferentni asus tipa directCU i MSi Twin FRozr i Gigabyte SOC...

I nek Vlada kaže što ga volja, ovu moju asus gtx580 se ne čuje, a kolika je referentna evo je pored moje

referentne - mislim da samo razlike u dimenzijama dovoljno govore:) S time da su na gtx580 dobro poradili

na hlađenju sa vapor chamberom i stvarno nije ni ta neka bučna pećnica.

16 godina
neaktivan
1337Raptor kaže...

Cijene su prevelike kao sto je kolega XXX rekao. Ja sam Sapphirovku 4890 kupio za 1500kn, dok je jos bila najjaca radeonka (znaci high-end), a sada high end grafe idu i do 4k kuna sto je i vise nego preskupo tako da se definitivno ne isplati odmah ici po njih.

Hehe, ja sam svoju kupio za 1300 (ljeto dvije i deveto), i to je bila najjača ATI-jeva single GPU grafa (nvidia je imala za top model gtx285 koja je koštala oko 2300 kuna čini mi se, ali nije bila previše jača od HD4890). Sada su takve kartice 3 puta skuplje, a HD4890 još uvijek posao odrađuje zadovoljavajuće :D

A ono, sve je otišlo u k**** za ljeto 2010. kad je AMD nije imao DX11 konkurenta pa su shvatili da mogu nabiti cijenu, a da će ljudi i dalje kupovati što im je servirano. Nadam se da će to što prije zaboraviti. 

14 godina
overhaul kaže...

Kad ja kupujem, otprilike je isto skuplji nereferentni asus tipa directCU i MSi Twin FRozr i Gigabyte SOC...

I nek Vlada kaže što ga volja, ovu moju asus gtx580 se ne čuje, a kolika je referentna evo je pored moje

referentne - mislim da samo razlike u dimenzijama dovoljno govore:) S time da su na gtx580 dobro poradili

na hlađenju sa vapor chamberom i stvarno nije ni ta neka bučna pećnica.

Ma pusti Vladu.Nema on pojma sto valja,kao da je ASUS ikad drzao u ruci.Stalno jede cvijece iz vrta.

clock2much
15 godina
zoharbizo kaže...

ASUS je ocekivano skuplji.Ceka se XFX i ostali jeftiniji vendori.

XFX radi samo radeone!

danas se plaća, a sutra sve džaba
14 godina
srco1978 kaže...

XFX radi samo radeone!

Radio je i Nviidia kartice prije.Ne vidim razloga zasto nebi opet.

clock2much
13 godina
neaktivan
Asus je vrh ponude kad su u pitanju ploce i grafika. Razlika je mala jer i ostali proizvodjaci imaju odlicne kartice (posebno volim MSI koji ima neke top 570/580 modele). Al meni najvise znace odlican kvalitet izrade DirectCU kartica i ono monstruozno hladjenje (uz fantasticne OC mogucnosti).
14 godina
protjeran

Samo izvolte na ASUS, ja vam kazem GTX580 DCII, HD 6970, Crosshair 4 Formula, DVD-RW i jos nesto ne secam se sada sta je bio ASUS, i jedna ATI Radeon 9600 koja radi i dan danas posle 10 god.

Tada je ASUS bio nesto. Sve kada sam kupovao je bilo najace sto ima za AMD, najaca Radeon single i najaca Nvidia Single. Bilo je ovde i slika ASUS stvari mojih.

Nikada vise. Znaci ENGTX580 DCII su mi prodali u kutiji koja ima iscepan karton da ne moze skroz da se zatvori. Naravno kada nece da stave celofan pa moze da ti proda bilko koji zaposleni u ASUSu test primerak i ostalo. Nikada vise. Da je ona bila ispravna ne bi obratio paznju a sada iskljucivo HW koji ja otvaram posle fabrike. Celofan je na Corsair, celofan je na eVGA ja miran i srecan.

Jel znate vi da ASUS MARS II nema celefan. To jedna kutija crvena ako neko zna u kakvim kutijama dolaze ROG ploce e pa takva na izvolte svakome usput da je vidi i pipa. 

Preosetljiva stvar u vrednost od 1300e koju nesmes da hvatas maltene na pogresnom mestu.

Izvadi, igra se i vrati i ti to ne mozes da znas ako uradi rukavicama a i ne mora.

Nijedan Brand ne ASUS sa njim imam najgore moguce iskustvo ali nijedan brand koji ne zastiti proizvod da kupac zna da ga otvara prvi posle pakovanja u fabrici od mene nece dobiti ni 1e NIKADA VISE U MOM ZIVOTU.

Izvini ovo su slike moje GTX580DCII(jos je tu i stari CM 690 dok nisam zamenio za Obsidian 650D) nemoj da prekopavam net da trazim pre toga EAH6970 i ostalo sve sto sam imao od ASUSa samo u 2011 god a Crosshair 4 Formula mi je i dalje u kompu. Najvise mrzim lazove i prevarante i nikada ne bi pricao tako nesto bezveze davao sam ja ASUSu fore i bilo je perioda kada je ROG bio za mene zakon. 

http://i.imgur.com/ZhMEY.jpg

http://i.imgur.com/fO91E.jpg

Pre oko 3-4 god ASUS je poceo da se kvari drasticno i da pravi ljudima probleme. Tako bar kazu strucnjaci. 

Razmislite da li na ROG plocama vidjate delove i elektroniku koju vidjate na Classified i na SR-X, verujte mi postoje mnogo bolji na trzistu delovi u ponudi koji bi trebali tu da budu po ceni. Pogledajte SR-X kakva je. To nije ROG klasa i necu da se raspravljam kupujte sta hocete, nerviram me samo kada neko kaze da nisam imao ASUS nego pricam na osnovu drugi. Ne ja sam imao svoja ZLA iskustva a tudja su da se uplasi covek plus. Evo sada recimo vi uzmite Maximus a ja cu Z77FTW i vi ASUS Kepler a ja cu Classified Fermi ili mozda i Kepler eVGA i svi srecni i zadovoljni. Vazno da nadjemo pare da kupimo i da smo svesni kome dajemo i onda je sve u redu.

Pa da, da zaboravio sam ASUS HD4650 je riknula posle 7-8 meseci i zamenjena za istu GIGABYTE koja radi i dan danas.

To je bio poslednji upgrade na AGP pre ko zna koliko godina kada su svi vikali uzmi PCI-E a ja i dalje na AGP bio.

Evo sada uporedjujem GIGABYTE GTX680 I ASUS GTX680 2-GD5, onaj GIGABYTE ja mislim da je dosadio i bogu i narodu sa onim okom na kutiji.

Ne stvarno ASUS ima lepsi dizajn i urade kao kvalitetniji zavrsetak taj, oni na to hvataju i na reklamu, e sada sto ti platis plocu 350e a ne 120e i imas 5 funkcija vise od kojih 4 ne koristis nikada ali lepsu plocu ili uzmes onu od 180e koja ima sve iste funkcije kao ova od 350e samo ruznija na to ASUS hvata jel postoje ljudi kao ja alergicni na boje i dizajn. Ne moze vise od 2 boje u komp i zdravo, ne moze serpa plava i crna jer je to sund krajnji oduvek bio. To ce vam svaki dizajner, svaki umetnik reci da te dve boje su zlo ali u Kini nisu.

Ne morate vi da slusate mene ja imam malo naopak ukus i bitne su m istvari koje drugima nisu. Najbitnije od svega je da ne izvoljevam nista sto ne postoji, da divne stvari i divan HW bas po mom ukusu postoji i gle cuda bas oni imaju najbolju tehnicku podrsku i bas oni najvise postuju krajnjeg kupca. Da ne postoji ja bi se zabrinuo da samnom nesto nije u redu ali ja na netu nalazim da postoji HW koji volim a i ljudi isti kao ja cija zamisao kompa je ista kao moja i boja i izgleda i tehnicke podrske i pakovanja i performansi. ZBOG TOGA ASUS NEVER a i ostali. E sada dalje je samo u pitanju ono kakav je ko covek i da li moze da spava da je dao 500e Srpskom monopolisti koji loce Whiskey sa ljudima iz vlade da drze zatvoren online shooping da bi kupovao ASUS, GIGABYTE, MSI.

Neko ce da im da 400-500e i da podnese to lepo, neko ce da da i da bude ubedjen da ima TOP a neko ja nece moci da podnese da ga ujutru saceka ASUS a gleda video predstavljanje Classified modela za priblizno iste pare. To je cela poenta.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.3.2012 4:02 (Vlada011).
14 godina
neaktivan
pharmakon kaže...
Asus je vrh ponude kad su u pitanju ploce i grafika. Razlika je mala jer i ostali proizvodjaci imaju odlicne kartice (posebno volim MSI koji ima neke top 570/580 modele). Al meni najvise znace odlican kvalitet izrade DirectCU kartica i ono monstruozno hladjenje (uz fantasticne OC mogucnosti).

da tf3 od msi je fantastican,vidio sam na slikama tf4 i predobro izgleda a vjerujem i da radi dobar posao.pa sad mogu rec da sam fan msi-a pogotovo tf proizvoda

14 godina
protjeran

MSI je imao dobar Lightening Extreme 580, malo vise je ulozio u pravljenje te karte i to se isplatilo. Stabilna, hladna drala je u svim rezultatima cak i GTX580 Classified je cesto imao manji rezultat kada su obe na klokovima iz kutije stim sto je Classified preuzimala vodjstvo svojom bolesnom mogucnoscu da se klokuje kao blesava, pa je posle dosao BIOS bolji koji bi upalio verovatno MSI Lightening Extreme a zna se da MSI ne pravi dobre karte bas za jako klokovanje.

Opet su napravili onaj video kada je izasao Kepler, danas sam ga video, za sve kojima je zivot Benchmarking a nemaju sponzora.

Najlepsa karta od svih posle znate koje 580 Classified je sada ovaj Kepler HydroCooper.

Kako je buljav i tanak sa ona 2 za vodeno hladjenje. Bas je dobra i stvarno je bedak ne uzeti to nego kupovati block.

Pa sigurno ce blokovi na EK i Koolance biti 80-100e plus rusis garanciju.

Mozda cu i ja za 10-12 god biti dovoljno vican da napravim custom water cooling a da ne jurim crevo iz kog siklja voda plafona i po krevetu i meni i HW.

Kakav sam osecam da bi stavio neku takvu overkill pumpu za ispumpavanje poplavljenih podrucija plaseci se da ne bude slaba, ako ne bi popustili ti hollanderi i izbila voda procesor iz socketa i poriknjavalo sve.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.3.2012 6:40 (Vlada011).
14 godina
neaktivan

neznam vlada moja ide preko 1000mhz i kao takva je hladnija od prijateljeve pov na stocku.ma kako god bilo ja sam jako zadovoljan i kako se kaze svaka stvar nadje svoju budalu.sto se tice evge....da kupio bi je i svidja mi se ali zapeo si za nju koda ti je pare duzna{#} btw strava ti je ovaj video!!!

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.3.2012 6:55 (Blade Runner31).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vlada dosadan si vise sa tom evgom.... Ako bi nju uzeo sad pored ove nove generacije GTX68x onda moram reci da si lud. A ne znam o cemu ti pricas da Asus nema zastine folije i sl. Jer kad sam svoj uzeo te zastite je bilo i previse. Istina dodatni sadrzaja tipa igrice ,naljepnice i sl. nije bilo. Sa svakim proizvodom mozes imati tvornicki gresaka. A mislim da nema brand-a koji je bolje pokriven od Asusa s te strane. Jednostavno ako uzimam AMD to ce biti saphire, Nvidia Asus/Msi.
http://g.bf3stats.com/pc/xcpZmxzk/53COP-ceco.png
13 godina
neaktivan

vlada kako ti se da romane tolike pisat ? :O

8 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice