Nvidia Fermi info
- poruka: 3.061
- |
- čitano: 428.482
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Globalno, Nvidia još uvijek ima oko 60% udjela u grafuljama dok AMD/ATI drži 'tek' 30-tak% (vidi sliku).
A ja mislio da Intel ima največi tržišni udio sa svojim pre lošim intergrirušama.Inače Nvidia ima još uvijek veči udio, no zabrinjavajuče je što je taj udio konstantno u padu, dok ATI-ev u rastu.
Koliko sam shvatio postotci se odnose na korisnike Steama pa zato ima jako mali broj Intelovih čipova.
Nekada je nVidia bila najjača (eh da to su bili dani).
Recimo serija 8800 je po meni "pomela" ATI, ali sjeti se nVidia serije 5xxx....onda ih je ATI trgao sa svojom serijom 9xxx.
Svatko ima neke "kiskeve".....bilo ih je i biti ce ih...
A ja mislio da Intel ima največi tržišni udio sa svojim pre lošim intergrirušama.Inače Nvidia ima još uvijek veči udio, no zabrinjavajuče je što je taj udio konstantno u padu, dok ATI-ev u rastu.
Tu su podaci o (uglavnom) gamerskim mašinama a ne SVIM strojevima, pa tako nema uredskih mašina
Meni je nVidia dovoljna, što se mene tiče nisam eXtreme Gamer ili tako nešto da moram igrati na Very High.
Meni je nVidia dovoljna, što se mene tiče nisam eXtreme Gamer ili tako nešto da moram igrati na Very High.
Vidi se po nicku i avataru...
@boldano Kaj ti govoris? Da je nVidia losija od ATi-a?Stvarno te ne raazumijem...POsto se narumijes u Grafe i njihove proizvođaće molim te da napustis temu...
Vidi se po nicku i avataru...
@boldano Kaj ti govoris? Da je nVidia losija od ATi-a?Stvarno te ne raazumijem...POsto se narumijes u Grafe i njihove proizvođaće molim te da napustis temu...
Vjerojatno je mislio na ovu koju ima 9500GT
Ohladi i ne tjeraj ljude .
Čisto sumnjam da će izać neš bolje od ATI nego ti već imaš u Moj PC. Jedino sa serijom ATI Radeon HD6000 koja možda izlazi na jesen. Jedino je mis bila ona HD5970 modificirana i sa 4GB. Pa ne isplati ti se prelazak sa ove na GTX480 SLI.
Najpametnije cekati jesen a? A izdrzat cu nie da imam losu grafu... xDD
Nevjerojatno , pa nije da nemas kruha i vode pa da kazes "izdržati ću", a jos imas najbrzu grafu trenutno ... Kako mi se vi tatini sinovi gadite da je to nevjerojatno !!
Ko kaze da sam ja tatin sin? Decko ja neznam kolko imas godina ugl diplomu s fakulteta kad budes imao i dobar posao onda ces i ti imati para dovoljno da neces stedjeti na kompovima...
Daj ti slike te konfe..
vidiš da frajer nije zadovoljan sa i7 980,on bi se prebacio na AMD proc LOL
AMD je uvjek bio najbolji, to sto se sad posvetio grafama to je njihov probl. Al treba znati da ce izbacit nesto bolje od i7 980x uvjek ce oni bit na vrhu... Samo im treba dati vremena...
Daj ti slike te konfe..
AMD je uvjek bio najbolji, to sto se sad posvetio grafama to je njihov probl. Al treba znati da ce izbacit nesto bolje od i7 980x uvjek ce oni bit na vrhu... Samo im treba dati vremena...
daj odje iz ove teme trolcino
Čisto sumnjam da će izać neš bolje od ATI nego ti već imaš u Moj PC. Jedino sa serijom ATI Radeon HD6000 koja možda izlazi na jesen. Jedino je mis bila ona HD5970 modificirana i sa 4GB. Pa ne isplati ti se prelazak sa ove na GTX480 SLI.
Nevjerojatno , pa nije da nemas kruha i vode pa da kazes "izdržati ću", a jos imas najbrzu grafu trenutno ... Kako mi se vi tatini sinovi gadite da je to nevjerojatno !!
Ko kaze da sam ja tatin sin? Decko ja neznam kolko imas godina ugl diplomu s fakulteta kad budes imao i dobar posao onda ces i ti imati para dovoljno da neces stedjeti na kompovima...
Diplomu imam, posao jos ne , al i kad ga nađem opet necu davat tolike pare za tak nest (4500kn za grafu). moje isprike , nisam znao koliko imaš god... forum je pretrpan razmazenom djecom koja druge ljude gledaju samo kroz to ciji je komp bolji ...
Diplomu imam, posao jos ne , al i kad ga nađem opet necu davat tolike pare za tak nest (4500kn za grafu). moje isprike , nisam znao koliko imaš god... forum je pretrpan razmazenom djecom koja druge ljude gledaju samo kroz to ciji je komp bolji ...
Jbg al gle,ima i djece koja nisu "tatini sinovi" pa cim napravi jednu gresku vi stariji pocnete na nas se derat i slicno samo zato kaj znate kolko godina imamo,a da se predstavimo ko covjek od 45 godina sigurno nebi tak postupali. /cut off topic chat.
Ova tema sve više i više zalazi u totalni offtopic. Lock se traži pod hitno!!!
Jbg al gle,ima i djece koja nisu "tatini sinovi" pa cim napravi jednu gresku vi stariji pocnete na nas se derat i slicno samo zato kaj znate kolko godina imamo,a da se predstavimo ko covjek od 45 godina sigurno nebi tak postupali. /cut off topic chat.
ima nešto i u tome ...
Hehe samo največi luđak(ili totalno puknuti AMD fanboys) ovoga svijeta nebi bio zadovoljan takvim procom.Mislim proc je suviše skup i čak za malo jače đepove,al da nebi bio njime zadovoljan.LOL
ONTOPIC: Krenulo je bolje za Nvidiju i najgora vremena su iza njih, no naprosto prekasno i več vrapci na grani znaju da je ova godina u logu ATI/AMD-a i njihove pnovno fantastične serije HD5xxx.
@ Hardcore: Nije AMD-ov problem što su kupili ATI, več naprotiv to ih je izvuklo iz gov.a u kojem su bili.
Hehe samo največi luđak(ili totalno puknuti AMD fanboys) ovoga svijeta nebi bio zadovoljan takvim procom.Mislim proc je suviše skup i čak za malo jače đepove,al da nebi bio njime zadovoljan.LOL
ONTOPIC: Krenulo je bolje za Nvidiju i najgora vremena su iza njih, no naprosto prekasno i več vrapci na grani znaju da je ova godina u logu ATI/AMD-a i njihove pnovno fantastične serije HD5xxx.
@ Hardcore: Nije AMD-ov problem što su kupili ATI, več naprotiv to ih je izvuklo iz gov.a u kojem su bili.
Nisam ni ja rekao da je to probl. Nego sam fan od AMD od malena oduvjek su bili bolji u proc, grafe su ih spasile to znam, trebali su propast,a i kad intel nije stavljao memorijske kontrolere to ih je isto spasavalo, napravit ce oni kad tad neki dobar proc. Vidjet cemo...
LoL te pare si mogao puno bolje utrošiti, umjesto da uzmeš 9500GT mogao si uzet kud i kamo bolju HD4670.
Neznam tko vam samo uvali te 9500GT.
Djevojke, stvarno ste ovu raspravu odveli u pravom smjeru. Jel ovo Fermi info tema ili djecacka svada o tome ciji je tata jaci?
Kad je izasa Fermi svi su odma vikali Fail, Epic Fail. Sad GTX470 i nije losa kupnja. A jos imamo dobit nereferentne dizajne od Gainwarda nadalje.
Kad je GTX260 izasa bija je jako losa kupovina. Tek sa novijim driverima i novon 216 verzijom je posta prava konkurencija ATi 48xx seriji.
ChaosGroup je izda VRayRT GPU i zasad je podrzan samo na nVidiji. Dakle, CUDA only. Tu je i PhysX, koji je svima vam ATi- jevcima nebitan,
a u igrama u kojima je implementiran daje puno vi se nego recimo AA 2x u odnosu na 8x.
Ekipa, kuda ide ova tema zbog raznih fanATIka i trolova? Cccc.. Moderatori bi mogli malo reda uvest i izbrisat neke postove koji veze nemaju s temom
Pa sad... Pise Fermi info... Znaci trebali bi postat o novim informacijama vezanim uz Fermi, a ne raspravljat jel je GTX bolji od HD...
Molim držite se teme! Probajte što manje ići u off topic a definitivno se suzdržite od spamanja glupostima.
Isto tako molim korisnike da koriste tipku 'Prijavi' kada je potrebno, modovi ne prate baš svaku temu non-stop.
ot ja mislim da GTX470 još uvijek nije best-buy obzirom na svoje cijene! Da nije ATI serije 5000 bila bi to odlična kupnja kartice! Ovako Bog zna kad ćemo dočekati poštenu Fermi karticu pa da bude to super kupnja
Novi forceware 257.15 beta izasli.
Evo link na Guru 3D jer link na nVidia stranici ne radi:
http://forums.guru3d.com/showthread.php?p=3583002#post3583002
Nema jos release notes, pa se ne zna sta donose.
najavljen je performance improvement za Fermi kartice, pa budemo vidjeli.
Zanimljivo je da je medju podrzanim karticama navedena i GTX465
Novi forceware 257.15 beta izasli.
Evo link na Guru 3D jer link na nVidia stranici ne radi:
http://forums.guru3d.com/showthread.php?p=3583002#post3583002
Nema jos release notes, pa se ne zna sta donose.
najavljen je performance improvement za Fermi kartice, pa budemo vidjeli.
Zanimljivo je da je medju podrzanim karticama navedena i GTX465
hoćeš li skinuti nove drivere pa vidjeti donose li neka poboljšanja ???
Budem, ali tek navecer kada dodjem kuci.
Nisam siguran da mogu puno istestirati jer su friski Windowsi, pa nemam previse igara gore.
Eventualno, Crysis i neka sintetika jer nemam one "najbitnije" igre za benchanje (Metro2033, BFBC2, Dirt itd.) instalirane.
Nisam jos isprobao (bemti misa kad ce zavrsiti radni dan ), ali ekipa posta okolo zanimljive performance boostove.
Navodno oko 20-25% vise u Stecker benchu, 10% bolje performanse u BFBC2 (i rijesen problem sporog ucitavanja), cca. 2000 vise bodova u Vantage za GTX470 (ima da igram vantage po cijele dane ), bolje performanse u crysisu itd.
Izgleda da bi stvarno mogli biti odlicni driveri cak i sada dok su Beta.
Mogao bi Microman izvrtiti one svoje testove od prije sada sa novim driverima
Nisam jos isprobao (bemti misa kad ce zavrsiti radni dan ), ali ekipa posta okolo zanimljive performance boostove.
Navodno oko 20-25% vise u Stecker benchu, 10% bolje performanse u BFBC2 (i rijesen problem sporog ucitavanja), cca. 2000 vise bodova u Vantage za GTX470 (ima da igram vantage po cijele dane ), bolje performanse u crysisu itd.
Izgleda da bi stvarno mogli biti odlicni driveri cak i sada dok su Beta.
Mogao bi Microman izvrtiti one svoje testove od prije sada sa novim driverima
Upravo ih skida,al nemogu testirat prije nego dođem doma sa posla.
Imam strae screenshootowe od testova pa ču usporedit sa novima, no ne nadam se nekoj drastičnoj promjeni.
Go Microman!
Baš me zanima sada.. ako je zaista još dodatnih 10-20% povečanje performansi, onda će GTX470 zaista izravno konkurirati Radeonu 5870, a GTX480 bez dvojbe postaje 'teška artiljerija'
Evo i release notes:
http://www.nvidia.com/object/win7-winvista-32bit-257.15-beta.html
Dio oko poboljsanja performasi u ovim driverima:
Increases performance for GeForce GTX 400 Series GPUs in several PC games. The following are examples of some of the most significant improvements measured with GeForce GTX 480. Results will vary depending on your GPU and system configuration:
Up to 14% in Aliens vs. Predator (1920x1200 noAA/AF – Tessellation on)
Up to 4% in Batman: Arkham Asylum (1920x1200 4xAA/16xAF PhysX=High)
Up to 5% in BattleForge (1920x1200 4xAA/16xAF – Very High settings)
Up to 5% in Call of Duty: Modern Warfare 2 (1920x1200 4xAA/16xAF)
Up to 4% in Crysis: Warhead (1920x1200 4xAA/16xAF – Enthusiast setting)
Up to 24% in Enemy Territory: Quake Wars (1920x1200 no AA/AF)
Up to 9% in Far Cry 2 (2560x1600 8xAA/16xAF)
Up to 25% in Just Cause 2 (2560x1600 no AA/AF - Concrete Jungle)
Up to 7% in Metro 2033 (1920x1200 no AA/16xAF – Tessellation on)
Up to 40% in Metro 2033 with SLI ((1920x1200 4xAA/16xAF – Tessellation on)
Up to 8% in S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (1920x1200 no AA/AF – Day)
Up to 110% in Stone Giant with SLI (2650x1600 – Tessellation on, DoF on)
Up to 6% in The Chronicles of Riddick: Dark Athena (2560x1600 no AA/AF)
Up to 9% in Unigine: Tropics (2560x1600 no AA/AF – OpenGL)
Up to 5% in 3DMark Vantage (Performance and Extreme Presets)
Up to 19% with Transparency AA (1920x1200 4xTrSS – measured in Crysis)