Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 428.605
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Nvidia Fermi info

mene takocer, ali ovo sam napisao slikovito, da prikazem stanje mojih windowsaPlač

Inace imam na komp od bencheva: Crysis

Dirt 2

Gta IV

FarCry2

Tako da nemam bas puno game bencheva, ali recimo jos kad bi bio onaj STALKER Cop benchmark, Resident Evil bench, street fighter 4....

+ 3d06

3dvantage

sancuary

heaven

i tempovi u furmarku nakon pol sata.

To bi bilo zakon, ali jos uvijek neznam ishod sa micromanovim grafama i napajnjem.

Bolje ispasti kreten nego iz aviona
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
RE: Nvidia Fermi info
patch123 kaže...
...

testirajte to na igrama i to ne preko frapsa nego preko ingame bencheva (ili onih koji se moraju skinuti s interneta)

ne zanima nas koja će grafa pobjedit u unigine heavenu ili 3dčmarku,zanimaju nas konkretne performanse u igrama (barem mene)

Nadam se da to nije bila greska...

Pinky je zakon... I ♥ π
15 godina
abraham kaže...
win32 kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Vodeni blok poput navedenog zaista rješava bilo kakve 'termalne' probleme, no upitna je dostupnost i jednostavnost instalacije.

Ljudi su još pomalo skeptični prema vodenom hlađenju (uključujući i mene).

OK možda je tu i lijenost u pitanju isto tako (tko će to sve rastavljat, sastavljat, kontrolirat, mjenjat tekućinu i sl.) Izlanuo se

Sa malo strpljenja se sve moze sredit! Voda je imho zakon! Jos uvijek zalim sto nisam uzeo blok za svoju grafu dok sam imao priliku za to!

zasto vise nemas priliku ?

evo ja imam Zalmana za ZM-GWB3 za 160 kn i moja clockana 3870 je na 28/47 c,

blok pase na sve kartice

Nikako ne pase. Nije sve u "rupama" za sarafe...jer blok za 4870x2 je totalno drugaciji blok nego za 3870...stovise, nije ni slican blok.

Gle kako taj blok izgleda:

http://www.xpcgear.com/zmgwb3.html

A sada pogledaj kako izgleda "gola" 4870x2:

http://www.pugetsystems.com/blog/wp-content/uploads/2009/04/4870x2_internal.jpg

No lako je za ohladiti GPU, a sta ce hladiti npr. VRM-ove, a bas su VRM-ovi stvar koja se najvise grije na 4870x2 kartici!?

Za 4870x2 treba full cover blok, koji lijepo "nalijeze" na svaki dio ultraprecizno......pogotovo zato sto treba ohladit 2 GPU-a, VRM-ove....

Pogledaj kako izgleda blok za ATi 4870x2 i sve ce ti biti jasno zasto ne pase:

http://www.aqua-computer-systeme.de/cgi-bin/YaBB/YaBB.pl?board=7;action=display;num=1219183368

Pogledaj npr. hladenje za VRM-ove.....i pogledaj jako dobro blok i sve ce ti biti jasno....slika govori vise nego tisucu rijeci.

Nema veze sto je raspored sarafa isti....to je najmanje vazna stvar.

P.S.

Moze oklada...kupim dva bloka i ako ne rade ti ih platis (meni ostaju blokovi), ako rade ja ti ih dam duplo love za oba bloka! Namigiva

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.5.2010 21:37 (win32).
15 godina
franky kaže...

Siguran.

Je, 100% ne pasu. Za 4870x2 treba full cover blok.....koji je malo slozeniji od ovoga Zalmana i ni priblizno ne izgleda kao ovaj Zalman.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina
Nvidia Fermi info

Ja mislio nešt pametno, a ono rasprava o ATI vodenom bloku na Fermi temi...

Moj PC  
4 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

Da, to je zanimljivo kako fanATIci vole svaku Nvidia temu zas*at ili s pljuvanjem ili s nekim komentarima koji nemaju veze s Nvidijom, dok se Nvidijoti ne petljaju u ATI teme baš (što je poštenije od njih) Neodlučan

Lijep pozdrav ;)
16 godina
Dado_ZG78 kaže...
Rhodin kaže...

Da, to je zanimljivo kako fanATIci vole svaku Nvidia temu zas*at ili s pljuvanjem ili s nekim komentarima koji nemaju veze s Nvidijom, dok se Nvidijoti ne petljaju u ATI teme baš (što je poštenije od njih) Neodlučan

Mozda zato kaj nemaju kaj petljat o ATi-u jer je odlican posao napravio nasuprot nvidie?Izlanuo se

Self Scientific Love Allah Feat Krondon Chase Infinite DJ Khalil Rap West HipHop The Self Science
17 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Mozda zato kaj nemaju kaj petljat o ATi-u jer je odlican posao napravio nasuprot nvidie?Izlanuo se

i to je izlika za spamanje?

najs.

everybody lies
16 godina
Core2Duo2 kaže...
Fake_Alert kaže...

najs.

Valjda spamm,ne spammanje jer nisam vise poruka napisao nego jednu.Izlanuo se

Self Scientific Love Allah Feat Krondon Chase Infinite DJ Khalil Rap West HipHop The Self Science
15 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...
Core2Duo2 kaže...
Fake_Alert kaže...

najs.

Valjda spamm,ne spammanje jer nisam vise poruka napisao nego jednu.Izlanuo se

ali je vas više raspravljalo o ATI-u :P

15 godina

Ne znam dali je itko ovdje tko radi u jednome od servisa spomenio koliko je dobio ATI kartica na servis, a koliko Nvdia kartica!?

Inace me bas briga sta pise na grafi, kupujem koja je bolja za mene i isplativija no prijatelj koji radi u servisu kaze da mu se zgadio ATI nakon sto su brdo njih dobivali na servis, a rijetko kada koju Nvidiu (kaze da je u cca 2 god. mozda dobio 2-3 Nvidie sveukupno, a ATI obavezno par komada svaki mjesec...ili od memorija, ili prestane raditi vent....uglavnom daleko vise reklamacija ATI kartica za razliku od Nvidie).

No kazem...meni je svejedno, kupujem grafu koja mi je u odredenome trenutku najisplativija! Prije ove ATI 4870x2 sam imao MSI 8800GT OC koja mi je recimo bila daleko bolja od ATI kartica u tome cjenovnome razredu (znaci 2000 kn kada su dosle kod nas).

16 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Gledajuci ovaj video

ljepo skalira 480 u SLI-u a i temp nije tolko stransa s tim da je haldeno na stocku, dok 3way mi se cini potpuno neisplativ skaliranje nije toliko veliko ali to je bilo i za ocekivati.

Ali u

mi je nekako cudno da na pocetku videa 5970 owna 480 SLI dok poslje je suprotno kako to??

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.5.2010 7:18 (f1lt3r).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

To je normalno jer je HD5970 dual-gpu kartica, a ovaj je SLI. I to štoviše druga stvar je da je igra nVidia TWIMTBP. I konačno GTX480 je jača od jedne HD5870 sigurno, a skaliranje dvije Geforceice u SLI je ovdje bolje nego što može ponuditi jedan Radeon dual-gpu kao HD5970. Nadam se da sam dobro se izrazio, da nisam spetljao previše na riječima.Namigiva

sticky boredom with a book:S
17 godina
Nvidia Fermi info

Evo "Home" rezencije 4xGTX480... Po meni, fuckas graficke, pogledajte malo maticnu... Da ti sline cure...

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Batista kaže...

Evo "Home" rezencije 4xGTX480... Po meni, fuckas graficke, pogledajte malo maticnu... Da ti sline cure...

Već dugo nisam ovako opsovao kao sad kad sam vidio tu matičnu...

"$!#/%&#=#"!!!"##?"#" koja matična %/#!" Tako nekako Belji se

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.5.2010 10:50 (Minoza).
17 godina
protjeran
stoncin3 kaže...

To je normalno jer je HD5970 dual-gpu kartica, a ovaj je SLI. I to štoviše druga stvar je da je igra nVidia TWIMTBP. I konačno GTX480 je jača od jedne HD5870 sigurno, a skaliranje dvije Geforceice u SLI je ovdje bolje nego što može ponuditi jedan Radeon dual-gpu kao HD5970. Nadam se da sam dobro se izrazio, da nisam spetljao previše na riječima.Namigiva

Pa 5970 je jednak performansama 5850CF tako da je 480SLI sigurno jači

I don't need sex, T-com fucks me every day
16 godina
pinkskin kaže...
stoncin3 kaže...

Pa 5970 je jednak performansama 5850CF tako da je 480SLI sigurno jači

nije, jer  siguran clock hd5970 je na 725/1250mhz koji MORA raditi (potvrdio ATI) dok je za 2xhd5850 sigurni klok 725/1000mhz + da ne spominjem da je hd5970 zapravo 2xhd5870 sa downclockom, dakle postici ce jednaki OC, imati ce jednake performanse ( osim sto radi svaki gpu na 8xpci-e povezivosti)

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.5.2010 11:23 (zaki).
16 godina
protjeran
pinkskin kaže...

Pa 5970 je jednak performansama 5850CFtako da je 480SLI sigurno jači

Za žuto baš i ne vjerujem, a zeleno jest točno.

Diabolic, I’ll supply the higher wattage via fibre optic wire, Until you acquire some kinda knowledge.
16 godina
Nvidia Fermi info

zeleno nisam niti poreko, to je sigurno

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
win32 kaže...

Ne znam dali je itko ovdje tko radi u jednome od servisa spomenio koliko je dobio ATI kartica na servis, a koliko Nvdia kartica!?

Inace me bas briga sta pise na grafi, kupujem koja je bolja za mene i isplativija no prijatelj koji radi u servisu kaze da mu se zgadio ATI nakon sto su brdo njih dobivali na servis, a rijetko kada koju Nvidiu (kaze da je u cca 2 god. mozda dobio 2-3 Nvidie sveukupno, a ATI obavezno par komada svaki mjesec...ili od memorija, ili prestane raditi vent....uglavnom daleko vise reklamacija ATI kartica za razliku od Nvidie).

No kazem...meni je svejedno, kupujem grafu koja mi je u odredenome trenutku najisplativija! Prije ove ATI 4870x2 sam imao MSI 8800GT OC koja mi je recimo bila daleko bolja od ATI kartica u tome cjenovnome razredu (znaci 2000 kn kada su dosle kod nas).

Evo da ti odmah kažem situaciju kod mene, daleko veća prodaja ATI kartica, , fermia do sad prodano samo 3 komada, sve 3 su 480.

Dakle usporedba ide za ATI seriju 5 i Nvidiu seriju 2. Ati mi se vratilo 1,8% prodanih, a Nvidia 2,6% prodanih.

16 godina
neaktivan
jeste čuli da BFG odustaje od prodaje grafičkih? Navodno jer se fermi ne prodaje dovoljno
17 godina
protjeran
epic kaže...
pinkskin kaže...

http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-5970-review-test/12

15 godina

A da, ako ne uspiju pokrit tročkove reklame i distribucije i ostalih stvari sa prodajom onda odustaj druže, da uletiš u veći minus.

16 godina
Nvidia Fermi info

3d guru nije legitiman, + nije raden stabilan OC vs stabilnog OC-a, vjerujem da bi hd5850 povukla 900/1200mhz stabilno, dok hd5970 povlaci 950/1300mhz (tako je kod mene, ali ju drzim nize jer me procesor koci)

Ali ajde sad dosta off topica

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.5.2010 12:26 (zaki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
pinkskin kaže...
epic kaže...
pinkskin kaže...

http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-5970-review-test/12

Ovdje 5770, 5850 i 5870 u cf imaju skoro identične performanse. Onda je bolje kupiti 2x5770 nego kupiti jednu 5850,5870 ili 5970.

Bad Company 2 status: http://bfbc2.elxx.net/stats/pc/Kuky90
15 godina
protjeran
pod009 kaže...
jeste čuli da BFG odustaje od prodaje grafičkih? Navodno jer se fermi ne prodaje dovoljno

DA SE NE PONAVLJAM => 

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.5.2010 15:51 (dado8).
16 godina
neaktivan
dado8 kaže...
pod009 kaže...

DA SE NE PONAVLJAM => 

Ja sam ovo napisao prije nego što je došlo na Bug koji relativno sporo objavljiva novosti. Neodlučan

16 godina
Nvidia Fermi info

Joj jel to bilo za fermi one zahebancije s grijalicama i onim utičnicima. Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.5.2010 21:33 (perkoxcar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
win32 kaže...
abraham kaže...
win32 kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Vodeni blok poput navedenog zaista rješava bilo kakve 'termalne' probleme, no upitna je dostupnost i jednostavnost instalacije.

Ljudi su još pomalo skeptični prema vodenom hlađenju (uključujući i mene).

OK možda je tu i lijenost u pitanju isto tako (tko će to sve rastavljat, sastavljat, kontrolirat, mjenjat tekućinu i sl.) Izlanuo se

Sa malo strpljenja se sve moze sredit! Voda je imho zakon! Jos uvijek zalim sto nisam uzeo blok za svoju grafu dok sam imao priliku za to!

zasto vise nemas priliku ?

evo ja imam Zalmana za ZM-GWB3 za 160 kn i moja clockana 3870 je na 28/47 c,

blok pase na sve kartice

Nikako ne pase. Nije sve u "rupama" za sarafe...jer blok za 4870x2 je totalno drugaciji blok nego za 3870...stovise, nije ni slican blok.

Gle kako taj blok izgleda:

http://www.xpcgear.com/zmgwb3.html

A sada pogledaj kako izgleda "gola" 4870x2:

http://www.pugetsystems.com/blog/wp-content/uploads/2009/04/4870x2_internal.jpg

No lako je za ohladiti GPU, a sta ce hladiti npr. VRM-ove, a bas su VRM-ovi stvar koja se najvise grije na 4870x2 kartici!?

Za 4870x2 treba full cover blok, koji lijepo "nalijeze" na svaki dio ultraprecizno......pogotovo zato sto treba ohladit 2 GPU-a, VRM-ove....

Pogledaj kako izgleda blok za ATi 4870x2 i sve ce ti biti jasno zasto ne pase:

http://www.aqua-computer-systeme.de/cgi-bin/YaBB/YaBB.pl?board=7;action=display;num=1219183368

Pogledaj npr. hladenje za VRM-ove.....i pogledaj jako dobro blok i sve ce ti biti jasno....slika govori vise nego tisucu rijeci.

Nema veze sto je raspored sarafa isti....to je najmanje vazna stvar.

P.S.

Moze oklada...kupim dva bloka i ako ne rade ti ih platis (meni ostaju blokovi), ako rade ja ti ih dam duplo love za oba bloka! Namigiva

ja pricam o bloku, a ti o cjelom coveru,

blok pase, on inde na GPU i sarafi se kroz rupe,

druga stvar je hladnjenje memorije i VRM-a,

uostalom cijeli cover blok kosta ko solidna kartica 500-800 kuna

ja na 3870 imam male jeftine lepezaste hladnjake koji se priljepe na memoriju i oni drze i vise mem. taktove

no da ne trolamo krivim temama ocito se nismo razumjeli najbolje

dva bloka ce ti sigurno pasati, pogotovo sta kod ovog modela mozes okrenuti izlaz na koju god stranu ti pase, uglavnom ZM-GWB3 je cisti dragulj za sitan novac

17 godina
protjeran
Nvidia Fermi info

Ste čuli nove vijesti

End of the road for GTX470?

Citat:

"Word has now reached us of a 375W, dual-GPU, GTX 490. If true, then that could explain any reluctance to take new orders for the GTX 470.
nVidia could have choosen to move its GTX 470 cores to the new GTX 490 card, while it positions the 200W GTX 465 chip against AMD’s Radeon HD 5850."

Nvidia GTX 465 Shipped to Customer by Accident?

Citat:

"Nvidia GTX 465 Shipped to Customer by Accident?

A customer getting a lot more than he bargained for, by getting less than he wanted.

Even though the GeForce GTX 465 hasn't been announced yet, it seems that one may have trickled out to a consumer who purchased a GeForce GTX 470 – and got less than he bargained for.
Username "Moratorius" bought a Galaxy GeForce GTX 470, but had difficulty installing it because the driver didn't recognize it. Through some file editing, he finally got it to install, but still something wasn't quite right.
The card was identifying itself as a GeForce GTX 465 along with having 1024MB of RAM, as opposed to the 1280MB that the GTX 470 is supposed to have.
The core clock of the card runs at 608MHz, and the 1024MB of GDDR5 has a clock speed of 3208MHz. The shaders are clocked at 1215MHz at 256 bits.
All of those specs match up with the leaked Asus GeForce GTX 465, so this could be the real deal.
The story is still developing, so check for the latest word (as well as benchmarks) from the case of the mysterious card on the Overclock.net forums."

Moglo je biti i gore, mogli su dobit drvenu karticu.Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice