Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 431.029
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Nvidia Fermi info

Jadni neshvačeni Minoza,ti si samo reka da ima stabilniji fps,a ne koja je bolja.Ekipa te odma napala,čitan i smijen se.Tebe niko ne razumi,ovome ja virujen jer je detaljnije od drugih recenzija.480 sa 8xAA dosta veči min fps od 5870 4xAA.

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Nvidia Fermi info

Ok dery, ajmo o primjerima koje si dao:

Metro 2033:

HD 5870 bolji min fps i jednak avr fps kao GTX 480 - očekivano

HD 5850 slabiji min fps i slabiji avr fps od GTX 470 - fama o stabilnijem min fps-u počinje

Battlefield 2:

HD 5870 slabiji min, slabiji max fps od GTX 480, međutim podjednak avr fps - moj zaključak HD5870 se uglavnom drži isto ko GTX 480, uz nešto niži min fps

HD 5850 bolji min, bolji max, bolji avr fps od GTX470 - čini se 1:1, HD5870 u oba slučaja tuče GTX470, a iste su cijene

AvP:

HD5870 mrvu slabiji min fps, slabiji max i avr fps od GTX480 - očekivana prednost GTX480

HD5850 bolji min fps, bolji max fps, bolji aver fps od GTX470 - 2:1 za HD5850, HD5870 ne moramo ni spominjat, čini se da fama o boljim performansama i stabilnijem min fps polako isčezava

Dirt2:

HD5870 bolji min, bolji aver, bolji max fps od GTX480 - jedan od onih rijetkih primjera gdje je HD5870 bolji od GTX480, iako generalno gledano možemo se složit da je ipak GTX480 nešto jača

HD5850 bolji min, bolji max, bolji avr fps od GTX470 - 3:1 za HD5850 - je li stvarno točno to o boljim min fps? ima li ikakvog smisla plačat GTX470 ko HD5870?

dakako ima i drugih primjera gdje GTX470 dobiva HD5870 i gdje doista ima bolji min fps od HD5850 - ovaj review nije jedan od takvih primjera, generalno gledano nije ni toliko relevantan, prosjek govori slijedeće:

GTX470 je u potpunosti jednak ko hd5850 i usporediv isključivo sa njom. njegova cijena u rangu sa HD5870 nema nikakve osnove i isplativa je samo CUDA korisnicima, kartica u loadu troši više od CF-a HD8570 u loadu. Min fps je relativno upitan, korisnici ATI HD5850 i ATI HD5870 ne bune se na framedropove, niti različiti reviewi pokazuju ikakvu posebnu dominaciju GTX470 nad HD5850 u smislu značajno boljih min fps-a naspram HD5850, već da postoje takvi primjeri. Isto tako iz ovog reviewa je jasno vidljivo da vrijedi i obratno i to za min, max i aver. fps. Također, još jednom naglašavam, GTX470 je po performansama isključivo usporedan sa HD5850 dok je HD5870 jači. Može vrijedit tvrdnja da će sve što radi dobro na HD5870 radit dobro i na GTX470, ali isto tako vrijedit će istom tom logikom, da radi dobro i na HD5850 koja je daleko jeftinija. Ako već koristite tu logiku doći čete lako do zaključka da sve što radi dobro na HD5870 radit će dobro i na GTX 480, međutim osjetna je razlika između HD5850 i GTX 480 ili GTX 470 i GTX480 i skaliraju se sa HD5850==GTX470<HD5870<GTX480 i po meni se nikako ne isplati trenutno davati novce za GTX470 kad dobijete karticu podjednakih performansi u prosjeku (ako nećemo cjepidlačit sa primjerima koji idu jednoj ili drugoj u korist) za daleko manje novaca. Po meni dat za HD5850 1875kn za koliko je ona dobavljiva je daleko bolje, isplativije i pametnije nego davat 2700kn za GTX 470, ako već dajete 2700kn za karticu onda idite na relativno jaču (još uvijek, na stranu budući driveri s obzirom da su oni još uvijek mačak u vreći i nitko nije relevantan govoriti o tome kakvi če bit i koja strana će više profitirat) HD5870.

Možete govorit o osobnom preferiranju jedne ili druge strane tj. ATI i nVidia tabora, ali generalno govorit da je GTX470 po ičemu u prosjeku bolja od HD5850 ili istom logikom podjednaka ko HD5870 nema smisla i to pokazuje dosta reviewa koji su dostupni, svaki pomalo vuče na stranu koja preferira, ali prosjek je trenutno HD5850==GTX470<HD5870<GTX480<<HD5970

SLI GTX470 se bolje skalira od CF HD5850 u dosta situacija, to je istina, ipak CF HD5850 je daleko jeftiniji. Sa druge strane imate HD5970 koji je uglavnom jači od SLI GTX 470, OC mu je odličan, jedna je kartica i ponovo, puno je jeftiniji od GTX470, troči puno manje struje, tj. zahtjeva dosta slabije napajanje itd.

Možemo sada tako do prekosutra, ovo je trenutna statistika. Kad ćemo raspravljat za 2-3 mjeseca kad izađu još neki bolji driveri koji mijenjaju stvari drastično, onda možemo ponovo raspravljat o isplativosti kupnje jedne ili druge ili 5. kartice, njihovim performansama itd. na osnovi tih performansi i tadašnjih cijena.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
RE: Nvidia Fermi info
Rhodin kaže...
 prosjek je trenutno HD5850==GTX470<HD5870<GTX480<<HD5970

Jesi se raspisa kako ti se dalo,triba si samo ovo napisat.

16 godina
Nvidia Fermi info

Istina dery, ali svašta se piše zadnjih dana, volim samo argumentirat svoje stajalište jer me se dosta uspoređuje sa fanATIkom.

Možda malo previše guram svoje teze, slažem se, ali žao mi je mogućnosti da netko da puno para za nešto što pojedini favoriziraju, a bez da bude upoznat sa činjenicama.

Možda sam ja u krivu, možda sam previše pod utjecajem generalnog nezadovoljstva nvidijinim najnovijim proizvodima. Iskreno osobno bih rado imao i HD5850 i HD5870 i GTX 470 (tj. ne sve 3 već bilo koje od te 3) - GTX 480 i HD5970 su mi osobno veliki overkill za bilo koga, GTXice po cijeni, HD5970 po cijeni i performansama. Da mi ih netko odluči poklonit ne bih se bunio na bilo koju od tih 5, ali po cijeni bilo šta skuplje od GTX470/HD5870 se ne isplati, a kad bih morao davati svoje novce GTX470 ne bih nikada uzeo naspram ATI konkurencije po trenutnim performansama * i cijenama.

Velim, može se raspravljati o budućim driverima, međutim trenutno je stanje takvo kakvo jest.

EDIT:  * i cijenama

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.5.2010 14:28 (Rhodin).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

Istina dery, ali svašta se piše zadnjih dana, volim samo argumentirat svoje stajalište jer me se dosta uspoređuje sa fanATIkom.

Znam kako ti je, mene se brkalo sa Nvidijotom Belji se

Šalu na stranu, trenutačno je 5870 definitivno bolja kupnja od GTX470 - nema dileme.

Lijep pozdrav ;)
16 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Evo došao ja sa GTX470 koja če u mojoj kanti počivati desetak dana,a onda natrag na skladište.HEHE..Osmijeh

Usporedbu sa HD5870 očekujte sutra ili prekosutra,jer čekam da mi ADM dostavi novo Thermaltakovo kućište.

Evo i par slikica:

I'll be back
Moj PC  
5 1 hvala 1
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...
Rhodin kaže...

Znam kako ti je, mene se brkalo sa Nvidijotom Belji se

Šalu na stranu, trenutačno je 5870 definitivno bolja kupnja od GTX470 - nema dileme.

5870 je bolja kupnja i od 480, osim ako je jako hladno, računalo držiš u podrumu daleko od sustanara i svog igračeg mjesta.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
17 godina
naxeem kaže...

5870 je bolja kupnja i od 480, osim ako je jako hladno, računalo držiš u podrumu daleko od sustanara i svog igračeg mjesta.

Sad si dao povoda za raspravu koja je izsisana vec x puta... Al nema veze, bit ce zanimljivo...Smijeh

15 godina
neaktivan
Batista kaže...
naxeem kaže...

Sad si dao povoda za raspravu koja je izsisana vec x puta... Al nema veze, bit ce zanimljivo...Smijeh

barem više neće spominjati da se jaje može ispeći na gtx480 kad je dokazano da ne može

15 godina
neaktivan
patch123 kaže...
Batista kaže...
naxeem kaže...

barem više neće spominjati da se jaje može ispeći na gtx480 kad je dokazano da ne može

ali možeš podgrijat burek ili neki sendvić

Society leans ever heavily on computers, if you have the power to take out computers you can take out society.
16 godina
Nvidia Fermi info

Moram priznat da bih rado teoriju oko pečenja jaja na GTX480 volio isprobati u miru kod kuće... Uvjeravam sve potencijalne donore iste kartice da bih se detaljno potrudio dokazat ili opovrgnut istu tezu, da bih bio u potpunosti objektivan, te da bih po završetku eksperimenta koristio karticu jako dugo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Nvidia Fermi info

u vezi pečenja jaja, svi jaje stavljaju na radijator s druge strane koji nije tako topal, trebalo bi ga stavit bas na ploču povise gpu-a, samo je problem sto je vrlo jednostavno napravit neki kratki spoj i rizicno je stavljat na gornju stranu, bas me zanima ovaj tvoj test, da neko to lijepo kod kuce testira, to volim ehehehe

Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Evo ako nekoga zanimaju razlike u temperaturi i buka: USPOREDBA ; )

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Ovome se nisam nadal.Naime malo sam se igral sa grafom i moram priznat da na oko  sve igre koje sam isprobal(Metro2033,Crysis Warhed,Batman i ACII) rade primjetno fluidnije nego na radeonu.Štoviše u metrou na GTX470 sam mogo igrati sa very high postavkama sa uključenom teselacijom i ono najbitnije sa uključenim MSAA 4x(DOF još uvijek isključen),a što je najbolje minimalni FPS mi je bio 21 dok na radeonu 19 bez uključenog MSAA 4x.ACII također radi fluidnije.Ne primječuje se kašnjenje izoštravanja textura dok na Radeonu je to ponekad bilo jako primjetno.Crysis Warhed također ima bitno stabilniji FPS nego na Radeonu,a pogotovo sa 8xAA i 16AF.

U sintetičkim testovima(Sanctuary bench,Tropics bench,Hawen bench) HD5870 ima osijetnu prednost,osim naravno u Hawenu sa uključenom teselacijom gdije GTX470 na stocku doslovce poždere OC-anu HD5870.Inače GTX470 i nije baš nešto zagrijanija jer nigdije nisam zabilježio temperaturu veču od 75°c,naravno regulaciju venta sam ručno postavio,a veoma je bitno napomenuti da ventilator na GTX470 je do 55% doslovce nečujan,a jaču buku počne stvarati tek na 70%+.Izgleda da ipak GTX470 više ide na stranu Radeona HD5870 nego HD5850.Iako u večini slučajeva max i prosiječan FPS je na strani HD5870 GTX470 naprosto sa manjim FPS-ovima radi osijetno fluidnije i brže nego moj radeon.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.5.2010 21:48 (microman).
Moj PC  
0 0 hvala 6
15 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info
Napokon nešto pozitivno za Nvidiu.A koja je rezolucija?

0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia Fermi info

Štogod ti značilo da ide osjetno fluidnije od radeona na nižim fps-ima. Također ubaci malo više detalja, malo benchanja.... malo igara koje nisu TWIMTBP - Metro 2033 se zna da ždere radeonke jer je posebno rađen za Fermi GTX. sintetički benchevi nisu uopće relevantni jer nitko ne gleda ni Tropics ni Sancuary ni Heaven. Malo dirta, malo coda, malo više igara.... možda pokoji filmić pa nam daj link da vidimo kaj je to osjetno fluidnije na GTX-ici, ovako ne razumijem o čemu pričaš i iskreno zvući ko nešto subjektivno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.5.2010 22:00 (Rhodin).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Rhodin kaže...

Štogod ti značilo da ide osjetno fluidnije od radeona na nižim fps-ima

Da, i mene to zbunjuje... Kak sad to da nije isto 20 FPS-a na HD5870 i GTX470...

16 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

Štogod ti značilo da ide osjetno fluidnije od radeona na nižim fps-ima. Također ubaci malo više detalja, malo benchanja.... malo igara koje nisu TWIMTBP - Metro 2033 se zna da ždere radeonke jer je posebno rađen za Fermi GTX. sintetički benchevi nisu uopće relevantni jer nitko ne gleda ni Tropics ni Sancuary ni Heaven. Malo dirta, malo coda, malo više igara.... možda pokoji filmić pa nam daj link da vidimo kaj je to osjetno fluidnije na GTX-ici, ovako ne razumijem o čemu pričaš i iskreno zvući ko nešto subjektivno.

Bez brige,sutra ili najkasnije prekosutra napravit ču potpuni rewiew GTX470 i rezultate benchowa.U planu imam neizostavni 3Dmarks Vantage,Dirt2,STALKER CP,BBC2,Crysis Warhed,Far Cry2,HAWX,Batman i AvP2.Pokušao sam na netu nač bench tool od Metro2033,al nisam imal sreče.

I'll be back
16 godina
Nvidia Fermi info

vidim da si ljepo štivo ubacio u potpis

Bolje ispasti kreten nego iz aviona
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Batista kaže...
Rhodin kaže...

Štogod ti značilo da ide osjetno fluidnije od radeona na nižim fps-ima

Da, i mene to zbunjuje... Kak sad to da nije isto 20 FPS-a na HD5870 i GTX470...

Vijeruj mi i ja sam bio uvijeren da je isto,al nije isto.Hebiga Metro2033 je primjetno brži(Fluidniji) nego na Radeonu sa uključenim MSAAx4.

I'll be back
16 godina
Nvidia Fermi info

Bravo microman sad nan reci pravo stanje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo sad iz prve ruke saznajemo razlike između tih dviju kartica od forumaša (kojeg nitko nije mogao potplatiti) i vidi se da GTX 470 uopće nije tako loš kakvim ga se prikazuje. Čovijek kaže da mu čak igre ljepše rade na gtx470 nego na hd5870, i ja mu vjerujem. Nema razloga lagati. Zašto bi? I vi fanATIci se opet bunite, pa ja neznam kaj vam je. I vidi se kartica uopće nije vruća kolko se priča, nego da radi na pristojnim  temperaturama. I zato kroz još par revizija drivera će i postati bolji buy od 5870, pa će ati onda morati spustiti cijene, što na kraju uoće nije loše:

!!alkoholom protiv droge!!
16 godina
neaktivan
dery kaže...

Bravo microman sad nan reci pravo stanje.

Iako me GTX470 pozitivno iznenadila u smislu preformansi,još uvijek stoji činjenica da je precijenjena.Gledao sam po cijenicima i u dosta trgovina GTX470 je skuplja od HD5870.Inače ja sam više na ATI/AMD-ovoj strani,al evo nema smisla lagati i govoriti nešto što nije istina.

Da GTX470 ima prihvatljiviju cijenu bila bi odličana kupnja,a ovako naprosto se ne isplati ulaganje.Barem ne za sada.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.5.2010 22:22 (microman).
15 godina
Nvidia Fermi info

lol, nakon sta sam procitao prve 2 stranice u temi o fermiju kad je prvi put doso na trziste mislio sam da je totalni promasaj, sad vec vidim da se ekipa masovno preserava, gtx 480 na 95 stupnjeva, svi testovi koji su kasnije izasli ne prelazi 80 lol omg, gtx 470- cak neke prednosti pred atija, pa uopce nije losa kartica kako se govorilo, kad ja budem uzimao novo nakon ljeta, vrlo lako bi mogla bit moj izbor.

Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Moje osobno mišljenje je da treba vidjet kako če se odvijat rat cijena,al čisto sumnjam da če ATI dozvoliti da Nvidia bude isplativija od njega,isto tako treba pričekati što če reči Nvidia sa svojim driverima.Evo kad več spominjem drivere moram spomenuti da Mauro ima također GTX470 i jedina razlika je to što ja imam verziju 197.41 dok on ima verziju 197.55.A najbolje od svega toga jest da moja OC-ana GTX470 na 800Mhz(za GPU) 1600Mhz(za shadere) i 1800Mhz(za VRAM) gubi od Maurove u Sanctuary benchu za velikih dva FPS-a.Što znači da Nvidia ipak nije davala puste riječi kad je izjavljivala da če sa novijim driverima GTX4xx radit bolje.

I'll be back
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Nvidia Fermi info

Ma gle, šalu na stranu, samo neka nvidia napreduje i onda ATI i sve tako ukrug. Nemam ja ništa protiv nvidie i ako driveri stvarno značajno poprave stanje samo neka, imat ćmo svi neke koristi od toga.... Najveća korist bi nam bio novi rat cijenama koji si ATI definitivno može priuštiti s obzirom na dosad broj prodanih primjeraka.

Inače kad budu govoti benchevi vrlo rado bi ih volio vidjeti, ali na stocku s obzirom da je najrelevantniji i obavezno koristi čim novije drivere (iako ne vidim razloga da ne koristiš najnovije) za oba proizvođača.

Također, ako budeš u mogućnosti da i CUDA korisnii budu zadovoljni poneku aplikaciju pokrenut da se vidi koju prednost ostvaruje.

Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

Ma gle, šalu na stranu, samo neka nvidia napreduje i onda ATI i sve tako ukrug. Nemam ja ništa protiv nvidie i ako driveri stvarno značajno poprave stanje samo neka, imat ćmo svi neke koristi od toga.... Najveća korist bi nam bio novi rat cijenama koji si ATI definitivno može priuštiti s obzirom na dosad broj prodanih primjeraka.

Inače kad budu govoti benchevi vrlo rado bi ih volio vidjeti, ali na stocku s obzirom da je najrelevantniji i obavezno koristi čim novije drivere (iako ne vidim razloga da ne koristiš najnovije) za oba proizvođača.

Također, ako budeš u mogućnosti da i CUDA korisnii budu zadovoljni poneku aplikaciju pokrenut da se vidi koju prednost ostvaruje.

Pa naravno da benchovi idu na stock taktovima.Ako imaš prijedlog koje CUDA aplikacije bez problema ubacim u test.Stavi mi linkove od par CUDA aplikacija.

Driveri su 10.4 za AMD/ATI i 197.55 za GTX470.Več imam sve isplanirano,samo čekam da mi iz ADM-a dostave Thermaltake Element S.Naprosto više nemogu gledat šumu kablova u ovom mojem CM690.Danas sam zavo ADM i rekli su da je kućište poslano i da dolazi sutra ili prekosutra.

I'll be back
15 godina
neaktivan

Micromane, kad će testovi?

!!alkoholom protiv droge!!
16 godina
neaktivan
mrog 33 kaže...

Micromane, kad će testovi?

Danas

I'll be back
17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Za sada sam ugodno iznenađen sa 470-tkom po ovome što si napisao.. 

Ajde baš me zanimaju konkretni brojevi i temperature (nemoj zaboraviti mjeriti temperaturu tijekom testova) Namigiva

Daj bože opake konkurencije i rata cijena!

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice