Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 431.481
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Nvidia Fermi info
Don Kihoty kaže...

Šta se mene tiče, može nVidija izbaciti i jaču karticu od 5970HD.

Ali joj ostaju 2 problema, a to su:

1. ATi sprema refresh svojih kartica, i to vjerojatno 5890 i 5990, te moguće i 5790,

makar bi mi to bilo prečudno...

2. Na dan kad nVidija izda svoju kantu, ATi će već imati skoro 2.5 milijuna proizvedenih, i vjerovatno bar 2 milijuna prodanih čipova.

Ogromna prednost za daljnji razvoj grafičkih i procesorskih tehnologija. Kapital je kapital.

Bio je i ati u sličnoj situaciji krajem 2006/početkom 2007 pa se eto izvukao.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
15 godina
neaktivan
M4X kaže...

i to je najgore za nas,nvidia nažalost diktira,plaća većini proizvođača da se igre optimiziraju za njihove kartice

pazi ironije:Metro 2033 preferira nvidiju gtx470 i gtx 480 koje još nisu ni izašle

A pazi još veće ironije, to je bilo postano u temi za Metro:

Recommended req za NV je gtx260, a za ATI 4870x2...

3D Designer
16 godina
odjavljen
Hyperion kaže...

Mislis kupio ga AMD Smijeh.

Uostalom, nVidia je vec bila u toj situaciji kada je ATI izbacio Radeon 9700/9500.

Ne kuzim to radjenje frke, a rade ju samo oni koji su odvalili povelike pare za graficku.

Sve su to njihove igrice da izvuku sto vise para od onih koji moraju biti glavni u kvartu.

15 godina
protjeran
Hyperion kaže...

Ne zaboravi da nVidija cilja na high end segment, a mid i low range zanemaruje,

te također i AGP segment, gdje nema nikakvog udjela.

Makar se to činilo smiješno, mi u shopu godišnje prodamo oko 50 AGP kartica, što je jako velik broj

za tako malo mjesto kao Sisak, i uz to tako staru tehnologiju.

Čak smo prodali dvije 3850HD AGP, koje koštaju cca 800kn.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
17 godina
neaktivan
pinkskin kaže...

http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/gpu-power-consumption-2010_3.html

Na ovom linku ima malo o potrošnji različitih kartica.

Dakle, kako sam i rekao :)

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
16 godina
Don Kihoty kaže...

Šta se mene tiče, može nVidija izbaciti i jaču karticu od 5970HD.

Ali joj ostaju 2 problema, a to su:

1. ATi sprema refresh svojih kartica, i to vjerojatno 5890 i 5990, te moguće i 5790,

makar bi mi to bilo prečudno...

2. Na dan kad nVidija izda svoju kantu, ATi će već imati skoro 2.5 milijuna proizvedenih, i vjerovatno bar 2 milijuna prodanih čipova.

Ogromna prednost za daljnji razvoj grafičkih i procesorskih tehnologija. Kapital je kapital.

@ Hyperion - Moj post je bio upućen Minozi... Problem je taj što se dosta postova izbrisalo pa izgleda blesavo,

a nisam quotao...

Zaboravio si rec da ce jedna njihova karta prek 300w vuc jer tolko vuce i ova 295 a sigurno nisu napravili revoluciju da voce duplo manje..

Self Scientific Love Allah Feat Krondon Chase Infinite DJ Khalil Rap West HipHop The Self Science
15 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...

9. Proizvodjaci grafickih kartica ne zive od prodaje jakih grafickih za igranje na picekima...

ne zive, ali je velik i bitan segment koji nvidia ne zeli izgubit

16 godina
protjeran
Nvidia Fermi info

jedva cekam da dodje taj fermi da mogu pomest ati.....Smijeh buhaha

Moj PC  
0 4 hvala 0
16 godina
odjavljen
ismar89 kaže...
Mrgud Veliki kaže...

9. Proizvodjaci grafickih kartica ne zive od prodaje jakih grafickih za igranje na picekima...

Pitanje je samo kako izgubiti nesto sto niti ne posjedujes...

15 godina
protjeran
ismar89 kaže...
Mrgud Veliki kaže...

Zakon velikih brojeva u ekonomiji, bar u mojem vijeku života glasi totalno drugačije od filozofije nVidije.

nVidija proda recimo 10.000 295GTX za karikiram ukupnu zaradu od recimo da je jedna 600€, recimo 6.000.000€.

ATi proda recimo 500.000 4670HD po cijeni od recimo 100€, dobiva se zarada od 50.000.000€.

Razlika je očita. nVidija se izvukla sa 250GTS i 260GTX. Snažnije je rijetko tko kupovao pokraj ATija.

240 i 220 nitko nije gledao (kod mene radije uzimaju 9800GT za manje novce i bolje performanse).

Razlika u ukupnoj zaradi je očito još veća, čim je nVidija proglasila da se 295 i 280 nikako nisu ekonomski isplatile.

Jest možda najjača (bila) za benčanje, ali tko si je normalan to mogao priuštiti.

4670HD si gotovo svatko može kupiti, a daje solidne performanse za malo love..

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
15 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...
ismar89 kaže...
Mrgud Veliki kaže...

Pitanje je samo kako izgubiti nesto sto niti ne posjedujes...

sve dok izbacuje kartice, ima neki udio, koji se moze brzo povecati, ako kartice valjaju..ati je dokaz

16 godina
odjavljen
ismar89 kaže...

sve dok izbacuje kartice, ima neki udio, koji se moze brzo povecati, ako kartice valjaju..ati je dokaz

Sada smo otisli i na OT od OT-a...

17 godina
odjavljen
Nvidia Fermi info

neznam je li fake ali evo zanimljivi benchmarkodavde

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.3.2010 20:00 (M4X).
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
protjeran
M4X kaže...

neznam je li fake ali evo zanimljivi benchmarkodavde

Malo je fejk, 5850HD nema ni rezultate... Da je pravi benč, to sigurno nebi bilo zaboravljeno..

17 godina
odjavljen
Nvidia Fermi info

odavde dolaze brojke

"No fps are mentioned, instead the 5850 scores 100% and the rest of the cards have a percentage compared to the 5850..."

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Po tom ispada da su na full HD sa 4xAA 5870 i 480 u Crysis-u jednake - lol, a ni u ostalim testovima ne izgleda nešto puno jača... (GTX-ica)

Jedino je upitno koliko ovaj bench ima veze sa stvarnošću...

Btw. ima još takvih grafova ovdje, a i vrlo zanimljivih komentara:

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=247426&page=57

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.3.2010 20:22 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Nvidia Fermi info

ovo je izvorni forum gdje je stavljen

Mainstream Fermi should come by June

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.3.2010 20:52 (M4X).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Nvidia Fermi info

Meni se taj graf ne čini toliko nevjerojatnim... ponegdje možda malo napuhan sa best-case scenario primjerima, ali definitivno nešto što bi moglo ličit na konačan proizvod

Samo kako god okrenete, osim uz nekoliko izuzetaka, on ne zgleda najbolje za nVidiu - u best case scenario benchu je do 30% brža kartica, s time da je ponegdje i sporija, u zbroju oko 5-10% brža što je i očekivano bilo, sa višom cijenom, vrlo visokim TDP-om, maltene bez mogučnosti za OC, dok hd58xx serija ide gore za do 15-20% u OC performansama, pitanje koliko če ove GTXice ić

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Nvidia Fermi info
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Evo i zgodna mogućnost pokretanja uvijek atraktivnih Radeon demo-a.

(Nvidia demo-i se ne mogu pokrenut na Radeonkama zbog CUDA-e za sada)

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

varas se,

vezano je iskljucivo uz rezu, inace bi pixeli bili izduzeni,a za posljedicu bi bi bila jajasta slika

16 godina
protjeran

"Na kraju krajeva, ipak je rijec o necemu sto trenutno ne postoji i sto se smatra industrijskom tajnom do petka u ponoc po lokalnom vremenu."

Fox Mulder jesi to ti ba.

Salu na stranu, i logika ti ne stima,

ako nesto ne postoji samim time ne moze biti tajna, jer ne postoji

16 godina
protjeran

ne gleda se cijena nego zarada po komadu,

skuplja kartica donosi puno veci profit od jeftinije

15 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

ljudi jel izasla ta fermi već

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
jez_cro kaže...

ljudi jel izasla ta fermi već

U pola noci po našem vremenu bi se trebali pojaviti prvi reviewi Fermi kartica. Dok o prodaji nema još službenih informacija, nagađa se oko 12.4 u Americi i Europi.

17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Evo kakve će biti cijene vani, sad je pitanje kako će to naši 'skalirati' Neodlučan

I, kao što se vidi iz priloženog linka, odmah će biti dostupni 'superclocked' modeli Namigiva

Lijep pozdrav ;)
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.3.2010 14:21 (Dado_ZG78).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Evo kakve će biti cijene vani, sad je pitanje kako će to naši 'skalirati' Neodlučan

Dodaj nulu na kraju i umjesto $ stavi kune:

• GTX480 499,99$=4990,99KN
  • GTX470 349,99$=3499,99KN

Cool

World championships: 7, GP started: 251, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,377
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.3.2010 14:23 (F1-IVO).
17 godina
protjeran
Nvidia Fermi info

kod nas se dolar jako cijeni, znaci 350$ = 350ojra = cca 2500kn + porez na budale = 3000 kn za gtx470 Belji se

Nobody expects the Spanish inquisition!
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Uglavnom je kod nas bilo da $ u kune pretvoriš i na to dodaš 40% (pa cak 50% ako ih nema puno).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Mene samo zanimaju recenzije normalnih korisnika a ne neke tvorničke napumpane pa da vidimo koliko su jake te grafulje.

Ako budu osjetno skuplje od konkurenskog tabora onda bi bio red da sa time proporcionalno budu veće performanse.

World championships: 7, GP started: 251, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,377

2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice