Fermi availability pushed back to April 12th (izvor: Fudzilla)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Uostalom tko želi vidjet detalje neka oko ponoći po europskom vremenu s petka na subotu ode na www.brightsideofnews.com i pogleda si detaljnije benchmarke i usporedbe s konkurencijom.
Toliko od mene do tada.
Ja ne bih bio tako dediciran i uvjeren s obzirom da postoji mogućnost da su neki recenzenti ipak dobili kartice. Pretpostavljam da se radi o nekome s PCE-a ili tako nešto. Ako je to i moguće, lako bi mogao izgubiti 7,267kn, što baš i nije malo. :)
Iako i dalje držim da je jako mala šansa, ali nikad se ne zna.
Ja ne bih bio tako dediciran i uvjeren s obzirom da postoji mogućnost da su neki recenzenti ipak dobili kartice. Pretpostavljam da se radi o nekome s PCE-a ili tako nešto. Ako je to i moguće, lako bi mogao izgubiti 7,267kn, što baš i nije malo. :)
Iako i dalje držim da je jako mala šansa, ali nikad se ne zna.
Hvala bogu malo razuma..
Dao sam vam link par postova ranije gdje će biti recenzija za točno 31 sat
ovo mi se sviđa,baš me zanima hoće se pojavit
Obračun Nvidia SLI Fermi kod Konja
Nikad lakse zaradjenih 1000 EUR.
Dakle, moje ime i prezime je dobro poznato redakciji Buga, a bome i vecini citatelja ovdje. Da, ja imam GeForce GTX 480 i to ne jednu. O tome da li ostale redakcije u Hrvatskoj imaju ili nemaju GTX 480, ne bih ovom prilikom, ali osim IT-Reviewa, nisam vidio nikog poznatog na nVidia briefingu. To vjerovatno ima i neke veze s ljudima koji su na permanentnim ego tripovima, ali sto ja znam o tome.
Ipak, po rijecima jednog clana redakcije Buga, ja sam Baron Munchausen. Mozda i jesam. A mozda imam ne samo Fermi u formatu GeForce kartice, mozda imam i Tesla C2050... a mozda i Quadro. Hmmm... imam li to ili ne? Imam li tri, ili mozda cak sest monitora za Eyefinity6 setup i mozda onu karticu sa sest mini-DisplayPortova, a mozda i nemam.
Nikad se ne zna. U svakom slucaju, hvala sto ste mi vrijedjali prijatelja. Sto se tice dogovora za 20:00, consider it done. Napravit cu cak nesto ekstra, a to je donijeti karticu in person, samo me zanima po pitanju ovih prijetnji da ce se doci s "frendovima", da li bi trebao doci s policijskom zastitom? U biti, doci cu in person. S vizitkom. I mozda jos necime sto ne postoji neko vrijeme. A onda fino idemo 12-icom, dakle javnim prijevozom na mjesto testiranja.
Pretpostavljam da Dell 3007" WFP je dovoljno velik da se pokazu DirectX 11 demoi. Isto tako, mogu se pokazati testovi ali rezultati ne smiju biti objavljeni niti na ovom forumu, niti igdje drugdje. Mozete se slikati s karticom (karticama) bez problema, ponesite i Bug za dokaz - ja ne citam papirnate medije.
Na kraju krajeva, ipak je rijec o necemu sto trenutno ne postoji i sto se smatra industrijskom tajnom do petka u ponoc po lokalnom vremenu.
Onda fino možeš reći koji model imaš i kako se ponaša? Jel' hvata onih 5%?
Pretpostavljam da model nije XFX-ov jer nisu isporučili kartice.
Ne znam o kojih 5% pricas, ali mogu reci da je skaliranje vrlo zanimljivo u nekim naslovima. Sto se usporedbe s ATI Radeon HD 5870 tice, recimo samo da su rezultati testova vrlo zanimljivi i zabrinjavajuci. Sad, po koga su zabrinjavajuci, to cu ostaviti za moj review.
Ne znam o kojih 5% pricas, ali mogu reci da je skaliranje vrlo zanimljivo u nekim naslovima. Sto se usporedbe s ATI Radeon HD 5870 tice, recimo samo da su rezultati testova vrlo zanimljivi i zabrinjavajuci. Sad, po koga su zabrinjavajuci, to cu ostaviti za moj review.
Po tvojem formiranju ovog komentara da se zaključiti da GTX-ice metu pod sa 58xx te da se odlično skaliraju. U principu tako je to i Dado ranije opisao.
Naravno možda sam u krivu.
Po tvojem formiranju ovog komentara da se zaključiti da GTX-ice metu pod sa 58xx.
Naravno možda sam u krivu.
Ne mozes nista zakljuciti, mozes jednako reci i jedno i drugo - kao sto si mogao reci i prije 4 mjeseca.
Nisam strucnjak, no skaliranje me pretjerano i ne zanima, s obzirom da ispadne da vise ovisi o driverima - isto tako, ocekivana cijena ovih kartica mi cini skaliranje jos manje zanimljivim, zanima me single performance..jos je sve moguce, i to upravo zato sto jos uvijek nemamo opipljive informacije - i to je to.
Budi dobar i poslikaj nam svoj komp da se malo divimo komponentama.
O navodnih 5-10% bržoj GTX480 od 5870? Te brojke spominju razni preliminarni testovi, a osoba koju poznajem u XFX-u nije pretjerano oduševljena niti vlastiti proizvodom pa me to malo brine.
Skaliranje u nekim naslovima je upitna stvar. SLI me apsolutno ne interesira tako da me zanima zapravo ponašanje GTX480 u naslovima poput Crysis-a, Bad Company 2, Metro2033... a ne nikakav benchmark.
Možeš li jasno i glasno reći vrijedi li GTX480 duplo većeg čipa, duplo veće potrošnje skoro (250W u odnosu na 120W 5850), katastrofalnog yielda zbog kojeg su spustili kriterije i odrezali 512 na 480 procesora?
Sudeći po vijestima koje imam privatno direkt od ljudi koji Fermi čipove pretvaraju u kartice, malo sam nepovjerljiv prema tvojim tvrdnjama. Reći okviran komentar i direktan ne spada u NDA.
Kako ja imam doma 22" 16:9 monitor, moja reza je 1680x1050, pri čemu već i moja sadašnja grafulja solidno radi na kakvih 16xAA.
1680x1050 reza je 16:10 omjer, kako ti onda imaš 16:9 monitor?
Zar nije maksimalni AA 8x?
Sutra nvidia baca karte na stol pa ćemo vidjeti.
Kako ja imam doma 22" 16:9 monitor, moja reza je 1680x1050, pri čemu već i moja sadašnja grafulja solidno radi na kakvih 16xAA.
1680x1050 reza je 16:10 omjer, kako ti onda imaš 16:9 monitor?
Sutra nvidia baca karte na stol pa ćemo vidjeti.
Postoje i monitori sa 16:9, to nije striktno vezano za rezu ako se ne varam
Ne, 8x nije max AA, koliko znam to je broj puta koliko će se vršiti "peglanje" rubova, a ovisi jedino o tome koliko tvoj hardware može podnjeti.
Ispravite me ako sam u krivu.
Rijetko koja igra ima da se može AA podesiti na više od 8x,ali zato bez beda možeš veči AA forsirati u driverima.No to nema baš nekog smisla pošto su rubovi več na X8 jedva primjetni,a da ne govorimo o padu preformansi kod prelaska sa 8x na 16xAA.
Podijeli 1680 sa 1050, i dobit ćeš ovaj broj: 1,6.
Pomnožiš ga sa 10, da dobiješ omjer, i dobijaš: 16:10.
Ako uzmeš 1920 sa 1080, dobiješ broj: 1.7 s točkom.
Kad 1.777777777.... pomnožiš sa 9, dobiješ omjer: 16:9.
Jasnije?
Bitan je omjer stranica, ne sama rezolucija. Recimo, ja mogu staviti rezoluciju na svom 16:9 monitoru na 1680x1050,
ali tad mi sve izgleda spljošteno i mutavo.
To onda nije to.
Bistri, daj umjesto da se prepucavaš tu o borilačkim vještinama, što je potpuno off-topic, molim da odgovoriš na tematsko pitanje postavljeno par stotina redova gore.
Toliko gluposti, spama, filozofije i vrijeđanja nisam odavno vidio!
Fermi ovo, Fermi ono...razbacujete se parama kao Kerum! Oklade, prijetnje fizičkim sukobima...pa i životinje su civiliziranije!
Temu privremeno zaključavam dok ne počistim sranje, ovaj spam!
EDIT:
Eto pometeno.
Molim sve forumaše da se ne pale kao stojadin na guranje već da se suzdrže vrijeđanja, pozivanja na fizičke sukobe te također da se ne razbacuju parama jer vlada recesija.
Ako kome nije pravo to što sam pomeo neka se obrati na pisma@bug.hr i ne cmolji mi preko privatnih poruka jer me glava boli (kao i zub kad je šupalj) od čitanja gluposti.
Sa štovanjem, JA.
Možeš li jasno i glasno reći vrijedi li GTX480 duplo većeg čipa, duplo veće potrošnje skoro (250W u odnosu na 120W 5850), katastrofalnog yielda zbog kojeg su spustili kriterije i odrezali 512 na 480 procesora?
Kakvih 120W kod 5850, 5850 troši oko 170W (TDP 170). 5870 ima 188W.
5750 troši oko 120.
Kakvih 120W kod 5850, 5850 troši oko 170W (TDP 170). 5870 ima 188W.
5750 troši oko 120.
nije ni 170W već 151W za 5850,i gtx 480 se bode sa 5870(koja ima tdp 188W) a ne sa 5850
Svejedno je razlika ogromna, pogotovo kada vidimo da neki izvori govore i o 300W TDP-a.
http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/gpu-power-consumption-2010_3.html
Na ovom linku ima malo o potrošnji različitih kartica.
5750 troši oko 120.
Maksimalna deklarirana potrošnja za HD 5750 je 86W, a u stvarnim uvjetima je nešto manja.
Što se tiče potrošnje grafičkih kartica:
Evo nekih cinjenica sta sam ja zakljucio opcenito kako ce stvari biti..
1. Ati je u prednosti jaaako puno.
2. Nvidia jako kasni.
3. Izgubila je veci dio "gamerske" populacije
4. Sada je izdala karticu/e u koju niti sama ne vjeruje, a one price sta su prodavali kako ce pomest atijevu 5xxx si mogu obrisat od guzicu....
5. Najvecu razliku mogu dobit +/- 5% u njihovu koristi ili ne to cemo tek vidjet ali vece razlike nece biti ...
6. Posto to oni znaju bacili su se na prljavi posao.. Dokaz tome je jedna igra zvana Metro 2033, a kolko sam citao dolaze jos mnoge slicne..
7.Uglavnom jedino prljav posao nvidiu moze vratit u trku...
8. A na kraju sam doso da zakljucka da nvidia nece izbacit jos par mjeseci karticu jacine hd5970, tak da kako god okrenes banana su...
9. Proizvodjaci grafickih kartica ne zive od prodaje jakih grafickih za igranje na picekima...
Istina Metro je čisti pokazatelj kako NV misli dominirati trenutno. Nadam se da neće biti puno takvih igara.
Postoje i monitori sa 16:9, to nije striktno vezano za rezu ako se ne varam
Ne, 8x nije max AA, koliko znam to je broj puta koliko će se vršiti "peglanje" rubova, a ovisi jedino o tome koliko tvoj hardware može podnjeti.
Ispravite me ako sam u krivu.
Podijeli 1680 sa 1050, i dobit ćeš ovaj broj: 1,6.
Pomnožiš ga sa 10, da dobiješ omjer, i dobijaš: 16:10.
Ako uzmeš 1920 sa 1080, dobiješ broj: 1.7 s točkom.
Kad 1.777777777.... pomnožiš sa 9, dobiješ omjer: 16:9.
Jasnije?
Bitan je omjer stranica, ne sama rezolucija. Recimo, ja mogu staviti rezoluciju na svom 16:9 monitoru na 1680x1050,
ali tad mi sve izgleda spljošteno i mutavo.
To onda nije to.
Pa nisam blesav mogu ja stavit i 4:3 rezu na svom ekranu, ali kažem nativna rezolucija mu nikako nemože biti 1680x1050 na 16:9 ekranu već vjerovatno 1600x1200, 1600x900 ili tako nešto (bubam napamet)
U nijednoj igri nisam vidio preko 8xAA, jedino u CCC-u se može postavit do 24xAA sam neznam jel to radi :
A sumnjam da on može vrtit današnje zahtjevnije igre sa kako on veli 16xAA hahah
Vjerovatno je mislio na AF...
Šta se mene tiče, može nVidija izbaciti i jaču karticu od 5970HD.
Ali joj ostaju 2 problema, a to su:
1. ATi sprema refresh svojih kartica, i to vjerojatno 5890 i 5990, te moguće i 5790,
makar bi mi to bilo prečudno...
2. Na dan kad nVidija izda svoju kantu, ATi će već imati skoro 2.5 milijuna proizvedenih, i vjerovatno bar 2 milijuna prodanih čipova.
Ogromna prednost za daljnji razvoj grafičkih i procesorskih tehnologija. Kapital je kapital.
@ Hyperion - Moj post je bio upućen Minozi... Problem je taj što se dosta postova izbrisalo pa izgleda blesavo,
a nisam quotao...
Evo nekih cinjenica sta sam ja zakljucio opcenito kako ce stvari biti..
1. Ati je u prednosti jaaako puno.
2. Nvidia jako kasni.
3. Izgubila je veci dio "gamerske" populacije
4. Sada je izdala karticu/e u koju niti sama ne vjeruje, a one price sta su prodavali kako ce pomest atijevu 5xxx si mogu obrisat od guzicu....
5. Najvecu razliku mogu dobit +/- 5% u njihovu koristi ili ne to cemo tek vidjet ali vece razlike nece biti ...
6. Posto to oni znaju bacili su se na prljavi posao.. Dokaz tome je jedna igra zvana Metro 2033, a kolko sam citao dolaze jos mnoge slicne..
7.Uglavnom jedino prljav posao nvidiu moze vratit u trku...
8. A na kraju sam doso da zakljucka da nvidia nece izbacit jos par mjeseci karticu jacine hd5970, tak da kako god okrenes banana su...
i to je najgore za nas,nvidia nažalost diktira,plaća većini proizvođača da se igre optimiziraju za njihove kartice
pazi ironije:Metro 2033 preferira nvidiju gtx470 i gtx 480 koje još nisu ni izašle