Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 430.937
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Nvidia GT 300 info
vexx5555 kaže...

Ma najbolji ste mi vi sa tim svojim igrama-kao da se na kompu ne daju raditi neke druge stvari. Kao da netko ne bi uopće smio imati dobar komp ako se ne igra. Ako ne vrti benchmarke i ne OC-a, onda je zadnji šupak koji potječe iz kamenog doba i kojemu treba pisača mašina a ne komp od nekoliko tisuća kn. Takvi mi ljudi idu na živce i ja im poručujem-ZAKOPAJTE SE!!!

Smireno kolega smireno.Nemoj se toliko nervirat nije dobro za zdravlje.Namigiva

Nego baš me zanima za što su do prije dvije godine služile grafe nego isključivo za prikaz 3d slike.Iznenađen

A sad najednom izdala Nvidija CUDA-u i svi odmah postali znanstvenici i kemičari.LOL.Belji se

Istina je oko nas,a laž još više.
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2010 21:17 (microman).
16 godina
Bukva kaže...
Rhodin kaže...
...

Oš reći Toyota i vozila na hibridni pogon?

Uzmi situaciju prije 3-5 godina, danas i pogledaj kuda to ide...

Ocu rec da naspram jedne toyote nije nista brzi ni efikasniji za gradsku voznju za sto ga koristi 90% ljudi, samo nudi hrpu opcija koje gotovo nitko od njih nikada ne koristi, cijena proizvodnje je puno veca, puno vise trosi itd...

17 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...

Ma najbolji ste mi vi sa tim svojim igrama-kao da se na kompu ne daju raditi neke druge stvari. Kao da netko ne bi uopće smio imati dobar komp ako se ne igra. Ako ne vrti benchmarke i ne OC-a, onda je zadnji šupak koji potječe iz kamenog doba i kojemu treba pisača mašina a ne komp od nekoliko tisuća kn. Takvi mi ljudi idu na živce i ja im poručujem-ZAKOPAJTE SE!!!

Dobar komp nije = dobra igračka. Za ozbiljne primjene, dobar CPU nije i7, kao što dobar RAM nije neki opaki DDR3 niti je dobra grafička GTX 380 niti je dobar disk 2TB WD...

Dobar igrači komp NIJE dobar ozbiljan komp, a dobar ozbiljan komp je dosta i skuplji, a grafička može biti zadnje smeće (ako nije potrebna za rendering).

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2010 7:51 (naxeem).
17 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Meni dio ekipe tu u ovoj temi nije baš jasan.

Tema se zove 'Nvidia GT300 info'. Dakle trebalo bi se raspravljat o novim Nvidia karticama, a ne o ATI-cama.

Svjestan sam da ima dosta ekipe koja je iz nekih razloga nabrijana na određenu marku (Nvidia/ATI/AMD/Intel), no ja osobno više gledam na performanse i inovaciju.

Koristio sam i Radeonke i GeForce-ice, Athlone i Pentiume..   ovisno o tome kad sam kupovao nove komponente tko je u tom trenutku imao bolji proizvod - tako jednostavno.

E sad, pošto imam trenutačno solidnu grafulju (superclocked EVGA GTX260 c216) ne žuri mi se kupovat prve dx11 modele od ATI-ja nego čekam Nvidiju da 'porodi' taj famozni Fermi. Osobno mi se čini kako će Fermiji pomest pod sa konkurencijom, pogotovo što znam neke detalje koji su još pod NDA-om - ne konkretne brojke ali dovoljno da potkrijepi moja očekivanja od Fermija.

Ja ću definitivno pričekati izlazak novih Nvidijinih čudovišta i onda odlučiti koji od modela kupiti, a ako je netko zadovoljan s ATI-jem bože moj..  samo naprijed, više Fermija za nas ostale Namigiva

Naravno, kroz 2-3 godine možda kupim Radeonku neku ako ću tada ocijeniti da mi to bolje odgovara i ako će ATI tada imat neku ozbiljniju prednost.

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
3 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Tema se zove 'Nvidia GT300 info'. Dakle trebalo bi se raspravljat o novim Nvidia karticama, a ne o ATI-cama.

Svjestan sam da ima dosta ekipe koja je iz nekih razloga nabrijana na određenu marku (Nvidia/ATI/AMD/Intel), no ja osobno više gledam na performanse i inovaciju.

Koristio sam i Radeonke i GeForce-ice, Athlone i Pentiume..   ovisno o tome kad sam kupovao nove komponente tko je u tom trenutku imao bolji proizvod - tako jednostavno.

E sad, pošto imam trenutačno solidnu grafulju (superclocked EVGA GTX260 c216) ne žuri mi se kupovat prve dx11 modele od ATI-ja nego čekam Nvidiju da 'porodi' taj famozni Fermi. Osobno mi se čini kako će Fermiji pomest pod sa konkurencijom, pogotovo što znam neke detalje koji su još pod NDA-om - ne konkretne brojke ali dovoljno da potkrijepi moja očekivanja od Fermija.

Ja ću definitivno pričekati izlazak novih Nvidijinih čudovišta i onda odlučiti koji od modela kupiti, a ako je netko zadovoljan s ATI-jem bože moj..  samo naprijed, više Fermija za nas ostale Namigiva

Naravno, kroz 2-3 godine možda kupim Radeonku neku ako ću tada ocijeniti da mi to bolje odgovara i ako će ATI tada imat neku ozbiljniju prednost.

Koliko sam ja cuo Fermi ima puno manji yield of ATIjevih 5000 kartica i još je veci od njih tako da ce GTX380 ili kako god se zvao biti u rangu sa 5970 u cijeni, a li ne vjerujem da ce biti bolji od 5970 u performansama. OCan 5970 ima bolje performance od 2x5870 a to je negdi oko 70% bolje od jedne 5870. Ako Fermi nije bolji od 5970 a košta više ili jednako onda ce Fermi biti totalno razocaranje ako uzemo u obzir da gadno kasni.

17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

....
pogotovo što znam neke detalje koji su još pod NDA-om ...

Meni ti nisi jasan - stalno imaš neke informacije koje se redovito pokažu pogrešnima, ali ti i dalje vjeruješ svojim informatorima.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže..

Meni ti nisi jasan - stalno imaš neke informacije koje se redovito pokažu pogrešnima, ali ti i dalje vjeruješ svojim informatorima.

Kao što rekoh, samo se rok izlaska na tržište pokazao pogrešnim. Kad izađu za 2 mjeseca, bit će loma konkurencije Belji se

I kao što rekoh nije mi bitno ATI ili Nvidija, samo tko u danom trenutku ima bolji proizvod, a siguran sam da će na proljeće/ljeto to biti zeleni tabor Namigiva

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan
Noctifer kaže...

Koliko sam ja cuo Fermi ima puno manji yield of ATIjevih 5000 kartica i još je veci od njih tako da ce GTX380 ili kako god se zvao biti u rangu sa 5970 u cijeni, a li ne vjerujem da ce biti bolji od 5970 u performansama. OCan 5970 ima bolje performance od 2x5870 a to je negdi oko 70% bolje od jedne 5870. Ako Fermi nije bolji od 5970 a košta više ili jednako onda ce Fermi biti totalno razocaranje ako uzemo u obzir da gadno kasni.

To za yield je samo djelomično točno. Naime yield je bio manji prije 2 mjeseca (zato i kasne s izlaskom na tržište).

Sada se yield popravio na više od ATI-jevih 4% (da, ATI ima yield samo 4%).

Lijep pozdrav ;)
15 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

To za yield je samo djelomično točno. Naime yield je bio manji prije 2 mjeseca (zato i kasne s izlaskom na tržište).

Sada se yield popravio na više od ATI-jevih 4% (da, ATI ima yield samo 4%).

Tih 4% je bila štamparska pogreška od Tom's Hardware, zaboravili su 0 dodat. ATIjev yield Cypress cipova je oko 60-80% a NVidijin Fermi oko 20%. Da ATI ima yield od samo 4% nebi mogli prodat više od 2miljuna kartica a i nebi se povecao broj 5800 kartica u zadnjih par tjedana.

http://www.fudzilla.com/content/view/17205/1/

17 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

OK to je bila štamparska, učinilo mi se ful čudnim tako mali yield.

Hm.. Fudzilla..   VRLO pozdan izvor Namigiva

Anyway, Svaka Nvidijina serija do sada imala je početnih problema sa zagrijavanjem i potrošnjom pa to nije značilo da performanse nisu bile 'peak' niti da Nvidija kroz nekoliko mjeseci nije prodavala na milijune grafulja. Na poslijetku, Nvidija ima preko 60% udjela u grafičkim karticama na sveukupnom tržištu.

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Nvidija ima preko 60% udjela u grafičkim karticama na sveukupnom tržištu.

Nema, Intel vodi radi integriranih grafickih. Ali ako zanemarimo Intel onda NVidia vodi.

17 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Da, od diskretnih rješenja i mislim..

LOL Intelova grafička rješenja Belji se

Lijep pozdrav ;)
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2010 12:24 (Dado_ZG78).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia GT 300 info

ako se ne varam ukupni omjer kontrole trzista je (ako se zanemare "ostali proizvodjaci") intel:nvidia:ati->60:24:16% - dakle nvidia ima odprilike 50% vise udjela u trzistu od ATI-a

ali takvo je stanje bilo prije 5xxx serije, a mislim da je ATI od onda malo poboljsao svoju situaciju

nebitno za sve trenutne rasprave

terba pricekat jos tih 2 mjeseca, istina, ali Dado, mislim da takvom optimizmu s tvoje strane doista ovdje nema mjesta, opet se vracamo u 11 mjesec kad si bio valjda najoptimisticnija osoba koju sam sreo po svim forumima ukupno, imao si istog izvora i rezultati tvog optimizma su bili nikakvi...

a da budem iskren ne znam cemu, buduci da cijeli svjet na sva zvona vice kako je nvidia podbacila u ovoj seriji... iako, realno, uspjet ce izvuc nesto iz svega toga (i to nece biti lose), ali to nece biti ono sto su najavljivali i usput kasne barem 5-6 mjeseci i ne, nisu rijesili veci dio problema koje su i prije imali

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2010 14:11 (Rhodin).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

uvijek možeš provjeriti.

Upišeš u google: ATI 40nm yield i malo pogledaš što si dobio.

Google is your friend
17 godina
neaktivan
Zura kaže...
Dado_ZG78 kaže...

uvijek možeš provjeriti.

Upišeš u google: ATI 40nm yield i malo pogledaš što si dobio.

I dobiješ nešto tipa Yield of 40nm Chips Is 60%.

17 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Još malo informacijaNamigiva

A evo i cool kištre za nove grafulje Cool

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Bara kaže...
Zura kaže...
Dado_ZG78 kaže...

uvijek možeš provjeriti.

Upišeš u google: ATI 40nm yield i malo pogledaššto si dobio.

I dobiješ nešto tipa Yield of 40nm Chips Is 60%.

To što pišete nema veze sa temom...

16 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Da,da to je strašno "pohvalno" da za SLI treba imati POSEBNO dizajnirano kućište kako bi mogao hladiti dva GF100 u SLI-u.

To ti odmah daje ilustraciju na njenu potrošnju i zagrijavanje.

Istina je oko nas,a laž još više.
17 godina
odjavljen
microman kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Da,da to je strašno "pohvalno" da za SLI treba imati POSEBNO dizajnirano kućište kako bi mogao hladiti dva GF100 u SLI-u.

a tko to može platit? sigurno ne svatko

15 godina
neaktivan
M4X kaže...

a tko to može platit? sigurno ne svatko

Odeš u Iran i tamo prodaš jedan bubreg za 5000-6000$ :P

16 godina
protjeran
microman kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Ti kao da ne znas da nVidia cesto da oznaku nekim kucistima da podrzavaju SLI.

Aj stavi dvije 5870 u kuciste od 100kn i mozemo pricati.

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
17 godina
Nvidia GT 300 info

Zato sam si ja napravio svoje na otvorenom, nije bog zna što,ali služi bolje nego onaj scum od 100-500kn.

Lijepo me zaboli sada za visinu cpu coolera, dužinu grafičke kartice, sli/xfire, pregrijavanje zbog neimanja par ispušnih/ulaznih ventova itd.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mentalist kaže...
microman kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Ti kao da ne znas da nVidia cesto da oznaku nekim kucistima da podrzavaju SLI.

Aj stavi dvije 5870 u kuciste od 100kn i mozemo pricati.

Istina nije prvi put da imaju posebna kucista koja imaju neku oznaku od neke marke, npr Phenom 2 kuciste i tak. Ali je bilo potvrđeno da se Fermi grije više od 200 serije i bilo koje kartice iz 5000 serije od ATI-a (Thermaltec je to potvrdio)

17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Zato sam si ja napravio svoje na otvorenom, nije bog zna što,ali služi bolje nego onaj scum od 100-500kn.

Lijepo me zaboli sada za visinu cpu coolera, dužinu grafičke kartice, sli/xfire, pregrijavanje zbog neimanja par ispušnih/ulaznih ventova itd.

A prasina, mladja braca i sestre, kucni ljubimci?Belji se

Every time two people have sex, an angel gets a boner
17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
Hyperion kaže...

Ja bi tu dodao i buku...

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
neaktivan
Noctifer kaže...

Istina nije prvi put da imaju posebna kucista koja imaju neku oznaku od neke marke, npr Phenom 2 kuciste i tak. Ali je bilo potvrđeno da se Fermi grije više od 200 serije i bilo koje kartice iz 5000 serije od ATI-a (Thermaltec je to potvrdio)

Daš nam link neki?

Jer navodno su potrošnja i zagrijavanje vrlo blizu GTX200 seriji (mislim, to imam i sada tako da me taj dio ne brine dal se grije 5 stupnjeva gore ili dolje..).

Dok pićim f@h klijent temperatura GPU-a mi doseže kakvih 78-79C jer se već nakipilo malo prašine u cooleru ali prije (dok je karta bila nova) je bila na oko 76C.

Grijat će definitivno više od Radeonki, ali će i performanse imat bolje pa je to normalan kompromis Namigiva

Osim toga, GPU može funkcionirati do kakvih 90C bez da bude u opasnosti (tek na 100C počinju problemi za sam čip), tako da ne vidim zašto bi mi bilo bitno radi li mi na 60C ili recimo 80C Neodlučan

Lijep pozdrav ;)
15 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Daš nam link neki?

Jer navodno su potrošnja i zagrijavanje vrlo blizu GTX200 seriji (mislim, to imam i sada tako da me taj dio ne brine dal se grije 5 stupnjeva gore ili dolje..).

Dok pićim f@h klijent temperatura GPU-a mi doseže kakvih 78-79C jer se već nakipilo malo prašine u cooleru ali prije (dok je karta bila nova) je bila na oko 76C.

Grijat će definitivno više od Radeonki, ali će i performanse imat bolje pa je to normalan kompromis Namigiva

Osim toga, GPU može funkcionirati do kakvih 90C bez da bude u opasnosti (tek na 100C počinju problemi za sam čip), tako da ne vidim zašto bi mi bilo bitno radi li mi na 60C ili recimo 80C Neodlučan

http://www.tomshardware.com/news/nvidia-fermi-gpu-graphics,9384.html

Dugotrajan rad na vecim temperaturama skracuje životni vijek kartice tako da je bolje ako radi na 60C max nego 90C max iako na prvi pogled nema nikakvih problema.

17 godina
neaktivan
Noctifer kaže..

Dugotrajan rad na vecim temperaturama skracuje životni vijek kartice tako da je bolje ako radi na 60C max nego 90C max iako na prvi pogled nema nikakvih problema.

OK to prihvaćam kao argument, ali zar je to zaista relevantno za nas koji mijenjamo grafulju svakih cca dvije godine? 

Dakle ako radi na 80C trajala bi recimo 3 godine, a da radi na 60C trajala bi oko 5 godina uzmimo. Meni osobno potpuno NEBITNO! Ioanko ću ju zamijenit s novijim modelom prije nego mi krepa Namigiva

Lijep pozdrav ;)
16 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

svaka ti cast na kucistu... prezestoko izgleda...

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2010 15:48 (HardcoreRaver).
17 godina
Paolo2612 kaže...
AA-d00d kaže...
Hyperion kaže...

Ja bi tu dodao i buku...

Prašinu očistim sa finom četkom za 30 sec svaki tjedan jednom BIG DEAL, a generalka svakih 3-6mj.

Buke nema, tih je zato i imam scythe musashi-a i scythe mugen-a na malim okretajima ohlade komponente Komp mi je manje bučan više nego polovici ljudi na ovom forumu 100%.

U idle ga ni nečujem, jedino po noći se slabo čuju hard diskovi, a i oni su među tišima.

Vi kada uđete u 3D igru tipa crysis vjerovatno umirete od buke (koji imate referentne coolere) kod mene je tišina, tako da...

Kućne ljubimce nemam, nemam sestre ni brata -> jedinac.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2010 16:48 (Hyperion).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice