Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 430.855
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Nvidia GT 300 info
Dado_ZG78 kaže...
naxeem kaže...

Ja sam ti još tada rekao da neće, isto kao što ti mogu reći da su one karakteristike maštovite i da je stvarna temperatura novih nVidia čipova bolesno visoka, da troše jako puno struje i da performanse nisu ni blizu navedenih, već da se vrte oko onih u istom rangu ATI kartica.

OK za rokove si bio u pravu, ali za performanse griješiš. Vidjet ćeš kroz par tjedana.

Zar se tebi neda dokazat da se službene preformanse GF100-tke neče znati prije njenog izlaska.

A izlazak možeš očekivati tek krajem trečeg mjeseca,a možda i četvertog.

I nemoj biti toliki optimista da nebi doživio VELIKOOOO razočaranje.

Istina je oko nas,a laž još više.
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...
naxeem kaže...

Ja sam ti još tada rekao da neće, isto kao što ti mogu reći da su one karakteristike maštovite i da je stvarna temperatura novih nVidia čipova bolesno visoka, da troše jako puno struje i da performanse nisu ni blizu navedenih, već da se vrte oko onih u istom rangu ATI kartica.

OK za rokove si bio u pravu, ali za performanse griješiš. Vidjet ćeš kroz par tjedana.

Možda griješim, da, ali mislim da ću radije vjerovati ljudima koji imaju čip u ruci, nego Internetima :)

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
17 godina
Nvidia GT 300 info

Fermi će se više grijati od stare generacije

i onda bubnu ovo:

Dual GPU fermi će se lansirati poslje single GPU fermija

To će se biti ili jako bučno ili će trebati ogroman cooler neviđenih dimenzija...

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I opet dokaz da moja osoba u XFX-u ne laže...

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.1.2010 14:23 (naxeem).
16 godina
Nvidia GT 300 info

Hehe, tu im fali nesto

"You can only imagine how hot the dual-GPU card will get, and yet Nvidia still plans to make it. " ... eventually

po svemu sudeci ne prije novog standarda napajanje, za najavljivanu "gtx380 x2" ili kako ce se vec zvat, mozda ne i prije 28nm verzije

sve ce oni sklepat prije ili kasnije, ali potrosnja i grijanje su im veliki problem, a po svemu sto slusam i citam vise sam skeptican nego optimistican u svezi i glede performansi

(najvjerojatnije) je tocno da ce gtx 380 biti jaci od hd5870 (makar i tu ima skeptika koji tvrde da su performanse tu negdje), ali  (gotovo sigurno) slabiji od 5970

u ozujku ce (najvjerojatnije) izic prve gtx300 kartice, ali i sami najavljuju u limitiranim kolicinama, vece kolicine travanj/svibanj

negdje oko svibnja mainstream i low segment (ako, do ljeta sigurno), do ljeta i prva dualka (najavljivani gtx 260/240 combo) itd...(kasnije 360x2 i 380x2, pitaje samo kako i kada i u kojem proizvodnom procesu, dakle 40 ili 28nm i sa kakvim napajanjem)

samo imajte na umu da oko ili iza ljeta ATI planira 5890 i 5990 (5890 x2) u 28nm koji bi trebali nadmasit 5870 i 5970, u 28nm moguce i dosta ih nadmasit (manji chip, manja potrosnja, manje grijanje => veci takt itd...)

sve sto pisem je zbroj gomile nagadanja iz raznoraznih izvora ciji izvori su blize ili dalje od izvora ili naprosto puka naklapanja i nagadanja, ali za sada kad se sve zbroji i oduzme tijek dogadanja je isao po onima koji su bili skepticniji prema nVidiji i optimisticniji prema ATIu

ako sve to bude ispalo kako se nagadja cini se da ce u ovoj seriji kompletni nVidijini proizvodi kaskat za ATIem (po snazi) i bit dosta limitirani visokom potrosnjom (u smislu nekog kvalitetnog OCa), cijenom proizvoda radi ogromnih skupih chipova, a paralelno ne predobrim yieldovima

sumnjam takodjer da je ona informacija o ATIevom yieldu od svega 4% tocna, gdje god da je bila, pogotovo naspram 2miliona isporucenih chipova

s druge strane kakve god da bile, jednom kad izadju imat ce sigurno utjecaja na cijene ATIevih proizvoda (koje bi trebale pasti, trgovci su tvrdili krajem proslog mjeseca da ima mjesta da pad od oko 20-30% u cijeni ako se ne varam) i to opet treba imati na umu da ATI vec neku zaradu ima naspram nVidie, ako spusti cijenu morat ce i nVidia pazit kakve ce cijene stavit na proizvode, a imat ce manju fleksibilnost u smislu da jos nema absolutno nikakve zarade od gt3xx serije

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
Nvidia GT 300 info

Ko bude imao lošiji proizvod taj će prvi sniziti cijene ili izdati novije kartice po nižim cijenama - čista ekonomije ponuda i potražnja, kad (i ako ) ova druga strana izbaci nove kartice. U biti s vremenom će ati snižvavati cijene kartica -  manji troškovi proizvodnje, ali ne toliko ako nema konkurencije, zato je ova situacija loša za krajnje kupce jer ati nema konkurenciju kod novih kartica i cijena može da se održi na tolikom nivou duže vremena, budimo realni svaka korporacija radi za profit...

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Možda griješim, da, ali mislim da ću radije vjerovati ljudima koji imaju čip u ruci, nego Internetima :)

Pa upravo to Namigiva

Ja sam razgovarao s čovjekom koji ima čip u ruci od nedjelje pa znam neke stvari već..   mada ne smije puno pričat zbog NDA još.

Uglavnom izgleda da nas čeka GPU poslastica!  Smijeh

Lijep pozdrav ;)
15 godina
Nvidia GT 300 info

Iskreno ja sam dosad uvijek bio od onih da prvo čekam da komad tehnologije izađe pa tek onda tvrdim o čemu se radi. Ovako razglabat i špekulirat o čemu se radi, kakve će bit performanse po meni nema smisla. Al eto netko vjeruje jednima, netko drugima dok ja ne vjerujem ni jednima ni drugimaSmijeh. Kad stvar izađe ja ću tek onda tvrdit vrijedi li ili ne vrijedi, ima li dobre performanse ili nema, grije li se ili ne grije  i sl.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Taj tvoj je i zadnji put imao čip... u svakom slučaju: osoba koju ne smijem imenovati, ali radi u XFX-u (inženjer, dakle ne čistaćica), kaže da se Fermi grije kao tekuće željezo (slikovito) i to toliko da zagrijava i CPU i ploču, da je čip otprilike u istom odnosu kao i serija 200 prema seriji 4800, da će biti skuplji toliko koliko je brži i da troši jako puno struje, i on osobno misli da se dupla kartica neće napraviti dosta vremena još, a da nije ni SLI baš pametan zbog temperatura i potrošnje.

16 godina
odjavljen
Nvidia GT 300 info

As'ti. Kao hrpa klinaca ste...

A ovo sa ja znam nekoga koji zna nekoga koji je... Blah, jos ce ispasti da su zene u pravu kada kaze da vecina muskaraca nikada iz puberteta ne izadje.

Bolje da tu energiju trosite na nesto pametnije, nego na nagadjanja sto ce biti. Kada izadje vidjeti cemo... Sto prije to bolje, jer nakon izlaska kupujem novu grafu (ova je odradila svoje sto je je), pa cemo vidjeti kakve ce biti cijene na trzistu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Evo napokon i službeni demo za dx11 od Nvidije Namigiva

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Taj tvoj je i zadnji put imao čip...

Nije ga imao kod sebe nego je ranije imao krive informacije od strane NV PR-a.

Sada je to gotova stvar. Kartica je kod njega od nedjelje i kaže da premašuje i najoptimističnija predviđanja hehehe  Belji se

Lijep pozdrav ;)
17 godina
protjeran
Nvidia GT 300 info

Ma ok performanse. Nek si identične HD 5xxx seriji. Cijena je ono kaj je bitnije. Ako će bit kao i hd5xxx to znači da će Ati spuštat cijene.

Ne žvači dok jedeš (c) Doxy
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Dado_ZG78 kaže...
naxeem kaže...

Sada je to gotova stvar. Kartica je kod njega od nedjelje i kaže da premašuje i najoptimističnija predviđanja hehehe  Belji se

Najoptimisticnije su bile, ako se ne varam, gtx380 40% jaci od hd5870 (dakle u rangu sa hd5970)  i ti doista tvrdis da ne samo da jesu takve, vec da to i premasuje? da ce taj najjaci gtx 380 biti jaci od hd5970?

nakon svega...

15 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Cija i koja najoptimističnija predviđanja? To je jako relativna stvar, što ako su predviđanja bila da je u rangu sa 5870, on dobije Fermi i dobije rezultate za 5% bolje od 5870. To bi premašilo najoptimističnija predviđanja ali nebi bilo ništa super ako se više grije, više troši, više košta i uzmemo u obzir da ce kasnit 6 mjeseci.

Rađe neka on tebi da neke konkretne brojke, jer "premašuje i najoptimističnija predviđanja" je isto što i NVidia PR govori mjesecima.

16 godina
neaktivan

fora im je demo na CES-u. Hoću jedan čikn-gun

Link

Google is your friend
16 godina
neaktivan
Noctifer kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Cija i koja najoptimističnija predviđanja? To je jako relativna stvar, što ako su predviđanja bila da je u rangu sa 5870, on dobije Fermi i dobije rezultate za 5% bolje od 5870. To bi premašilo najoptimističnija predviđanja ali nebi bilo ništa super ako se više grije, više troši, više košta i uzmemo u obzir da ce kasnit 6 mjeseci.

Rađe neka on tebi da neke konkretne brojke, jer "premašuje i najoptimističnija predviđanja" je isto što i NVidia PR govori mjesecima.

slažem se... Najoptimističnije predviđanje je da "izdaju konačno tu karticu ove 2010. godine" , a to da će nadmašit najoptimističnija očekivanja znaći da će je izdat prije Božića ove godine... LOL Smijeh

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
16 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...
naxeem kaže...

A jesi ti biser prve klase.Recimo da si u pravu(a 100% sam uvijeren da nisi) i recimo da če najači fermi imati više od 40% bolje preformanse od cypressa.

zar stvarno misliš da če si tu karticu moč priuštit bilo tko.Omijer cijene u tom slučaju bi mogao biti sličan kao kod serije HD2900Xt i 8800ultre koje je bila 25 do 30% jača od 2900XT,ali zato je bila gotovo 100% skuplja od ATI-evke.2900Xt se kretala oko 3000kn dok je 8800ultra bila min 5500kn.

I što češ ti onda imat od Fermia? budeš ju možda svaki dan gledal u izlogu i mašatao o njoj?

Ili pak si dovoljno lud da daš 5000kn na grafu?

Mada kad pogledaš stvari kakve jesu fermi bi doista trebao imat 40% veče preformanse pošto je i 50% veči čip od Cypressa.A ako pak je onako kako nexeem piše onda samo mogu reči:Nvidia pokopaj to mrtvorođenće prije nego se osramotiš.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2010 14:49 (microman).
16 godina
Nvidia GT 300 info

Bez obzira na cijenu,potrošnju i zagrijavanje to će bit najtraženija grafa u svitu.Za igre će ati ostat  best buy.

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

ma samo da se pokažu grafovi - ja zadovoljan. a dok postanu cijene prihvatljive proć će dosta vrimena...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Mene će ta grafa zanimati tek slijedeće godine kad cijena bude u okviru normaleNamigiva(valjda)Mršti se

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
microman kaže...
Dado_ZG78 kaže...

...

A jesi ti biser prve klase.

(...)

I što češ ti onda imat od Fermia? budeš ju možda svaki dan gledal u izlogu i mašatao o njoj?

Mada kad pogledaš stvari kakve jesu fermi bi doista trebao imat 40% veče preformanse pošto je i 50% veči čip od Cypressa.A ako pak je onako kako nexeem piše onda samo mogu reči:Nvidia pokopaj to mrtvorođenće prije nego se osramotiš.

Ne, nego si ti biser.

Čitam zadnjih par stranica i ne vjerujem da ste toliko kratkovidni.

Kao prvo, Fermi je prvi čip takve vrste (ne, ne govorim o arhitekturi) koji kreće prema nekoj hibridizaciji CPUa i GPUa. I naravno da nVidija s time probija led i naravno da neće sve ići ko po loju. S takvim proizvodima nikada nije niti išlo (jel hoćemo od Blue-Raya, SSDa, ili touch screena počet, pa do...). Prije bih rekao da nV s ovime forsira da se kasnije mogu hvaliti - mi smo pioniri na tom području, mi smo bili prvi, yadi yadi yada, nego da unište DX11 ATI. Osim toga, ovo je prva serija dx11 kartica, a svi znamo, jel, da to nisu baš najsretnija rješenja.

Osim toga, Fermi je nekako logičan nastavak na silno forsiranje CUDA (a možemo reći i PhysX-a).

A što ćeš ti imati od Fermija? Ništa, apsolutno ništa. Koliko sam shvatio tebi računalo prvenstveno služi na igranje - i tu je ATI na svojem - bilo s kojom serijom. 

Što će tebi mogućnost izvođenja koda direkno na GPUu? Budimo realni - što će tebi bilo koje nV "džindže" (CUDA, PhysX, Cristal View, 3D stereo surrond, 3D vision)? A kupnjom nV upravo to plaćaš.

Ja osobno ciljam na jednu kraticu iz GT100 serije. Neka bude i najslablja... Samo da se malo igram sa grafičkim kompajlerom. Da vidim što je to i na koji način to radi. Koja je razlika i da li se isplati primiti toga ozbiljnije. Ako budem pri lovi, mogao bih tamo u 6. mjesecu piknuti jednu dvojezgrenu i upariti ju s GTX275icom (PhysX), pogotovo ako se odlučim za jedan projekt.

Jel  će mi to biti za benchanje i igranje? Ne, nikako (heck, pokrenuli su na Arridelu (?) MW2, doduše na 640x480, ali i to je nešto). Ali na tu karticu ciljam, odnosno na tu jezgru, iz nekih drugih razloga... ATI uopće to ne nudi...

Every hole is a goal!
17 godina
odjavljen
Bukva kaže...
microman kaže...
Dado_ZG78 kaže...

...

(...)

Ne, nego si ti biser.

Kao prvo, Fermi je prvi čip takve vrste (ne, ne govorim o arhitekturi) koji kreće prema nekoj hibridizaciji CPUa i GPUa. I naravno da nVidija s time probija led i naravno da neće sve ići ko po loju. S takvim proizvodima nikada nije niti išlo (jel hoćemo od Blue-Raya, SSDa, ili touch screena počet, pa do...). Prije bih rekao da nV s ovime forsira da se kasnije mogu hvaliti - mi smo pioniri na tom području, mi smo bili prvi, yadi yadi yada, nego da unište DX11 ATI. Osim toga, ovo je prva serija dx11 kartica, a svi znamo, jel, da to nisu baš najsretnija rješenja.

Osim toga, Fermi je nekako logičan nastavak na silno forsiranje CUDA (a možemo reći i PhysX-a).

A što ćeš ti imati od Fermija? Ništa, apsolutno ništa. Koliko sam shvatio tebi računalo prvenstveno služi na igranje - i tu je ATI na svojem - bilo s kojom serijom. 

Što će tebi mogućnost izvođenja koda direkno na GPUu? Budimo realni - što će tebi bilo koje nV "džindže" (CUDA, PhysX, Cristal View, 3D stereo surrond, 3D vision)? A kupnjom nV upravo to plaćaš.

Ja osobno ciljam na jednu kraticu iz GT100 serije. Neka bude i najslablja... Samo da se malo igram sa grafičkim kompajlerom. Da vidim što je to i na koji način to radi. Koja je razlika i da li se isplati primiti toga ozbiljnije. Ako budem pri lovi, mogao bih tamo u 6. mjesecu piknuti jednu dvojezgrenu i upariti ju s GTX275icom (PhysX), pogotovo ako se odlučim za jedan projekt.

Jel  će mi to biti za benchanje i igranje? Ne, nikako (heck, pokrenuli su na Arridelu (?) MW2, doduše na 640x480, ali i to je nešto). Ali na tu karticu ciljam, odnosno na tu jezgru, iz nekih drugih razloga... ATI uopće to ne nudi...

pa daj reci iz kojih razloga? jesi možda tako pametan da ćeš radit proračune ili konstrukcije za svemirski brod za mars? Ozbiljnije firme nisu toliko nabrijane na nvidiu koliko su neki na ovom forumu

16 godina
neaktivan
Bukva kaže...
microman kaže...
Dado_ZG78 kaže...

...

(...)

Ne, nego si ti biser.

Ako ne govorimo o arhitekturi fermi jeste prvi čip te vrste.No ja sam u svojim postovima govorio primarno o njegovoj arhitekturi.A tvoj je problem ako si se našao uvrijeđen činjenicom da je fermi prevelik,prezagrijan i prerastošan.No budimo realni niti jedna od novih mogučnosti fermia ne može biti razlog takvoj arhitekturi i to u 40nm.

16 godina
M4X kaže...

pa daj reci iz kojih razloga? jesi možda tako pametan da ćeš radit proračune ili konstrukcije za svemirski brod za mars? Ozbiljnije firme nisu toliko nabrijane na nvidiu koliko su neki na ovom forumu

Razmišljam da prijavim diplomski na temu primjena računalne fizike u forenzici.

Jbg, nisam tolko pametan ko ti da sam u stanju konstruirati svemirski brod za Mars... Malo sam mutav i prenabrijan na Nv za to, jel...

Every hole is a goal!
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2010 19:12 (Bukva).
17 godina
odjavljen
Bukva kaže...
M4X kaže...

Razmišljam da prijavim diplomski na temu primjena računalne fizike u forenzici.

Jbg, nisam tolko pametan ko ti da sam u stanju konstruirati svemirski brod za Mars... Malo sam mutav i prenabrijan na Nv za to, jel...

pa prijavi šta hoćeš,nisam se ja rugao-samo onda reci šta te konkretno zanima kod nove nvidie da je moraš imat, a ne se izmotavat i pravit se kako ti netreba za igre

16 godina
Nvidia GT 300 info

@Bukva po ovom sto ti pricas ja sam si u glavi napravio jednu analogiju Fermia naspram recimo Mercedesa... zamisli da mercedes dodje i kaze "mi cemo proizvest najbolji auto na svijetu" i krenu oni...

nakon 5 godina izbacuju oni atuo, a kad tamo izbace nesto sto lici na kamper, dugo je 12 metara, ima naprijed super turbo udobna 4 sjedala, povisen je radi dobrog pregleda, ima pogon na svih 10 kotaca radi najsigurnije voznje, ima iza veliki prtljazni prostor iz razloga sto bi ga neki mogli koristit ko kombi, ima 2 udobna lezaja jer nekima treba za spavanje, ima mali kemijski wc za slucaj da je nekom sila da se ne mora stajat.....

nije bitno kolika je to grdosija, i koliko trosi, cinjenica da je 90% ljudi vecina toga nekorisna i neprakticna, ali vozi

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Nvidia GT 300 info

Ma najbolji ste mi vi sa tim svojim igrama-kao da se na kompu ne daju raditi neke druge stvari. Kao da netko ne bi uopće smio imati dobar komp ako se ne igra. Ako ne vrti benchmarke i ne OC-a, onda je zadnji šupak koji potječe iz kamenog doba i kojemu treba pisača mašina a ne komp od nekoliko tisuća kn. Takvi mi ljudi idu na živce i ja im poručujem-ZAKOPAJTE SE!!!

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2010 19:45 (vexx5555).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne, nego si ti biser.

A l e l u j a !

16 godina
Rhodin kaže...

@Bukva po ovom sto ti pricas ja sam si u glavi napravio jednu analogiju Fermia naspram recimo Mercedesa... zamisli da mercedes dodje i kaze "mi cemo proizvest najbolji auto na svijetu" i krenu oni...

nakon 5 godina izbacuju oni atuo, a kad tamo izbace nesto sto lici na kamper, dugo je 12 metara, ima naprijed super turbo udobna 4 sjedala, povisen je radi dobrog pregleda, ima pogon na svih 10 kotaca radi najsigurnije voznje, ima iza veliki prtljazni prostor iz razloga sto bi ga neki mogli koristit ko kombi, ima 2 udobna lezaja jer nekima treba za spavanje, ima mali kemijski wc za slucaj da je nekom sila da se ne mora stajat.....

nije bitno kolika je to grdosija, i koliko trosi, cinjenica da je 90% ljudi vecina toga nekorisna i neprakticna, ali vozi

Oš reći Toyota i vozila na hibridni pogon?

Uzmi situaciju prije 3-5 godina, danas i pogledaj kuda to ide...

Every hole is a goal!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice