NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 2.775
|
čitano: 275.973
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Meni najvise smeta sto je vecina igara tolko nemoguce mutna radi forsiranog TAA. Odvratno. Pa DLSS ispada must jer dalje bolju sliku od nativne u hrpi igara.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
1 0 hvala 0
2 mjeseca
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
DarthMarkus kaže...

Pa ono, mislili smo da ćemo dobit fotorealističnu grafiku 2025, a ono sve faking igre izgledaju ko moba.

Današnji stil je caroonish grafika, pogledaj Dragon Age novi, Avowed, sve šareno u 3PM. Da se razumijemo, Avowed mi je odličan, progutao sam ga, ali grafički mi nije bolja od Batmana, koji je rađen na 2 generacije starijem engineu i dijeli ih 10 (!!) godina razlike, a to je porazno za današnji gaming. A ja se još sjećam kako je ovaj Batman bio krš na PCu kad je izašao, čak je i povučen iz prodaje, ali su ga na kraju lijepo skrpali.

ibme74 - odličan comparison video!

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.2.2025 14:04 (KTM).
15 godina
filip_medo kaže...
R3nchi kaže...
Ja uopce ne kuzim sta se mi pjenimo.. Ok grafe su u wurcu tj 50xx , al realno zbog kojih igara da se uzima zadnja gen. Grafi? Godisnje izadju mozda 2 vrijedne igranja igre..

Kako ne ? politički korektnih woke igra sa mizernom pričom i još gorim gameplayom na bacanje. 

hahahha. pa da...

Al sad kad je Trump doso ni toga vise nece bit-.. :)

Zadnja Igra zbog koje sam kupovo grafu je bila RDR2 ..

Sad ne vidim nista zbog ceg bi morao da ubodem seriju 50 ili zelio..

R33mba#2892
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Uf nadam se da je ovo trenutak preokreta kao Zen 1 vs Intel :) a moglo bi biti ak si NVIDIA hitno ne izvuce glavu iz dupeta...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ako 9070xt bude zaista 200 eura jefitinija nego 5070ti mene su kupili....ali mislim da treba ponovo biti strpljiv i pricekati... Najvise me zanima fsr4 vs dlss4 kvaliteta slike..

Bnet: mNik987#2148
Moj PC  
4 0 hvala 1
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Evo potvrđeno RX 9070 xt od 599$

RX 9070  od 549$

Oba modela 16gb

Par usporedbi

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.2.2025 14:46 (Frenkyca).
Moj PC  
2 0 hvala 0
4 godine
toxic kaže...

Ako 9070xt bude zaista 200 eura jefitinija nego 5070ti mene su kupili....ali mislim da treba ponovo biti strpljiv i pricekati... Najvise me zanima fsr4 vs dlss4 kvaliteta slike..

Nema usporedbe, fsr je "uzasan" naspram dlss, nema ostrine ni detalja i zbluran je totalno u pokretu! Malo je unaprijeden u odnosu na stari no i dalje je to preloše ako mene pitaš i usporedis s dlss-om! dlss4 je drugi svemir po videnom!
Nekome na telki s 5m to bude ok no na monitoru to izgleda kao da imas dioptriju!

Intel i5 14600Kf@6.0Ghz Asrock Z790 Pro Rs Asus Rtx 4070 Ti Super 16gb @3ghz Thermalright Frozen Prism 360mm GskiLL 4x16GB DDR5 6400 cl30 Trident Z5 Samsung 28" LU28R55 4K
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.2.2025 14:39 (Boris grozni).
6 mjeseci
R3nchi kaže...
filip_medo kaže...
R3nchi kaže...
Ja uopce ne kuzim sta se mi pjenimo.. Ok grafe su u wurcu tj 50xx , al realno zbog kojih igara da se uzima zadnja gen. Grafi? Godisnje izadju mozda 2 vrijedne igranja igre..

Kako ne ? politički korektnih woke igra sa mizernom pričom i još gorim gameplayom na bacanje. 

hahahha. pa da...

Al sad kad je Trump doso ni toga vise nece bit-.. :)

Zadnja Igra zbog koje sam kupovo grafu je bila RDR2 ..

Sad ne vidim nista zbog ceg bi morao da ubodem seriju 50 ili zelio..

Daj bože, možda će se isplatiti i uzeti koju igru. :D

https://linktr.ee/biciklisti.hrvatska
15 godina
toxic kaže...

ja cekam isto da vidim neovisne testove malo kako stoji u odnosu na 7900xtx i 4080s sa performansama i uzimam

16 godina
Boris grozni kaže...
toxic kaže...

Nema usporedbe, fsr je "uzasan" naspram dlss, nema ostrine ni detalja i zbluran je totalno u pokretu! Malo je unaprijeden u odnosu na stari no i dalje je to preloše ako mene pitaš i usporedis s dlss-om! dlss4 je drugi svemir po videnom!
Nekome na telki s 5m to bude ok no na monitoru to izgleda kao da imas dioptriju!

Ne bih se slozio, ovo su sve do sada bila vise manje nagadanja... Dlss uvijek je bio bolji od FSR-a ali ocekujem da ce ta razlika biti svedena na minimum

15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ovo su prodane kartice na Ebayu, ludost 😵‍💫

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Gle kako oni u AMD usporeduju kartice?

u razlicitim igrama su uzeli postotak od samo 80% najboljihpa ja cu se raniti

Intel i5 14600Kf@6.0Ghz Asrock Z790 Pro Rs Asus Rtx 4070 Ti Super 16gb @3ghz Thermalright Frozen Prism 360mm GskiLL 4x16GB DDR5 6400 cl30 Trident Z5 Samsung 28" LU28R55 4K
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.2.2025 14:55 (Boris grozni).
Moj PC  
2 5 hvala 0
13 godina
Boris grozni kaže...

Gle kako oni u AMD usporeduju kartice?  u razlicitim igrama su uzeli postotak od samo 80% najboljihpa ja cu se raniti

To ti je isto ono kako je 5070 aka 549 baksa bolja od 4090. Dobar je taj tvoj Jensen 

13 godina
Boris grozni kaže...

Gle kako oni u AMD usporeduju kartice?  u razlicitim igrama su uzeli postotak od samo 80% najboljihpa ja cu se raniti

Bar svugdje usporeduju stvarne performanse a ne vodenu paru sa maglom ko koznati lazov...

4 godine
Minneyar kaže...
Boris grozni kaže...

Bar svugdje usporeduju stvarne performanse a ne vodenu paru sa maglom ko koznati lazov...

Gdje su tu stvarne perfomanse ako su uzeli postotak od totalno drugih igara? AMd bullshit u drugom pakiranju

9 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

nekada su igre prodavale hardver.....

ne govorim iskljucivo o grafickim karticama, hardver opcenito.

to sam skuzio relativno nedavno, praseci doom2 na svom amd klonu 386dx 40mhz sa 4mb rama. vidio sam kod kolege da to sve nekako bolje i brze ide, da je akcija dinamicnija a trava zelenija kod njega, imao je neki 486sx, i iako sporiji, radilo je brze. go figure..... a i zvukovi su bili nekako bolji, realniji, intenzivniji... saznao sam da trebam nesto sto se zove soundblaster, naravno, nabavilo se.

ali, ignorirao sam taj osjecaj da trebam neki bitniji apgrejd, dok, relativno brzo, kod drugog kolege ne dodjoh i vidih da igra tamo neki command&conquer.... spremno sam iz djepa jakne izvadio kutiju sa 20 disketa, koju sam nosio sa sobom, da se to odmah kopira, jelte.....

pogledao me onako sazaljivo, znacajno napominjuci da je to igra na 2 (dva!!!!!) cd-a, i da je ne moze kopirati...

dakle, trebam cd-rom. ok, nabavilo se.....

i, kako rekoh, relativno nedavno, sve je otislo u tri krasne, vecina igara vrijednih igranja i razjapljene celjusti su zahtjevala i nekakav apgrejd - ram, grafika, nesto, novi mis ako nista drugo, jer ovome kuglica zapinje.....

danas hardver prodaje hajp i reklama, yutube i tiktok, a igre nikad......nikakvije.... ;)

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.2.2025 15:09 (Damir22).
Moj PC  
5 0 hvala 2
13 godina
Minneyar kaže...

Meni najvise smeta sto je vecina igara tolko nemoguce mutna radi forsiranog TAA. Odvratno. Pa DLSS ispada must jer dalje bolju sliku od nativne u hrpi igara.

Potpisujem. Jbte doslovno ga gasim. Kao da su mi zamagljene naočale.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
3 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Moraju se vidjeti stvarni rezultati za rdna4, ovo što oni pokazuju su neke gluposti, kao i kožnati što je pokazivao pa smo vidjeli....

Moj PC  
2 0 hvala 0
4 godine
Nisu normalni usporeduju razlicite igre i uzimaju njihove postotke kao razliku👊💩💩💩
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Boris grozni kaže...

Čekaj, ne shvaćam.. meni ovo djeluje kao ok graf? Linija je 100% ta ista igra na staroj kartici? Kakve različite igre?? Uvijek je igra s igrom, stara (100% linija) vs nova (stupac). Lijevo je native, desno raytracing, ali ta dva grafa međusobno nemaju veze... Svaki je svoja infografika, samo su na istom slajdu. 

It is always darkest just before the dawn.
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.2.2025 15:32 (mrsmith).
16 godina
mrsmith kaže...
Boris grozni kaže...

Čekaj, ne shvaćam.. meni ovo djeluje kao ok graf? Linija je 100% ta ista igra na staroj kartici? Kakve različite igre?? Uvijek je igra s igrom, stara (100% linija) vs nova (stupac).

Naravno da je graf ok.. Boris se malo napio :)

4 godine
Pa sve su razlicite igre osim cp2077👊💩
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Boris grozni kaže...

Prijatelju, lijevi stupac su ti native perfomanse, desni stupac su ti igre s RT ukljucenim...

100% je postotak GRE kartice itd...

15 godina
toxic kaže...
Boris grozni kaže...

Prijatelju, lijevi stupac su ti native perfomanse, desni stupac su ti igre s RT ukljucenim...

Vjerojatno želi reći da desni stupac ne pokazuje sve iste igre kao i lijevi (iako sve ni nemaju RT podršku). Kao da skrivaju loše RT performanse u pojedinim igrama. Ja vjerujem da su stavili samo one koje imaju najveću razliku u performansama, što je logično.

EDIT: Mene više od toga brine što FSR4 neće doći na RDNA3 kartice 

It is always darkest just before the dawn.
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.2.2025 15:39 (mrsmith).
16 godina
mrsmith kaže...
toxic kaže...
Boris grozni kaže...

Vjerojatno želi reći da desni stupac ne pokazuje sve iste igre kao i lijevi (iako sve ni nemaju RT podršku). Kao da skrivaju loše RT performanse u pojedinim igrama. Ja vjerujem da su stavili samo one koje imaju najveću razliku u performansama, što je logično.

Cherry pick kao i svi jbga, vidi se nedostatak RT perfomansi u odredenim naslovima kada se usporeduje s 5070ti

15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Pa te 5070 ti koštaju 1200 eura...toliko bi dao za igranje igrica nikad pa ni tada lol.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

To samo znaci da ne volis dovoljno jako igranje igrica :D 

[url=http://profile.xfire.com/migok2903][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/wow/type/0/migok2903.png[/img][/url]
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Srećom pa ne 

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Koliko zapravo volis sebe, u slucaju da volis/ne volis igranje igrica..?

scion of the storm
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Bloodraven kaže...

To samo znaci da ne volis dovoljno jako igranje igrica :D 

Sta je samnom onda, ja mrzim igrat igre dok sam vec 6god na 1660ti 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice