NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 2.123
|
čitano: 198.372
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
Nekako sumnjam da ljudi ovdje na forumu voze skupe mečke, ako moraju prodat prijasnju grafu da kupe novu.

Da imam opet 18g i vremena i volje za igre kao onda(svaki dan 4-10h igre), bez razmišljanja bi dao 2k za grafu i gustao. Onda sam imao vremena i volje, a manje para, a sada je obrnuto.

Zalostno je sta prihvaćamo platit 2k za grafu srednjeg višeg ranga, sta je koštala 600-800e pred koju godinu. To nije inflacija, nego samo pohlepa nvidije.
16 godina
ivann.n kaže...

https://www.reddit.com/r/Microcenter/comments/1iishwx/desperate_buyers_turned_me_into_a_scalper

What the fuck. Nebi se iznenadio da je priča realna. Nevjerojatno je koliko ljudi mogu biti očajni jer im trenutno tržište zbog nestašice uskraćuje mogućnost da odmah iste sekunde od izlaska imaju najjači piece of hardware. Bolesno if real.

On ispada budala još veča od onog šta mu je nudio 5000$ +rtx5080 tako da mi je to nerealna priča. Bilo je lijepih rtx4080super ispod 1200€ prije nego je nasljednik izašao.Dati 1200€ za 16gb vrama je ponižavanje sebe kamo li 1800€.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
2 godine
Nitko nije jalan,nek se pohvale gdje su ih kupili i za koliko da i mi kupimo :)

3 godine

Ne slažem se, ukoliko kupuješ po tim, složio se ili ne, nebuloznim cijenama daješ tvrtkama, prekupcima, nakupcima, asusima, nvidijama... za pravo da ti nabiju još veće cijene sve dok i tvoja krava ne crkne i prijeđe ti limite, u principu ideš u korist svoje a da ne pričam štete drugima kako god okreneš, čak i ako ne gledaš solidarnost... neš' ti solidarnosti u zabavi i grafičkim karticama... ipak, a i nije da i sam ne kupujem gluposti i preko kruha pogače.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.2.2025 13:04 (notloB).
14 godina
notloB kaže...
Bloodraven kaže...

Eto stigla 5080. Dusa mi je na mjestu mogu dalje. 

DukeOs kaže...

Tuf

Mogli ste cijene upisati pa da vidim hoću li se rugati x fg ili x mfg...

Ja sam uzeo gotovu konfu jer mi se nije dalo cekati 2 mj na zotac solid 5080 za 1300-tinjak € .

Ova tufica je oko 1600€ iliti mojih 7 dnevnica ugrubo .

Éire
14 godina
picajzla0707 kaže...

joj ljudi jeste smiješni, pa koliko audija ili bembura ili mečki od 100k+ eura vidite po cestama

ima ekipe kojima je dva soma eura za grafu isto ko i meni 7 eura za milku, pa ako sam danas poželio milku - kupit ću je, hebeš 7 eura ako mi se jede

ako ja neću propast za 7 eura, isto tako netko neće propast za 2 soma eura i ako mu je gušt, zašto da ne, stalno sam sebe hvatati za jajca kad nešto poželiš dovede čovjeka do toga da na kraju krepa pun para, željan svega i da se familija otima za malo veću ili manju ostavštinu

ne biti jalnuši 

Svaka cast na komentaru. A ne ko ova dva jajana u temi , vec mi ih je zao koliko cvile .Dode mi da im narucim dvije  5090 samo da malo ohlade.

Éire
4 godine
DukeOs kaže...

Svaka cast na komentaru. A ne ko ova dva jajana u temi , vec mi ih je zao koliko cvile .Dode mi da im narucim dvije  5090 samo da malo ohlade.

Ocigledno da nevidiš dalje od svog nosa

Team Blue
3 godine
DukeOs kaže...
picajzla0707 kaže...

joj ljudi jeste smiješni, pa koliko audija ili bembura ili mečki od 100k+ eura vidite po cestama

ima ekipe kojima je dva soma eura za grafu isto ko i meni 7 eura za milku, pa ako sam danas poželio milku - kupit ću je, hebeš 7 eura ako mi se jede

ako ja neću propast za 7 eura, isto tako netko neće propast za 2 soma eura i ako mu je gušt, zašto da ne, stalno sam sebe hvatati za jajca kad nešto poželiš dovede čovjeka do toga da na kraju krepa pun para, željan svega i da se familija otima za malo veću ili manju ostavštinu

ne biti jalnuši 

Pa što mi se opravdavaš iznad, radi što hoćeš, kupuj zmijska ulja i zlatna jaja ako hoćeš, valjda jajan ima pravo ismijavati se tvojim kupovinama...

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.2.2025 13:17 (notloB).
16 godina
DukeOs kaže...

Dode mi da im narucim dvije  5090 samo da malo ohlade.

Ta tvoja je ustvari rtx4080super stoga ne znam što ti čestitaju nismo impresionirani.Ovo sad šta si reko je bit manga ajde nabavi ijednu ako možeš  onda bi te smatrao snalažljivim znalcem kako se dohvatit takvog komada sad kad je to nemoguča misija.

11 godina
Gemmy kaže...
Nekako sumnjam da ljudi ovdje na forumu voze skupe mečke, ako moraju prodat prijasnju grafu da kupe novu.

Da imam opet 18g i vremena i volje za igre kao onda(svaki dan 4-10h igre), bez razmišljanja bi dao 2k za grafu i gustao. Onda sam imao vremena i volje, a manje para, a sada je obrnuto.

Zalostno je sta prihvaćamo platit 2k za grafu srednjeg višeg ranga, sta je koštala 600-800e pred koju godinu. To nije inflacija, nego samo pohlepa nvidije.

a čuj, ima ljudi na forumu koji si itekako mogu priuštiti 'skupe mečke', ja osobno mogu, iako bi to iscrpilo moju ušteđevinu + bi morao dići kredit za pola iznosa i opet bi izgurao da to želim

ali jedna fina mazda 3, ofkors polovna iz 2023.-2024., za cca 20-25k eura bi mogla sjest, jedino me jebe što mi auto ionako stoji 90% vremena jer imam službeni na korištenje 24/7, karticu za gorivo i nitko me ne pita koliko se vozim, pa se nećkam već mjesecima - i što je onda 2k za grafu koju ću koristiti jedno 5-10 puta više od auta

a što se tiče prodaje stare grafe - koji ćeš kujac s njom nego je prodat ako kupuješ novu, da je gledam na ormaru kako skuplja prašinu

vremena za igre imam dovoljno, čak i više nego kad sam imao 18g, imam i love, ali opet ne dam 2k eura za grafu - ali to je do mene, stvar je u tome da sam dovoljno zadovoljan s ovom 3080 da ne osjećam potrebu za jačom

EDIT - upravo sam krenuo gejmat kingdom come deliverance 2, jedna od zahtjevnijih igrica, moja konfa to glatko vozi na 80-90fps 1440p - što je meni osobno više nego zadovoljavajuće, odigrao sam i stalkera na visokim postavkama, tak da baš ništa mi ne izaziva želju za jačom grafom, upgrejditis zasad miruje 

prihvaćali mi ili ne ovakve cijene, one su tu - odobravali mi ili ne, ono što možeš je pričekat par mjeseci da se cijene ustabile, možeš odabrat 5070ti umjesto 5090 ako te baš ne puca ocd na najbolje i najjače ili pak uzet polovnu 4080s i uštedit koju stotku.... ili ne moraš ništa od toga

svakom svoje ofkors, čemu jalne primjedbe i kiselina

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.2.2025 13:25 (picajzla0707).
14 godina
notloB kaže...
DukeOs kaže...
picajzla0707 kaže...

ne biti jalnuši 

Pa što mi se opravdavaš iznad, radi što hoćeš, kupuj zmijska ulja i zlatna jaja ako hoćeš, valjda jajan ima pravo ismijavati se tvojim kupovinama...

Pa zar ne vidis koliko ste jadni obojica , izrugujete se sami sebe. Nadite si neki posao kao svi posteni ljudi a ne sisat socijalu i visit 24/7  po forumuma

Éire
4 godine
picajzla0707 kaže...
Gemmy kaže...

a čuj, ima ljudi na forumu koji si itekako mogu priuštiti 'skupe mečke', ja osobno mogu, iako bi to iscrpilo moju ušteđevinu + bi morao dići kredit za pola iznosa i opet bi izgurao da to želim

ali jedna fina mazda 3, ofkors polovna iz 2023.-2024., za cca 20-25k eura bi mogla sjest, jedino me jebe što mi auto ionako stoji 90% vremena jer imam službeni na korištenje 24/7, karticu za gorivo i nitko me ne pita koliko se vozim, pa se nećkam već mjesecima - i što je onda 2k za grafu koju ću koristiti jedno 5-10 puta više od auta

a što se tiče prodaje stare grafe - koji ćeš kujac s njom nego je prodat ako kupuješ novu, da je gledam na ormaru kako skuplja prašinu

vremena za igre imam dovoljno, čak i više nego kad sam imao 18g, imam i love, ali opet ne dam 2k eura za grafu - ali to je do mene, stvar je u tome da sam dovoljno zadovoljan s ovom 3080 da ne osjećam potrebu za jačom

EDIT - upravo sam krenuo gejmat kingdom come deliverance 2, jedna od zahtjevnijih igrica, moja konfa to glatko vozi na 80-90fps 1440p - što je meni osobno više nego zadovoljavajuće, odigrao sam i stalkera na visokim postavkama, tak da baš ništa mi ne izaziva želju za jačom grafom, upgrejditis zasad miruje 

prihvaćali mi ili ne ovakve cijene, one su tu - odobravali mi ili ne, ono što možeš je pričekat par mjeseci da se cijene ustabile, možeš odabrat 5070ti umjesto 5090 ako te baš ne puca ocd na najbolje i najjače ili pak uzet polovnu 4080s i uštedit koju stotku.... ili ne moraš ništa od toga

svakom svoje ofkors, čemu jalne primjedbe i kiselina

Zasto odma mislis da je svako nedogovanje jalno i kiselina? ja 5090 uzmem sad odma koliko god da koštala no nikad nisam niti necu podrzavati takvu politiku neke firme a niti pojedinaca samo jer mogu nije u redu kao sto rekoh treba gledati dalje od nosa!
Ako je zaista za posao opravdavam ako je za nekog sebicnog drkaroša koji igra igrice svakako ga treba na giljotinu kao "primjer" drustvu

Team Blue
3 godine
DukeOs kaže...
notloB kaže...
DukeOs kaže...
picajzla0707 kaže...

ne biti jalnuši 

Pa zar ne vidis koliko ste jadni obojica , izrugujete se sami sebe. Nadite si neki posao kao svi posteni ljudi a ne sisat socijalu i visit 24/7  po forumuma

Slabo... možeš li štogod gluplje upisati?

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.2.2025 13:40 (notloB).
11 godina
Boris grozni kaže...

Zasto odma mislis da je svako nedogovanje jalno i kiselina? ja 5090 uzmem sad odma koliko god da koštala no nikad nisam niti necu podrzavati takvu politiku neke firme a niti pojedinaca samo jer mogu nije u redu kao sto rekoh treba gledati dalje od nosa!
Ako je zaista za posao opravdavam ako je za nekog sebicnog drkaroša koji igra igrice svakako ga treba na giljotinu kao "primjer" drustvu

ma niti ja neću uzimati grafu od dva soma eura, ali ne zato jer nešto podržavam ili ne... nije to kruh i mlijeko, grafu uzimaš samo radi vlastitog gušta, a gušti mogu biti skupi, bili oni grafa od 2k eura, lickanje i tuning auta od duplo više ili maketa željeznice od 10k eura

opravdavaš posao, a ne opravdavaš 'drkaroša' koji gejma... ne budi licemjeran, bar ne dok drkaš na besmislene čmarkove i uzaludni oc

16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Mene može zadivit samo onaj tko se prvi domogne rtx5090 jer je to nemoguća misija i jer je to jedina grafa koja donosi nešto novo jače nenadjebivo.Sve niže od toga je več viđeno još vam ga trgovac zabio do jaja za primium maržu, to je več za ruganje i ne bi od srama objavio da sam to kupio. 

Moj PC  
3 0 hvala 1
3 godine
picajzla0707 kaže...
Boris grozni kaže...

ma niti ja neću uzimati grafu od dva soma eura, ali ne zato jer nešto podržavam ili ne... nije to kruh i mlijeko, grafu uzimaš samo radi vlastitog gušta, a gušti mogu biti skupi, bili oni grafa od 2k eura, lickanje i tuning auta od duplo više ili maketa željeznice od 10k eura

opravdavaš posao, a ne opravdavaš 'drkaroša' koji gejma... ne budi licemjeran, bar ne dok drkaš na besmislene čmarkove i uzaludni oc

Zašto bi podržavao nenormalnu kupnju, ima li to ikakvog smisla? Tebi, drugima, ikome? Slažem se da skupa zabava bude skupa zabava ali zašto bi od skupe trebali praviti nebulozno skupu, hoće li moje nekupovanje pomoći da bude jeftinija? Neće, ali barem neću poticati da bude još skuplja nego radije istresti žuč, to je zdravo za mozak, forum i raspravu na forumu... imo.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.2.2025 14:28 (notloB).
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Koja panika jebate, znali smo da je nvidija kvaliteta i da kvaliteta košta. Smo naprijed dečki, počastite se...ja sretan kad vi kupujete ha ha

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Dery ima kartica samo zavisi po kojim cijenama, lik stavio za 4900e i sliku sa računom iste koju je platio 2300e, platio lik reklamu na FB da reklamira ljudi ga posprdali stavili 😂 smajliće.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

5000 eura, pa to je nekima i manje od osam dnevnica, ne kužim kaj se čeka. Bilo bi gušt gledat slike da ju netko kupi i slika, pa da mu čestitamo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
MGloc kaže...

Dery ima kartica samo zavisi po kojim cijenama, lik stavio za 4900e i sliku sa računom iste koju je platio 2300e, platio lik reklamu na FB da reklamira ljudi ga posprdali stavili 😂 smajliće.

Najlakše je pljunit lovu ali pravi biznismeni lovaši neče dozvolit sebi da ga netko naguzi po tri puta večoj cijeni od msrp i s time se hvalit. Ako si to tako ipak kupio budi tiho uživaj u tome ne objavljuj ako nisi spreman kako će te izrugivat, pospi se pepelom. Samo najači igrači mogu nabavit i pohvalit se ovde ali stvarno po cijeni oko msrp ne lagat.

2 tjedna
NVIDIA Blackwell 50xx

kod mene u firmi je lik kupio rtx 5090 tuf za 3200 eura. ja kad sam uzimao gledao sam da bude do jedno max 2500-2600 eura.

sve ostalo mi previse, ugrabio sam tuficu 5090 za 2560.- ali se ceka dosta dugo, u 3 mj bi mi trebala stici ako i tad. budemo vidili. 

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

2560 eura je OK cijena uloženo/dobiveno. Jedino kaj GTA VI koji izlazi krajem godine za 400eura konzole bude trebalo čekati par godina za takvu karticu. Šteta.

Moj PC  
4 0 hvala 1
6 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Nekada kada te drmala kriza srednjih godina (preuranjena ili zakasnjela) bi uzeo crveni kabriolet i na cestu s njime loviti neku 24 godisnjakinju. Danas se izgleda uzme graficka i zacahuri u 4 zida te skupljaju "fragovi". Neka druga vremena su dosla

Nije da nisam trosio poprilicne pare na hardware kada sam bio tamo u kasnim 20ima, niti mi je ikakav problem kupiti ovo preskupo s*anje i za gotovinu, ali bogte sto je pretjerano, pretjerano je. Za*ebi to. Bolje jos jedno putovanje, uzivati u zivotu, a posao ce odradjivati i 3xxx/4xxx kartica.

0 0 hvala 0
14 godina
forumaš kaže...

2560 eura je OK cijena uloženo/dobiveno. Jedino kaj GTA VI koji izlazi krajem godine za 400eura konzole bude trebalo čekati par godina za takvu karticu. Šteta.

Možeš misliti kako će izaći krajem godine a ovo da će grafičke čekati za GTA dok će se na konzoli igrati, stoji. Samo je pitanje koliko, cca 6 mjeseci do jedne godine. 

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
15 godina
vrinho kaže...
forumaš kaže...

Možeš misliti kako će izaći krajem godine a ovo da će grafičke čekati za GTA dok će se na konzoli igrati, stoji. Samo je pitanje koliko, cca 6 mjeseci do jedne godine. 

GTA V se čekao dvije godine za PC....pa bumo vidli.

14 godina

Ja računam na godinu dana kako je bilo s RDR2. Al opet svaka od njih je bila odgođena barem jednom pa vjerujem da bude i Šestica. Od prvog trailera je prošlo 14 mjeseci, od tada muk a kao izlazi na jesen. Po meni nema šanse. 

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ja sam uzeo Gigabyte Gaming OC 5080RTX za 1800e. To je moj hobby, volim ga. Nije mi žao nikada ni centa. Boli me neka stvar za tjeranje pravde, bojkotiranje firmi zbog x y razloga. Ja sam consumer ako mi proizvod pase uzet ću ga ako ne neću i tu priča staje. 

[url=http://profile.xfire.com/migok2903][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/wow/type/0/migok2903.png[/img][/url]
Moj PC  
5 3 hvala 2
3 godine
SamoPitam3 kaže...

Nekada kada te drmala kriza srednjih godina (preuranjena ili zakasnjela) bi uzeo crveni kabriolet i na cestu s njime loviti neku 24 godisnjakinju. Danas se izgleda uzme graficka i zacahuri u 4 zida te skupljaju "fragovi". Neka druga vremena su dosla

Nije da nisam trosio poprilicne pare na hardware kada sam bio tamo u kasnim 20ima, niti mi je ikakav problem kupiti ovo preskupo s*anje i za gotovinu, ali bogte sto je pretjerano, pretjerano je. Za*ebi to. Bolje jos jedno putovanje, uzivati u zivotu, a posao ce odradjivati i 3xxx/4xxx kartica.

Radije bih te tisuće eura bacio u kananalizaciju, slikao kriminalni čin, postao na forum i postao poznat kao kanalizacijski robin hood, radije to nego alanfordovski superhik, barem bi bio originalan, ne znam samo jel' netko već bacao pare u kanalizaciju... koliko se na forumu zalažem za prava zrelog muškarca da se igra jeftinom elektronikom sam sebe ću nazvati "malojerećitupi robin hood". 

16 godina

E moj prijatelju čini mi se da se tu na forumu slabo čitao Alan Ford, nisu to ti ljudi druže 

11 godina
notloB kaže...

Zašto bi podržavao nenormalnu kupnju...

koga boli nižepotpisani jel ti i boki podržavate kupnju ičega

nitko ne brani niti izraziti mišljenje, ali dok kolege nazivate drkarošima ili samog sebe 'zrelim' zato jer bi radije bacio pare u kanalizaciju, do tada ste nezreli jalnuši

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice