Ulovili su masu ekipe sa ovakvim cijenama. Trebalo je samo malo zakočit i padaju sve ispod 1500€. Ma da je i 1000 ne bi je uzeo puno je.
NVIDIA Blackwell 50xx
- poruka: 1.858
- |
- čitano: 174.167
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Realna vrijednost 5080 serije je 750-800€ uračunavši inflaciju.
Sve ostalo je fantazijsko navlačenje Nvidie da vidi...pa koliko daleko mi možemo ići prije nego krene bojkot.
Tehnologija 5xxx serije je doslovno ona ista 4xxx serije a to je sad staro skoro 3 godine.
Jedino 5090 donosi vidljiv skok ali po cijenu ogromne potrošnje i...cijene.
Dakle, nema 5080 na stanju vecinom nigdje, a gdje ima su 1900 eura.
Ako ce stizat na kapaljku tako ce se i prodavati, cijene nece padati do ljeta sigurno.
Trump uvodi tarife i za EU, ide sranje sa trgovinom, gpu lako moguce ide cijenom jos gore.
Ja sam ovu dramu zavrsio tako sto sam uzeo 4080s i to je to. Kartica nije puno slabija od 5080, a 600eura ostalo u dzepu.
Sretno svima koji planiraju cekati i kupiti...
Nisam ni ja loše pazario.
Nova RX 7900 XT za 809 € stiže u petak.
ja isto 99% da povucem okidac na 7900xtx za 850e nitro+ model, a 3080 ide bratu da napravi upgrade s 1080ti
gdje ima 7900xtx za 850?
polovna s foruma ofc, nisam bogat da kupujem nove grafe
brate imas akciju gledaj ovo iu naruči si ASUS za 957 eura
https://www.alternate.de/ASUS/Radeon-RX-7900-XTX-TUF-GAMING-OC-Grafikkarte/html/product/1884511
radije polovno 2 i pol godine gare u hr, nego 2g novo u njemackoj. i nitro + je top model
Imao sam Nitro rx 6950xt, govno da nije moglo veče da bude, pregrijavalo i hučala ko lokomotiva
Do tada sam mislio isto kao i ti
ja nemam problema s safirkama
imam problem s firmama koje koriste mailbox, pa je malo zavrzlame oko eventualnog povrata
uzeo google pixela i nisam ga mogao normalno reklamirat jer mi salju prikup na de adresu i nije bilo opcije na hrvatsku adresu, ili da im saljem direktno u njemacku. nego sam morao frenda iz njemacke tlacit da mi to rjesava, placat dva put postarinu itd
ako se radi o amazonu recimo nemam problema
Nije baš tako,
upravo sam tamo dobio ponudu za ovu karticu i skinu 19% poreza i stave naš porez od 25% i ispadne te preko 1000€...
... ili da im saljem direktno u njemacku
neš ti drame, slanje paketa u njemačku je cca 10 eura
radije polovno 2 i pol godine gare u hr, nego 2g novo u njemackoj. i nitro + je top model
ovo nije ni blizu tako, iz mojeg iskustva recimo Computer universe...
reklamiras, salju novo, nema pitanja zasto kako ovo ono (kao kod nas "renomirani"trgovci hardver opremom), stvari se rjesavaju u max 7-10 dana, aposlutno si siguran, a u nabavi oprema jeftinija nego kod nas.
kod nas npr reklamacija ploče koja je evidentno u banani, 6 mjeseci (u međuvremenu možeš igrat đepni biljar dok čekaš nešto šta si uredno platio, pa ti vračaju da je ispravno a nije,pa natezanje), a takva sam imao iskustva sa par stvari.
Dostava sa ComputerUniverse je 60€...
Što nije to nekad bilo za cijeli komp <= 20€?
U moju kuću Asus neće ići, a zašto to znam samo ja i nikome ga ne preporičuam niti kudim ili pljujem. Može Giga, Msi, Sapphire čak i ASRock, sve samo Asus ne - pa ko voli neka izvoli. Opet je najviše u pitanju sreća.
Dostava sa ComputerUniverse je 60€...
Što nije to nekad bilo za cijeli komp <= 20€?
Bilo je 40 prošle godine. Znači poskupilo.
Ono što znam je da više, hvala Bogu, ne rade s Hrvatskom poštom.
Šalju UPSom i stigao mi je u par navrata paket u roku 24h.
Preporuka i za Alternate.de
Isto UPS, ali nešto jefitnije.
Eto, ja sam imao negdje 2010-11 problem s ASRock matičnom, komplet je crkla nakon dva mjeseca, jedva sam izvukao garanciju (čekao nešto malo manje od dva mjeseca, uz stalno zvanje telefonom od servisne službe, jeste radili ovo, ono). Dali su mi opet novu Asrock, ali lošiji model, bez vraćanja razlike u cijeni (cijenjeni Links) i od tada u moju kompjuter kućicu nije ušlo ništa od ASSrocka. (tako sam iz ljutnje zvao tu firmu) Zaboravio sam napisati da sam odmah prodao tu Asrock matičnu koju si mi dali u zamjenu i kupio odličnu Asus ploču za i5 2500K.
Eto, napokon sam im oprostio i kupio Asrock novu grafičku.
Što se tiče povrata robe u inozemstvo imam samo super iskustva s Muziker slovačkom firmom, gdje sam vratio neke dijelove za glazbene instrumente, isto tako i s Thomann.de
GLS dođe po moju robu kući, ja lijepo zapakiram, sutradan GLS dođe po robu, za tri dana mi je novac vraćen na Revolut.
I ja sam riješio nedoumicu oko nabave novih RTX. Spremio 1500€ (i to je previše ali ajde...) u nadi da ću bit miran neko vrijeme međutim to nije bio slučaj.
Na kraju uzeo 7900xtx i mirno čekam rasplet daljnje situacije...
Sad ćemo se obojica kur**t pod Moj pc
nije stvar kur***a nego eto nekog "utaživanja" FOMO efekta ali je razum ipak presudio...
Bio sam blizu da uzmem 5080 za 1900ish € ali nisam mogao protiv sebe, to je suludo. Kad se stanje malo stabilizira i padne na neku normalnu vrijednost od cca 1300-1500€ kupit ću ju naravno.
Sretno ostalima
u temu s slikama postajte!
cestitke na prinovama, neka vas dobro i dugo sluze