NVIDIA Ampere 30xx izdvojena tema

poruka: 11.274
|
čitano: 2.163.482
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: NVIDIA Ampere 30xx

Čisti marketing identična kartica koja u OC varijanti nudi 30mhz veći boost. 

15 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Morate razumit da razlika između non-OC i OC modela nije samo u BIOS-u već su stvarno binani čipovi. Binat čipove nije teško.

Dvije kartice koje sam ima i u pocetku 1070 SLI pa 1080 OC Strix, i proba u SLI-u s prijateljevom 1080 non-OC. Znači ovdi su dva para kartica Asus Strix modela, 1070 i 1080 OC i non-OC. + prijatelj koje je ima 2 Gainward 2080 Super, neznan koji model.

1070 i 1080 Strix non-OC probane su s BIOSima OC verzija. 1070 se crashala u 3DMarku sa BIOS-om od 1070 OC. Jednostavno čip nije podnosija taktove preko 1985, tako nešto, malo manje od 2000. Dok je OC verzija išla na 2150. Ista stvar i s 1080 (moja OC i prijateljeva non OC koju sam proba).

Znači ne doplaćuje se samo BIOS, već i binan čip.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
hahhaajaads kaže...

Jbt kolko tu stelanja ima,  pa kolko kosta mora sve radit cakum pakum bez ikakvih podesavanja i bez pregrijavanja i buke...

i radi cakum pakum, kod mene otvoreno kućište kao i uvijek, max 69 stupnjva, max 1850 rpma. uštekaj i vozi, gainward ghost socijalni model.

13 godina
LogicusMPS kaže...

Morate razumit da razlika između non-OC i OC modela nije samo u BIOS-u već su stvarno binani čipovi. Binat čipove nije teško.

Dvije kartice koje sam ima i u pocetku 1070 SLI pa 1080 OC Strix, i proba u SLI-u s prijateljevom 1080 non-OC. Znači ovdi su dva para kartica Asus Strix modela, 1070 i 1080 OC i non-OC. + prijatelj koje je ima 2 Gainward 2080 Super, neznan koji model.

1070 i 1080 Strix non-OC probane su s BIOSima OC verzija. 1070 se crashala u 3DMarku sa BIOS-om od 1070 OC. Jednostavno čip nije podnosija taktove preko 1985, tako nešto, malo manje od 2000. Dok je OC verzija išla na 2150. Ista stvar i s 1080 (moja OC i prijateljeva non OC koju sam proba).

I kolko su vece performanse na OC verziji? :)

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
15 godina
Minneyar kaže...
LogicusMPS kaže...

Vece su, pogotovo kad je na 'knap'. S 1070 sam primjetia razliku, pogotovo s manje droppova itd. Ista stvar je i s procesorima, K i non K, itd itd...

Ako oces rec 'Jel razlika u performansama opravdava razliku u cijeni'. Možeš to preslikat na bilo šta na tržištu. Ne samo u PC industriji.

13 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Evo stigla i moja 3080 napoko, svijekli u mraku kako bi rekli

everyday i'm shuffling...
Moj PC  
15 0 hvala 0
12 godina
Čisto sumnjam da više imaš mraka u istoj prostoriji :)
5 godina
protjeran
Nazurath kaže...
user2206 kaže...

Došla danas Palitova 3060TI Dual OC

1. Glasna je za popizdit

2. Zašto mi je zaključana kontrola voltaže u Afterburneru?

3. Nemože gurati Metro Exodus u 2K rezi sa Extreme detaljima na 60 FPSova, to je jedina igra koju sam probao, Raytrace zasad neimpresivan u toj igri kao i DLSS uz napomenu da se radi o v1 ne v2

4. 3D Mark Time Spy mi daje dosta niže rezultate nego online, da li odabir rezolucije utječe na score, jer meni automatski postavi na 2K a po netu nigdje ne pišu koju rezoluciju u testu koriste.

Poigraj se malo fan curve-om. Svoju sam uspio dovest na zadovoljavajuću razinu buke pri prihvatljivoj temperaturi. Zasad od zahtjevnijih naslova probao samo Control. Sve postavljeno na ultra, 2k rezolucija, oko 75 fpsa. 

Mozes li slikati svoje postavke za fan. Hvala!

13 godina

Evo ga :)

12 godina
LogicusMPS kaže...
Minneyar kaže...
LogicusMPS kaže...

Vece su, pogotovo kad je na 'knap'. S 1070 sam primjetia razliku, pogotovo s manje droppova itd. Ista stvar je i s procesorima, K i non K, itd itd...

Ako oces rec 'Jel razlika u performansama opravdava razliku u cijeni'. Možeš to preslikat na bilo šta na tržištu. Ne samo u PC industriji.

Usporedba ti ne stoji.Razlika non k i k procesora je ogromna razlika,pogotovo radi oc.Usporedba oc grafičkih kartica sa oc procesora je totalno neusporedivo,jednostavno oc grafičkih ne možeš dobiti značajniju razliku kao recimo oc kod procesora.Jednostavno oc sufiks ne opravdava značniju razliku u cijenu.Vidim po svom primjeru gdje rtx 2060 strix model ima zanemarive razlike u svim režimima rada,pa je i držim na silent mode iako ima sufiks OC koji mi ne znači ništa.Čisti marketinški trik super,mega,ultra itd.

4 godine
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

Možda nije skroz vezano za temu ali jel možda ko uzea 5600x tray plus cooler jer vidim da se nigdje ne prodaju a box ode u sekundu cin dode na stanje

Moj PC  
0 2 hvala 0
4 godine
neaktivan
Pozdrav. Ima li neko da ima palit RTX 3070 jetstream da podijeli neka iskustva?

0 0 hvala 0
7 godina
NVIDIA Ampere 30xx
3dfx kaže...
hahhaajaads kaže...

Aha, a zasto je onda 6800xt jaca i od 3090 u 1080p i zasto je jaca od 3080 u 1440p ? Vec je odavno govoreno da je zbog ampere arhitekture a ne cpu bn. Isto ti djabe 4k reza kad niti nedna niti druga nemogu tjerat nove igre na 4k rezi i ultra postavakama na 60 fpsa

kak mislis zbog arhitekture, sta to znaci? objasni mi ne kuzim.

zasto nema toga problema na vecim rezolucijama gdje CPU ne igra ulogu? zato sam zakljucio da je do procesora

offtopic, prebacit cu u APemre temu

edit: ako je BN zbog arhitekture, a ne procesora, da li to znaci da i 3060Ti isto ima ogranicene performanse na nizim rezolucijama, i da u slucaju nekog "fixa" BIOS, firmware ili driver, performanse budu bilo jos bolje?

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2020 12:46 (3dfx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
funny games kaže...
LogicusMPS kaže...
Minneyar kaže...
LogicusMPS kaže...

Usporedba ti ne stoji.Razlika non k i k procesora je ogromna razlika,pogotovo radi oc.Usporedba oc grafičkih kartica sa oc procesora je totalno neusporedivo,jednostavno oc grafičkih ne možeš dobiti značajniju razliku kao recimo oc kod procesora.Jednostavno oc sufiks ne opravdava značniju razliku u cijenu.Vidim po svom primjeru gdje rtx 2060 strix model ima zanemarive razlike u svim režimima rada,pa je i držim na silent mode iako ima sufiks OC koji mi ne znači ništa.Čisti marketinški trik super,mega,ultra itd.

Razlika je u arhitekturama CPU-a i GPU-a. Koja razlika u cijeni, pa većinom je razlika 50ak eura OC i non OC modela. I nije stvar BIOS-a samo. Svaka pena može stavit OC bios na non OC karticu. Razlika u cijenama procesora, tipa 10700 i 10700K je oko 500 kn, al tu se ne gleda samo ta razlika, već je potrebno i dodatno hlađenje (po mogućnosti vodeno) za K procesore koje u slučaju OC grafa nije slučaj. Kolika je onda razlika?

Sufiks sam ne označava ništa šta se tiče postavki u BIOS-u, ali označava da je grafa ima binan čip, ko i K procesori, isti k. Šta misliš da non-K intel procesori samo imaju zaključane množitelje, jer eto, nekom šunilo da izbace još jedan proc. Nije, nego nisu toliko čisti da bi gurali s iole normalnim vcorom određen takt koji je nominalan za K procesore. Tako je i kod grafičkih, stvar je manualnog OC-a, ne OC-a koji piše na kartonu kutije. S tri OC grafe koje sam proba dobia sam dosta veći manual OC nego s non OC modelima.

12 godina
3dfx kaže...
3dfx kaže...
hahhaajaads kaže...

Aha, a zasto je onda 6800xt jaca i od 3090 u 1080p i zasto je jaca od 3080 u 1440p ? Vec je odavno govoreno da je zbog ampere arhitekture a ne cpu bn. Isto ti djabe 4k reza kad niti nedna niti druga nemogu tjerat nove igre na 4k rezi i ultra postavakama na 60 fpsa

zasto nema toga problema na vecim rezolucijama gdje CPU ne igra ulogu? zato sam zakljucio da je do procesora

edit: ako je BN zbog arhitekture, a ne procesora, da li to znaci da i 3060Ti isto ima ogranicene performanse na nizim rezolucijama, i da u slucaju nekog "fixa" BIOS, firmware ili driver, performanse budu bilo jos bolje?

Mogu ti reći da moja RTX 3070 u meni omiljenoj igri Miscreated (neoptimizirano smeće al opet ju volim) u nekim segmentima ne daje više FPS-a nego što je davala GTX 1080 (to smrdi na čisti BN od strane procesora) a s druge strane CPU i9 9900k 4.7 all core hladi jaja na 25-35% iskorištenosti.

Eto pa ti donesi zaključak

AMD prljavi, pokvareni bugoviti gadovi
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2020 14:56 (nicky.sl).
12 godina
3dfx kaže...
3dfx kaže...
hahhaajaads kaže...

Da to znamo, moramo pricekat AMDovu izvedbu grafe koja ce se takmicit sa 3060Ti za slicnu cijenu, onda budemo znali jel ista stvar i na 3060ti na nizim rezolucijama.

15 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Links još uvijek ustraje na tome da će 3060 Ghost doći do kraja tjedna, tj. kažu "trebalo bi" što mi baš ne ulijeva neko povjerenje

-
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
nicky.sl kaže...

Mogu ti reći da moja RTX 3070 u meni omiljenoj igri Miscreated (neoptimizirano smeće al opet ju volim) u nekim segmentima ne daje više FPS-a nego što je davala GTX 1080 (to smrdi na čisti BN od strane procesora) a s druge strane CPU i9 9900k 4.7 all core hladi jaja na 25-35% iskorištenosti.

Eto pa ti donesi zaključak

a nemrem donest zakljucak, koji ocigledno nitko trenutno ne moze, mi tvrdimo da je CPU BN, neki da je BN arhitekture, a nitko ne zna tocno

pa s obzirom na to, svaki test nvidia grafickih kartica ispod 4k rezolucije je irelelvantan, jer ocigledno nesto ne radi kak treba

to smo vidjeli jos i kad je netko bio linkao svoju tablicu za 3080 i 3070, pa smo svi skocili da je CPU BN jer su rezultati na 1440 i 1080 bili smijesni

7 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Vjv rade na patchu za to jer ne skalira dobro na manjim rezolucijama. 

GdjeSuBikovi kaže... Dabog da ti dica igrala na toj i5-ici umisto na ryzenu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

a min framerate, frametime i ostalo isto irevelvantno?

12 godina
cvaja997 kaže...

Ali oni nikad nisu rekli zasto skalira lose u prvom planu, jedino tko je nesta rekao su 3rd party ljudi koji su probali graficku i mislim da je prvo govoreno da je problem sa arhitekturom, pa onda cpu bn pa na kraju nista od toga, a nvidia nigdje nije spomenula da ima problema na nizim rezolucijama, tako da ne moraju radit na nikakvom updateu.

12 godina
hahhaajaads kaže...
cvaja997 kaže...

Ali oni nikad nisu rekli zasto skalira lose u prvom planu, jedino tko je nesta rekao su 3rd party ljudi koji su probali graficku i mislim da je prvo govoreno da je problem sa arhitekturom, pa onda cpu bn pa na kraju nista od toga, a nvidia nigdje nije spomenula da ima problema na nizim rezolucijama, tako da ne moraju radit na nikakvom updateu.

CPU BN sigurno nije barem ne po onom što sam ja isprobao, je li problem u arhitekturi ili samo driverima pojma nemamj jedino je sigurno u svemu ovom da problem postoji

AMD prljavi, pokvareni bugoviti gadovi
10 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Ne shvaćam u čemu je problem sa  150-200 fps-a u 1080p... ili svi imaju 240-360 refresh rate monitore?

EDIT: igre koje trebaju max fps i tako nisu eye candy pa to svaka jača grafulja rastegne na max monitor rr jer detalji ne igraju ulogu. Ne kužim da nekome treba ultra detail na npr. pubgu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2020 15:56 (miki_the_pirat).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Ampere 30xx

nicky.sl  na 4k 3080 i 3090 šamara konkurenciju vjerovatno zbog gddr6x , ali mi je i dalje čudan taj cpu usage za popizdit.

miki_the_pirat kaže...

Ne shvaćam u čemu je problem sa  150-200 fps-a u 1080p... ili svi imaju 240-360 refresh rate monitore?

EDIT: igre koje trebaju max fps i tako nisu eye candy pa to svaka jača grafulja rastegne na max monitor rr jer detalji ne igraju ulogu. Ne kužim da nekome treba ultra detail na npr. pubgu.

Ma suludo je uopće pričat o tome. Točno se vidi da su s ovom serijom išli na 1440p i 4k.

Budući da je aa nebitan na 4k, 3080 ima +60 fpsa u većini naslova, a to je najbitnije (za mene).

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2020 16:21 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Luka123 kaže...
mrsmith kaže...
Luka123 kaže...
mrsmith kaže...

Hmmmm neki dan smo pričali o napajanjima, 8pin kablovima i 3070/3080...

Nisam ovo vidio do sada, ali kaže lik na redditu da mu se spalilo sve jer je koristio samo jedan kabel za 2x8pin na 3080 FE adapteru.

https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/k5l9qs/psa_for_rtx_30xx_owners/

Pa su mu ljudi odgovorili da je trebao koristiti svaki 8pin sa posebnog kabela (2 zasebna izlaza iz napajanja, ne 2x8pin sa istog kabela) - da je to nVidia publishala u user manualu također... idem tražiti, i gle, vidi stvarno je.

Ti zafrkavaš? Pa isti link i sliku sam stavio par postova prije tebe?

A nisam "čitao" temu par dana, oprosti. Sad sam se vratio i vidio tvoj post gore.. izgubilo se u porukama o CP-u :)

Sve 5 I guess :) ,
bitno da ljudi pripaze pri spajanju grafičke kako treba, znači minimum dva kabela, a ne jedan splitati.

Da li si u kutiji možda dobio konektore (ili nekakv splitter) ? Meni kutija od napajanja sa kablovima u Slavoniji, jbte, a sutra kartica stiže.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
15 godina
nicky.sl kaže...
hahhaajaads kaže...
cvaja997 kaže...

CPU BN sigurno nije barem ne po onom što sam ja isprobao, je li problem u arhitekturi ili samo driverima pojma nemamj jedino je sigurno u svemu ovom da problem postoji

Nije optimiziran engine igre kako triba.

16 godina
DarthMarkus kaže...

nicky.sl  na 4k 3080 i 3090 šamara konkurenciju vjerovatno zbog gddr6x , ali mi je i dalje čudan taj cpu usage za popizdit.

miki_the_pirat kaže...

Ma suludo je uopće pričat o tome. Točno se vidi da su s ovom serijom išli na 1440p i 4k.

Budući da je aa nebitan na 4k, 3080 ima +60 fpsa u većini naslova, a to je najbitnije (za mene).

Nema kad se ugasi DLSS, a jos ce past kad krenu 4K teksture.

Npr. nije najbolji primjer jer je VR focused, ali Medal of Honor: Above and Beyond ima 4K teksture i teska je 340GB. Slicno ce biti sa Cyberpunkom kad izade next-gen patch.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2020 17:02 (Mitch).
15 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Konačno je danas došla "ljepotica" GAINWARD RTX 3060Ti Ghost OC  

Moj PC  
18 0 hvala 0
13 godina
MasterOfDisaster kaže...

Konačno je danas došla "ljepotica" GAINWARD RTX 3060Ti Ghost OC  

Blyatiful !

12 godina
LogicusMPS kaže...
nicky.sl kaže...
hahhaajaads kaže...
cvaja997 kaže...

Nije optimiziran engine igre kako triba.

Pa nije do enginea, jer onda valjda svaka igra ima problem sa tim.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice