NVIDIA Ampere 30xx izdvojena tema

poruka: 11.274
|
čitano: 2.169.513
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Od online igara koje igram sad sam probao Destiny 2 na 1080p uz low detalje i ide mi izmedju 160-190fps negdje 170 prosjek u nekim djelovima ima padova ispod a negdje ode na 200fps.

Na 4k sve ultra imam prosjecno 64fps ponekad padne na 58,ali to sam probao tek tako da probam kroz cjelu igru i sve mape sigurno rezultati variraju.

U svakom slucaju na 4k ultra enormno mi je bitniji gpu nego cpu u mojoj trenutnoj konfi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: NVIDIA Ampere 30xx
toxic kaže...

Mislim gledajte snagu 2080ti i dlss 2.0...

nesto predivno kako igra izgleda i radi... sada zamisljam jbte sve to na 3070 za hrpu manje novaca... koji bingo u pm

Kupio sam DS za Ps Pro ali tek sam ga malo krenuo jer zelim igru proc na PCu radi frameratea.

12 godina
toxic kaže...
Minneyar kaže...

Da mislim da cu na kraju ipak pricekati 3070, ili bar vise info u vezi navodnog bottlenecka, ali i napajanja. Makar vjeujem da je 650W dosta za r5 3600+rtx 3080, cak i s oc. A za bottleneck isto ne mislim da je neki problem za 2k 155 hz monitor ako ne ganjas fps/ ne igras MP FPS, sto je moj slucaj, meni sve iznad 60 fps ok :)

Pa s obizirom da vecina AIB kartica dolazi s 2 x 8 pin na 3080 vjerujem da ljudi s 600+w nebi trebali imati problema, na pocetku sam se zabrinuo kada sam vidio 3 x 8 pin tj 12 pinski :/

Mislim ti sigurno neces imati problema, ja bih s ovim potrosnim intelom vec mogao imati. (racunaj da si ostavis bas 75-100 w lufta)

Lako moguce da bih mogao upogonit 3080 sa sf600 platinum ali sam ipak kupio sf750 platinum cisto da ne razmisljam o tome.

14 godina
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

Ma kakvi jbni bottleneckovi. Kupit ću 3080 i zaljepiti na 2600x. Imam 1080p 144hz monitor, 3440x1440 75hz ultrawide i 55 inch 60fps 4k TV u sobi. S 3080icom mi je cilj igrati igre na 4k na max detaljima i po mogučnosti s raytracingom i cilj mi je jednostavno postići 60 fpsa lockano na tome. Ako će biti lagani bottleneck, mogu prodati 2600x i jeftino upgradeat na 3600 ili malo skuplje 3700-800, ali to ću vidjeti kad testiram stvari. Nadam se da će 4xxx serija biti i dalje kompatibilna s starim matičnim pločama. Onda će mi valjda 2600x izdržati do onda. Ako će 3080 biti na 60 fpsa na recimo 85% gpu useaga bez bottlenecka, još bolje, bit će dugovječnija. A što se tiče competitive fps igra, koje mi se zaigraju na tjedan dva godišnje, za to imam 144hz 1080p što inače bez problema fura 2600x na cs:go, valorant, rainbow six siege...

1 0 hvala 0
17 godina
HCgamingCRO kaže...
Minneyar kaže...

Da mislim da cu na kraju ipak pricekati 3070, ili bar vise info u vezi navodnog bottlenecka, ali i napajanja. Makar vjeujem da je 650W dosta za r5 3600+rtx 3080, cak i s oc. A za bottleneck isto ne mislim da je neki problem za 2k 155 hz monitor ako ne ganjas fps/ ne igras MP FPS, sto je moj slucaj, meni sve iznad 60 fps ok :)

Ma kakav BN? Intel koji ima manji IPC od AMD-a nece a AMD ce BN rtx3080?! ili r5 3600 neznam sta se spominje tu. Pogotovo ovi novi binovi koji idu na 4.5-4.6 bez beda a pred vratima je ryzen 4000 koji ces moci utovariti opet bez upgrade-a ploce. Mozda ce prva eventualno malo i druga BN-a ali treca gen nema sanse.

wow.. ti ko da si s marsa pao...

super kako ljudi odmah navale ko gladan srat kada skuze da mozda imaju isti ili slican proc... a ne gledaju video niti ne citaju komentare s razumijevanjem.

Jel si pogledao video? Sto si tamo vidio ? Sto si zakljucio? Nakon toga mozemo nastaviti pricu...

Rezime 3800x i i9 10900k su bili na STOCK FRKVENCIJAMA, i9 10900 iskljucene dvije jezgre - ISTA MEMORIJA ISTI TAKT MEMORIJE. Testirano gpu bound i cpu bound naslova. S 2080TI

Razlika postoji u korist intela i na 1440p rezoluciji... = Ako je 3080 jaca kartica od 2080ti, sta ti logika govori? ili je nema uopce?

Nemoj spominjat IPC Ryzena on se spominje od prve generacije i gotovo uvijek ista prica, nemoj spominjat 4,5ghz ili 4.6ghz davnih dana uredno radi preko 5ghz bez ikakvih problema i da nije sve IPC-u niti je sve u taktu...

Nitko ne govori da se tvoj Ryzen 3600 na 4.5ghz nece biti dovoljan... hoce ali je pitanje koliki ces GPU usage dobivati, pitanje je koliko cu i ja moci iskoristiti tu grafu s 10700k na 5ghz ili vise...

Radi se o ogromnom porastu performansi i ogromnom porastu fpsova koje treba moci ganjat....

4k je prica za sebe

Bnet: mNik987#2148
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2020 12:51 (toxic).
12 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Mislim da cu uzet ovu ako se recenzije pokazu kako treba.

Odgovara mom kucistu mjerama.

https://www.gainward.com/main/vgapro.php?id=1087

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
MEGATAMA kaže...

Predivna je nisi fulao, velim pogledaj si i Palit gotovo su identicne i imaju iste dimenzije tako da ti i one pasu.. Pa vidi koju stignes prije uhvatit ali bookmarkaj si obje.

10 godina
neaktivan
toxic kaže...

Opet ja to nisam rekao...citaj bolje ne znam sto da ti kazem

Pogledaj video s 2080ti, evidentno je da ryzen 3800x zaostaje za intelom na 1440p i 1080 (ovisi od igre). 

Pogledao sam video i zaključak je da od 5 testiranih igara, na 1440p je Intel u prosjeku brži 6,4%, a od tih 5 igara, 3 praktički ne koriste preko 4 jezgre..  ugl. mislim da nema straha za Zen2 korisnike u budućnosti a pogotovo zato što će konzole imati pod haubom Zen2 arhitekturu tako da je za očekivati da će se svi budući game engine-ovi polirati tako da se izvuće maksimum iz Zen2 arh. Stariji ryzeni su druga priča iako i oni, s obzirom na cijenu, nude više nego se ikad nudilo za taj cjenovni rang..

ansha: Pomelo te
12 godina
toxic kaže...
MEGATAMA kaže...

Predivna je nisi fulao, velim pogledaj si i Palit gotovo su identicne i imaju iste dimenzije tako da ti i one pasu.. Pa vidi koju stignes prije uhvatit ali bookmarkaj si obje.

Dojma sam da je kvalitetom Gainward iznda Palita,dali sam u krivu?

100-200eu razlike u cijeni mi ne znaci nista ako dobijem bolji i tisi model.

17 godina
MEGATAMA kaže...
toxic kaže...
MEGATAMA kaže...

Imao sam Palitovu 1080ti, tisina do bola...

Sad pazi razliku palit lijevo gainward desno (1080ti)

10 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

Palit i Gainward su u pravilu identične kartice(Palit je vlasnik Gainwarda).. dakle ako imaju jednako jamstvo, uzeti onu jeftiniju i to je to. 

6 godina
protjeran
toxic kaže...
HCgamingCRO kaže...
Minneyar kaže...

Ma kakav BN? Intel koji ima manji IPC od AMD-a nece a AMD ce BN rtx3080?! ili r5 3600 neznam sta se spominje tu. Pogotovo ovi novi binovi koji idu na 4.5-4.6 bez beda a pred vratima je ryzen 4000 koji ces moci utovariti opet bez upgrade-a ploce. Mozda ce prva eventualno malo i druga BN-a ali treca gen nema sanse.

wow.. ti ko da si s marsa pao...

super kako ljudi odmah navale ko gladan srat kada skuze da mozda imaju isti ili slican proc... a ne gledaju video niti ne citaju komentare s razumijevanjem.

Jel si pogledao video? Sto si tamo vidio ? Sto si zakljucio? Nakon toga mozemo nastaviti pricu...

Rezime 3800x i i9 10900k su bili na STOCK FRKVENCIJAMA, i9 10900 iskljucene dvije jezgre - ISTA MEMORIJA ISTI TAKT MEMORIJE. Testirano gpu bound i cpu bound naslova. S 2080TI

Razlika postoji u korist intela i na 1440p rezoluciji... = Ako je 3080 jaca kartica od 2080ti, sta ti logika govori? ili je nema uopce?

Nemoj spominjat IPC Ryzena on se spominje od prve generacije i gotovo uvijek ista prica, nemoj spominjat 4,5ghz ili 4.6ghz davnih dana uredno radi preko 5ghz bez ikakvih problema i da nije sve IPC-u niti je sve u taktu...

Nitko ne govori da se tvoj Ryzen 3600 na 4.5ghz nece biti dovoljan... hoce ali je pitanje koliki ces GPU usage dobivati, pitanje je koliko cu i ja moci iskoristiti tu grafu s 10700k na 5ghz ili vise...

Radi se o ogromnom porastu performansi i ogromnom porastu fpsova koje treba moci ganjat....

4k je prica za sebe

Pa to je prednost intelova u igrama radi arhikteture AMD-ove koji je razbacao jezgre na ccx-e. Sama AMD-ova jezgra je u mogucnosti obraditi vise instrukcija po kloku nego intelova, kako onda moze BN-a grafu. AMD sam sebe radi arhikteture BN-a u igrama, ali ne da nece moci nahraniti graficku sa podacima... zato kazes 4k prica sa ze pusti to. 

Nije da se neslazem stobom, ocito se krivo razumijemo. 

A ako ryzen 4000 bude kako se suska 8 jezgri na jednom CCX-u onda intel gubi i na tim relacijama 1080p i 1440p.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2020 13:07 (HCgamingCRO).
17 godina
Kaby kaže...
toxic kaže...

Opet ja to nisam rekao...citaj bolje ne znam sto da ti kazem

Pogledaj video s 2080ti, evidentno je da ryzen 3800x zaostaje za intelom na 1440p i 1080 (ovisi od igre). 

Pogledao sam video i zaključak je da od 5 testiranih igara, na 1440p je Intel u prosjeku brži 6,4%, a od tih 5 igara, 3 praktički ne koriste preko 4 jezgre..  ugl. mislim da nema straha za Zen2 korisnike u budućnosti a pogotovo zato što će konzole imati pod haubom Zen2 arhitekturu tako da je za očekivati da će se svi budući game engine-ovi polirati tako da se izvuće maksimum iz Zen2 arh. Stariji ryzeni su druga priča iako i oni, s obzirom na cijenu, nude više nego se ikad nudilo za taj cjenovni rang..

Sto mislis sto ce se dogoditi s 3080? hoce li razlika biti veca ? Kada se ocaju trenutni dostupni procesori koja ce razlika biti? Ovdje bi postotak mogao biti jako velik.. Potencijalno takav da je bolje uzeti 3070 za odredenu vrstu korisnika (ne sve ). Na 1080p to je sada vec ocito

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2020 13:04 (toxic).
12 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Odlicno,hvala na inputu.

Bitno je da imam vise opcija pa ako jedna ne bude dostupna uzmem drugu. 

Ova Gainward je bas ljepa i iako sam bio protivnik RGBa moram priznat da mi je full preljepo kako svijetli ova moja strix u ovom kucistu kroz te pore tako da zelim da i iduca grafa ima tu opciju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
toxic kaže...

Sto mislis sto ce se dogoditi s 3080? hoce li razlika biti veca ? Kada se ocaju trenutni dostupni procesori koja ce razlika biti? Ovdje bi postotak mogao biti jako velik.. Potencijalno takav da je bolje uzeti 3070 za odredenu vrstu korisnika (ne sve ). Na 1080p to je sada vec ocito

Pa ovisno od igre razlika će bit i veća, a negdje i neće. Ali kroz raspon od sljedećih par godina, kako se engineovi budu optimizirali za konzolaški 8C/16T Zen2, mislim da razlike između 10700K i 3700X apsolutno neće biti.. npr. kao u slici ispod. Dakle ako se uzima PC za na duže staze, po meni minimum 3700X ili 10700K i to je to..

Troy: Total War Saga Troy: Total War Saga
17 godina
Kaby kaže...
toxic kaže...

Pa ovisno od igre razlika će bit i veća, a negdje i neće. Ali kroz raspon od sljedećih par godina, kako se engineovi budu optimizirali za konzolaški 8C/16T Zen2, mislim da razlike između 10700K i 3700X apsolutno neće biti.. npr. kao u slici ispod. Dakle ako se uzima PC za na duže staze, po meni minimum 3700X ili 10700K i to je to..

znas da taj screen nije tocan? znas da je to lazirano? cisto za info..

testirao sam taj scenarij u drugoj temi s puno slabijom grafom i dobio vise frejmova u svakom scenariju od ovog dolje od svih procesora a jos k tome imaju i 2080ti 

cak im niti fpsovi za Ryzen nisu tocni...

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2020 13:25 (toxic).
17 godina
alscaul kaže...

Ma kakvi jbni bottleneckovi.Kupit ću 3080i zaljepiti na 2600x. Imam 1080p 144hz monitor, 3440x1440 75hz ultrawide i 55 inch 60hz 4k TV u sobi. S 3080icom mi je cilj igrati igre na 4k na max detaljima i po mogučnosti s raytracingom i cilj mi je jednostavno postići 60 fpsa lockano na tome. Ako će biti lagani bottleneck, mogu prodati 2600x i jeftino upgradeat na 3600 ili malo skuplje 3700-800, ali to ću vidjeti kad testiram stvari. Nadam se da će 4xxx serija biti i dalje kompatibilna s starim matičnim pločama. Onda će mi valjda 2600x izdržati do onda. Ako će 3080 biti na 60 fpsa na recimo 85% gpu useaga bez bottlenecka, još bolje, bit će dugovječnija. A što se tiče competitive fps igra, koje mi se zaigraju na tjedan dva godišnje, za to imam 144hz 1080p što inače bez problema fura 2600x na cs:go, valorant, rainbow six siege...

Sa takvim grafama(ili RTX 3070) jedino i ide 4K gejming, sve ispod 4K nema apsolutno nikakvog smisla.Ako i bude BN, u realnoj praksi(ako ne buljiš u Jubitu tablice) neš ga niti primjetit pa nema frke.

Današnji 4K/60hz TV je vrlo jeftin, ili eto šutaju ih po dučanima 43 za 2500kn.Input Lag je brutalno nizak za tu cijenu, eto ovaj moj LG ima tu negdje(Game mode) oko 10ms input lag.

Treba imat u vidu, doči če vremena kad če testiranje igrica ič u minimalno 4K rezoluciji.U takvoj situaciji od jednog procesora(minimalno 6/12) neš vidit 1000 procesora na kamionu ili razlike u testovima.

AMD,........is that Epyc or what?
14 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Uzmes 3600 daje 40% bolje performanse od 2600x

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
rambox kaže...

Današnji 4K/60hz TV je vrlo jeftin, ili eto šutaju ih po dučanima 43 za 2500kn.Input Lag je brutalno nizak za tu cijenu, eto ovaj moj LG ima tu negdje(Game mode) oko 10ms input lag.

Znaci da nemres pogodit komarca u lijevo jaje ?

10 godina
neaktivan
toxic kaže...

testirao sam taj scenarij u drugoj temi s puno slabijom grafom i dobio vise frejmova u svakom scenariju od ovog dolje od svih procesora a jos k tome imaju i 2080ti 

Ako imaš još instalirano pokušaj još jednom s njihovim postavkama: “Action escape” scena, 1080p, Ultra preset, shadow "extreme", clouds "high", grass "extreme", trebao bi imati oko 60ak fps avg. Ne vjerujem da je lažirano ili tako nešto.

No dobro već smo lagano u offtopic otišli..

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2020 13:38 (Kaby).
17 godina
Kaby kaže...
toxic kaže...

Ako imaš još instalirano pokušaj još jednom s njihovim postavkama: “Action escape” scena, 1080p, Ultra preset, shadow "extreme", clouds "high", grass "extreme", trebao bi imati oko 60ak fps avg. Ne vjerujem da je lažirano ili tako nešto.

No dobro već smo lagano u offtopic otišli..

"Action escape" nije jedan od tri ponudenih ingame benchmarka..

Eto ti link a imas ih tone i vidim da nesto ne stima s tim benchmarkom koja je ta stranica radila:

https://www.overclock3d.net/reviews/software/a_total_war_saga_troy_pc_performance_review_and_optimisation_guide/9

12 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Koji sve brandovi nude produzrnu garanciju uz registraciju?

Vidim da naprimjer gigabyte daje 4 godine uz registraciju....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
MEGATAMA kaže...

Koji sve brandovi nude produzrnu garanciju uz registraciju?

Vidim da naprimjer gigabyte daje 4 godine uz registraciju....

Evga 100% ali moras nadoplatit tak ja imam za svoju 1080ti ukupno 5 godina garancije

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2020 13:53 (toxic).
12 godina
NVIDIA Ampere 30xx

To bi svakako bila pametna opcija za skuplji komad hardvera posto uzimam produzenu garanciju za skoro sve sto kupim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Evga koliko vidim daje maks 3 godine. Brem tu u njemackoj

https://de.evga.com/warranty/graphics-cards/

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
MEGATAMA kaže...

EVGA je na uzasno losem glasu zadnjih godina nazalost, a prije rasturali. 

Vlada se nebi stobom oko toga slozio 

12 godina
HCgamingCRO kaže...

Evga koliko vidim daje maks 3 godine. Brem tu u njemackoj

https://de.evga.com/warranty/graphics-cards/

i baš na tom linku, kad mrvicu skrolneš dolje, imaš link na extended warranty

a u extended waranty imaš doplate i do 10 godina garancije

14 godina
MEGATAMA kaže...

To bi svakako bila pametna opcija za skuplji komad hardvera posto uzimam produzenu garanciju za skoro sve sto kupim.

Tebi će i taj zaključani i7 biti BN za nove kartice, a nešto snažnije se bude skuhalo u tvojoj krletci od kućišta.

Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D
12 godina
Njemu neće jer igra na 4k/60hz sp igre u kojima gleda što više postavke.
Da igra mp igre s low postavkama i ganja što većim fps, onda da
6 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2020 14:34 (HCgamingCRO).
Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice