Prema današnjim vijestima na BOL izlazi GTX 260, modificirana, sa cijenom višom za nekih 50 USD. Koja se sada isplati? Nova GTX 260 ili ATI HD4870 uzevši dakle u obzir...
http://www.bug.hr/vijesti/index.asp?id=90663
Prema današnjim vijestima na BOL izlazi GTX 260, modificirana, sa cijenom višom za nekih 50 USD. Koja se sada isplati? Nova GTX 260 ili ATI HD4870 uzevši dakle u obzir...
http://www.bug.hr/vijesti/index.asp?id=90663
Vidim da je i po cijeni zasada GTX 260, dakle neka donekle slabija varijanta GTX 260, u rangu (cijenovnom) sa ATI HD4870.
http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=6004
Sry za post. Ispričavam se. Ima već jedan, a tamo i spada: Komentari IT vijesti. Nisam gledao, a relativno sam novi forumaš. Još jednom isprika svima! pozz
Ako oces best buy kupi HD4850.
Ove dve kartice nemozemo usporedit kad jedna jos nije izasla i neznamo kakva ce bit.
Sto se tice "stare" 260 i 4870, reko bi da je stvar osobnog ukusa. Meni je osobno mozda draza 4870 ali imam 260icu jer sam je nabavio po veoma povoljnoj cijeni.
Dobar review: http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-geforce-comparison,2007-35.html
BEZ RAZMISLJANJA ZGRABI 4870 I NECES POGRIJESIT
ja cekam novu gtx 260 pa kupujem komp :D
U ovoj cjenovnoj kategoriji, a posebno izmedju ove 2 kartice ja bih uzeo ovo (slika). Tvornicki OC-ana kartica s boljim coolerom, a najljepse je to sto kosta samo 4 eura vise od standardne. 449 KM = 1660 Kn, bez PDV-a.
BEZ RAZMISLJANJA ZGRABI 4870 I NECES POGRIJESIT
U ovoj cjenovnoj kategoriji, a posebno izmedju ove 2 kartice ja bih uzeo ovo (slika). Tvornicki OC-ana kartica s boljim coolerom, a najljepse je to sto kosta samo 4 eura vise od standardne. 449 KM = 1660 Kn, bez PDV-a.
Hej bok,moje ime je Emir i imam jedno pitanjce ili zamolbu.Daj molim te reci mi gdje si našao tu Club3D overklokanu grafu.Dali postoji na hrvatskom tržištu ili samo prek grane.Kupio bih je 11.09.2008 da ne kupujem referentnu.Pleaze javi link ili bilo kakav info na sefic@vip.hr.Hvala.Pozdrav frende.
Link je u gornjem postu, shop je genelec.ba. Mislim da dostavljaju samo na teritoriju BiH, tako im pise na sajtu.
Pozdrav
po najavama sutra bi trebali izbacit tu novu gtx 270
po najavama sutra bi trebali izbacit tu novu gtx 270
cuj mene 270,krivo klikno 260* ^.^
Vec par dana pratim razne forume, izmedju ostaloga i bug-ov radi dvoumljenja dali da zamjenim postojecu HD3870X2 za gtx 260 ili 4870. Danas sam otisao u ve-mil Varazdin - eci peci pec i uzeo sam Gigabyte 260 Gtx za 1899 kuna. Pristekao sam karticu, instalirao drivere i prvo sto sam vidio da je ati kralj toplih boja i dobre slike. Zatim sam okrenuo 3dMark06 i promjetio da je za 1000 bodova slabiji od HD3870X2 - 16340 naspram 17560 . Progutao sam gorku knedlu. Tad su pocele igre- Cod4, Crysis, F.E.A.R itd i to je spasilo stvar. Kartica rastura i ostavlja u prašini multi gpu Radeon. Malo sam se igrao i sa fizikom i mogu reci da je Unreal nešto sasvim drugo na toj kartici. Dakle vrlo sam zadovoljan i mislim da su i gtx 260 i 4870 dobre kartice koje će naci put do svojih kučišta. Svaka ima neku prednost,ali i manu.
Definitely...Nego meni je boja bila plavo-siva na WMPu kod videa? Sada, obzirom da nisam dugo imao Geforce nisam niti gledao puno videa pa, dobro nisam išao za tim. Dobro, vjerovatno se ovo može podesiti. Sa ATI druga priča! I slika je nekako "čistija" sa Radeonom. Ili se to meni čini? Kod benchmarka neznam, a neke igre više preferiraju Geforce tako da je rezultat zapanjujuć!
Edit: multi GPU je uvijek dvostruko s time da se izvlači iz svakog GPU koliko može. Kao kartica, mislim da tu treba uspoređivati onda 3870 i gtx 260 koje i nisu baš za usporediti i isto jer iako imamo "dva" radeona ne vjerujem da igre izvlače baš uvijek 100% odnosno 200% iz performansi...
Uzeo sam jucer Zotac AMP2! GTX260 graficku (nova sa 216 stream procesora) u Ve-mila i prezadovoljan sam. 17900 3dMarka06 i oko 13k u Vantageu (frekvencije u sigu). Crysis Warhead ide konstantno u +30 fps-a na 1650x1050/Enthusiast/2xAA.
Uzeo sam jucer Zotac AMP2! GTX260 graficku (nova sa 216 stream procesora) u Ve-mila i prezadovoljan sam. 17900 3dMarka06 i oko 13k u Vantageu (frekvencije u sigu). Crysis Warhead ide konstantno u +30 fps-a na 1650x1050/Enthusiast/2xAA.
Platio sam ju 2200kn. Od opreme dobijes one klasicne kabele i adaptere (DVI-VGA, DVI-HDMI, video kabel) te igru Race Driver: GRID.
edit : remove
premjestio sam poruku.
Otvorili ste jako staru temu
a ator je DAVNO kupio 4870
tako da treba LOCK!
Otvorili ste jako staru temu
a ator je DAVNO kupio 4870
tako da treba LOCK!
I da, autor je davno nadogradio istu na 1Gigabajt memorije. Sve 5.