MSI GTX460 Cyclone (Review by Microman)

poruka: 324
|
čitano: 111.895
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

sorry, nisam čitao cijelu temu

al zašto ti je physix odznacen na gpuzu?

If you hurry up, you might get your arm back!/// 'cause 50 cent isn't enough for this game///http://cod4ever.freeforums.org/index.php//If you don't stand for nothing you will fall for anything///

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: MSI GTX460 Cyclone (Review by Microman)
Hyperion kaže...

Nemora ATI snižavat cijenu HD5850 samo zbog jedne kartice koja uopće nije njen protivnik nego je to "HD5830" kojoj je ATI već snizio cijenu.

Vrlo niske temp... pa vidiš da je nereferentni cooler na njoj.

microman je sve već rekao. 5830 nikako ne može bit njen protivnik. Vidi testove gore pa sam zaključi.

to sam potpuno smetnuo s uma dok sam pisao. iako je i sa stock coolerom dosta hladna.

Jednostavno, GTX460 je trenutno best buy. Cijena je u rangu 5830, a performanse u rangu 5850. Ako ATi hoće ostati konkurentan u tom segmentu, 5850 se moraju sniziti cijene.

15 godina
odjavljen

Nije to baš samo skresani Fermi.

Napravili su preinake ponajviše u organizacij CUDA jezgara (Stream procesora prije zvanih), gdje jedan cluster sadrzi vise shadera nego kod GTX 480 i 470/465. To je dosta smanjilo broj tranzistora sto smanjuje TDP, te cjenu izrade. Takoder su napravili preinake po pitanju optimizacije potrošnje, zagrijavanja, opcenitog TDP-a.

To je lagano modificirani Fermi i trenutno najisplativija grafička kartica na trzistu, bez obzira na rang.

HD5850 bi trebala biti 1200-1300KN, baš kao i HD 4850 u startu, a 5870 nekih 2000kn. GTX 460 oko 1000KN ravno, a 5770 nekih 700-ak kn.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [One to all Units Let's toast us some russians ] Fake_Alert se neslaze s ovim postom.
Moj PC  
4 2 hvala 0
17 godina
neaktivan

Znam da je "teški" off topic ali brate microman nauči više to ije i je,ubija me u uči kad čitam

Za zahvaliti postoji gumb HVALA!
Moj PC  
6 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Weky kaže...

Napravili su preinake ponajviše u organizacij CUDA jezgara (Stream procesora prije zvanih), gdje jedan cluster sadrzi vise shadera nego kod GTX 480 i 470/465. To je dosta smanjilo broj tranzistora sto smanjuje TDP, te cjenu izrade. Takoder su napravili preinake po pitanju optimizacije potrošnje, zagrijavanja, opcenitog TDP-a.

To je lagano modificirani Fermi i trenutno najisplativija grafička kartica na trzistu, bez obzira na rang.

HD5850 bi trebala biti 1200-1300KN, baš kao i HD 4850 u startu, a 5870 nekih 2000kn. GTX 460 oko 1000KN ravno, a 5770 nekih 700-ak kn.

Ke?

Za 15% bolju grafu opet 800 kn davat? I dont think so.

Sve je tako kako kažeš, ali 5870 bi realno trebala bit oko 1600 kn.

17 godina
neaktivan
// kada već raspravljamo o cijenama, u Grazu je Sapphire Toxic Radeon HD 5850, 2048MB GDDR5, 2x DVI, HDMI, =348,65 EUR, to je po srednjem tečaju =2.521,43 kunića. Napominjem da je ova grafulja opremljena sa 2048MB GDDR5, a svi koji igraju GTA IV znaju o čem pričam.
"U bezptičju i krava zvuči kao slavuj"
15 godina
neaktivan
jabuka555 kaže...
// kada već raspravljamo o cijenama, u Grazu je Sapphire Toxic Radeon HD 5850, 2048MB GDDR5, 2x DVI, HDMI, =348,65 EUR, to je po srednjem tečaju =2.521,43 kunića. Napominjem da je ova grafulja opremljena sa 2048MB GDDR5, a svi koji igraju GTA IV znaju o čem pričam.

Čisto bacanje para. Ako ćeš zbog neoptimiziranog sranja od GTA IV kupovati grafu od 2GB, samo naprijed, ali realno tih 2GB ti ničem drugom ne služe, osim ako ne koristiš Eyefinity

16 godina
neaktivan
I Am Alive kaže...

sorry, nisam čitao cijelu temu

al zašto ti je physix odznacen na gpuzu?

Zato jer je isključen u driverima jer da je uključen Rezultati nebi bili validni u 3D mark Vantage, i Metro2033.

jabuka555 kaže...

Mislim da radi jedne igre nije baš dubokoumno dati tolke pare. Onda rađe dodam 100Kn pa imam GTX470 ili još 300Kn pa imam HD5870

I dosta više o Grazu, rađe dam 200kn više pa nemam zahebancije sa garancijom, a i ktome uštedim vrijeme.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2010 10:26 (microman).
17 godina
neaktivan

// kada već "dodaješ" za samo 999,90 EUR imaš SAPPHIRE Toxic HD5970 4096MB GDDR5 RTL PCI-E 512bit, hmm... 4 gige ddr5... san snova svakog gejmera zar ne? Ali kako nabaviti soma eurića, to je malo problem barem meni. Kaj se tiče Graza, ja tamo kupujem dosta informatičke opreme, meni nije problem sjesti u auto i voziti 3 sata. A kvaliteta proizvoda je tamo takva da do sada nikada nisam morao koristiti jamstvo. 

"U bezptičju i krava zvuči kao slavuj"
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2010 10:31 (jabuka555).
16 godina
neaktivan
jabuka555 kaže...
// kada već "dodaješ" za samo 999,90 EUR imaš SAPPHIRE Toxic HD5970 4096MB GDDR5 RTL PCI-E 512bit, hmm... 4 gige ddr5... san snova svakog gejmera zar ne? Ali kako nabaviti soma eurića, to je malo problem barem meni.

Za milijon eura imam BUGATI. Daj više prestani stim eurima grazom i europom.

I'll be back
15 godina
odjavljen
ATiGamer kaže...

Ke?

Za 15% bolju grafu opet 800 kn davat? I dont think so.

Sve je tako kako kažeš, ali 5870 bi realno trebala bit oko 1600 kn.

Pa neki su davali toliko novaca za 15% bolju HD 4870 prije godinu i pol dana, a danas se itekako isplatilo.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [One to all Units Let's toast us some russians ] Fake_Alert se neslaze s ovim postom.
15 godina
neaktivan
Weky kaže...
Pa neki su davali toliko novaca za 15% bolju HD 4870 prije godinu i pol dana, a danas se itekako isplatilo.

Po čemu se isplatilo? 4870 je od 4850 skuplja dvjestotinjak kn i takav se omjer trebao cijelo vrijeme održavati.

16 godina
ATiGamer kaže...
Weky kaže...

Po čemu se isplatilo? 4870 je od 4850 skuplja dvjestotinjak kn i takav se omjer trebao cijelo vrijeme održavati.

pa 4850 je lošija na višim rezama, full hd  i tak

Bug Online Xfire Clan - http://www.xfire.com/communities/bugonlineforum/ Klikni HVALA, tvoj jedan klik meni puno znači!
15 godina
neaktivan
Mitch kaže...
pa 4850 je lošija na višim rezama, full hd  i tak

Istina, GDDR3 memorija je platila danak, ali sve je to u granicama normale obzirom na razliku u cijeni.

Ali 5850 i 5870 su druga priča. Kad bi se snizila cijena 5850 na 1200 kn, 5870 iznad 1600 kn bila bi neisplativa kupnja.

17 godina

Pod time što sam rekao da su odrezali dobar dio čipa sam odgovorio na to zašto su temperature manje na ništa drugo. Šta su još radili neznam točno no uklonili su neke stvari, mislim da je u pitanju cache i još nešto što je glavna prednost fermija u tesla u quadro seriji, tako da je ova više naklonjena običnom igranju.

Na papiru HD5830 je protivnik GTX460 zato sam i stavio navodnike, a ATI neće sigurno spuštat cijenu HD5850 još neko vrijeme (vjerovatno tek krajem ljeta kada izađe HD6) kada zna da nvidia baš i nezarađuje na GTX460.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Na papiru HD5830 je protivnik GTX460 zato sam i stavio navodnike, a ATI neće sigurno spuštat cijenu HD5850 još neko vrijeme (vjerovatno tek krajem ljeta kada izađe HD6) kada zna da nvidia baš i nezarađuje na GTX460.

GTX460 otkako je izašla je ostvarila dobru prodaju. To znači kako je prodaja 5850 opada, a proporcionalno s tim ATI gubi novce. Njima je u interesu da se kartice prodaju i logično rješenje je da se cijena snizi pošto će malo tko kupiti 500 kn skuplju karticu koja ima samo malo bolje performanse.

17 godina
microman kaže...

Vidiš to je i mene na prvi pogled zabrinulo. Ne samo da nema hladnjaka na VRAM-ovima, nego ga nema ni na regulaciji napajanja gdi vent ne pokriva PCB.

Nakon prženja u Furmarku izvadio sam grafu i prstom probao dotaknuti VRAM i regulaciju. VRAM je na dodir bio topao ali ne vruč ista stvar je i sa regulacijom.

A opet sa druge strane da se regulacija ili VRAM-ovi pregrijavaju sigurno nebi uspio odvrtit petnaest minuta furmarka sa OC-anom grafom.

Kupio sam karticu prekjučer i prezadovoljan sam, ali baš imam obaveza i nemogu ju sam kompletno istestirati već par bencheva(Haven,Tropics,Sanctuary,Stone Giant,Crysis Bench) i igara(Batman,GtaIV,NFS Shift,Crysis,Bad Company 2,AvP). Sve na maksimumu, nema nikakvog trzanja i temperature u Furmarku do 70°C. Ali sad ono što me zanima :) Za staru grafu sam kupio Scythe Musashi i dobio puno pasivnih hladnjaka tako da ih imam još dosta neiskorištenih. Neću skidati hladnjak da bih stavljao pasivnjake na vram(a ni ne treba im po recenzijama), ali bih li što dobio ako bih ih stavio na regulaciju napajanja?

15 godina
neaktivan

5850 za 1200kn mozete ocekivati tek kad izadje nova serija 6xxx.........., dok ne izadje 6xxx nevjerujem da ce cijena pasti ispod 1800kn........

Google is your friend
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Morag kaže...
microman kaže...

Vidiš to je i mene na prvi pogled zabrinulo. Ne samo da nema hladnjaka na VRAM-ovima, nego ga nema ni na regulaciji napajanja gdi vent ne pokriva PCB.

Nakon prženja u Furmarku izvadio sam grafu i prstom probao dotaknuti VRAM i regulaciju. VRAM je na dodir bio topao ali ne vruč ista stvar je i sa regulacijom.

A opet sa druge strane da se regulacija ili VRAM-ovi pregrijavaju sigurno nebi uspio odvrtit petnaest minuta furmarka sa OC-anom grafom.

Kupio sam karticu prekjučer i prezadovoljan sam, ali baš imam obaveza i nemogu ju sam kompletno istestirati već par bencheva(Haven,Tropics,Sanctuary,Stone Giant,Crysis Bench) i igara(Batman,GtaIV,NFS Shift,Crysis,Bad Company 2,AvP). Sve na maksimumu, nema nikakvog trzanja i temperature u Furmarku do 70°C. Ali sad ono što me zanima :) Za staru grafu sam kupio Scythe Musashi i dobio puno pasivnih hladnjaka tako da ih imam još dosta neiskorištenih. Neću skidati hladnjak da bih stavljao pasivnjake na vram(a ni ne treba im po recenzijama), ali bih li što dobio ako bih ih stavio na regulaciju napajanja?

Bilo bi poželjno stavit na regulaciju, mada ni ona nije vruća poslje furmarka.

I'll be back
16 godina
neaktivan
Jurky kaže...

5850 za 1200kn mozete ocekivati tek kad izadje nova serija 6xxx.........., dok ne izadje 6xxx nevjerujem da ce cijena pasti ispod 1800kn........

1800kn za HD5850 i gladi bradu, al bogme 2100kn minimalno u maloprodaji je škakljivo, a da ne velim da imaš modela koji su cijenovno uz GTX470.

Neznam imam osiječaj da je ATI negdi na putu preuzimanja vodeče pozicije izgubio onaj osiječaj za Isplativost i počeo se držati Nvidijine filozofije: Deri dok možeš.

I'll be back
15 godina
neaktivan
microman kaže...
Jurky kaže...

1800kn za HD5850 i gladi bradu, al bogme 2100kn minimalno u maloprodaji je škakljivo, a da ne velim da imaš modela koji su cijenovno uz GTX470.

Neznam imam osiječaj da je ATI negdi na putu preuzimanja vodeče pozicije izgubio onaj osiječaj za Isplativost i počeo se držati Nvidijine filozofije: Deri dok možeš.

Glavno pravilo za odredjivanje cijena je ponuda i potraznja, dok potraznja za 5850 ne padne za neki veci postotak Ati nece spustiti cijene i tu nemas sto kriviti ATI-ja nego kupce koji iim jos nisu dali do znanja da su im kartice trenutno preskupe, do sad 465/470/480 nisu imale nikakve sanse konkurirat ATI-u na trzistu jer se to i vidi da je Nvidija spustila cijene ovih modela mjesec dva nakon sto su izasli dok ati i dalje prasi po svom.....

460 je prva iz serija 4XX koja nudi dobru konkurenciju i vjerovatno ce se ljudi u tom segmentu okretat toj kartici naspram 5830/5850, i to ce se osjetit u atijevim statistikama i samo ce skinuti exstra profit koji su ubirali dok 460 nije bilo i voila svi sretni svi zadovoljni, ati ce nastavit ubirat cijenu koju je zacrtao prije god dana (5850=1800kn, razlika do sadasnje cijene se zove extra profit), a kad dodje 6xxx ide dosta niza cijena i rasprodaja zaliha......nema tu neke filozofije....

Google is your friend
14 godina
neaktivan
Weky kaže...

Nismo mi amerika ;_;

15 godina
odjavljen

Kad je izisla 48xx serija, takve su cjene bile. I napredak u perfomasama je bio veci.

4850 je prala 3870 dosta, dok danas 5850 jedva vodi   30% u odnosu na 4870.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ajde sada vi meni recite sta da uzmem kada je nestala ova prekrasna 460 GTX za 1600 kuna?

Jest da cu tek uzimat nakraju ovog mjeseca ali ako nenođe nista i nepadne cijena onda da idem na 5830? Il kazem fuck it. I cekam 6000?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Mew kaže...

Ajde sada vi meni recite sta da uzmem kada je nestala ova prekrasna 460 GTX za 1600 kuna?

Jest da cu tek uzimat nakraju ovog mjeseca ali ako nenođe nista i nepadne cijena onda da idem na 5830? Il kazem fuck it. I cekam 6000?

Ne, cekaj GTX 460 da dode za par dana u istu/drugu trgovinu.

14 godina
neaktivan
Weky kaže...
Mew kaže...

Nadam se da ce doc do kraja mjeseca ;_;

15 godina
neaktivan
Hvala. Ja ću gigabyteovu uzet :)
Sooner or later, though, you always have to wake up.
15 godina
neaktivan
Weky kaže...
Mew kaže...

nebih se zacudio da 460 u skoro vrijeme poskupi ako ovi iz ati-a uskoro ne spuste cijenu 5850... zato je treba ugrabit cim se negdje pojavi dok je jos ova cijena....5830 bi trebalo zaobilaziti u sirokom luku.....ali ja bih svejedno pricekao novu 6XXX seriju mjesec dva, em ce ove prijasnje 5xxx pojeftinit em ce se znati kakve performanse donosi 6xxx serija.....

Google is your friend
15 godina
odjavljen

Nek uzme GTX 460 u drugoj trgovini i to je to, 100KN gore dole, ako ce cekat novu seriju, najbolje mu je da ceka DX20 i Windows 15.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nista onda me cekaju dani refreshana ADMove stranice a hvala ljudi :D

A nije weky 100 kuna vise manje vec je 250 :S

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2010 15:02 (Mew).
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice