Koju grafičku kupit s obzirom na moj procesor?

poruka: 33
|
čitano: 7.048
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Koju grafičku kupit s obzirom na moj procesor?

Ako kupi jaku grafu pa ju proc ne koristi do kraja, kada bude sklapao drugu konfu bar će imat grafu koju ne mora mijenjati i gubiti na cijeni nego si je lijepo iskoristi a staru vrati u staru kantu. Jedino je problem napajanje. Hebi ga koliko para toliko čokolade.

AMD x2 7750 BE (3,4 GHz), cooler Scythe kama cross, Gigabyte GA-M720-US3, Zotac am 9800GTX+, 4GB DDR2 6400, WD 640 GB Caviar Blue, Chiftek 550W i zvučnici 2+1 Altec Lansing.
17 godina
Koju grafičku kupit s obzirom na moj procesor?

meni samo jos uvijek nije jasno zasto svi pisu preslab proc za graficku a nitko nema pojma na kojoj rezoluciji se igra ????????? eto ovdje cu sada postavit sliku kako je npr u crysis,u u rezolucijama od 1024*768 do 1920*1200 ogranicenje u procesoru  sto se tice br frameova (kod koristenja E8400) dok pri rezoluciji 2560*1600 je ogranicenje u grafickoj kartici.... e sada svi vidimo ovdje na slici da je prikazan graf sa 2 uparene gtx280 vec da je tu samo jedna graficka a ne SLI bio bi problem u grafickoj kartici kao uskom grlu a ne procesor... i sada mi jos jednom definitivno nije jasno zasto ljudi govore npr da kao sta je kod mene slucaj E6600 nemoze iskoristit gtx 260 core 216... isprobao sam i vidio da pri rezoluciji od 1024*768 definitivno je usko grlo moj proc ali pri 1920*1200 na kojoj se igram nije usko grlo proc nego graficka... tako da bi bilo uredu da prvo pitate na kojoj rezoluciji igra netko da bi se prema tome i ostatku konfiguracije mogla preporuciti graficka kartica...

performanse prema rezoluciji i procesoru performanse prema rezoluciji i procesoru
Lenovo L220x, C2D E6600,zalman 9500LED, asus striker extreme, 4GB mushkin redline DDR2 1000, coolermaster stacker 831, BFG gtx 260 maxcore oc , samsung F1 spinpoint 1TB.

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Koju grafičku kupit s obzirom na moj procesor?

s obzirom na proc,ta grafa ce ti bit dovoljna ali neke igre ce malo pomalo pocet stekat.predlazem ti kupovinu nove konfe jer se sad moze nabaviti i za povoljniju cijenu ako to financije dozvoljavaju.

RudolfKovačević
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice