Koja termalna pasta?

poruka: 18
|
čitano: 9.470
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Koja termalna pasta?

Planiram ispeci graficku i trebao bih lupiti termalnu pastu, ali kako je nikada nisam mijenjao nisam siguran koju bi trebao kupiti. Vidim cijenovni rangove su od 10-70 kn ali nece mi trebat za vise uporaba pa bi po mogucnosti sto jeftinije prosao. Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Koja termalna pasta?
4n70 kaže..

Kupi si kvalitetniju pastu kao Arctic Silver 5, Arctic MX-2/MX-4, Noctua H1.

To je posao koji ne budeš radio često, valjda, pa neka bude gore kvalitetnija pasta.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
11 godina
neaktivan
Koja termalna pasta?

Imam pitanje kada stavljam termalnu, koji je najbolji nacin , kao zrno rize, razmazati onom karticom, ili kako vec? koji je najefikasniji nacin, hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
4n70 kaže..

Kupi si kvalitetniju pastu kao Arctic Silver 5, Arctic MX-2/MX-4, Noctua H1.

To je posao koji ne budeš radio često, valjda, pa neka bude gore kvalitetnija pasta.

koliko znam, noctua H1 ide samo zajedno s njihovim hladnjacima u kutiji i nema je posebno u nas. možda u Oprića (al to je ipak najbolje i duuuuuuuugotrajno - staviš kak treba i zaboraviš na promjenu). 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
11 godina
neaktivan
Koja termalna pasta?

Stavio sam pastu ,velicine zrna rize na sredinu procesora, nisam razmazivao, samo sam poklopio hladnjakom i pricvrstio ga pa vas pitam da li sam uradio pravilno? i da li je efekat isti kao kad razmase se ili ne? hvala unaprijed

2 0 hvala 1
9 godina
protjeran
Koja termalna pasta?

Dobro si napravio, ja inace stavljam u velicini zrna graška ali i ovako je dobro, sve ovisi o pasti koliko je gusta, sto je rjeđa ide manja kolicina (zrno riže), sto je gušca ide veca kolicina da se bolje razmaze po procesoru kada ju poklopis sa hladnjakom.

Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Replicant kaže...

Stavio sam pastu ,velicine zrna rize na sredinu procesora, nisam razmazivao, samo sam poklopio hladnjakom i pricvrstio ga pa vas pitam da li sam uradio pravilno? i da li je efekat isti kao kad razmase se ili ne? hvala unaprijed

ma efekt ti je isti, samo ima ono nesto kad je namazes kak bog zapovjeda...lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
Ajar kaže...

koliko znam, noctua H1 ide samo zajedno s njihovim hladnjacima u kutiji i nema je posebno u nas. možda u Oprića (al to je ipak najbolje i duuuuuuuugotrajno - staviš kak treba i zaboraviš na promjenu). 

Istina da ide, upravo je gledam u kutiji od hladnjaka, ali moguće ju je kupiti i posebno, http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=noctua+h1.

11 godina
Ljudi, temp na procu mi ide do 85~90c s lcc95, mislim da je vrijeme za promjenu paste, koju uzeti i kako ju nanijeti. Nisam to nikada radio.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Gogy7 kaže...
Ljudi, temp na procu mi ide do 85~90c s lcc95, mislim da je vrijeme za promjenu paste, koju uzeti i kako ju nanijeti. Nisam to nikada radio.

Jesi li očistio prašinu i ispuhao hladnjak? Ja svoju pastu promijenio 2 puta u 4 godine (znam znam nije dobro ali jbg neda mi se...xd) i nikada problema sa grijanjem.

Frka85
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2017 3:08 (stručnjak).
17 godina
Ako ides na novu pastu onda definitivno coolermaster nano
https://www.links.hr/hr/termalna-pasta-coolermaster-ic-master-gel-maker-nano-050912181

Pogledaj malo koji ti je napon za cpu, sa malo undervoltanja mozes znacajno spustiti temp.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
11 godina
Počeo se zamrznuti komp prilikom opterećenja. To se prije nije nikad dogodilo. Igrao sam RoTR i nakon svega pol h zamrzne ekran, palim opet kad ono biosi govore da mi je brzina rama krivo podešena.... Bila mi je 2133 a sad 1511, odakle taj broj, vratim defult postavke i stavim ram na 1600 koliko je NB. Palim hwinfo, probam igrati, nakon pol h 85c i smrzne. Kučište vrelo na strani, grafa na 60c. Očistim malo al vidim da su začepljenja ona rebra od hladnjaka nez kako da to očistim a da ne skidam hladnjak. Nije mjenjana pasta odkako je kupljen u 9.mj 2015. Čišćen svakih par mj. Kučište je zalman Z1 s 2 venta. Voltaza je 1.296~
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koja termalna pasta?

Morat ces skinuti hladnjak da to ocistis, ili ako imas beki kompresor mozes to propuhati, mozes i sa fenom probati ako imas prekidac za hladno. Probaj spustiti napon cpu na 1.25 to bi trebalo biti stabilno a sigurno ce smanjiti temp za par stupnjeva. 

Moj PC  
2 0 hvala 2
14 godina
Gogy7 kaže...

Preporučujem Arctic Cooling MX-4, nanijeti malu količinu na sredinu procesora i lagano razmazati po cijelom procesoru u čim tanjem sloju,

montirati hladnjak natrag te prekontrolirati temperaturu, svakako je dobar prijedlog ovo što kaže kolega.

Za ubuduće, za takva pitanja već postoji tema, Termalne paste - pitanja i odgovori.

Patrick_cro kaže...
Ako ides na novu pastu onda definitivno coolermaster nano
https://www.links.hr/hr/termalna-pasta-coolermaster-ic-master-gel-maker-nano-050912181

Pogledaj malo koji ti je napon za cpu, sa malo undervoltanja mozes znacajno spustiti temp.

Isto kvalitetna pasta, ali po meni ne vrijedi 20 kn razlike u odnosu na AC MX-4, kolega bude imao pakiranje dosta vremena,

ali za nekoga tko stalno nešto skida, mijenja, isprobava, po meni neisplativa pasta.

Gogy7 kaže...
Očistim malo al vidim da su začepljenja ona rebra od hladnjaka nez kako da to očistim a da ne skidam hladnjak. Nije mjenjana pasta odkako je kupljen u 9.mj 2015.

Fino to raskopaj i propuši kompresorom, ne znam koliko ti je isplativo dati 30-50 kn za komprimirani zrak u spreju.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2017 15:11 (Valentin17).
17 godina
Koja termalna pasta?

Coolermaster nano neisplativa a noctua h1 isplativa? malo ga kenjas, neka kupi pastu kako se spada, mx4 je dobra pasta ali nano je svakako bolja. 

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Patrick_cro kaže...

Coolermaster nano neisplativa a noctua h1 isplativa? malo ga kenjas, neka kupi pastu kako se spada, mx4 je dobra pasta ali nano je svakako bolja. 

Dobro, isto se može reći i za Noctuu H1, tu se slažem s tobom.

Kaj hoćeš reći da AC MX-4 nije kako se spada? Bome kenjam ga ja, ali kenjaš ga i ti sada.

Jedini test koji sam vidio je razlika od 5 stupnjeva na procesoru koji je radio na 4.6 GHz,

ta razlika je po meni sitna jako, da je taj CPU radi negdje na stocku, pitanje je kakvi bi rezultati bili,

sigurno bi razlika bila i manja o odnosu na MX-4.

Kako sam rekao, ako kupuje i neće to dirati jedno duže vrijeme, onda neka uzme skuplju pastu jer tih 20 kn

i nisu neki veliki novci, a bome meni kojemu je to djelom posao, takva pasta je meni neisplativa, ja uzmem

MX-4 onako usput kad krenem u nabavu i nikad nisam požalio što je koristim, niti mi se itko požalio kad

sam je ugradio ili preporučio.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2017 19:30 (Valentin17).
17 godina
Koja termalna pasta?

Kupio sam je i ja ali ne to malo pakiranje nego 15g, osjeti se razlika izmedu mx4 i nano, a obje su mala pakiranja tako da nema smisla ustedjeti 20kn a na kraju imati vece temp zbog ustede 20 kn. Ivy se dobro grije i na stocku jer je govno od pastu ispod heatsinka. 

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Patrick_cro kaže...

Kupio sam je i ja ali ne to malo pakiranje nego 15g, osjeti se razlika izmedu mx4 i nano, a obje su mala pakiranja tako da nema smisla ustedjeti 20kn a na kraju imati vece temp zbog ustede 20 kn. Ivy se dobro grije i na stocku jer je govno od pastu ispod heatsinka. 

U redu.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice