Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.886
|
čitano: 985.784
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Ako su ti napajanja od 50-60-70€ tako lako krepavala onda ti nešto s strujom ne štima.

Provjeri si napšone u utičnicama, ispravnost produžnih kabela, uzemljenje i nabavi prenaponsku zaštitu (pogotovo ako ne isštekavaš komp iz struje kada grmi/sijeva).

Twitter: @191x7
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
cardadule kaže...

ccc koliko treba da ulozim u moj ps{#} napajnje 170e neki fx 140-180e pa na kraju grafickka dodje mi da ga rodam ovako{#}

napajanja imaš znatno jeftinija, ne treba ti jače napajanje od 550 ili 600 W. ja imam 560W napajanje, i sve radi normalno nvidija 660Ti i i5 3570K je u pitanju, prema tome stvarno ne vidim zašto bi davao tolike pare za napajanje. nađi neko od 500-600 kuna.

http://www.links.hr/?naziv=napajanje-560w-lc-power-silent-giant-green-power-lc6560gp3-v2-3-140mm-vent&option=artikl&id_artikl=052.740.031

ovo ja imam, i nikakvih problema radi odlično, tiho ma same pohvale.

i 5-3570K
12 godina
neaktivan

konfa iz moj pc. sve radi ok, ne igram bf3, da li mi se isplati prelazak na i3-3240 ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa za igre bi osta profitirao sa i3 i tom grafom a za fejs i surfanje ti je ista stvar.

14 godina

Imam konfu kao sto pise pod Moj PC.
Upalio sam BF3 na nekih 45-50ak fpsa. I CPU mi je opterecen ~80% a GPU stalno =99%. E sad sta to znaci? Dosta sam pogubljen.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.10.2013 19:22 (dinos3).
17 godina

Znači da ti cpu iskorištava grafu do kraja

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Patrick_cro kaže...

Aha, dali bi se sta postiglo jacom grafom?

17 godina

Ja bih tu išao na maximalno 7850 2gb s tim da overclockiraš taj procesor. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Patrick_cro kaže...

Ja bih tu išao na maximalno 7850 2gb s tim da overclockiraš taj procesor.

A bez OCa? Maticna i napajanje mi nedaju OC. Planirao sam kasnije samo upgrade grafe i onda se smirit neko vrijeme i uzeti mob.

17 godina
dinos3 kaže...
Patrick_cro kaže...

Naravno, imao bi bolje performanse odnosno igre bi bolje radile.

No na taj procesor nema smisla nešto jače od hd 7770.

Na 7730 ti se nikako ne isplati, performansama je ista HD 6670.

Dakle HD 7750 ili 7770, eventualno HD 7790 tj R7 260X, od nVidie to bi bilo GTX 650, GTX 650 Ti.

14 godina
191x7 kaže...
dinos3 kaže...
Patrick_cro kaže...

Naravno, imao bi bolje performanse odnosno igre bi bolje radile.

No na taj procesor nema smisla nešto jače od hd 7770.

Na 7730 ti se nikako ne isplati, performansama je ista HD 6670.

Dakle HD 7750 ili 7770, eventualno HD 7790 tj R7 260X, od nVidie to bi bilo GTX 650, GTX 650 Ti.

Mislim da cu ici na 7750 jer koliko vidim samo ona ne zahtjeva dodatni naponski konektor za grafu. Zar ne?

17 godina
dinos3 kaže...

Mislim da cu ici na 7750 jer koliko vidim samo ona ne zahtjeva dodatni naponski konektor za grafu. Zar ne?

Što te brine dodatni naponski konektor?

14 godina
191x7 kaže...
dinos3 kaže...

Što te brine dodatni naponski konektor?

Aha, sad sam proguglao pa vidio da se naponski konektor spaja s napajanjem preko molexa, ja sam prije mislio da se taj 6 pin dobije vec pristekan u napajanje kao npr 15 pin SATA na starijim napajanjima.

14 godina
neaktivan
dinos3 kaže...
Patrick_cro kaže...

Ja sam prešao sa HD 6850 na HD 7850 i razlika je bila minimalna, u starijim igrama je ok ali svaka nova igra koja malo više traži CPU neces puno dobit tipa AC 3 u kojem mi je minimalni fps ostao na 20.

17 godina
dinos3 kaže...

Aha, sad sam proguglao pa vidio da se naponski konektor spaja s napajanjem preko molexa, ja sam prije mislio da se taj 6 pin dobije vec pristekan u napajanje kao npr 15 pin SATA na starijim napajanjima.

Gle, u ženski PCI-E Power 6-pin konektor grafičke spajaš muški PCI-E Power 6-pin konektor od napajanja. Ako ti napajanje nema PCI-E Power konektor, onda iskoristiš kao privremeno rješenje adapter molex 4-pina na pci-e power 6-pin ili još bolje 2x Molex na 1x PCI-E Power. Privremeno kažem jer ako ti napajanje nema PCI-E Power konektor to napajanje trebaš čim prije zamjeniti nekim poštenim, kvalitetnim, modernim.

16 godina

Molim za jedan savjet, imam Intel Pentium G620 2.6 GHz pa me zanima da li bi on u potpunosti iskoristio AMD Radeon R7 260X karticu?

Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
14 godina

Ne bi, nema na čemu.

17 godina
iprodano kaže...

Molim za jedan savjet, imam Intel Pentium G620 2.6 GHz pa me zanima da li bi on u potpunosti iskoristio AMD Radeon R7 260X karticu?

Hvala unaprijed.

itomic009 kaže...

Ne bi, nema na čemu.

Slažem se s kolegom.

14 godina
191x7 kaže...
dinos3 kaže...

Gle, u ženski PCI-E Power 6-pin konektor grafičke spajaš muški PCI-E Power 6-pin konektor od napajanja. Ako ti napajanje nema PCI-E Power konektor, onda iskoristiš kao privremeno rješenje adapter molex 4-pina na pci-e power 6-pin ili još bolje 2x Molex na 1x PCI-E Power. Privremeno kažem jer ako ti napajanje nema PCI-E Power konektor to napajanje trebaš čim prije zamjeniti nekim poštenim, kvalitetnim, modernim.

Znam da mi napajanje nije kvalitetno i moderno, ali hoce li biti kakvih problema/poteskoca s grafickom/napajanjem ako ju spojim s jednim molexom?

16 godina

Pretpostavljam da mi je onda jedino izbor R7 250, ali koliko sam gledao specifikacije dosta je slabija od R7 260X. I, da, zaboravio sam napomenuti da trenutno imam Radeon HD 6670 1 GB DDR3.

0 0 hvala 0
14 godina

Moj prijatelj je kupio GTX660 prije mjesec dana.Procesor mu je Intel Core 2 Quad 2.4Ghz.U BF4 mu grafa na 16%,a BF3 na ultra 83% Proc je u obadva slučaja 100%

Strm
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.10.2013 22:54 (Strm).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dinos3 kaže...

Znam da mi napajanje nije kvalitetno i moderno, ali hoce li biti kakvih problema/poteskoca s grafickom/napajanjem ako ju spojim s jednim molexom?

Pa, ne možeš spojiti molex bez da koristiš adapter. Ako s grafičkom dobiješ adapter 2 molex na 1 pci-e power neće ti raditi ako spojiš na samo 1 molex.

Šta ti napajanje stvarno nema 6-pin pci-e power konektor?

iprodano kaže...

Pretpostavljam da mi je onda jedino izbor R7 250, ali koliko sam gledao specifikacije dosta je slabija od R7 260X. I, da, zaboravio sam napomenuti da trenutno imam Radeon HD 6670 1 GB DDR3.

Uzmeš si HD 7750 i problem riješen. Prelazak na 7730 ili nešto tog ranga ti ne donosi ništa jer je 6670~7730 po performansama.

14 godina
191x7 kaže...
dinos3 kaže...

Pa, ne možeš spojiti molex bez da koristiš adapter. Ako s grafičkom dobiješ adapter 2 molex na 1 pci-e power neće ti raditi ako spojiš na samo 1 molex.

Šta ti napajanje stvarno nema 6-pin pci-e power konektor?

Tako je

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.10.2013 23:12 (dinos3).
17 godina

To ti je onda malo nezgodno, pogotovo ako jedan od 2 molexa već koristiš za nešto drugo.

Trebalo bi raditi s 1x molex na 1x pci-e power adapterom, samo mislim da uz HD 7770 uz koje dobiješ adapter u biti dobiješ 2x molex na 1x pci-e adapter.

14 godina
Mogu osloboditi samo jedan molex da,
dobro hvala na info ;)
13 godina
neaktivan

Pozdrav, koja je najjaca graficka koja bi mogla na moj proc. ili amd ili nvidia.(po mogucnosti da mi date prijedlog za oba proizvodjaca) Hvala

Edit: Mislim da sam promasio temu,ali sam vidio da se raspituju ovdje pa..

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.10.2013 23:39 (Deep).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Na to se ne isplati ništa novo, tek neke od ovih baš jeftinih od 400 - 500 kn što već imaš.

17 godina
dinos3 kaže...
Mogu osloboditi samo jedan molex da,
dobro hvala na info ;)

Možeš uzeti i molex razdjelnik ili dva, pa bi mogao spojiti više molex uređaja.

Samo ne vrijedi spojiti oba molexa od adaptera na istu granu od napajanja (ako se ikako može).

14 godina
Strm kaže...

Moj prijatelj je kupio GTX660 prije mjesec dana.Procesor mu je Intel Core 2 Quad 2.4Ghz.U BF4 mu grafa na 16%,a BF3 na ultra 83% Proc je u obadva slučaja 100%

BUMP

Strm
15 godina
neaktivan
Strm kaže...
Strm kaže...

BUMP

Preslab je procesor. Neka za početak oc-a tog C2Q koliko najviše ide da ublaži bottlneck, a najbolje bi mu bilo kupit novi procesor i to FX 8320 ili neki i5.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.10.2013 11:19 (veki22).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice