Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.886
|
čitano: 985.817
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
Leopard_st kaže...
Patrick_cro kaže...

A možda je do drivere ili do same igre? nekako ne vjerujem da ih 3770k ne moze nahraniti

Tesko, probao sam single gpu i nema opadanja, tj. ima ali kad u potpunosti iskljucim aa, također sa dvije dropovi su manji kad odaberem 8xmsaa, uostalom vidjet cemo, prelazit cu vjerovatno na 2011 socket krajem godine.

toxic kaže...
Leopard_st kaže...

Evo upravo sam otkrio da i7 3770K ne moze da hrani dvije factory clockane gtx 780 u crysis 3, cesto se desavaju gpu dropovi.

Znaci ipak nije dovoljna 1155, cini se da za ovaj kalibar grafi nema pravog efekta bez lga 2011.

ne moze niti dvije hd 7950... a kada sam to govorio dobio sam hrpu td-a, ustvari osobno mislim da trenutno to ne moze niti jedan procesor pogotovo ne gtx 780

Meh, tako je to ovde, svi pricaju, a pojma nemaju.

Crysis 2 na primjer leti na mojoj rezi, skoro uvijek 100 fps lock.

C3 je previse cpu ovisan, i zbog toga se desava ovo sta se desava.

Razumijem za 2x 780, ali 2 x 7950 ??? To stvarno nisam znao....K' tome još ću pretpostavit da je proc dobro klokan ?

@4mal ima 2 x 680 i isti proc - možda bi on htio podjelit svoje iskustvo...

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.10.2013 19:31 (DarthMarkus).
17 godina
DarthMarkus kaže...

Razumijem za 2x 780, ali 2 x 7950 ??? To stvarno nisam znao....K' tome još ću predpostavit da je proc da dobro klokan ?

ma kaj hoces da ti testiram? samo napisite koje testove hocete jos necu ocat hd 7950 nego ce biti stock a proc na 4.7ghz obavim sve testove da se uvjerite. Kada se ocaju stanje je jos gore.

meni u bf3 gpu usage zna padat na 70-80%

on isto ima problema garant sa gpu usage jednostavno ne može.

Keep Calm and Carry On
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.10.2013 19:26 (toxic).
13 godina
toxic kaže...
DarthMarkus kaže...

Razumijem za 2x 780, ali 2 x 7950 ??? To stvarno nisam znao....K' tome još ću predpostavit da je proc da dobro klokan ?

ma kaj hoces da ti testiram? samo napisite koje testove hocete jos necu ocat hd 7950 nego ce biti stock a proc na 4.7ghz obavim sve testove da se uvjerite. Kada se ocaju stanje je jos gore.

meni u bf3 gpu usage zna padat na 70-80%

on isto ima problema garant sa gpu usage jednostavno ne može.

Ma sve pet...vjerujem ti...Nadam se da se radi o iznimkama, tj. heavy cpu bound igrama...Mislim u ostalim appovima ih fila uredno ? Hebote, po ekipe na cijelom internetu ima CF sa ovim procom...

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.10.2013 19:33 (DarthMarkus).
14 godina
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

E ljudi, danas sam pošto prije nisam toliko obraćao pažnju na fps zbog rezolucije ekrana odigrao bf3 mp na full hd plazmi i ostao iznenađen. Pa dal je moguće da mi skoro pa cijelo vrijeme na full hd rezi drži zakucanu grafu na skoro 100% i avg fps oko 55-60 sve na ultra postavke, dok mi na 1680x1050 monitoru varira gpu load od 60-100% isto tako i fps od 30-70, cijelo vrijeme. Koliko vidim cpu load mi je na obje reze 90-100% u task manageru, znači iskorišten je do kraja, ali čemu ta 1680x1050 guši grafu i stvara oscilacije. Kak mi frend onda igra na npr hd rezi sa i7 i slabijom grafom i njemu radi sve savršeno i ima stabilan i velik fps (što manja reza to veći fps, to kužim), ali nemre mu grafa bit onda zakucana na 100% i proc, ili se gadno varam? Nema mi logike, nit sam probao igrat na manjoj rezi, al ne vjerujem da može grafa bit zakucana na 100% na full hd i na hd.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...

Razumijem za 2x 780, ali 2 x 7950 ??? To stvarno nisam znao....K' tome još ću predpostavit da je proc dobro klokan ?

Yup, na 4.5 GHz je.

multi-gpu 4 live
13 godina
Leopard_st kaže...
DarthMarkus kaže...

Razumijem za 2x 780, ali 2 x 7950 ??? To stvarno nisam znao....K' tome još ću predpostavit da je proc dobro klokan ?

Yup, na 4.5 GHz je.

Ništa, u NASU po novi...{#}...

14 godina
neaktivan

Prodajemo stan, pa kad prodamo ici cu na najbolje ovaj put, 4960x.

Samo ga moram naci, hehehe, ne vidim ga ni u jednom shopu u srbiji, a ja od njih sve nabavljam.

multi-gpu 4 live
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.10.2013 19:45 (Leopard_st).
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Leopard_st kaže...

Samo ga moram naci, hehehe, ne vidim ga ni u jednom shopu u srbiji, a ja od njih sve nabavljam.

tolko si se zadužio {#}šala ofc.

Da li ti ideš na bolje ili tvoji koji se očito bave nekim biznisom? Ako ti ideš na bolje mogu pretpostavit što stari ima u garaži :)

Keep Calm and Carry On
14 godina

a anandtech kaže da je i7 dobar za triple i quad gpu

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.10.2013 19:49 (zuper).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
toxic kaže...
Leopard_st kaže...

tolko si se zadužio {#}šala ofc.

Da li ti ideš na bolje ili tvoji koji se očito bave nekim biznisom? Ako ti ideš na bolje mogu pretpostavit što stari ima u garaži :)

Off topic, otvaramo privatni biznis uskoro od novca od stana.

Iznenadio bih se da nemamo auto, ali nam nikada nije predstavljalo problem, uskoro ja polazem.

multi-gpu 4 live
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.10.2013 19:57 (Leopard_st).
13 godina
protjeran
zuper kaže...

naravno! samo za koju rezoluciju, za 1080p sigurno ne!LP

||| Core™ inside |||
14 godina
neaktivan
zuper kaže...

Ja ovde ne vidim dvije 780 koje su poprilicno mocnije od 580/7970.

multi-gpu 4 live
17 godina
Leopard_st kaže...
zuper kaže...

niti ti neces imati bn na 1440p

Keep Calm and Carry On
14 godina
neaktivan
toxic kaže...
Leopard_st kaže...
zuper kaže...

niti ti neces imati bn na 1440p

Cini se da je samo u c3 i u bf3 usko grlo, nije nesto za paniku, ali vidi se da bolji proc bi pomogao.

multi-gpu 4 live
14 godina

To nije do procesora nego do programiranja i optimiziranja što jedan i7 ima dropove sa dvije jake grafe !!

13 godina

Ček neš mi nije jasno,znači ako imaš 2x 780 i i7 3770K imaš bottelneck na 1080p,a na većoj nemaš!!!Misli da nije problem do CPU-a,da staviš 3930K na 5 GHz imao bi isti problem,nikad ne bih imao iskorištenost 99%,jednostavno nije potrebno,imam dojam da driveri u tom slučaju limitiraju sam GPU!!

AUDIOFIL
Moj PC  
1 2 hvala 0
14 godina
neaktivan

Cini se da sam fixao dropove sa timer resolution programom, sada je sve opet kako treba, ponekad igra trzne, ali tako je bilo i sa dvije 7950.

multi-gpu 4 live
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina

Leoparde jesi postao mozda slike svoje konfe, bas me zanima kako izgleda full custom WC??

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Leo jesi imao blokove za vodeno na 7950 i jel ih još imaš?

Toni
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.10.2013 18:43 (rapture686).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
volegradele kaže...

Ček neš mi nije jasno,znači ako imaš 2x 780 i i7 3770K imaš bottelneck na 1080p,a na većoj nemaš!!!Misli da nije problem do CPU-a,da staviš 3930K na 5 GHz imao bi isti problem,nikad ne bih imao iskorištenost 99%,jednostavno nije potrebno,imam dojam da driveri u tom slučaju limitiraju sam GPU!!

Da stavi 3930K 4.5GHZ i isključi HT imao bi brži CPU jer je 3930K real hexa core i sigurno bi dao bolje rezove od i7 sa koji je realno quad core, mislim na BF3 i slične igre gdje se koristi do 8 threadova.

Jer napredak sa SB na IB i nije nešto velik, 5% clock per clock.

Isto tako i sa 4930K bi bilo samo bi on bio brži na 4.5GHZ.

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.10.2013 18:20 (zoharbizo).
13 godina
neaktivan

Imam pitanje dali je moguće da je proc bottleneck u Doti 2 u velikim fightevima (jer fps pada sa 120 na nekih 40-50)??

GPU usage je konstatno oko 40-50% (prema gpu-z), a CPU usage malo više od toga recimo u prosjeku nekih 50-70%.

Konfa pod moj pc.

0 0 hvala 0
17 godina
Schweini7 kaže...

GPU usage je konstatno oko 40-50% (prema gpu-z), a CPU usage malo više od toga recimo u prosjeku nekih 50-70%.

Bottleneck bi bio kad bi ti igra koristila procesor na 97-99%, igra radila loše i na niskim detaljima a grafička ne bi išla preko 90% iskorištenosti.

Ovo što se tebi javlja je ili loša optimizacija Dote 2 ili pak neki drugi problem s računalom (windowsima, driverima, programima, komponentama).

Twitter: @191x7
14 godina
neaktivan
volegradele kaže...

Leoparde jesi postao mozda slike svoje konfe, bas me zanima kako izgleda full custom WC??

Ima par fotki van kucista grafe, linkovi; http://imageshack.us/photo/my-images/34/u08m.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/59/vldk.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/23/xjp5.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/547/quq1.jpg/

Slikao bih jos, ali tanak sa vremenom, a ubacivanje grafih mi je oduzelo preko 6 sati vremena.

rapture686 kaže...

Leo jesi imao blokove za vodeno na 7950 i jel ih još imaš?

Imam, ali su univerzalni, nisu full cover.

multi-gpu 4 live
11 godina
neaktivan

Hoce li fx 4100 i 4170 biti bootellchek na r9 280x??? 4100 je klokovan na 4.2ghz

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
cardadule kaže...

Hoce li fx 4100 i 4170 biti bootellchek na r9 280x??? 4100 je klokovan na 4.2ghz

Naravno da hoće, pogotovo u naslovima tipa Battlefield 3, Crysis 3, Metro Last Light, Battlefield 4 i sličnima.

To je procesor od 700 Kn uz grafičku od 3000 Kn, ne ide to baš tako.

Twitter: @191x7
11 godina
neaktivan
191x7 kaže...
cardadule kaže...

Naravno da hoće, pogotovo u naslovima tipa Battlefield 3, Crysis 3, Metro Last Light, Battlefield 4 i sličnima.

To je procesor od 700 Kn uz grafičku od 3000 Kn, ne ide to baš tako.

ccc koliko treba da ulozim u moj ps{#} napajnje 170e neki fx 140-180e pa na kraju grafickka dodje mi da ga rodam ovako{#}

14 godina

Pa di ćeš za napajanje dat 170 eura???  Šta ti napajaš, pola sela ?? Dosta ti je normalno napajanje koje košta 50 eura. Treba ti FX 8320 a već imaš dobru ploču i onda biraj grafu.

11 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Pa di ćeš za napajanje dat 170 eura???  Šta ti napajaš, pola sela ?? Dosta ti je normalno napajanje koje košta 50 eura. Treba ti FX 8320 a već imaš dobru ploču i onda biraj grafu.

Ako mi verujs druze do sad sam kupovao 4-5 napajnja jednom i na ove componte kad god sam uzeo neko od 50e crkne mi za mesec dana imao sam Sharkoon,LC Power,Teshollo sva mi riknula{#} i to ajde da sam napajo nesto nego sve slicen komponte...ovo be qutet sam e7 sam uzeo gotvim ps i evo drzi prvo napajanje {#}

-Resio sam da uzmm neko kvaliteno puknem jednom i neka ide zivot...

13 godina
neaktivan

Pa kad si uzimao sranja od napajanja, to su vjerovatno 50 eura a 700W... Uzmeš za 60-70 neko od 600W, dobru marku (Corsair, XFX...) i miran si.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Do 600w su i bila nego tro ti je ona hoces da se j**** a da ti ne udje,nema to{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice