Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.886
|
čitano: 981.469
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
i onda nek mi jos netko jednom napise da je jedan phenom dovoljan za gtx670! Jer ja cim ugasim AA Gpu usage poprilicno pada..i to na i7, aj mozda se jos netko javi!LP
||| Intel Core™ i7 inside |||
14 godina
Bladepu kaže...

I ja sam kratko odvrtio gore navedenu Cry3 mapu i jasno je vidljivo da je upogonjeno svih 8 jezgri na mom AMD FXu.

Na otvorenim područijima te mape, moj crossfire setup nije iskorišten do 95+%, već zna pasti i na 60% iskorištenost obje grafičke. Mislim da je za to isključivo zaslužan CPU.

Jel ti CPU clockan ili stock ??

17 godina
neaktivan
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Vjerojatno stock. Ali opet, i na stocku pad na oko 60% iskorištenosti je prevelik, treba to poprilično clockati da bi cijelo vrijeme guralo grafe na 99%.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
i onda nek mi jos netko jednom napise da je jedan phenom dovoljan za gtx670! Jer ja cim ugasim AA Gpu usage poprilicno pada..i to na i7, aj mozda se jos netko javi!LP

Nema sanse da je dovoljan. U nekim igrama da, ali novije igre ce biti problem sigurno.

16 godina
itomic009 kaže...
Bladepu kaže...

I ja sam kratko odvrtio gore navedenu Cry3 mapu i jasno je vidljivo da je upogonjeno svih 8 jezgri na mom AMD FXu.

Na otvorenim područijima te mape, moj crossfire setup nije iskorišten do 95+%, već zna pasti i na 60% iskorištenost obje grafičke. Mislim da je za to isključivo zaslužan CPU.

Penryn kaže...

Vjerojatno stock. Ali opet, i na stocku pad na oko 60% iskorištenosti je prevelik, treba to poprilično clockati da bi cijelo vrijeme guralo grafe na 99%.

Iskreno, dok sam ovo prije isprobao CPU mi je bio namješten na 3.8GHz... to mi je nekakva standardna svakodnevna frekvencija. 

No, sada sam za probu postavio OC na 4.3GHz i rezultati su manje više identični. Čim dođem na onu ravnicu sa puno trave i otvorenog prostora... GPU pada na 60%-70%. FPS 40-50.

EDIT: Ali to je samo slučaj sa Crysis3. Upravo igram recimo ovaj novi Remember Me i obje grafe su gotovo uvijek preko 90% (vsync off) a CPU bude na tih 3.8GHz. U drugim igrama istu stvar dobijem. 

I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time...
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.6.2013 11:06 (Bladepu).
15 godina
neaktivan
Bladepu kaže...
itomic009 kaže...
Bladepu kaže...

Penryn kaže...

Iskreno, dok sam ovo prije isprobao CPU mi je bio namješten na 3.8GHz... to mi je nekakva standardna svakodnevna frekvencija. 

No, sada sam za probu postavio OC na 4.3GHz i rezultati su manje više identični. Čim dođem na onu ravnicu sa puno trave i otvorenog prostora... GPU pada na 60%-70%. FPS 40-50.

EDIT: Ali to je samo slučaj sa Crysis3. Upravo igram recimo ovaj novi Remember Me i obje grafe su gotovo uvijek preko 90% (vsync off) a CPU bude na tih 3.8GHz. U drugim igrama istu stvar dobijem. 

Bladepu@

Kod mene isto, samo u Crysisu 3 na ravnici GPU pada na 60-70%. Prva jezgra skoci na trenutke i na 100%. Taj dio je najgori, ne znam je li toliko CPU zahtjevan ili mozda ne optimiziran, jer ima ljudi sa jacim konfama, pa opet pada GPU usage. Kakav ti je CPU usage na tom dijelu?

13 godina
protjeran
farcry3 i crisis3 ak se ne varam trenutno 2 najzahtjevnije gpu/cpu na pc, a i hvala ti boze da iskoristavaju svih 8 jezgri!
12 godina
Stjepanj kaže...
farcry3 i crisis3 ak se ne varam trenutno 2 najzahtjevnije gpu/cpu na pc, a i hvala ti boze da iskoristavaju svih 8 jezgri!

farcry3 nije toliko zahtjevan koliko je loše optimiziran, nisam mogao vjerovati kada sam gledao razne videe i čitao po forumima sa kakvim mašinama ljudi imaju lagg i mal FPS...

15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Far Cry 3 nije ni blizu Crysisu :D

13 godina
protjeran
Pa kod mene je situacija ista kao u c3 s fps-om pogotovo kad se AA stavi na 8x nevidim zasto fc3 nije dobro optimiziran? a iskoristava 8 jezgri?!
12 godina
Stjepanj kaže...
Pa kod mene je situacija ista kao u c3 s fps-om pogotovo kad se AA stavi na 8x nevidim zasto fc3 nije dobro optimiziran? a iskoristava 8 jezgri?!

samo kažem da se svi žale i pun je net tema na ovu foru http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=3021357 kažu i ovi što imaju jake mašine da imaju ogroman problem sa laggom stavili sve na high ili low i sa DX11 i DX9...

14 godina
Bladepu kaže...

Pa to može onda biti i do CF skaliranja, odnosno do drivera.

14 godina
neaktivan
Bladepu kaže...
itomic009 kaže...
Bladepu kaže...

Penryn kaže...

I kod me je tako, na toj sceni skoro svaki cpu je usko grlo jakim grafama, crytek je pretjerao sa kolicinom trave, a svaka travka radi draw call na cpu.

multi-gpu 4 live
14 godina
neaktivan

bas sad gledam sebi iskoristivost grafe sa msi afterburnerom, ugl komponente vidite na moje racunalo. grafa mi se u cod 4 max koristi 50 % a i nemogu 250fps lock sto bi trebao sigurno moc s tom grafom, rezolucija je 1680x1050.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Dd_Optic kaže...

bas sad gledam sebi iskoristivost grafe sa msi afterburnerom, ugl komponente vidite na moje racunalo. grafa mi se u cod 4 max koristi 50 % a i nemogu 250fps lock sto bi trebao sigurno moc s tom grafom, rezolucija je 1680x1050.

s tom grafom da! trebao bi imati lock na 250! ali koci je procesor u svakom slucaju iako je u pitanju cod4!

17 godina
neaktivan

Koliko ja znam, COD4 koristi do 2 jezgre max, i najbolje radi sa clockanim Core 2 Duo E8xxx i i3-5xx. Za ove novije nisam siguran, al trebao bi radit dobro.

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Koliko ja znam, COD4 koristi do 2 jezgre max, i najbolje radi sa clockanim Core 2 Duo E8xxx i i3-5xx. Za ove novije nisam siguran, al trebao bi radit dobro.

a u kojoj igri da onda testiram gpu usage sa  x4 procesorom, na compu sad jedino imam jos League of Legends.

17 godina
neaktivan

Battlefield 3 Multiplayer, Crysis 3, Hitman Absolution itd. , uglavnom ove novije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Dd_Optic kaže...
Penryn kaže...

a u kojoj igri da onda testiram gpu usage sa  x4 procesorom, na compu sad jedino imam jos League of Legends.

Metro Last Light, Battelfield 3, Crysis 3, Far Cry 3...

13 godina
neaktivan
Almin94 kaže...
Bladepu@

Kod mene isto, samo u Crysisu 3 na ravnici GPU pada na 60-70%. Prva jezgra skoci na trenutke i na 100%. Taj dio je najgori, ne znam je li toliko CPU zahtjevan ili mozda ne optimiziran, jer ima ljudi sa jacim konfama, pa opet pada GPU usage. Kakav ti je CPU usage na tom dijelu?

Crysis 3 ima loš kod (lako moguće namjerno)

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.6.2013 17:34 (klapna).
14 godina

Igram Metro 2033 na maxed-out naj veca reza i imam FPS izmedju 50 i 70 uglavnom 62,no nekad mi zatrza-dali je to bottlneck ili slab PC?

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Strm kaže...

Igram Metro 2033 na maxed-out naj veca reza i imam FPS izmedju 50 i 70 uglavnom 62,no nekad mi zatrza-dali je to bottlneck ili slab PC?

Koja točno rezolucija? Mislim čudi me da ti tako radi, i na puno puno jačim strojevima ne ide tako glatko kad je sve na max...

Twitter: @191x7
14 godina

1280x1024

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Strm kaže...

1280x1024

Nešto od postavki ti nije na max, vjerojatno ti nije uključena ona opcija što ubija FPS kod večine ljudi...

14 godina
191x7 kaže...
Strm kaže...

1280x1024

Nešto od postavki ti nije na max, vjerojatno ti nije uključena ona opcija što ubija FPS kod večine ljudi...

Koja?

Strm
17 godina

Da znam napisao bih ti. Igra mi nije instalirana, ne mogu pogledati.

Mislim da se radi o nekakvom lightningu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

evo ti moj settings screenshot

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Strm kaže...

evo ti moj settings screenshot

Advanced DoF je ime postavke zaslužne za drastično rezanje performansi.

14 godina

Gdje je to pobogu?

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Imam jedan problem,komp pod moj PC grafa na 970/1300 u bf3 kad stavim mesh na high i ostalo na low,grafa mi radi na od 60-99% ali nikad nece stalno na 99% raditi i onda imam fps dropove na 50 i laga.Pa da nije mozda bottleneck,isto je i kad stavim sve na high,nece stalno na 99% raditi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice