Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.886
|
čitano: 983.505
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
bez obzira jer ipak je rijec o x6, i kao sto sam rekao jedino sve na max u igrama i nista manje od toga...i da u bf3 mp ce doci do cpu problema jer su ga grafe opteretile..normalno:)LP
Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 4.2Ghz + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1575mhz
13 godina
protjeran
bilo bi zanimljivo viditi cpu/gpu graf u bf3mp s x6 i dvije 7870...:) u odnosu na i5+2x7870
Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 4.2Ghz + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1575mhz
17 godina
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Da postavim konkretno pitanje, zanima me dal bi bil bottleneck (A10 5700) s grafom 7790, GTX 650 ti boost, ATI 7850?

Prve dvije uskoro dolaze (samo kaj nisu) tak da bum pričekal.. Prioritet: med/high, 1680..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Recimo da je A10 5700 taman za te grafe, ali da za nešto jače baš i nije.

Twitter: @191x7
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
191x7 kaže...

Recimo da je A10 5700 taman za te grafe, ali da za nešto jače baš i nije.

Parafraziraj riječ "Recimo"? Misliš da bu i dalje bil taj cpu bottlenck za te grafe?

Ili su te grafe optimalne za taj cpu?

13 godina

HD7790 je tek izašla, tako da je malo teško biti 100% siguran.

Tvoj procesor je mali bottleneck (ne u svim igrama) za HD7850 tako da je moje mišljenje da bi trebao biti optimalan za nove grafe tipa HD7790 i GTX650ti.

Ako kupiš jednu od te dvije grafe, onda te molim da napišeš svoje dojmove ovdje, pogotovo u MP - ako ga igraš.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Mile 74 kaže...

HD7790 je tek izašla, tako da je malo teško biti 100% siguran.

Tvoj procesor je mali bottleneck (ne u svim igrama) za HD7850 tako da je moje mišljenje da bi trebao biti optimalan za nove grafe tipa HD7790 i GTX650ti.

Ako kupiš jednu od te dvije grafe, onda te molim da napišeš svoje dojmove ovdje, pogotovo u MP - ako ga igraš.

Ok, mada ciljam na 650 ti boost{#}

7850 se i meni nekak čini "prejaka" za taj cpu...

13 godina
neaktivan

E ljudi, stize mi za par dana

http://www.powercolor.com/global/products_features.asp?id=400#Specification

ova kartica, samo da provjerim hoce li biti sve ok sto se tice proce da je gura?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

naravno da će je procesor gurati, al ne na 100%

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
chaselol kaže...

ova kartica, samo da provjerim hoce li biti sve ok sto se tice proce da je gura?

E da ti je barem proc otključan...

14 godina
odjavljen
chaselol kaže...

Probaj još jednu jezgru unlock-ati, ako neće, clockaj dokle ide.

14 godina

koja je najjača grafa koju bi mogao moj athlon x3 450 gurat, le bi mogao neku polovnu radeon hd 6850, ili da ga probam otlključat

This cat Is cat A cat Good cat Way cat To cat Keep cat An cat Idiot Cat Busy cat For cat 20 cat Seconds cat Sad pročitaj rieči bez cat
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

5770/6770..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
14 godina

niš jače??? a ako budem imao sreće pa ga otključam u athlona x4 ili phenona x4

This cat Is cat A cat Good cat Way cat To cat Keep cat An cat Idiot Cat Busy cat For cat 20 cat Seconds cat Sad pročitaj rieči bez cat
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
191x7 kaže...
chaselol kaže...

Otkljucao sam 4tu jezgru, ali se grije ide temperatura do 60, dok je trenutno na 35-38 najvise, tako da ce mi trebati hladjenje :)

EDIT: Vratio sam na 3 jezgre, jer ne namjeravam kupovati jace hladjenje, kontam za nekih ~mjesec opet procesor pojacati u AMD FX-6100 Black Edition, to bi trebalo biti i vise nego dovoljno za sve potrebe sledecih 5 godina

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.3.2013 20:58 (chaselol).
17 godina
Tony1999 kaže...

niš jače??? a ako budem imao sreće pa ga otključam u athlona x4 ili phenona x4

ništa..

ja imam E8200 koji je u igrama tu negdje sa tvojim athlonom i imam 6670 koja je zakucana na 99% sa cpu usage 75-80%..

ove gore dvije koje sam naveo su taman toliko jače da mi zaštopaju procesor an 100% ..

govorim o 1280x1024 rezoluciji..

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.3.2013 20:47 (nixass).
13 godina
neaktivan
chaselol kaže...
191x7 kaže...
chaselol kaže...

Otkljucao sam 4tu jezgru, ali se grije ide temperatura do 60, dok je trenutno na 35-38 najvise, tako da ce mi trebati hladjenje :)

EDIT: Vratio sam na 3 jezgre, jer ne namjeravam kupovati jace hladjenje, kontam za nekih ~mjesec opet procesor pojacati u AMD FX-6100 Black Edition, to bi trebalo biti i vise nego dovoljno za sve potrebe sledecih 5 godina

60 u loadu ili na idlu??

jer u mene procesor u full loadu ide na 58-60 stepeni i nije to nikakav problem

a fx 6100 nije dobar ko sto mislis,pogotovo ne za slijedecih 5 godina WTF ba

pa taj FX je u biti 3 core procesor ali aj necu da pocne rasprava,samo kazem ako ces vec FX idi nesto sa "8" jezgri

12 godina
neaktivan

da li je AMD athlon2 240 2.8 i 2 GB ddr2 RAM usko grlo za 4300 1gb?

u cod5 waw na maximalnim postavkama (1024*768) prosječno 30 FPS

na minimalnim postavkama (640*480- nisam siguran ali tako nešto, jako mala rezolucija) prosječno 30-35

da li je u pitanju usko grlo, igrica ili nešto deseto?

0 0 hvala 0
17 godina

Preslaba grafička.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Blazen22 kaže...

Dali može x6 6100 OC na 4Ghz dvije sapphirove HD 7870

Ne.

13 godina
neaktivan
mersimh kaže...

60 u loadu ili na idlu??

jer u mene procesor u full loadu ide na 58-60 stepeni i nije to nikakav problem

a fx 6100 nije dobar ko sto mislis,pogotovo ne za slijedecih 5 godina WTF ba

pa taj FX je u biti 3 core procesor ali aj necu da pocne rasprava,samo kazem ako ces vec FX idi nesto sa "8" jezgri

Ma iddle to je najgore, a za procu sad ne znam sta da idem, ostacu na AMD, a ne bih da bacam previse novca za proc, ovaj bi me dosao ~ 500kn+ stari proc tako da sam to kontao... a sad...  

13 godina

Ja sam sad tek nedavno skuzio koliki mi bootleneck pravi procesor, komp sam slagao 2010 godine, pod moj pc imate konfu,, gpu mi radi stalno na 27-35% , a mogu igrat bf3, i ostala sranja, gpu mi nikad nije niti blizu 100% a klokao sam i proc i grafu kolko ide

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
mazy651 kaže...

Ja sam sad tek nedavno skuzio koliki mi bootleneck pravi procesor, komp sam slagao 2010 godine, pod moj pc imate konfu,, gpu mi radi stalno na 27-35% , a mogu igrat bf3, i ostala sranja, gpu mi nikad nije niti blizu 100% a klokao sam i proc i grafu kolko ide

Ne vjerujem baš da ti je CPU toliki bottleneck za HD3850. HD4850 već da, 3850 noup. Oko te konfiguracije ne možeš puno toga ni napravit nego sastavit apsolutno novu.

nanananananananananananananana BATMAAAAN
13 godina
buljo781 kaže...
mazy651 kaže...

Ne vjerujem baš da ti je CPU toliki bottleneck za HD3850. HD4850 već da, 3850 noup. Oko te konfiguracije ne možeš puno toga ni napravit nego sastavit apsolutno novu.

pa znam da je stara, sada stedim pa se nadam uskoro novome pc-u, i naravno da cu tu zatrazit savjete, ovo glede postotka ocitavam sa msi afterburnera

17 godina
neaktivan
buljo781 kaže...

O itekako je, kod mene je E4600 @3GHz solidan bottleneck za HD3850 512MB u velikoj večini igara.. pogotovo novijih koje pate za što jačim CPU-om.

13 godina
Penryn kaže...
buljo781 kaže...

O itekako je, kod mene je E4600 @3GHz solidan bottleneck za HD3850 512MB u velikoj večini igara.. pogotovo novijih koje pate za što jačim CPU-om.

Pa znam sta govorim, vidim da mi je gpu stalno ispod 50%, i u bf 3 proc je u 100% grafa na 35

14 godina
mazy651 kaže...
Penryn kaže...
buljo781 kaže...

Pa znam sta govorim, vidim da mi je gpu stalno ispod 50%, i u bf 3 proc je u 100% grafa na 35

Ne bi nikad ni pomislio da je 3850 toliko "jaka".

17 godina
neaktivan

Nije ona jaka koliko su ovi procesori preslabi za novije igre.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Penryn kaže...

Nije ona jaka koliko su ovi procesori preslabi za novije igre.

Al opet nisam mislio da bi mogla bit toliko bottleneckana.. Eto dokaza, u modernim igrama dual core ni grafičku staru više od 5 godina ne može gurat.

13 godina
neaktivan

Skyrim test

1440*900

ULTRA sve

4x AA

4x AF

FXAA

FULL REFLECT

40-60 fpsa, GPU usage varira od 45% kad nema nista oko mene i najvise 95% GPU usage kad je blizu mene 1-3 npc, ili veci detalji (otvoren prostor). Cini mi se slab bottleneck od proca? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice