Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.886
|
čitano: 978.952
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
Ikarus01 kaže...
Megatr0n98 kaže...
Ikarus01 kaže...
damodar kaže...

Pa nebi nesto opasno OC vise bi ga drzao na stocku pa kad mi bude zatrebala jaca snaga proca bi ga OC ,sto bi vjerovatno bilo u buducnosti.

Jel bi htio preko 4.5

treba ti dobar hladnjak, i to jako dobar, i pitanje je dali ces uopce moci preko 4, a ne 4.5

Ako si dobar OC sa stock možeš doći i do 4.2 ali da slažem se n00b clokerima je do 4 ghz ful lagano i dalje puno teže to je namjerno tako napravljeno da bi ljudi kupovali X6 ovo kaj sam napisao 4.5 to je bilo iz dosade ali mislim da se može postići s 212+

http://www.overclock.net/t/1109072/amd-phenom-ii-965-x4-overclocking-4-5ghz-and-benchmarkingBudući da je ovaj na 1.5V a max je 1.55 mogao je i više od 4.5 ali s nereferentnim hladnjakom može i veća voltaža.

Ko da ti treba neko znanje za neki mali oc, (negovorim za ono s suhim ledom i dusikom), nego samo dizes fsb i gledas temperature, kad je nestabilan dignes napon i vidis jel stabilan i tako dalje. Ko da je to neka mudrost. to moze svatko napravit

14 godina
Ikarus01 kaže...
Megatr0n98 kaže...
Ikarus01 kaže...

http://www.overclock.net/t/1109072/amd-phenom-ii-965-x4-overclocking-4-5ghz-and-benchmarkingBudući da je ovaj na 1.5V a max je 1.55 mogao je i više od 4.5 ali s nereferentnim hladnjakom može i veća voltaža.

Valjaš teške gluposti očito bez ikakvog iskustva i bolje ti je da mučiš. A što se tiče upita kolege, svakako ti preporučam aftermarket hladnjak, ako ti se sad i neclocka onda radi buke u najmanju ruku. Sa stock coolerom možeš clockat samo dok držiš napon na 1.35V, ali nikako nepreporučam da ostaneš na stock naponu.

13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
Ikarus01 kaže...
Megatr0n98 kaže...
Ikarus01 kaže...

Valjaš teške gluposti očito bez ikakvog iskustva i bolje ti je da mučiš. A što se tiče upita kolege, svakako ti preporučam aftermarket hladnjak, ako ti se sad i neclocka onda radi buke u najmanju ruku. Sa stock coolerom možeš clockat samo dok držiš napon na 1.35V, ali nikako nepreporučam da ostaneš na stock naponu.

Kako to misliš tvrdiš da ne može do 4.5 kolko znam 4 ghz je 1.5V.I malo bolje pročitaj nisam preporučio stock cooler već prvi tren sam rekao 212+.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 18:50 (Ikarus01).
14 godina

Vidim da nemaš pojma o čemu pričaš. Mogu neki Phenomi potegnuti na 4.5Ghz, ali samo validacije a to je niškoristi. Imam i ja validaciju sa 4.4Ghz, ali o nekoj stabilnosti niti govora. Ti moraš shvatiti pojmove malo, čitati puno pa onda komentiraj i savjetuj ljude ,a po mogućnosti i sam clockat pa da vidiš o čemu pričaš. Extremno clokanje je jedno,a normalno i za 24/7 upotrebu drugo. Phenomi rade na oko 4.0 do 4.2Gh 24/7 sa dobrim hladnjacima. Preko toga je to sve zahtjevnije i zajtjevnije za hlađenje, napajanje i ploču a naponi već idu debelo preko 1.55V pa i 1.6V što sigurno nije za standardnu upotrebu.

13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Vidim da nemaš pojma o čemu pričaš. Mogu neki Phenomi potegnuti na 4.5Ghz, ali samo validacije a to je niškoristi. Imam i ja validaciju sa 4.4Ghz, ali o nekoj stabilnosti niti govora. Ti moraš shvatiti pojmove malo, čitati puno pa onda komentiraj i savjetuj ljude ,a po mogućnosti i sam clockat pa da vidiš o čemu pričaš. Extremno clokanje je jedno,a normalno i za 24/7 upotrebu drugo. Phenomi rade na oko 4.0 do 4.2Gh 24/7 sa dobrim hladnjacima. Preko toga je to sve zahtjevnije i zajtjevnije za hlađenje, napajanje i ploču a naponi već idu debelo preko 1.55V pa i 1.6V što sigurno nije za standardnu upotrebu.

Ajde nađi mi gdje sam rekao da će 4.5 izdržati 24/7 i ja sam isto spomenuo 4.2 max kao što možeš vidjeti ne svađaj se nego pročitaj do kraja tuđe postove.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
13 godina
protjeran
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Pa nije svaki primjerak isti, neki je jako dobar pa moze, a neki jako los pa bez obzira na napon nemoze. I ako vec ocete prevo extremno clockanje za 24/7 , tu se koristi 2500k, a ne neki amd shit. Frend ima 2500k i drzi ga na 4.9 kolko se sjecam, mislim da ima 412s ili 612s neznam tocno, no nije ni bitno. i tako je taj i5 koji ima 4 jezgre, jaci od bilo koje amd-a koji se prodaje na trzistu, za i7 necu ni pricat, bar sto se igrara tice, za ove pro alate neznam, jer je on meni samo za igre pricao.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 19:22 (Megatr0n98).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
I dali bi lc460w drzao dvije gtx 550ti? iskreno sumnjam, al ajd da pitam
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Megatr0n98 kaže...

U IDLE radu vjerojatno, pod loadom možda jedva. Ja svakako ne bih to isprobavao.

Ali recimo jedan Corsair CX 400W drži crossfire HD 4850 kartica...

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
13 godina
protjeran
191x7 kaže...
Megatr0n98 kaže...

U IDLE radu vjerojatno, pod loadom možda jedva. Ja svakako ne bih to isprobavao.

Ali recimo jedan Corsair CX 400W drži crossfire HD 4850 kartica...

ma planiram malo skresat troskove sljedeci mjesec pa da uzmem i5, maticnu i jos jednu 550ti pa da imam extremni komp.

i jel moze preporuka maticne za i5 i da se moze OC na njoj

14 godina

I tebi kao i tvom kolegi preporučam puno čitanja pa onda tek pametovanje po forumu. Bez problema ti drži to napajanje SLI sa dvije GTX 550 Ti. Što se toga tiče, jedna GTX 560 Ti kao moja na 900 Mhz ti ima performanse kao takav SLI a bolje je naravno 16 puta imat jednu grafu nego dvije u multi gpu sustavu. Zato bolje prodaj tu GTX 550 Ti i dodaj to para što imaš za drugu pa si kupi jednu GTX 560 Ti ili neku jaču. Za clockanje i5 ti je dobra i prosječna ploča od oko 800 kn bez problema.

13 godina
protjeran

pa nevjerujem da je bolja jedna 560 od 2x 550ti
http://www.tweaktown.com/reviews/3936/palit_geforce_gtx_550_ti_1gb_sonic_video_card_in_sli_review/index8.html
2 550 imaju iste rezultate kao jedna 570, a i glupo mi je prodavat novu karticu, al napajanje prodajem jer nezelim riskirat s tim, trebo sam bit pametniji pa odma uzet to, al eto htio ustedit i evo sta je sad.
i jel bi za taj proc mogo dobit bar 200kn, i kolko bi mogo za napajanje izvuc, posto je tek 10dana staro

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 19:54 (Megatr0n98).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Za koji procesor ??

17 godina
itomic009 kaže...

I tebi kao i tvom kolegi preporučam puno čitanja pa onda tek pametovanje po forumu. ...

A ti si na tom napajanju držao SLI dvije GTX 550 Ti s dobrim procesorom, diskovima i ostalim? Ili iznosiš samo svoje mišljenje?

Gledao si od kojih komponenti je sačinjeno LC 460W GP3 ili samo prenosiš što misliš da si negdje pročitao?

Dobro znam da je njima u Bugu to 460W LC dobilo best buy i da je guralo komp s HD 5850 ili 5870 (nisam više siguran), no to ne znači da bi isto tako guralo i SLI kartica.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Za koji procesor ??

koda je bitno koji su oni procesor koristili, i5 oc na 4ghz ce to bez po muke drzat.

i jel bi valjalo napajanje http://www.links.hr/?naziv=napajanje-500w-corsair-gs-series-cp-9020005-eu-atx2-v2-3-140mm-vent-pfc&option=artikl&id_kategorija=052757&id_artikl=052.757.032

mislim uzo bi to ako bi ono mogo prodat za 300kn posto je samo 10dana staro, a platio ga 350???

14 godina
191x7 kaže...
itomic009 kaže...

I tebi kao i tvom kolegi preporučam puno čitanja pa onda tek pametovanje po forumu. ...

A ti si na tom napajanju držao SLI dvije GTX 550 Ti s dobrim procesorom, diskovima i ostalim? Ili iznosiš samo svoje mišljenje?

Gledao si od kojih komponenti je sačinjeno LC 460W GP3 ili samo prenosiš što misliš da si negdje pročitao?

Dobro znam da je njima u Bugu to 460W LC dobilo best buy i da je guralo komp s HD 5850 ili 5870 (nisam više siguran), no to ne znači da bi isto tako guralo i SLI kartica.

Iznosim svoje mišljenje na temelju onog što sam pročitao na više nego jednom forumu, na temelju procjene koliko troše dvije GTX 550 Ti, na temelju toga da imam slično napajanje koje jeste malo jače. Ako koristi i5 koji kaže da bi kupio, moja pretpostavka je da može napajanje držati. Neću reći da će držati 100% jel nemam takvu kombinaciju, ali ja bih to probao bez pardona da mogu. Ako upari taj SLI sa teško clockanim i7 9xx procesorm ili teško clockanim Phenomom X4 ili X6 onda baš i neće.

17 godina
itomic009 kaže...

Iznosim svoje mišljenje na temelju onog što sam pročitao na više nego jednom forumu, na temelju procjene koliko troše dvije GTX 550 Ti, na temelju toga da imam slično napajanje koje jeste malo jače. Ako koristi i5 koji kaže da bi kupio, moja pretpostavka je da može napajanje držati. Neću reći da će držati 100% jel nemam takvu kombinaciju, ali ja bih to probao bez pardona da mogu. Ako upari taj SLI sa teško clockanim i7 9xx procesorm ili teško clockanim Phenomom X4 ili X6 onda baš i neće.

Pa ako je tako, onda to što tvrdiš nije protivno onome što sam ja rekao, tako da ne vidim razlog za vrijeđanje. Možda me možeš uputiti u to šta sam krivo rekao da je zaslužilo "I tebi kao i tvom kolegi preporučam puno čitanja pa onda tek pametovanje po forumu."?

13 godina
protjeran
^
^^^
^^^^^^^^
^^^^^^^^^^
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Mislim da si ti mene krivo shvatio. Moj komentar se odnosio na Ikarusa i Megatrona a ne na tebe. Nisi ti rekao ništa posebno s čim se neslažem generalno.

13 godina
protjeran

itomic009 kaže...
I tebi kao i tvom kolegi preporučam puno čitanja pa onda tek pametovanje po forumu. Bez problema ti drži to napajanje SLI sa dvije GTX 550 Ti. Što se toga tiče, jedna GTX 560 Ti kao moja na 900 Mhz ti ima performanse kao takav SLI a bolje je naravno 16 puta imat jednu grafu nego dvije u multi gpu sustavu. Zato bolje prodaj tu GTX 550 Ti i dodaj to para što imaš za drugu pa si kupi jednu GTX 560 Ti ili neku jaču. Za clockanje i5 ti je dobra i prosječna ploča od oko 800 kn bez problema.

pa nevjerujem da je bolja jedna 560 od 2x 550ti
http://www.tweaktown.com/reviews/3936/palit_geforce_gtx_550_ti_1gb_sonic_video_card_in_sli_review/index8.html
2 550 imaju iste rezultate kao jedna 570, a i glupo mi je prodavat novu karticu, al napajanje prodajem jer nezelim riskirat s tim, trebo sam bit pametniji pa odma uzet to, al eto htio ustedit i evo sta je sad.
i jel bi za taj proc mogo dobit bar 200kn, i kolko bi mogo za napajanje izvuc, posto je tek 10dana staro
SI TI LUD, da prodam novu karticu da bi uzo slabiju i jos izgubio na cijeni s novom karticom??? za 1700kn, kad mogu za 1000dodat jos jednu ovu i imati uvijek bar 10fps-a vise od te gtx 560ti, u vecini testova fps je jednak gtx 570

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 20:38 (Megatr0n98).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina

Ma gle, radi šta hoćeš. Vidim da si očito neki balavac i da nemaš pojma a neslušaš savjete drugih. Jedna HD 7850 2GB je bolja u svim kategorijama od tog SLI sustava što ti planiraš. Kupuj šta hoćeš, je..e se meni živo kolega.

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Ma gle, radi šta hoćeš. Vidim da si očito neki balavac i da nemaš pojma a neslušaš savjete drugih. Jedna HD 7850 2GB je bolja u svim kategorijama od tog SLI sustava što ti planiraš. Kupuj šta hoćeš, je..e se meni živo kolega.

kao prvo ti si reko za gtx560ti da je bolja od 2x550ti, e pa nisi dobro reko, kao drugo zasto bi kupio hd7850 za 2000kn??? pa nemam ja para na bacanje, da kupujem karticu i da je prodajem novu za 300kn manje, da bi kupio "jacu" karticu. I pitao sam oce drzat onaj corsair i dal cu moc dobit za staro 300kn, ovo pitanje se ne odnosi na itomic09

14 godina

i5 troši puno manje od Phenoma, tako da bi možda i mogao stisnuti dvije 550ti unutra. Al opet, moraš bubnit dodatnih para na sli ploču uz procesor, kolko se sjećam ploča takva košta oko 1200-1300kn + procesor 1400kn barem. Kad bi prodao svoju 550ti i te pare iskoristio za HD7850 ili HD6950 + normalnu SB ploču + i5 bolje bi prošao i ne bi morao mijenjati napajanje.

13 godina
protjeran
buljo781 kaže...

i5 troši puno manje od Phenoma, tako da bi možda i mogao stisnuti dvije 550ti unutra. Al opet, moraš bubnit dodatnih para na sli ploču uz procesor, kolko se sjećam ploča takva košta oko 1200-1300kn + procesor 1400kn barem. Kad bi prodao svoju 550ti i te pare iskoristio za HD7850 ili HD6950 + normalnu SB ploču + i5 bolje bi prošao i ne bi morao mijenjati napajanje.

ali s tim napajanje riskiram i necu moci ocati kartice i proc, jer te kartice idu na 1100mhz bez problema, jer imaju najbolji hladnjak iz serije 550ti + 2 venta

jel valja ova ploca http://www.links.hr/?naziv=maticna-ploca-gigabyte-ga-z68xp-ud3p-iz68-ddr3-zvuk-s-ata-raid-g-lan-pci-e-3-0-crossfirex-sli-fw-usb-3-0-hdmi-atx-s-1155&option=artikl&id_kategorija=05030617&id_artikl=050.306.797

14 godina

i5 ti i na stocku drži te dvije kartice bez beda, tako da ga nemaš potrebu OC-at. Ja bi ti preporučio ovo što sam ja napisao, a sad ti kako oš :)

13 godina
itomic009 kaže...

Trebao si to već davno reći.

Aut vincere, aut mori!
13 godina
protjeran
14 godina

Štima sve, jedino bi ja uzeo neku jeftiniju memoriju, tipa 2x2gb kingmax rama za 180kn. To ja uzimam sljedeći mjesec. Ostane ti 70kn za pizzu i 3-4 pivca. A procesor koji bi uzeo? Ak ne planiraš klokat u nebesa, možeš uzet neki i5 2320 ili 2400. Ak si kloker, 2500k.

13 godina
protjeran
buljo781 kaže...

Štima sve, jedino bi ja uzeo neku jeftiniju memoriju, tipa 2x2gb kingmax rama za 180kn. To ja uzimam sljedeći mjesec. Ostane ti 70kn za pizzu i 3-4 pivca. A procesor koji bi uzeo? Ak ne planiraš klokat u nebesa, možeš uzet neki i5 2320 ili 2400. Ak si kloker, 2500k.

uzeo bi 2500k, jer cu nekad mozda trebat klokat, pa nek se nade 200kn razlike, i jel valja ta ploca?

i dal bi bilo dobro stavit vent na grafe da puse izmedu njih, ili da ispuhije zrak između.

a za memoriju cu vidit, mislim da cu ovu g-skill, jer je dobra za OC, to je ulaganje u buducnost, da sve mogu ocat. jer i kartice imaju potencijal za OC

EDIT: nepijem alkohol, al za pizzu stima :D

usput ja radim u KBC-u Osijek, na hitnoj, tako da sam se nagledo napijanja i onesvjestenih ljudi sa tuluma, kad zovu hitnu i kazu "samo se onesvjestio", a on pijan ko stoka....

mislim alkohol nije dobra stvar, je kao znas bit umjeren, ali eto moram ti rec :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.5.2012 20:54 (Megatr0n98).
14 godina
neaktivan
Megatr0n98 kaže...

Uzmi OCZ ModXStream Pro 500/600, ASRock Z68 EXtreme3 Gen3/ASRock Z77 Extreme4, te tu karticu za SLi, iako dalje tvrdim da bi jedna GTX560Ti davala bolje rezultate, te bi imao prostora za nadogradnju.

Tupac Amaru Shakur Rest in Peace
13 godina
protjeran
donator_bubrega kaže...
Megatr0n98 kaže...

Uzmi OCZ ModXStream Pro 500/600, ASRock Z68 EXtreme3 Gen3/ASRock Z77 Extreme4, te tu karticu za SLi, iako dalje tvrdim da bi jedna GTX560Ti davala bolje rezultate, te bi imao prostora za nadogradnju.

gledo sam reviewe, 2x550ti daju performanse kao jedna 570 u vecini slucajeva, ako ne toliko onda bar 10fps-a vise od 560ti, ai glupo mi je prodavat novu karticu i izgubit na cijeni, kad mogu jos jednu dodat. uostalom i sad sam dosta zadovoljan sa performansama u igrama, jedino u bf me koci proc, ali recimo u crysis 2 nema problema, jer je gpu igra.

i dal bi se s tom konfiguracijom dalo vrtit sve igre iduce 2-3 godine bez problema?

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.5.2012 21:11 (Megatr0n98).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice