Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.884
|
čitano: 754.879
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
Vegeta kaže...

Nije 1.9V nego 1.8V, to je standardan napon DDRII memorije.Frekva od 800MHZ nema nikakav utjecaj na gaming, bitno da je da ima kolicinski dovoljno memorije.

Pogledaj malo bolje voltažu http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820145590.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
16 godina
191x7 kaže...
toxic kaže...

Ljudovi sta da promjenim iz navedenog pc-a pod moj pc da dobim malko bolje performanse u igrama?

Mislim da bi prvo trebo procesor maknut??

Prvenstveno mislim na bf3

Ništa ja tu mijenjao ne bi. Eventualno ako baš moraš onda grafičku.

Mikseta ti je spojena na komp na integriranu zvučnu? Možda ne bi bilo loše da uzmeš neku bolju zvučnu.

I koju podlogu imaš? Nije ti navedena pod Moj PC...

Nije mikseta spojena na intergrušu nego na asus ds zvucnu sto je ionako nebitno u mojoj prici a podloga je bolja da bolja ne moze biti bar za mene nova gaming killer 2 inace imao sam sve vrste podloga :)...

nemrem ovaj proc natjerat na 3.6ghz da ga hebes inace imam iskustva sa hw-om vise nego to neki misle... ali nisam siguran koliko ovaj athlon moze sa obzirom da nema l3 cache a i takt mi je nekak pre mali posto kada sam imao i7 920 i i5 750 uredno su radili na preko 4.0ghz tako je bilo i sa phenom 955be kojega sam imao samo sto je on radio na 3.8ghz 24/7

ploca ide na fsb 315 provjereno a ram radi na 950mhz bez ikakvih problema

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2012 20:50 (toxic).
13 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...

Svejedno taj ram mi se ne sviđa 1.9 voltaža(nemoguć clock u budućnosti)timingsi mi se naprotiv veoma sviđaju ali opet samo 800 mhz.Znam da da mhz nemaju velike veze ali opet između 800 i 1600 je velika razlika i recimo da hoće kao i većina gamera u budućnosti preći na grafičku obradu bilo bi dosta teško.Izvor:znam jednog grafičkog dizajnera.

Radni napon je 1.8V, ne 1.9V.

Nema nikakve veze takt od 800 MHz, rekao ti je kolega gore. bitna je količina.

Nećeš osjetiti razliku između 1333 MHz i 800 MHz u gamingu.

EDIT: Većina DDRII memorija je 1.8V, ova linkana je jedna od 1.9V kitova.

I want to taste you but your lips are venomous poison, you're poison, running through my veins
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2012 20:53 (donator_bubrega).
12 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...
Ikarus01 kaže...

Svejedno taj ram mi se ne sviđa 1.9 voltaža(nemoguć clock u budućnosti)timingsi mi se naprotiv veoma sviđaju ali opet samo 800 mhz.Znam da da mhz nemaju velike veze ali opet između 800 i 1600 je velika razlika i recimo da hoće kao i većina gamera u budućnosti preći na grafičku obradu bilo bi dosta teško.Izvor:znam jednog grafičkog dizajnera.

Radni napon je 1.8V, ne 1.9V.

Nema nikakve veze takt od 800 MHz, rekao ti je kolega gore. bitna je količina.

Nećeš osjetiti razliku između 1333 MHz i 800 MHz u gamingu.

EDIT: Većina DDRII memorija je 1.8V, ova linkana je jedna od 1.9V kitova.

Nema veze za gaming znam ali ima za grafičku obradu tipa video encoding,rendering a i pri bakingu ram dosta pomaže.Znam da sad skoro svi gameri na net-u kažu kako im je dosadilo igranje i žele svoju igru ili neku animaciju napraviti pa sam mislio da čovjek planira za budućnost to jest ako ga takve stvari zanimaju ako ne 800 mhz je za gaming dovoljno.Ja naprimjer imam DDr2 800 mhz i baking dovijeka traje,kao i efekti za za slike a video obradu se i bojim probati sa svojom konfiguracijom.Inače takvi programi ne ovise toliko o ram-u koliko o procesoru ali ipak za veće površine tipa scene bolje je imati brži ram.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
13 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...

To je već profi rad, i tu je razlika malo više osjetnija.

Ali ne isplati se sad mjenjati platformu sa DDRII na DDRIII + ploču zbog toga.

I want to taste you but your lips are venomous poison, you're poison, running through my veins
16 godina
toxic kaže...

Nije mikseta spojena na intergrušu nego na asus ds zvucnu sto je ionako nebitno u mojoj prici a podloga je bolja da bolja ne moze biti bar za mene nova gaming killer 2 inace imao sam sve vrste podloga :)...

nemrem ovaj proc natjerat na 3.6ghz da ga hebes inace imam iskustva sa hw-om vise nego to neki misle... ali nisam siguran koliko ovaj athlon moze sa obzirom da nema l3 cache a i takt mi je nekak pre mali posto kada sam imao i7 920 i i5 750 uredno su radili na preko 4.0ghz tako je bilo i sa phenom 955be kojega sam imao samo sto je on radio na 3.8ghz 24/7

Ajd onda dodaj podlogu i zvučnu u "Moj PC". I jedno i drugo je dobro. xD

A gle, Athlon II x4 je po snazi skoro kao Phenom II x4. Nije to toliko slab procesor, pogotovo clockan na 3+ GHz (bilo tvornički ili korisnički). Možeš ga komotno parirati i s jačom grafičkom.

No opet, nije on nivo Phenoma II x6, AMD FX X6/X8 ili Intel i5/i7 procesora. Ako možeš nabavit nekog Phenom II x4 na visokom taktu ili Phenom II x6, možda bi i imao mali pomak (vrlo mali što se fps tiče), a da mijenjaš sada i procesor i matičnu i memoriju - za time realno nema potrebe.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
13 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Athlon je zapravo Phenom bez L3 cache memorije.

16 godina
donator_bubrega kaže...
191x7 kaže...

Athlon je zapravo Phenom bez L3 cache memorije.

Prvi Athlon II x4 su bili. Sama arhitektura ipak jest mrvicu drugačija, zanemarivo.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
12 godina
protjeran
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

kako je ogromna razlika, sa 2.9ghz na 3.7, recimo nfs the run, imo sam 20-30fps, sad imam 40-60 konstantno i jako je ugodno za igrati, da je 30 konstantno bilo bi ugodno, a kamoli ovako

Gpu ussage je skocio na 90tak %

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2012 22:00 (Megatr0n98).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
191x7 kaže...
toxic kaže...

Ajd onda dodaj podlogu i zvučnu u "Moj PC". I jedno i drugo je dobro. xD

A gle, Athlon II x4 je po snazi skoro kao Phenom II x4. Nije to toliko slab procesor, pogotovo clockan na 3+ GHz (bilo tvornički ili korisnički). Možeš ga komotno parirati i s jačom grafičkom.

No opet, nije on nivo Phenoma II x6, AMD FX X6/X8 ili Intel i5/i7 procesora. Ako možeš nabavit nekog Phenom II x4 na visokom taktu ili Phenom II x6, možda bi i imao mali pomak (vrlo mali što se fps tiče), a da mijenjaš sada i procesor i matičnu i memoriju - za time realno nema potrebe.

Dodano sve što treba biti poj moj pc..

Stvar je u tome što ga nemogu previše ocat možda je max stabilno pod prime 95 3.4ghz ali to je ne isplativo kad je stock 3.0 bezveze mu derem napon nb-a cpu-a itd.. a da ga mogu na 3.6 - 3.8ghz to bi vec bio okey posao.. ali izgleda da on oce malo previše napona.. mislim da bi za 3.6ghz trebo stavit 1.5v sto je za mene takoder neprihvatljivo..

Kažem plocu sam testirao i dosla ja do 315fsb sto je teoretski i prakticno jako dobro.. ram ide do 950mhz bez podizanja napona i stabilan je.. ali proc nit vrit nit mimo

16 godina

Na ploči je najnoviji dostupan bios?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Mislim da je 2.1 iz 2010 najnoviji za tu ploču iako sam vidio da ima neki beta http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3302#dl

12 godina
protjeran

Clock per clock Athlon II X4 je zanemarivo slabiji od Deneba, samo ima manju OC mogucnost.Rijetki AII X4 idu na 4GHZ sa koliko toliko ok naponom za razliku od Phenoma II X4 ali su sposobni pogurati i jace kartice, dakle mijenjanjem GPU-a ces dobiti najvise.Masno clockni proc i ubaci HD 7850 2GB 1GHZ Edition i modaj ju.Imati ces perverznu konfu za BF3.

clock2much

0 0 hvala 0
16 godina
191x7 kaže...

fkd bios tj taj beta jer on jedini podrzava ove nove procove :)

nego nesto mi nije jasno..

evo probao sam na 3.6ghz stavit sto bi me zadovoljilo ali mislim da niti u ovom setupu nebude stabilan(pogledaj slike)

12 godina
protjeran

Smanji napon i NB frekvu, drzi ju blizu 2GHZ inace ce ti biti nestabilan sustav.Taj proc na tom naponu ide na minimum 3,8GHZ.Malo prouci OC tutorijale.{#}

clock2much

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Clock per clock Athlon II X4 je zanemarivo slabiji od Deneba, samo ima manju OC mogucnost.Rijetki AII X4 idu na 4GHZ sa koliko toliko ok naponom za razliku od Phenoma II X4 ali su sposobni pogurati i jace kartice, dakle mijenjanjem GPU-a ces dobiti najvise.Masno clockni proc i ubaci HD 7850 2GB 1GHZ Edition i modaj ju.Imati ces perverznu konfu za BF3.

Kad kažeš moddaj jel misliš oc preko 580 ili novi vent{#}.Jel napisao si moddati ne znam na kaj misliš,moddanje je inače hardware promjena.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2012 23:11 (Ikarus01).
16 godina
Vegeta kaže...

Smanji napon i NB frekvu, drzi ju blizu 2GHZ inace ce ti biti nestabilan sustav.Taj proc na tom naponu ide na minimum 3,8GHZ.Malo prouci OC tutorijale.{#}

lol stari kad ti velim da nejde.... taj proc nitko ali nitko ne moze pod normalnim uvjetima drzat 24/7 na 3.8ghz ne trebaju mi nikakvi tutoriali da bih to znao nisam ja od jucer..

12 godina
protjeran

GHZ edition 7850 je tvornicki ocana kartica sa Dual Fan hladnjakom koji ima bakrene heatpajpove, odlican je clocker i ide na razinu GTX 580, jako isplativa kartica.Na takav modding sam mislio.{#}

clock2much

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
toxic kaže...

lol stari kad ti velim da nejde.... taj proc nitko ali nitko ne moze pod normalnim uvjetima drzat 24/7 na 3.8ghz ne trebaju mi nikakvi tutoriali da bih to znao nisam ja od jucer..

Imao sam komplet Gigabyte M720 US3 AM2+ sa Athlon II X4 620, proc mi je pod Katanom III radio na 1.425V i 3,4 GHZ(stock 2,6GHZ).Dakle na AM2+ ploci sa beta biosom i manjim naponom od tvoga, poigraj se jer bi na 3,6GHZ trebao ici sa 1.4V-1.425V. {#}

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2012 23:12 (Vegeta).
12 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

GHZ edition 7850 je tvornicki ocana kartica sa Dual Fan hladnjakom koji ima bakrene heatpajpove, odlican je clocker i ide na razinu GTX 580, jako isplativa kartica.Na takav modding sam mislio.{#}

Znam samo sam te zafrkavao ali izgleda da sam sam sebi iskopao rupu preletio sam post po n-ti ga put nisam do kraja pročitao i učinilo mi se da si napisao 7950.Zabunom sam rekao da 7850 ide preko 7970.The Shame{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2012 23:13 (Ikarus01).
16 godina
Vegeta kaže...
toxic kaže...

Imao sam komplet Gigabyte M720 US3 AM2+ sa Athlon II X4 620, proc mi je pod Katanom III radio na 1.425V i 3,4 GHZ(stock 2,6GHZ).Dakle na AM2+ ploci sa beta biosom i manjim naponom od tvoga, poigraj se jer bi na 3,6GHZ trebao ici sa 1.4V-1.425V. {#}

igram se vec godinu dana.. sa svim zivim pogledo sam razne kombinacije na svim zivim sajtovima

eto ti i sa nizim nb-om ne radi, sav napon sam dignuo vise nego sam trebo... iskljucio sve piszdarije cnq i slicno

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2012 23:14 (toxic).
13 godina

Athlon nje baš zanemarivo slabiji od Deneba. U ekim aplikacijama i igrama je osjetno slabiji. Propus jezgra općenito radi uglavnom oko 3.6Ghz do 3.8Ghz za max. stabilan clock sa normalnim hlađenjem i naponom. Drži napon ispod 1.5V i temperature do 60C i nemaš nikakve brige. Jedino možda što bi ti se ploča mogla zapalit {#}. Probaj improvizirati nekakvo hlađenje nek puše po ploči {#}.

12 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Athlon nje baš zanemarivo slabiji od Deneba. U ekim aplikacijama i igrama je osjetno slabiji. Propus jezgra općenito radi uglavnom oko 3.6Ghz do 3.8Ghz za max. stabilan clock sa normalnim hlađenjem i naponom. Drži napon ispod 1.5V i temperature do 60C i nemaš nikakve brige. Jedino možda što bi ti se ploča mogla zapalit {#}. Probaj improvizirati nekakvo hlađenje nek puše po ploči {#}.

Rijetke su takve igre, to su bas CPU intenzivne igre u kojima se razlika osjeti jer i L3 tu ima ulogu.Ploci nista nece biti, AII X4 nije opterecenje na regulaciju sto se tice OC-a dok se drzi kakvih 1.46V :)

clock2much
12 godina
neaktivan
Vegeta kaže...
itomic009 kaže...

Rijetke su takve igre, to su bas CPU intenzivne igre u kojima se razlika osjeti jer i L3 tu ima ulogu.Ploci nista nece biti, AII X4 nije opterecenje na regulaciju sto se tice OC-a dok se drzi kakvih 1.46V :)

A jel kolega kaj nije 1.425 max safe voltaža za taj procesor.{#} http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUDetail.aspx?id=597&f1=AMD+Athlon%E2%84%A2+II+X4&f2=&f3=&f4=512&f5=AM3&f6=C2&f7=45nm+SOI&f8=&f9=4000&f10=False&f11=False&f12=True

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2012 23:21 (Ikarus01).
12 godina
protjeran

Procesor je najzilavija komponenta kojoj smeta temperatura a ne napon, ti procesori sa adekvatnim hladenjem mogu raditi doslovno vjecno i na tom naponu, bitno da temperature nisu visoke.Ekipa na forumu npr vec dugo vozi i C2D proceve sa max dopustenim naponom od 1,375V na dobrih 1,4V-1,45V na taktu od 4,5GHZ.I jos nisu imali problema.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2012 23:26 (Vegeta).

0 0 hvala 0
16 godina

Evo vam slike sa bios-a pa mi recite sta da stavim i promjenim jer ja vise nemam hebene ideje..

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Procesor je najzilavija komponenta kojoj smeta temperatura a ne napon, ti procesori sa adekvatnim hladenjem mogu raditi doslovno vjecno i na tom naponu, bitno da temperature nisu visoke.Ekipa na forumu npr vec dugo vozi i C2D proceve sa max dopustenim naponom od 1,375V na dobrih 1,4V-1,45V na taktu od 4,5GHZ.I jos nisu imali problema.

Ako ti tako kažeš.

12 godina
protjeran

NB napon ne mjenjaj, HT i NB frekvu postavi na istu frekvu a napon za proc postavi na 1.45V :)

clock2much

0 0 hvala 0
13 godina

To nje maximum procesora. To je maximalan napon s kojim procesor treba ostati u zadanim specifikacijama ( potrošnja i temperature ) i unutar kojih AMD garantira da će radit kako treba sa STOCK COOLEROM. Čim ideš s jačim hladnjakom možeš dizat i napon, jel temperature ostanu iste kao sa stock coolerom na stock taktu. Raste ti i potrošnja naravno, ali onaj tko clocka, nerazmišlja baš o potrošnji ( inače nebi ni clockao ). Opće je poznato da AMD preporuča ako imaš adekvatno hlađenje i nije te briga za potrošnju, da je 1.55V max preko kojeg nebi trebalo ići za 24/7. To treba pratiti i adekvatna ploča bez obzira šta vam priča kolega Vegeta {#}.

16 godina
Vegeta kaže...

NB napon ne mjenjaj, HT i NB frekvu postavi na istu frekvu a napon za proc postavi na 1.45V :)

i kaj kad nemoze ostat stabilan na prime 95 niti 30 sekundi???

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice