HD5850 - Nova generacija ili ipak...

poruka: 437
|
čitano: 75.845
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
RE: HD5850 - Nova generacija ili ipak...
Hyperion kaže...
M4X kaže...
Bugofil kaže...

ja ću svejedno crysis 2 odigrati tek 2013 god. kad izađe relativno jeftina kartica (kao sad 5850) koja će je moći potjerat kako treba do tada guram ovu 5850. Namigiva

šta si ti povjerovao da nema šanse da igraš crysis 2 na 5850? normalno da će se moć igrat,ako je optimiziraju kako spada onda i na high postavkama

nemoraš čekat 2013. lol da bi je "potjerao kako treba"

edit:2000kn za grafu nije relativno jeftino

Ma ići će crysis 2 na very high bez problema.

Što se tiče krize 1, pada ti ispod 30 fps-a hahaha , a šta si ti očekivao 50+fps-a sa svime na very high? Meni i svima pada do nekih 24fps-a ,ali average je oko 30-35.

Aki nisi zadovoljan grafičkom daj je meni, tebi neće ni HD5970 u crossu biti dosta.

pa ide i meni dobro na gamer postavkama,ali mislio sam da će ić na enthusiast

valjda će grafa dat svoj pravi potencijal sa novim igrama

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.2.2010 13:12 (M4X).
17 godina
M4X kaže...

Meni ide na very high jednako dobro kao tebi na gamer, stvarno neznam u čemu je problem kod tebe.

Kakav ti potencijal spominjes, grafa sve vrti šta se žališ stalno i pričaš nebuloze...

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
17 godina
odjavljen
Hyperion kaže...
M4X kaže...

Meni ide na very high jednako dobro kao tebi na gamer, stvarno neznam u čemu je problem kod tebe.

Kakav ti potencijal spominjes, grafa sve vrti šta se žališ stalno i pričaš nebuloze...

morat ću probat crysis 1,znači on nema gamer i enthusiast i te oznake,već high,very high?

17 godina
M4X kaže...
Hyperion kaže...
M4X kaže...

morat ću probat crysis 1,znači on nema gamer i enthusiast i te oznake,već high,very high?

Meni i jedan i drugi idu podjednako.

17 godina
protjeran
M4X kaže...

zavisi koju si kopiju maznuo..hahahaha

Najbolja hrana je afrička; jedeš malo, a imaš veliki stomak !
17 godina

ako čemo o isplativosti ko upgrjeda novu konfu

nek pričeka da izače 5850x2 :)

to če bit dobra kartica a neče bit skuplja od 3k kn

a biče brza od 5870 pa i 5850 u cfu  na nekim nagađanjima ;)

živi bili pa vidjeli

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
4mal kaže...

ako čemo o isplativosti ko upgrjeda novu konfu

nek pričeka da izače 5850x2 :)

to če bit dobra kartica a neče bit skuplja od 3k kn

a biče brza od 5870 pa i 5850 u cfu  na nekim nagađanjima ;)

živi bili pa vidjeli

zvuci primamljivo.. jos da na njoj pise nvidia ..Smijeh  odmah bi je kupio.. inace imam tik na crveno lol

17 godina
protjeran
Bugofil kaže...

probao sam to još ranije, no grafička uopće ne konta da sam joj povisio brzinu vrtnje.

tek onda nastane sranje jer ako je i stavim na 70% ventilator se vrti na kojih 20% i uopće ne ubrzava vrtnju tijekom povećanja temperature, tako da je par puta skočila i do 100 °

nemam pojma što je, nisam baš ni expert ali ni noob za hardver-softver, no neko sranje se događa.

idem sad opet na crysis, prvo ću bez otvorene stranice, pa s otvorenom, pa ću ponovo pokušat podesiti ručno brzinu vrtnje venta.

javim rezultat.

Bugofil kaže...

evo, podesio sam manual fan control na 90%, otvorio vrata kućišta i temeratura je pala na 75°, (crysis 2XAA high detalji directx9).

al stvarno, pa na 90% s otvorenim vratima bi je trebao bar na 65 spustit.

zadnjih 7 godina sam imao sedam Nvidia kartica, pa mi je ovaj ATI softver još čudan.

probat ću ubrzati vent. s onim alatima koje je Hyperion stavio na onom topicu.

sad bi opsovao nešto slatko, al ne smijem bem ti curicinu smokvicu

Bugofil kaže...

opet sam uključio računalo nakon sat vremena, pokrenuo igru  i temperatura poludi na 95°, ventilator vrti na svom minimumu, uopće ga ne čujem.

nakon što restartiram računalo ventilator podivlja, čuje se kao usisavač i onda se temperatura spusti, ponovno pokrenem igru i poslije radi normalno.

kao da ponekad ventilator jednostavno zablokira.

i ajde sad ti to onima u Linksu objasni. oni će je isprobat i reći da je sve u redu i naplatiti mi 150 kn. zbog neutemeljene reklamacije.

Samo bih se javio na ovoj temi i pohvalio bih tvrtku LINKS i tvrtku Esys koji su mi zamijenili karticu.

XFX mi je zamijenjena sa Saphire HD5850.

Te dvije firme su ispale poštene, pa u vrijeme kad se dosta ljudi žali na servise i pojedine informatičke tvrtke, eto im pohvala.

Sutra ću sklopiti računalo, pa se javim kako radi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.3.2010 21:38 (Bugofil).
15 godina
neaktivan

ovo smo ja i frend napravili,tocnije,on je dizajnirao,a ja pisem konfe i ostalo

http://pckonfe.co.cc/

geek inside
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ta grafa je odlicna od shappriea odlicno radi igre ali bi mi bilo cool da je malo brza.Pa da mogu igrat bez problema za par godina

15 godina
neaktivan
M4X kaže...

ma ja nisam isto baš skroz zadovoljan sa 5850,ali nisam imao izbora

a crysis warhead bi trebao igrat na enthusiast ali nejde,automatski mi stavi na gamer  i nije velik frame,kad zagusti pada ispod 30

valjda će nvidia bit bolja

Čudno.

Meni vrti na sve ful, na nativnoj rezoluciji monitora (1920 x 1080) bez ikakvih problema.

S tim da komp nije clockan.

17 godina
protjeran

nemojte se previše hvaliti, jer u nijednom crysisu igra ne "leti" u directx-u 10 sa HD 5850 i nitko tko ima do 18 000 poena u 3d čmarku ne može imati konstantnih 60 FPS-ova u directX10, da bi mogao reći kako igra ide korektno.

20 do 30 FPS-a je igrivo, no to je jadno.

crysis 1 je još uvijek ubojica "polu-high end" grafičkih kartica, u koju za sada spada HD 5850.

da su joj nakljukali 512 bita umjesto jadnih 256, ta kartica bi tek onda bila snažna, no; ATI polako dozira tržište i ne baca sve adute na stol, već čeka konkurenciju.

prije 5 godina su pravili kartice s 512 bitnom sabirnicom i to su bile prave, skupe, brze, jake mrcine, a sad jedna 256 bitna kartica spada u high end.

ma da ne bi  ....

Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina

točno to

jedna 2900xt je dan dns jaka

tj ima oko 110 gb/s ako se ne vraram ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
4mal kaže...

točno to

jedna 2900xt je dan dns jaka

tj ima oko 110 gb/s ako se ne vraram ;)

Šta na to reči nego LOLSmijeh.

Ta grafa nije bila (u svoje vrijeme) u stanju gutat Crysis(Very High 4xaa i 16af) na 25FPS-a na (pazi sad ovo) 17" monitoru reze 1280x1024.

Niš joj nije značila ta napumpana sabirnica od 512bit i bandwith od 110gb/s kad joj je GPU bil u banani,a ni driveri nisu bili bolji.

Naravno o potrošnji i zagrijavanju te kartice ne treba ni pričat.

Uglavnom ta grafa mi je ostavila gorak okus u ustima zbog čega sam poprilično dugo izbjegavao ATI-a(sve do HD4xxx serije).

Istina je oko nas,a laž još više.
15 godina
neaktivan
Bugofil kaže...

nemojte se previše hvaliti, jer u nijednom crysisu igra ne "leti" u directx-u 10 sa HD 5850 i nitko tko ima do 18 000 poena u 3d čmarku ne može imati konstantnih 60 FPS-ova u directX10, da bi mogao reći kako igra ide korektno.

crysis 1 je još uvijek ubojica "polu-high end" grafičkih kartica, u koju za sada spada HD 5850.

da su joj nakljukali 512 bita umjesto jadnih 256, ta kartica bi tek onda bila snažna, no; ATI polako dozira tržište i ne baca sve adute na stol, već čeka konkurenciju.

prije 5 godina su pravili kartice s 512 bitnom sabirnicom i to su bile prave, skupe, brze, jake mrcine, a sad jedna 256 bitna kartica spada u high end.

ma da ne bi  ....

Jel ti stvarno vidiš razliku između tih 30 i 60 fps-a?

Koliko ja znam ljudsko oko tek primjećuje zastajkivanje negdje ispod 30 fps-a. A sve iznad mu ne znači ništa.

Jedina igra za koju znam da fps nešto znači je COD zbog one fore sa, imam 1000 fps-a (mislim) pa me ne čuješ dok trčim bla bla bla.

Jedino što meni nešto znači je dal igra ima vidljiva zastajkivanja ili nema. Ako nema, vrtila se ona na 30, 40 ili 100 fps-a nema mi razlike.

Ispravite me ako griješim.

PS: nisam se mislio hvaliti, nego mi je iskreno čudno da čovjeku igra ne vrti na maks postavkama, s obzirom na konfiguraciju koju ima. Ako i je u nećemu problem, to nije grafulja, nego vjerojatno radni takt procesora. Ako me sjećanje ne vara, mislim da sam čak negdje vidio testove Crysisa na raznim konfiguracijama, pa je ispalo da je dosta CPU dependent.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.3.2010 12:21 (Vash).
15 godina
neaktivan

tocno,iznad 30 ljudsko oko ne moze prepoznati razliku

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

u igri je najvažnije da frami ne padaju ispod 30 , zato kad ti normalno vrti 30, kad se dogode scene sa više eksplozija i slično frami znaju pasti dosta niže, zato kad ti vrti na 60 frama u takvim situacijama neće psati ispod 30 i imat će stalno fluidnu igru. Mada je u crysisa neka anomalija di je igra relativno igriva i sa 20 frama, a sa 30 jako lijepo vrti, dok u nekim igrama i na 30 frama zna kao "zastajkivat" pa na 40 i dalje vrti lijepo, tečno. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nazi commander kaže...

tocno,iznad 30 ljudsko oko ne moze prepoznati razliku

Čista glupost. Ljudsko oko razlikuje razlike u frejmrejtu do preko 120fps-a/Hz-a.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.3.2010 17:29 (naxeem).
17 godina
Bugofil kaže...

ma da ne bi  ....

A šta bi dobio s tim? 2-5 fps-a ,ali i cca 500-800kn skuplju karticu, onda bi baš imao para za nju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.3.2010 17:34 (Hyperion).
15 godina
neaktivan

oko ne moze razlikovati vise od 30-znas li ti koliko je to,nemoguce...

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Ajd ti sad meni objasni jednu stvar.. Kolko ja zna sve iznad nekih 40fps je ljudskom oku nevidljivo..

I koji te onda Qurac muci jel imas 200 ili 600fpsa...

Ako igra na fuuul detaljima fluidno tece?!?!?!?!

JA imam slicnu konfu samo sto je ripjaw memorija i naravno saphirova grafa..

U BAtmanu mi pokazuje kao i u wolfstainu 61fps na 1680x1050 max reza sa svim zivim i 2 mrtva ukljucenim..

Igra tece fluidno i sta me briga jel to 60 ili 80 fpsa...

Cemu traziti dlaku u jajetu?!??!

15 godina

Zato Renato ne kupuije te neke djibiribi firme.. Ili Sapphire,Gigabyte ili nista..Dobro i Asus prolazi..

A ne neki 3fx xfx i sta ja znam..

15 godina
neaktivan

xfx je poznata tvrtka,ali ja bih najradije isao na sapphirea-pouzdano najbolja firma

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ja sam imao prilike upoznati se sa XFX Geforce i Sapphire ATI. Obje tvrtke su radile besprijekorno grafičke!;) Jedino prvo sam si uzeo GeCube ATI, ali sam ju imao samo par mjesxD

she caught me off my guard amazes me the will of instinct
17 godina
protjeran
stoncin3 kaže...

Ja sam imao prilike upoznati se sa XFX Geforce i Sapphire ATI. Obje tvrtke su radile besprijekorno grafičke!;) Jedino prvo sam si uzeo GeCube ATI, ali sam ju imao samo par mjesxD

meni su zamijenili XFX HD 5850 sa Saphireovom jer je XFX bila tvornički neispravna.

inače, što se tiče teme, ispod 60 FPs-a ne igram ništa Namigiva

17 godina
protjeran

da i ja:P samo crysis i crysis warhead na 30 FPs-a igram čak prvi dio moram na high ne very high jer šteka za popiz**t na velikoj rezoluciji. Te XFX su se pokazale bolje kod geforce iz mojeg iskustva nego kod ATI-ja. Valjda im je prijelaz malo naškodio u biti ili se nisu još otvorili dovoljno za tržište kvalitetom kao Sapphire Radeoni

she caught me off my guard amazes me the will of instinct
15 godina
neaktivan
R3nchi kaže...

Ajd ti sad meni objasni jednu stvar.. Kolko ja zna sve iznad nekih 40fps je ljudskom oku nevidljivo..

U BAtmanu mi pokazuje kao i u wolfstainu 61fps na 1680x1050 max reza sa svim zivim i 2 mrtva ukljucenim..

Vidi se razlika u nekim igrama.. Naime u novim, preko 60 fps-a se ne vidi, a preko 30 se bome vidi. < Nije namjenjeno tebi neg drugim forumasima :D

Takodjer postoji refresh rate koji ce ti omogucit da igra "klizi" ako je refresh rate sto veci.. npr. 60hz naprema 75hz, na 75hz meni sve lijepo tece..

A sto se tice ovog gore, u cod2 meni "lagga" kad lockam na 125, a na 250 tece bez problema.. Naravno to meni, jer ja mogu 250 bez problema gurat, a onom ko moze jedva 125 njemu ce bit isto na 125 i  250.

Eto tolko o tom

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.3.2010 19:49 (puls4R).
17 godina
odjavljen
puls4R kaže...
R3nchi kaže...

Vidi se razlika u nekim igrama.. Naime u novim, preko 60 fps-a se ne vidi, a preko 30 se bome vidi. < Nije namjenjeno tebi neg drugim forumasima :D

Takodjer postoji refresh rate koji ce ti omogucit da igra "klizi" ako je refresh rate sto veci.. npr. 60hz naprema 75hz, na 75hz meni sve lijepo tece..

A sto se tice ovog gore, u cod2 meni "lagga" kad lockam na 125, a na 250 tece bez problema.. Naravno to meni, jer ja mogu 250 bez problema gurat, a onom ko moze jedva 125 njemu ce bit isto na 125 i  250.

Eto tolko o tom

sad sam probao farcry(sa frapsom mjerio i kreće mi se oko 50fps(nekad padne i na 40 a nekad i poraste),sve postavke najviše i 60Hz

a nekužim ovo za herze? u farcry ima za Hz namjestit ali ja imam t220 koji radi na rezi 1680*1050 60Hz(ne podržava više) i kako je onda moguće stavit 75Hz?

15 godina

"meni su zamijenili XFX HD 5850 sa Saphireovom jer je XFX bila tvornički neispravna.

inače, što se tiče teme, ispod 60 FPs-a ne igram ništa"

Ni ja ne *ebem nista..

E sad jel godina ili kg meni isto..

Cool

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.3.2010 1:10 (R3nchi).
15 godina

Ja sam imao 3850 gecube, al od ove 5xxx generacije nekako bi najradije neku od te 3 firme...Giga, sapphire, ili asus..

Brand je meni brand..

Ne kazem da ne valja... 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice