HD5850 - Nova generacija ili ipak...

poruka: 437
|
čitano: 75.847
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
RE: HD5850 - Nova generacija ili ipak...
Hyperion kaže...
M4X kaže...

šta nije usis i ispuh jedno te isto,stavi koji ventilator da ti upuhuje zrak u kućište

LOL

Usis -> usisavač , upuhuje zrak u sebe

Ispuh -> puše zrak van, recimo onaj vrag što ima komunalac pa lišće s time raspršuju...

Svejedno je koji proizvođač HD5850, kod nas su samo referentne za sada.

pa ventilator na kućištu može usisavat zrak prema van,ispuhivat zrak prema van,a upuhivat zrak u kućište

15 godina
neaktivan

stvarno su to malo prevelike temp za 5850, meni ide do 60-ak stupnjeva max, ali imam otvorenu stranicu kucista pa se onda manje grije i manje se vent vrti i time je i tisa, probaj otvorit bocnu stranu ;)

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.1.2010 20:37 (Toni2000).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Neka proba stavit ventilator na manual u catalystima. Onda se stalno vrti na jednom broju okretaja! Samo odi na ATI Overdrive i tamo uključi gornju i donju kvačicu pa sliderom podesi na 30, to je dosta za nju... I klik na Apply!

chew your meat for you pass it back and forth in a passionate kiss...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Toni2000 kaže...

stvarno su to malo prevelike temp za 5850, meni ide do 60-ak stupnjeva max, ali imam otvorenu stranicu kucista pa se onda manje grije i manje se vent vrti i time je i tisa, probaj otvorit bocnu stranu ;)

a kolika vam je temperatura u sobi?

17 godina
protjeran

Meni je oko 20° u sobi, igram Crysis još uvijek po stoti puta i grafička se ne pregrijava... btw Moja je SapphireIznenađen

15 godina
neaktivan

oko 23 stupnja mozda malo vise,  vent na grafi ne ide preko 30%.

bolje mi je bez ijednog venta na kucistu sa otvorenim stranicama nego zuatvorit stranice i krcat ventovima jer mi se neda slusat ko da mi usisivac u sobi radi

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Toni2000 kaže...

oko 23 stupnja mozda malo vise,  vent na grafi ne ide preko 30%.

bolje mi je bez ijednog venta na kucistu sa otvorenim stranicama nego zuatvorit stranice i krcat ventovima jer mi se neda slusat ko da mi usisivac u sobi radi

to je najbolje,skinut stranicu i evo ti dobrog hlađenja;samo katkad počistiš usisivačem i to je to

17 godina
protjeran
Toni2000 kaže...

možda imaš dva utora za grafiku na ploči, pa ti je kartica na gornjem.

onda se provjereno manje grije jer ispod sebe ima veću mogućnost "usisavanja" veće količine hladnijeg zraka. imao sam 9800 GT no, ploča je imala SLI pa kad bih stavio karticu na donji utor temperatura je išla do 80°, a kad sam je premjestio na gornji max je išla do 60°.

e sad imam ploču s jednim utorom koji je dosta nisko, pa je to vjerojatno razlog.

ma znam za to otvaranje bočne strane i izgleda da mi je to jedino rješenje, no glupo mi je to raditi, al što ćeš.

Najbolja hrana je afrička; jedeš malo, a imaš veliki stomak !
17 godina
protjeran
stoncin3 kaže...

Neka proba stavit ventilator na manual u catalystima. Onda se stalno vrti na jednom broju okretaja! Samo odi na ATI Overdrive i tamo uključi gornju i donju kvačicu pa sliderom podesi na 30, to je dosta za nju... I klik na Apply!

probao sam to još ranije, no grafička uopće ne konta da sam joj povisio brzinu vrtnje.

tek onda nastane sranje jer ako je i stavim na 70% ventilator se vrti na kojih 20% i uopće ne ubrzava vrtnju tijekom povećanja temperature, tako da je par puta skočila i do 100 °

nemam pojma što je, nisam baš ni expert ali ni noob za hardver-softver, no neko sranje se događa.

idem sad opet na crysis, prvo ću bez otvorene stranice, pa s otvorenom, pa ću ponovo pokušat podesiti ručno brzinu vrtnje venta.

javim rezultat.

17 godina
odjavljen
Bugofil kaže...
stoncin3 kaže...

probao sam to još ranije, no grafička uopće ne konta da sam joj povisio brzinu vrtnje.

tek onda nastane sranje jer ako je i stavim na 70% ventilator se vrti na kojih 20% i uopće ne ubrzava vrtnju tijekom povećanja temperature, tako da je par puta skočila i do 100 °

nemam pojma što je, nisam baš ni expert ali ni noob za hardver-softver, no neko sranje se događa.

idem sad opet na crysis, prvo ću bez otvorene stranice, pa s otvorenom, pa ću ponovo pokušat podesiti ručno brzinu vrtnje venta.

javim rezultat.

probaj sa nekim drugim alatom,ati tool ako podržava tu grafu

možda bi je trebao raskopat i vidit šta je sa hlađenjem

17 godina
protjeran
Hyperion kaže...

OC-aj tog Q6600 na 3,0 GHz barem šta ćeš izgubit?

Da to sam i sam htio...Neodlučan

Hyperion kaže...

CLOCKAJ, nebudi pi*ka.

Svi ga clockaju samo ne ti, samo se ti još želiš hvalit "vrtim sve na default taktovima"...

Sad, ne bih oklijevao da mi temperature nisu na zabrinjavajućem nivou. Ja nakon samo pol sata u loadu imam preko 60°C. I sad OC pa da još moram i cooler i termalnu pastu mijenjati... Ma ne da mi se toliko zabrinjavati oko tih par FPS-a i sitnica. Neka ide ovako, neka ga voda nosi i quada na 2,4...Smijeh Bude to meni bilo dosta još duže vrijeme kako vidim!

Load nakon 30 minuta samo...? Load nakon 30 minuta samo...?
17 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Sad, ne bih oklijevao da mi temperature nisu na zabrinjavajućem nivou. Ja nakon samo pol sata u loadu imam preko 60°C. I sad OC pa da još moram i cooler i termalnu pastu mijenjati... Ma ne da mi se toliko zabrinjavati oko tih par FPS-a i sitnica. Neka ide ovako, neka ga voda nosi i quada na 2,4...Smijeh Bude to meni bilo dosta još duže vrijeme kako vidim!

Ako su ti takve vec sad pitanje kak ce ti biti ljeti! Novi cooler i voilaCool

Every time two people have sex, an angel gets a boner
17 godina
protjeran

Pa zar misliš da se cooler pokvario? Ne bih rekao. I ljeti se temp kreću oko ovakvih! btw Komp mi je na stolu u kutu sobe, a iznad je LG Air Conditioning! Samo katkad mi puše na glavu pa onda ugasim LG!Smijeh

17 godina
neaktivan

Ne mislim da se pokvario nego mislim da je los posto je jos stock Belji se

Heh a fuckas to ako ti je klima iskljucena kad koristis komp, je nis: kapa na glavu, sal oko vrata, duge gace i ukljuci klimuCool

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
protjeran
M4X kaže...

evo, podesio sam manual fan control na 90%, otvorio vrata kućišta i temeratura je pala na 75°, (crysis 2XAA high detalji directx9).

al stvarno, pa na 90% s otvorenim vratima bi je trebao bar na 65 spustit.

zadnjih 7 godina sam imao sedam Nvidia kartica, pa mi je ovaj ATI softver još čudan.

probat ću ubrzati vent. s onim alatima koje je Hyperion stavio na onom topicu.

sad bi opsovao nešto slatko, al ne smijem bem ti curicinu smokvicu

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.1.2010 14:29 (Bugofil).
17 godina
protjeran

I? Kako ti se čuje vent sad na 90? Jer bučan il' nije? Jer meni se čini da je tu neki problemčić nastao? I da... Zaš igraš Crysis na High i DX9 s tom grafičkom i procesorom? Pa bolji si me, a ja igram High-Very High, AA off, ali DX10 bez beda!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Bugofil kaže...
M4X kaže...

evo, podesio sam manual fan control na 90%, otvorio vrata kućišta i temeratura je pala na 75°, (crysis 2XAA high detalji directx9).

al stvarno, pa na 90% s otvorenim vratima bi je trebao bar na 65 spustit.

zadnjih 7 godina sam imao sedam Nvidia kartica, pa mi je ovaj ATI softver još čudan.

probat ću ubrzati vent. s onim alatima koje je Hyperion stavio na onom topicu.

sad bi opsovao nešto slatko, al ne smijem bem ti curicinu smokvicu

ja znam za ovaj alat jer sam ga prije koristio,sad neznam da li podržava 5850,spominje se "Temperature monitoring and fan speed control (on supported cards)"

17 godina
Bugofil kaže...
zabranjeniples kaže...

Evo da ne otvaram novu temu jer smatram da je ova prava za to. Naime Powercolor je predstavio dva nova modela iz 58xx serije. Radi se o PCS+ HD5870 (AX5870 1GBD5-PPDH) .....cut

Više na http://www.powercolor.com/br/NewsInfo.asp?id=1019

dobro izgledaju hladnjaci, nadam se da dobro i hlade, a ne kao ovi "referentni", koje sam dobio ja i većina pionira serije 5xxx Namigiva

Imam veoma sličan hladnjak na Gainward GTS 250 i odlično odrađuje svoj posao. Grafička kartica pod najvećim opterećenjem ne prelazi 55C.

It's good to be smart - It's smarter to be good
17 godina
protjeran
stoncin3 kaže...

I? Kako ti se čuje vent sad na 90? Jer bučan il' nije? Jer meni se čini da je tu neki problemčić nastao? I da... Zaš igraš Crysis na High i DX9 s tom grafičkom i procesorom? Pa bolji si me, a ja igram High-Very High, AA off, ali DX10 bez beda!

nije prebučan, ali kao da mijenja brzinu vrtnje što mi je čudno, jer bi vjerojatno trebao imati istu brzinu ako je na manual control ??

igram na XP-u SP3  jer ovu verziju igre koju sam khm..khm kupio, ne mogu igrati u Win 7 64bit.

igra se pokrene i odmah izleti na desktop.

tvoja je na 60° jer nisi overclockao procesor. ti imaš u 3D marku kojih 14.500 bodova, dok ja imam nešto preko 18000.

to ti je isto overclock grafičke, mada ne diraš postavke grafičke kartice.

nemoj ti gledat temperature koje postiže Hyperion s overclockom na 850/4500, njegova cijela matična je vani, na stolu i hladi ju još s deset kilovatnom klimom..hahahaha Namigiva

M4X kaže...

ja znam za ovaj alat jer sam ga prije koristio,sad neznam da li podržava 5850,spominje se "Temperature monitoring and fan speed control (on supported cards)"

to je stari ati tray tools koji ova kartica ne podržava.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.1.2010 18:50 (Bugofil).
17 godina
protjeran
stoncin3 kaže...

Pa bolji si me, a ja igram High-Very High, AA off, ali DX10 bez beda!

haaaa...sad sam vidio, ti imaš samsunga T22o monitor s rezolucijom 1680x1050, a ja se sigram na T240 1920x1200 što je ipak malo zahtjevnije.

17 godina
protjeran
boxer kaže...

Imam veoma sličan hladnjak na Gainward GTS 250 i odlično odrađuje svoj posao. Grafička kartica pod najvećim opterećenjem ne prelazi 55C.

to je nešto kao Vapor-x, najbolji cooler do danas za grafičke (koji nije ružan). izašao je za 5870, kad ga bude kupit za 5850 odmah letim po njega Cool

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.1.2010 18:55 (Bugofil).
16 godina

Bugofil,kako vidim imaš u kućištu 4 venta,a grafa ti se pregrijava šta nije normalno ako je sve u redu s njom.Probaj je na dodir ako možeš držat onda je ok.

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

evo sad sam potpuno izvukao kućište van iz stola, otvorio vrata i temp ne prelazi 72°.

inače, kartica je skoro hladna na dodir.

valjda ima razloga što ljudi kupuju Big tower kućišta za takve kartice. puno prostora, kvalitetni venilatori itd.

nešto kao ovo:

opet sam uključio računalo nakon sat vremena, pokrenuo igru  i temperatura poludi na 95°, ventilator vrti na svom minimumu, uopće ga ne čujem.

nakon što restartiram računalo ventilator podivlja, čuje se kao usisavač i onda se temperatura spusti, ponovno pokrenem igru i poslije radi normalno.

kao da ponekad ventilator jednostavno zablokira.

i ajde sad ti to onima u Linksu objasni. oni će je isprobat i reći da je sve u redu i naplatiti mi 150 kn. zbog neutemeljene reklamacije.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2010 11:23 (Bugofil).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Bugofil kaže...

nemoj ti gledat temperature koje postiže Hyperion s overclockom na 850/4500, njegova cijela matična je vani, na stolu i hladi ju još s deset kilovatnom klimom..hahahaha Namigiva

Ja na 1GHz imam manje temperature, pa se ti zapitaj. Klimu nemam.

I ja nemam nikakvih ventova što pirkaju sa svih strana kao vi, samo na cpu-u od 500okr/min i ta 2 na grafi što imam.

75C u loadu kod krize sa malim brojem okretaja bi moralo biti bez obzira bilo vani ili u kućištu, ak nevjeruješ meni pogledaj testove na internetu svi hvale kako je hladna(relativno) i ne tako bučna u loadu.

90% da ti treba da ju ohladiš na 75C hahaha to nešto nije u redu.

Pogledaj koliko rpm-a ima tada, možda si dobio defektan vent koji se manje vrti nego normalni npr. tvojih 90% je naših 40%...

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
17 godina
protjeran

Smiješno. Ja sa "vrućom" HD4850 ne prelazim po ljeti 60.

Nekaj opako ne štima tebi s grafom.

http://s3.ba.bitefight.org/c.php?uid=125264
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Jesi li probao dotaknit kad je bila 95° jer ako je tako opekao bi se.Izvadi je pa je vrati.Možda bi pomoga novi bios.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A da mu je mozda senzor koji ocitava temperature u banani?

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Hyperion kaže...

Ja na 1GHz imam manje temperature, pa se ti zapitaj. Klimu nemam.

Pogledaj koliko rpm-a ima tada, možda si dobio defektan vent koji se manje vrti nego normalni npr. tvojih 90% je naših 40%...

ma zezam se za klimu....

prilikom laganog pomicanja u manual fan control od 20-30-40..pa do 100% uopće ne primjetim pojačavanje brzine vrtnje (catalyst c.c)

kolika bi onda njena temperatura trebala bit ? 60 max bez overclocka ili koliko ? da se mogu za nešto uhvatit ako odlučim karticu nositi na servis.

dery kaže...

Jesi li probao dotaknit kad je bila 95° jer ako je tako opekao bi se.Izvadi je pa je vrati.Možda bi pomoga novi bios.

ma, oni u Linksu su zeznuti za reklamacije kao što čujem.

oni odvrte 3 d mark i kartici do 85° uopće ne padaju FPS-i, uredno prođe njihov test čak ako i zablokira kao meni, napravit će isto što i ja restartirat računalo i onda će kartica funkcionirat do slijedećeg pokretanja.

AA-d00d kaže...

A da mu je mozda senzor koji ocitava temperature u banani?

moguće, al kažem teško je to njima u Linksu objasniti.

moj kum nikad ne overclocka hardver,njegovoj 4850 je riknula memorija taman prije isteka 2 god garancije, no nisu mu uvažili reklamaciju jer su mu rekli (tako piše i u manualu za reklamacije) da je on nju overclockao, pa je zato otišla memorija.

ajd sad ti budi pametan i odnesi im karticu Neodlučan

17 godina
protjeran

pogledajte sad slike

kad stavim kvačicu na enable ATI Overdrive, mada ju ne clockam kartica poludi u mirovanju.

prikazujem vam temperature i dešavanja bez ikakve pokrenute igre.

temperatura se sama podiže do 70°, vjerojatno bi išla i dalje ali sam isključio računalo.

primjetio sam da tada ventilator lagano rokće kao hard disk kad je u jakom pogonu.

kad maknem obadvije kvačice, sa zatvorenim vratima, nakon 10 min crysisa temperatura je 79°. (zadnja slika)

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2010 21:52 (Bugofil).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Stavi te slike na usb i odnesi sa grafon u linksa pa raklamiraj.Reci da su ti na forumu rekli oni koji je imaju da  im se duplo manje grije.Uključi gpu-z da ti piše na log file senzorska očitanja dok igraš pa isprintaj.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2010 15:58 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice