HD5850 - Nova generacija ili ipak...

poruka: 437
|
čitano: 75.855
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: HD5850 - Nova generacija ili ipak...
Bugofil kaže...

primjetio sam da tada ventilator lagano rokće kao hard disk kad je u jakom pogonu.

Da ti nešto ne zapinje za ventilator? Ili je možda oštećen. Možeš li vizualno potvrditi da je sve ok sa grafičkom kada radi. Napravi mali test.

Npr:

otvoriš bočnu stranicu i bootaš stroj. Isključiš za početak ATI overdrive i ostaviš CCC upaljenim da pratiš temp, freq i opterećenje.

Upališ GPU-Z i odeš na prikaz temperatura. "Baciš oko" u kućište i vidiš da se ništa ne dimi :)

Upališ npr. Unigine Heaven u prozoru sa popaljenim taselacijama AA na max i sličnim đinđama. Jedno oko držiš zalijepljeno na GPU-Z prikazu temperatura i usput pratiš na kojem clocku ti radi grafa/i opterećenje. Kad se temperatura podigne, opet škicneš u kućište da li je sve ok vizualno.

Grafa je predviđena da izdrži i jače temperature, a pri prevelikima se uključi termalna zaštita na VRM-ovima. Ako dođeš na 85°C zapiši (full screenshot) clockove, temperature brzine vrtnje ventilatora i ugasiš testnu aplikaciju (npr. Unigine Heaven). sve bi trebalo ići u normalu. Sad možeš ispeći malo slanine na grafi i marendaj prije slijedećeg koraka .. zezam se, nemoj to napraviti jer će ti zamastiti prste.

Overdrive ne pali ako ti ne radi dobro (nadam se da nisi ručno prčkao po ini fajli kako bi pojačao njegovu overclockabilnost ili možda fleshao GPU BIOS sa nekim OC verzijama).

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2010 12:04 (Zura).
17 godina
protjeran
Zura kaže...
Bugofil kaže...

primjetio sam da tada ventilator lagano rokće kao hard disk kad je u jakom pogonu.

Da ti nešto ne zapinje za ventilator? Ili je možda oštećen. Možeš li vizualno potvrditi da je sve ok sa grafičkom kada radi. Napravi mali test.

Npr:

otvoriš bočnu stranicu i bootaš stroj. Isključiš za početak ATI overdrive i ostaviš CCC upaljenim da pratiš temp, freq i opterećenje.

Upališ GPU-Z i odeš na prikaz temperatura. "Baciš oko" u kućište i vidiš da se ništa ne dimi :)

Upališ npr. Unigine Heaven u prozoru sa popaljenim taselacijama AA na max i sličnim đinđama. Jedno oko držiš zalijepljeno na GPU-Z prikazu temperatura i usput pratiš na kojem clocku ti radi grafa/i opterećenje. Kad se temperatura podigne, opet škicneš u kućište da li je sve ok vizualno.

Grafa je predviđena da izdrži i jače temperature, a pri prevelikima se uključi termalna zaštita na VRM-ovima. Ako dođeš na 85°C zapiši (full screenshot) clockove, temperature brzine vrtnje ventilatora i ugasiš testnu aplikaciju (npr. Unigine Heaven). sve bi trebalo ići u normalu. Sad možeš ispeći malo slanine na grafi i marendaj prije slijedećeg koraka .. zezam se, nemoj to napraviti jer će ti zamastiti prste.

Overdrive ne pali ako ti ne radi dobro (nadam se da nisi ručno prčkao po ini fajli kako bi pojačao njegovu overclockabilnost ili možda fleshao GPU BIOS sa nekim OC verzijama).

hvala dečki, eno i službeno sam vam se zahvalio što suosjećate sa mnom i što ste kooperativni hahaha..

gledao sam već smeta li što ventilatoru-NE, flešao bios -NE, dimi li što -NE, čačkao po ini fileu-NE

taj Ungine heaven mi ne radi (ne znam zašto) probao sam i na Xp-u sa directX 9 i na win 7 sa directx 11, no pokazuje program "not responding".

nazvao sam danas Links u Zagrebu, poslao im i mail, poslao screenshootove i sutra ću dobiti odgovor od servisne službe.

hah! sada sam probao s nekim drugim 3D testovima koje sam našao na webu u win 7 64 bit i kartica sve testove izdržala, jedino što i dalje gazi do 82-83 °, no dalje se ne povisuje temperatura.

activity ide do 99%, ali fan speed max do 28%.

ma, čim otvorim lokot za ATI overdrive, nastaju nevolje, ne moram dirati kvačice.

nije mi jasno zašto mi kartica nakon što uključim manual fan i stavim na npr. 40%, pa apply, odmah ulaskom u igru djelomično isključi ventilator i ostane zamrznut na kojih 23% vrtnje i onda počinje cirkus sa temperaturama.

vjerojatno bi išla i preko 100°, ali izađem iz igre kad padnu jako FPSi i onda bude kojih 95°.

restart ne pomaže za hlađenje, već samo isključivanje računala i ponovno uključivanje, micanje kvačica iz CCC.

e u tome je problem najveći uz tih 82-83°.

e da se više ne zamaram, čem sutra da vidim što će javiti momci iz Linksa.

Najbolja hrana je afrička; jedeš malo, a imaš veliki stomak !
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2010 21:56 (Bugofil).
15 godina
neaktivan

meni tu nesto smrdi na drivere...cim ti nemozes manualno kontrolirat vent, pitaj boga kako se on vrti pri opterecenju ako se uopce vrti

jesi siguran da ti je maticna 100% ispravna?? ja kad sam kupio 5850 isto slicni problemi kao ti, vec se hvatam za glavu kako takva kartica nemoze radit, pa sam skuzio da je maticna odradila svoje i onda kupio novu i sve 5.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2010 5:36 (Toni2000).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

uspio sam pokrenuti Unigine Heaven na XP-u i pogledajte nakon 5 minuta sranja.

temp bi išla bi preko 95°, ali sam isključio računalo

http://img200.imageshack.us/img200/8166/slika0673728.jpg

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2010 10:50 (Bugofil).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Bugofil kaže...

jesi je s rukom probao dodirnut,to bi trebalo bit jako vruće na opip

17 godina
protjeran

ma jok, mlaka je kao da je na 35°.

to ni meni nije jasno !?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ispada da senzori brljave pa grafa pati.Moguće da joj ne paše ta mbo.Mislim da je netko ima takvih problema.Probaj je na nekom drugom kompu.

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

sutra idem kod frenda probati.

ma, volio bih da je ploča. bolje i to nego se navlačiti s Linksom.

dobro, ne mogu reći ništa protiv njih jer je još nisam odnio na reklamaciju, vidjet ćemo sutra.

javim se.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

eto, problem riješen.

isprobao sam grafičku HD 5850 na nekoj mini atx Asus ddr2 sock 775 i kartica ne pravi više nikakve probleme.

odmah mi je "proradilo" automatsko podešavanje ventilatora u CCC, ventilator ima sad normalan RPM, ne zablesa se više i to je to.

mijenjao sam na ep43 ds3L ploči biose, radio clear cmos, no ništa nije pomoglo.

jedna 9800 Gt radi na toj ploči besprijekorno.

kako sad ta mini atx podnosi toliku grafičku, a ova ne od prvog dana. nema dakle veze ni sa driverima.

na mini atx sam stavljao i 9.11, 9.12, pa direkt preko njih (za probu) najnovije 10.1 i sve radi kao podmazano.

eh, sad jedino moram kupiti novu ploču cccccccc......

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.1.2010 16:17 (Bugofil).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Bugofil kaže...

eh, sad jedino moram kupiti novu ploču cccccccc......

Izgleda da i ja.

Kod mene je "samo" Powerplay Bug i veliki kurzor; no kod kolege s i7 920 sck 1366 pločom grafička radi sve bez problema. Igrati se mogu bez problema, sve 5.

Hmm, jedino ako netko zna kako da forsiram integriranu grafičku da mi radi za video, a "glavna" za igre???

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.2.2010 10:30 (TomoR).
16 godina
protjeran

fino fino.. znaci uz grafu i nova ploca??to os nisam nikad cuo al eto.. doslo i to vrijeme.. a i nije to bas mala investicija.. pljunut soma kn da bi ti grafa radila ispravno..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
dokly kaže...

fino fino.. znaci uz grafu i nova ploca??to os nisam nikad cuo al eto.. doslo i to vrijeme.. a i nije to bas mala investicija.. pljunut soma kn da bi ti grafa radila ispravno..

a

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.2.2010 11:28 (M4X).
17 godina
protjeran
TomoR kaže...

Izgleda da i ja.

Kod mene je "samo" Powerplay Bug i veliki kurzor; no kod kolege s i7 920 sck 1366 pločom grafička radi sve bez problema. Igrati se mogu bez problema, sve 5.

Hmm, jedino ako netko zna kako da forsiram integriranu grafičku da mi radi za video, a "glavna" za igre???

opet se ponavlja; nabavio sam povoljno Asus P5K-E wi fi-AP i ista stvar se dešava kao i na onoj gigabyte. jedina je razlika što sad radi opcija u CCC manual fan control, no nako 15 min igranja RPM ponovno pada na 600-700, mada bi za temperaturu koja bude 85 trebao zavrtjeti na barem 1500-1800 okretaja.

odnio sam karticu na servis jer više nemam živaca.

ako je vrete i kažu da je ispravna, tražiti ću neka mi oni kažu na kojoj socket 775 ploči će ta kartica raditi 100 % kako treba.

kada sam je kupovao nitko me nije pitao koju imam matičnu ploču i da postoji mogućnost nekompatibilnosti.

17 godina
protjeran
TomoR kaže...

teško jer čim upikneš grafičku u slot integrirana bi se trebala automatski isključiti, tako da ne vidim način da obje rade istovremeno.

17 godina
Bugofil kaže...
TomoR kaže...

teško jer čim upikneš grafičku u slot integrirana bi se trebala automatski isključiti, tako da ne vidim način da obje rade istovremeno.

Mislim, ima ona hibridni Crossfire mod (integrirana je HD3200), ali samo za grafičke do HD3450 navodno radi kako treba...

BIOS nudi opciju da integrirana bude uključena s glavnom; ali u tom slučaju integrirana mora biti spojena na zasebni monitor i radi samo na tom monitoru.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.2.2010 14:01 (TomoR).
16 godina
protjeran

http://www.guru3d.com/article/call-of-duty-modern-warfare-2-vga-graphics-performance-review/8 evo mali test u CODMW2.. bas i nije nesto superiorna ta 5850.. ja mislim da ta grafa nece moc pogonit crysis 2 (kako spada) zanimljivo da je gtx285 brza za 1 frame hahahaha u 4xfsamodu na 1600x1200 .. lol  Belji se

nhf ati-evci.. ---- i da zanimljivo je da crossfire uopce neradi.. sto nije jedini slucaj..

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.2.2010 20:26 (dokly).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
M4X kaže...
Bugofil kaže...

jesi je s rukom probao dodirnut,to bi trebalo bit jako vruće na opip

to bas i nije pozeljno zbog statickog elektriciteta.. al ako imas 2500 kn viska diraj brate..Izlanuo se

17 godina
dokly kaže...

http://www.guru3d.com/article/call-of-duty-modern-warfare-2-vga-graphics-performance-review/8 evo mali test u CODMW2.. bas i nije nesto superiorna ta 5850.. ja mislim da ta grafa nece moc pogonit crysis 2 (kako spada) zanimljivo da je gtx285 brza za 1 frame hahahaha u 4xfsamodu na 1600x1200 .. lol Belji se

nhf ati-evci..

Joj, tako smo sretni za tebe što tvoja 1000 kuna skuplja kartica ima jedan frame više na 1600x1200 na kvalitetnim postavkama (idem odma žile rezat)

16 godina
protjeran
TomoR kaže...
dokly kaže...

http://www.guru3d.com/article/call-of-duty-modern-warfare-2-vga-graphics-performance-review/8 evo mali test u CODMW2.. bas i nije nesto superiorna ta 5850.. ja mislim da ta grafa nece moc pogonit crysis 2 (kako spada) zanimljivo da je gtx285 brza za 1 frame hahahaha u 4xfsamodu na 1600x1200 .. lol  Belji se

nhf ati-evci..

Joj, tako smo sretni za tebe što tvoja 1000 kuna skuplja kartica ima jedan frame više na 1600x1200 na kvalitetnim postavkama (idem odma žile rezat)

haha al se odma ljepis...lol i ja bi rezal da sam na tvom mjestu..

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.2.2010 20:55 (dokly).
17 godina
dokly kaže...

haha al se odma ljepis...lol i ja bi rezal da sam na tvom mjestu..

Ma, nisam fanboy, nego kupujem ono što ima najbolji omjer cijena/performanse u danom trenutku. Zadnjih par godina to je ATI, šta da kažem... Ja sam podjednako zadovoljan sa svim svojim Nvidia i ATI karticama (čak i Matroxicom!!!)

17 godina
odjavljen

ma ja nisam isto baš skroz zadovoljan sa 5850,ali nisam imao izbora

a crysis warhead bi trebao igrat na enthusiast ali nejde,automatski mi stavi na gamer  i nije velik frame,kad zagusti pada ispod 30

valjda će nvidia bit bolja

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
protjeran

ja volim malo bost pa mi nemojte zamjerit.. inace imao sam i atieve grafe i nvidiine i sve su mi bile odlicne.. trenutno imam tu gtx285 i razmisljao sam da kupim 5870..

al ipak cu malo pricekat spermia jel mi se sad neisplati prelazit na radeonku..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

kad vidim ovakve noob  izjave dođe mi muka i popiz...

kaj joj fali jede swe igre pred sobom trenutno i to nekloknuta

hebo vas crysis da vas hebo! tko još to smeče neoptimizirano igra ,Bože moj koje li konstantacije Belji se

umjesto da si sretan to kaj imaš ,pričaš tu gluposti !

i još izjava da  kriza 2 neče mo ič brzo sa 5850com , ma po čemu to molim te joooooooj lood sam Belji se

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.2.2010 23:48 (4mal).
17 godina
protjeran

ja ću svejedno crysis 2 odigrati tek 2013 god. kad izađe relativno jeftina kartica (kao sad 5850) koja će je moći potjerat kako treba do tada guram ovu 5850. Namigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Bugofil kaže...

ja ću svejedno crysis 2 odigrati tek 2013 god. kad izađe relativno jeftina kartica (kao sad 5850) koja će je moći potjerat kako treba do tada guram ovu 5850. Namigiva

šta si ti povjerovao da nema šanse da igraš crysis 2 na 5850? normalno da će se moć igrat,ako je optimiziraju kako spada onda i na high postavkama

nemoraš čekat 2013. lol da bi je "potjerao kako treba"

edit:2000kn za grafu nije relativno jeftino

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.2.2010 9:07 (M4X).
16 godina
protjeran
4mal kaže...

kad vidim ovakve noob  izjave dođe mi muka i popiz...

kaj joj fali jede swe igre pred sobom trenutno i to nekloknuta

hebo vas crysis da vas hebo! tko još to smeče neoptimizirano igra ,Bože moj koje li konstantacije Belji se

umjesto da si sretan to kaj imaš ,pričaš tu gluposti !

i još izjava da  kriza 2 neče mo ič brzo sa 5850com , ma po čemu to molim te joooooooj lood sam Belji se

lol.. u svakom slucaju ko ima jednu 5850.. zasto nebi kupio i drugu.. pa imas crossfire za male pare koji jede sve pred sobom.. kad izadje spermi ati ce srusit cjene.. e onda treba u nabavuCool a za krizu cemo vidit.. lol zec je jos u sumi..eh kad bi smo zbog jedne igre kupovali nove grafe..lol ima nas takvih ovdje..  Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.2.2010 10:21 (dokly).
16 godina

Da mislim da je 5850 odličan za crossfire, jer nije nešto težak po pitanju potrošnje/zagrijavanja a još kad fermi izađe i (nadajmo se)ati spusti cijenu će bit super investicija. Samo naravno bez quad procesora đaba sva ta grafička snagaBelji se

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dokly kaže...

ja volim malo bost pa mi nemojte zamjerit.. inace imao sam i atieve grafe i nvidiine i sve su mi bile odlicne.. trenutno imam tu gtx285 i razmisljao sam da kupim 5870..

al ipak cu malo pricekat spermia jel mi se sad neisplati prelazit na radeonku..

Sorry, ali baš si me povuko u onom trenutku.

Među nama, zasad ti se još ne isplati ići sa GTX285 na HD5870, možda ako pojeftini.

16 godina
protjeran

Ma svi uzmite ATI Radeon 9600ProCool

born to be gamer
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
M4X kaže...
Bugofil kaže...

šta si ti povjerovao da nema šanse da igraš crysis 2 na 5850? normalno da će se moć igrat,ako je optimiziraju kako spada onda i na high postavkama

nemoraš čekat 2013. lol da bi je "potjerao kako treba"

edit:2000kn za grafu nije relativno jeftino

Ma ići će crysis 2 na very high bez problema.

Što se tiče krize 1, pada ti ispod 30 fps-a hahaha , a šta si ti očekivao 50+fps-a sa svime na very high? Meni i svima pada do nekih 24fps-a ,ali average je oko 30-35.

Aki nisi zadovoljan grafičkom daj je meni, tebi neće ni HD5970 u crossu biti dosta.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice