Hvala Bogu neki imaju starce da im kupuju fine komponente.
P.S. nije 2k eura, vec je 3k, ne mozes ni ti samo tako lupat cifre, bez obzira sto si ti imao 5ghz dok sam ja jos cuclao.
Hvala Bogu neki imaju starce da im kupuju fine komponente.
P.S. nije 2k eura, vec je 3k, ne mozes ni ti samo tako lupat cifre, bez obzira sto si ti imao 5ghz dok sam ja jos cuclao.
Naravno da mogu, jer je to matematika na razini osnovne škole.
Ako U CF troše 550W na vatmetru, onda je to realno realno 85-90% te brojke, ovisno kakva je iskoristivost napajanje pri tom opterecenju.
Ako ceš ju skidati i voziti na dice ili LN2, onda može trošiti u nebo, a sa zracnim hlađenjem granica mora biti negdje na realnom nivou. :D
Evo 3DMark rezultata.
Sutra Heaven i možda BF3 rezultati, također u ovim kombinacijama...
Definitivno ti nešto ne štima. EDIT: Samo mala provjera: Da li si testirao s 3DMarkom na default postavkama?
Za usporedbu ovo su ti moji testovi sa 13.4 driverom na stock postavkama grafičke (900-1250). Link
U tom postu imaju sva 3 3dmark testa na svim kombinacijama, znači sa i bez OC procesora i sa i bez OC grafe.
13.8 Beta2 se neće instalirati, zapne na instalaciji NET Framework 4.5, reinstall 13.4 nema pomaka.
Probat ću još guglat i razne kombinacije, ako ništa ne bude fukncioniralo, ide Win7 reinstall...
U tom postu imaju sva 3 3dmark testa na svim kombinacijama, znači sa i bez OC procesora i sa i bez OC grafe.
..sori, krivo smo se shvatili.. ne default postavkama grafičke ili procesora nego samog 3Dmarka, dakle u slučaju Firestrike testa da nije odabrana opcija Extreme (mislim da se tako zove, nisam sad pri desktopu da točno vidim).
Samo da pitam dali core clock trba da bude stalno isti jer meni i na stocku i kad ocam se mice gori doli, gpu usage je 99%, msi ab pokazuje skokove nikako da je ono zakucano kao kod memorije
Neznam jel to gpu throttla al ako je to je onda i na stocku
Ovo je vapor x 2nd bios
Evo trenutni na slici je 675
Samo da pitam dali core clock trba da bude stalno isti jer meni i na stocku i kad ocam se mice gori doli, gpu usage je 99%, msi ab pokazuje skokove nikako da je ono zakucano kao kod memorije
Neznam jel to gpu throttla al ako je to je onda i na stocku
Ovo je vapor x 2nd bios
Evo trenutni na slici je 675
povecaj power limit na 20% u ccc...i nebu ti vise throtlalalalalallaLP
..sori, krivo smo se shvatili.. ne default postavkama grafičke ili procesora nego samog 3Dmarka, dakle u slučaju Firestrike testa da nije odabrana opcija Extreme (mislim da se tako zove, nisam sad pri desktopu da točno vidim).
Aha... nisam dirao uopće postavke. Ja imam trial verziju pa ne mogu vrtit samo firestrike ali pogledat ću kakve su postavke ako ih ima gdje.
OT: Isplati li mi se mijenjati moju TF3 za XFX DD HD7970 uz nadoplatu? Pod garom je, stara 2 mjeseca. Znam da cooler nije najbolji, ali dobro radi posao.
Nadoplatu još moram dogovoriti.
Da živimo blizu, pristao bi...
Evo Heaven bench, znači ista stvar, manje performanse.
Probat ću ju u drugom kompjuteru kod kolege, doduše on ima PII x4 965, ali svejedno.
Skoro pa identične brojke se vrte kod mene sa Vaporicom. Samo šta su klokovi na 1150/1350 jer sve iznad mi ruši u igrama. Score je isto tu negdje po brojkama.
U igrama je opterećena redovito na 99% tako da sam siguran da je CPU ne koči u mom slučaju.
DNR iste brojke kao ja ili? Jer gledam Haf-ov rezultat u Heaven-u i tamo je normalan, znači sličan kao ostale 7950 ovdje i po netu. To mi potvrđuje da je nešto kod mene, a 1090T sigurno nije bottleneck, i to na 4GHz... Ići će novi Windows ovaj vikend vjerovatno pa da eliminiram sve softverske probleme.
DNR iste brojke kao ja ili? Jer gledam Haf-ov rezultat u Heaven-u i tamo je normalan, znači sličan kao ostale 7950 ovdje i po netu. To mi potvrđuje da je nešto kod mene, a 1090T sigurno nije bottleneck, i to na 4GHz... Ići će novi Windows ovaj vikend vjerovatno pa da eliminiram sve softverske probleme.
OT: Isplati li mi se mijenjati moju TF3 za XFX DD HD7970 uz nadoplatu? Pod garom je, stara 2 mjeseca. Znam da cooler nije najbolji, ali dobro radi posao.
Nadoplatu još moram dogovoriti.
Ako nece biti velika nadoplata , onda se mozda i isplati !
Evo sad ću baš stavit iste postavke i pustit bench da se odvrit pa ću ubacit screenšot. Ali blizo bi trebalo bit.
EDIT: Sada je score još niži, prije je bio bliže 900 s tim da sam imao 13.4 drivere a sada imam 13.8 beta i to samo zbog razno raznih čudnih povremenih problema sa karticom koji su se prorijedili sa novim driverima . S tim da je rađena svježa instalaciju Windowsa i svega ostalog jer je računalo staro 3 mjeseca tako da ništa nije prije ove kartice bilo u kompu.
Ako uspoređuješ svoj score s rezultatima u ovoj temi, tamo se vrtilo s 4xAA, a tvoj score ovdje je s 8xAA. Mala, ali bitna razlika.
Koja je to opcija? Daj podijeli sa ostatkom puka.
Pa jbte ako moje dvije sa cijelim sustavom, 4 hard diska + monitor + periferija + 6 ventova + proc i7 na 4.2ghz u bf 30 minuta vuce 430w kako bi jedna mogla vuci 300w jedna grafa? (cijeli sistem da)
I niti jedan review nisam nasao gdje hd 7950 vuce 250w a kamoli 300w.
Danas kada dodem sa posla cu za obican puk ocat grafe do maksimuma ukljucujuci i procesor i budes vidio cuda.
i7 klokan na 4.7ghz grafe na 1000/1500 bf 3 na 5 minuta.
potrošnja 480w iz uticnice sa svim periferijama ukljucujuci monitor.
Pa jbte ako moje dvije sa cijelim sustavom, 4 hard diska + monitor + periferija + 6 ventova + proc i7 na 4.2ghz u bf 30 minuta vuce 430w kako bi jedna mogla vuci 300w jedna grafa? (cijeli sistem da)
Danas kada dodem sa posla cu za obican puk ocat grafe do maksimuma ukljucujuci i procesor i budes vidio cuda.
hvala toxic na informaciji! ali to je load u gamingu a ne u full loadu za koji sam ja i govorio sto bi znacilo barem jos barem 100w(primjer) vise od ovog tvoga jel tako???LP
hvala toxic na informaciji! ali to je load u gamingu a ne u full loadu za koji sam ja i govorio sto bi znacilo barem jos barem 100w(primjer) vise od ovog tvoga jel tako???LP
mozda bi islo jos 100w gore ali možda. sto je cca 550w potrosnja cijelog sustava i cf-a, a ne jedne grafe, ti si pricao kako grafa moze potegnuti 250w + 250w još jedna dode me do 500w samo grafe?? nema šanse.
također ovdje moras uzet u obzir da mi monitor trosi 15w i periferija koja mi je spojena jos dodatni 5w. Tako da kad uhvatim vremena budem prime95 i furmark roknuo u isto vrijeme. ali nema teoretske šanse da potrošnja potegne vise od 550w kompletnog sustava sa periferijama.
dolazimo do zakljucka da jedan corsair kako sam i tvrdio tx650w moze bez problema furati hd 7950 cf sa klokanim i7 i ostane mu jos dosta lufta.
Pozdrav ljudi evo nitko mi nije odg na ono pitanje gore a sad imam I jos jedno
Znaci koliko Vidim na vaporici je zakljucana voltaza mislim bar pomicanjem slidera u trixxu nemjenjam nista
Pa me zanima dali postoji neki bios koji bi mogao flashat da otkljucam voltazu
Hvala
Znaci koliko Vidim na vaporici je zakljucana voltaza mislim bar pomicanjem slidera u trixxu nemjenjam nista
Hvala
Bump
Ne vrijedi riskirat da brickaš karticu, digni koliko god ide, ako ide na stock naponu i to je to.
Hvala
Sorry na kasnom odgovoru, ne pratim temu redovito inače bi ti odgovorio jer imamo iste kartice.
Otključana je voltaža koliko ja znam. Odi preko MSI Afterburnera jer je bolji i lakše se s njim barata.
Koliko ja znam do opcije da diram voltažu sam došao tako da sam otišao u Settings > General kartica, treći po redu red Compatibility Properties i na dnu Force constant voltage i staviš kvačicu u kućicu i možeš podešavat voltažu onda.
Ali znam da trixx u settingsima isto ima force constant voltage opciju i nakon toga možeš sam podešavat.
Btw ne moraš mjenjat bios.
PS. umjesto bezveznog provokatorskog TD-a taj netko bi mogao nadopunit ili ispravit mene ako griješim.
jel netko probao bf4 betu s 7950? kak vam se igra vrti? meni na ultra postavkama+fullhd ide oko 40-55fpsa nekad imaju nekakvi dropovi na par sek na 20+ fps-a(explozija,fajt,destrukcija sve u jednom) no inace nije lose, jos kad malo dorade finalnu verziju bude i odlicno!
Mislim da svi okvirno imaju takve performanse.
Predviđam CPU hebača od BF4 više nego GPU. A baš sam mislio da će bit optimiziraniji od BF3.
Igra je sama po sebi puno bolja od trojke, ne znam kako da se vratim na nju nakon ovoga.
evo ako nekoga zanima kako izvuci i zadnji atom iz Gpu-a na zraku: LP
imam problem,desilo mi se sljedece:
-dakle nicim izazvano odjednom, upalim komp, crna slika (cujem da je uslo u windowse ali slika crna)
-resetiram, opet isto
-uzmem drugi monitor,opet isto (dakle nije monitor)
-izvadim graficku i prebacim je u drugi slot, pojavi se windows logo i bios ali nemoze bootat u windowse, boota svako treci reset ali zamrzne u windowsu(mogu samo kursor micati)
-izvadim ssd formatiram i testiram u laptopu,sve ok
-vratim ssd u komp , formatiram, snimim windowse 8.1, te prilikom instaliranja drivera opet bloka (kursor se moze micati)
-izvadim graficku i na onboardu sve radi
pitanje je sljedece, da li je grafika otisla? da je saljem na garanciju? radi se o sapphire 7950 w boost
hvala!
Eventualno prije slanja na reklamaciju , probaj tu grafu na drugom kompu ( npr. kod nekog frenda , suseda ) da 100% utvrdis da je u njoj problem !