HD 7950 Club

poruka: 959
|
čitano: 212.834
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: HD 7950 Club
rapture686 kaže...

Potjerao je dvije 7870 na 95-99% dok je na 4GHz, ne sumnjam da će izgurati jednu 7950.

Za napajanje ista stvar, dvije 7870 je držalo, jedna 7950 neće biti problem.

mom frendu s i7 na 4.8+2x7850 su riknula vec 2 bronze napajanja(550/600w) sad je na trecem uzeo golda(lc power 600w) pa cemo viditi, neznam dali je razlog intezivno koristenje konfe ili samo puka nesreca, ali da sve gori od topline{#} gori...si probao bf3 mp?

||| Intel Core™ i7 inside |||
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.8.2013 1:35 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Ne znam kakva su to napajanja, moje je odlučilo čak da ni nema potrebe da se pali ventilator. {#}

Nisam, tražim nekoga da mi posudi acc za sutra, kolega opet dolazi sa svojom 7870, a u ponedjeljak/utorak šaljem grafu kupcu.

Toni
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.8.2013 1:34 (rapture686).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HD 7950 Club

Pa taj Corsair TX650 bi drzao HD7950 + ostatak njegove konfe bez problema !{#}

Music As A Weapon !!
Moj PC  
5 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Zovem lika jučer 2 puta za 7950 Vapor X, i pošaljem mail, ne javlja se i ne odgovara. Nazovem ga maloprije, kaže upravo prodana {#}

Druga opcija je bio forumaš toxic, XFX DD za 1700, ali on ih više ne prodaje, samo mu je ostao oglas, a ostale na njušci koštaju kao nove. Sad ću biti bez grafe dulje nego planirano {#}.

Toni
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
rapture686 kaže...

Zovem lika jučer 2 puta za 7950 Vapor X, i pošaljem mail, ne javlja se i ne odgovara. Nazovem ga maloprije, kaže upravo prodana {#}

Druga opcija je bio forumaš toxic, XFX DD za 1700, ali on ih više ne prodaje, samo mu je ostao oglas, a ostale na njušci koštaju kao nove. Sad ću biti bez grafe dulje nego planirano {#}.

pa rade uzmes gtx760 za 1900kn novu u ducanu! ili cekaj jesen na nove radeone!{#} ja sam mislio svoju prodavati ali sumnjam da bi je dao ispod 2000kn!LP

13 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Ne volim nVidiu {#}

Ma u obzir dolazi samo 7950. Morat ću čekati dok ne naleti neka za 1700-1800kn.

Toni
Moj PC  
0 6 hvala 0
13 godina
protjeran
rapture686 kaže...

Ne volim nVidiu {#}

Ma u obzir dolazi samo 7950. Morat ću čekati dok ne naleti neka za 1700-1800kn.

za te novce jedino xfx,vtx ili ona msi s jednim ventom(nije mi jasno kako uopce hladi 7950 cip s tim) moja trenutno urlice na 77°c na stocku!

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.8.2013 14:44 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Govorim za polovne, nove nema ispod 2100, i to su te sa jednim ventom. Nove MSi/Sapphire sa 2 venta su 2400+.

Toni
Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
neaktivan
rapture686 kaže...

Govorim za polovne, nove nema ispod 2100, i to su te sa jednim ventom. Nove MSi/Sapphire sa 2 venta su 2400+.

Imaš u ED za 2220 kn Sapphire dual vent, mislim da je to OK cijena, iako ne znam zašt bi uzeo HD 7950 kad je GTX 760 brža a jeftinija, za cirka 2000 kn možeš nać novu dual vent!?

PS: Ja prodajem svoju HD 7950 DD ali nedam ispod 2000 kn!? :)
http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/hd-7950-xfx-double-dissipation-garancija-oglas-8528242 

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju kikso, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.8.2013 15:42 (Ivsa).
12 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Neshvacam zasto covjeka gnjavite da uzme gtx 760 kad on hoce hd 7950 - inace rapture iskljuci ove i trazi msi tf model jer koliko sam shvatio ti zelis klokati a one su ti za to najbolje - 

Ako želiš da nešto bude kako treba, moraš to obavit sam.
Moj PC  
4 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
Glavas kaže...

Neshvacam zasto covjeka gnjavite da uzme gtx 760 kad on hoce hd 7950 - inace rapture iskljuci ove i trazi msi tf model jer koliko sam shvatio ti zelis klokati a one su ti za to najbolje - 

Sve OK, to stoji, ja mu sam dajem savjet da uzme bolju grafu za jeftinije novce, ne držim mu pištolj kraj glave, on može radit šta hoće, ja sam samo izneo svoje mišljenje!?

S ovim na kraju se baš i ne slažem, svejedno je od kojeg je proizvođača grafa bar za OC, bitno je samo imat sreće, al većina može 1100/1400 Mhz!?  

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju kikso, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
13 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Točno ovo što Glavas kaže. Ništa, morat ću rastegnuti budžet do MSi sa dva venta, kako sam vidio po forumu, one su najbolje.

Toni
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.8.2013 18:06 (rapture686).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Ivsa kaže...
Glavas kaže...

Sve OK, to stoji, ja mu sam dajem savjet da uzme bolju grafu za jeftinije novce, ne držim mu pištolj kraj glave, on može radit šta hoće, ja sam samo izneo svoje mišljenje!?

S ovim na kraju se baš i ne slažem, svejedno je od kojeg je proizvođača grafa bar za OC, bitno je samo imat sreće, al većina može 1100/1400 Mhz!?  

Msi TF modeli su najbolji klokeri - pogotovo power edition modeli zbog drukcije regulacije napona - i osobno moja tf 7850 ide gore za 310mhz core i 270 memory u odnosu na stock model - a i ostali vlasnici tf modela su potvrdili nadprosjecne rezultate u klokanju.

13 godina
neaktivan
Glavas kaže...
Ivsa kaže...
Glavas kaže...

Msi TF modeli su najbolji klokeri - pogotovo power edition modeli zbog drukcije regulacije napona - i osobno moja tf 7850 ide gore za 310mhz core i 270 memory u odnosu na stock model - a i ostali vlasnici tf modela su potvrdili nadprosjecne rezultate u klokanju.

nepomaze tu nikakva voltaza ako dobijes srot chip.. moja bivsa giga gtx560ti je uredno kucala vise od msi 560tf2 za te pwr ed neznam doduse ali nevjerujem dok ne isprobam.

moja gb 7870 wf3 ide bez problema na 1200/1400 stabilno.

xfact
12 godina
neaktivan
rapture686 kaže...

Točno ovo što Glavas kaže. Ništa, morat ću rastegnuti budžet do MSi sa dva venta, kako sam vidio po forumu, one su najbolje.

Haf je razmisljao o prodaji - odustao je ali javi mu se, inace nisam vidio da itko prodaje taj model 7950 twin frozr.

13 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Čita on ovu temu, al svejedno javit ću mu se.

Toni
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
HD 7950 Club

Mislim da ce ovaj put stvarno u prodaju , kao i vecina mojih komponenti ! Idem napravit oglas !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina

Što planiraš uzet nakon toga?

Blago budalama.
15 godina
HD 7950 Club

Neki slabi komp tek toliko za net i muziku , jer definitivno prestajem s gamingom !  Sry za {#}

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.8.2013 20:10 (Haf932).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HD 7950 Club

Zasto prestajes sa gamingom ako se smije znat :) ?

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
HD 7950 Club

Igre me jednostavno vise ne privlace , a ionako previse vremena provodim za kompom ! Inace sam bio strastveni gamer , jos od doba Commodorea 64 / Terminatora , preko PS 1 i 2 , do trenutne gaming pile ! Nisam nikad mislio da cu se prestat igrati , al valjda se covjek kad-tad zasiti ! Zao mi je rijesit se konfe , a i isto tako gledat ju kako se ne koristi za igre , sto joj je i najveca namjena !

Jos jednom isprike za {#}

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Haf932 kaže...

Igre me jednostavno vise ne privlace , a ionako previse vremena provodim za kompom ! Inace sam bio strastveni gamer , jos od doba Commodorea 64 / Terminatora , preko PS 1 i 2 , do trenutne gaming pile ! Nisam nikad mislio da cu se prestat igrati , al valjda se covjek kad-tad zasiti ! Zao mi je rijesit se konfe , a i isto tako gledat ju kako se ne koristi za igre , sto joj je i najveca namjena !

Jos jednom isprike za {#}

pa šta ti imaš 40 godina ako spominješ commodor 64 lol

I hate this fucking heat. Somebody just shoot me! Far Cry 3
12 godina
neaktivan

dar01 kaže...

pa šta ti imaš 40 godina ako spominješ commodor 64 lol

{#}

@Haf932

Razumijem te u potpusnosti, slicno mi se dogodilo, takav komp kao tvoj je jednostavno grijeh gledati kako radi na 2% svojih mgucnosti, uzmes nesto povoljno, klokljivo i mir.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.8.2013 22:05 (Glavas).
13 godina
protjeran
HD 7950 Club

evo danas mijenjao pastu na gpu posto mi se grafa poprilicno grijala pogotovo u bf3mp

81°c 81°c

(i do do 81°c)

pa evo par slika:

goliathus je odsluzio svoje goliathus je odsluzio svoje

pcb+vent pcb+vent

cip cip

savrsenstvo:-) savrsenstvo:-)

pasta je gore pasta je gore

ventovi zasarafljeni:) ventovi zasarafljeni:)

dual-x je na najdrazem mjestu... dual-x je na najdrazem mjestu...
i evo temp nakon pola sata bf3mp samo 66°c:{#}

66°c:) 66°c:)
i vise nego ocita razlika! inace stavio sam pastu zalman stg-2

zalman stg-2 zalman stg-2

...LP

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.8.2013 12:11 (Stjepanj).
Moj PC  
10 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Meni ne prelazi 50C ni na jednoj u bf3. {#}

multi-gpu 4 live
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Šta se nestavlja ter. pasta kao kod CPU samo točkica na sredinu?

Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Nema nikakvo pisano pravilo, neki stave točkicu, neki liniju, neki X, kako ko misli da mu je najbolje, ali da, većina se slaže da je najbolje točkica na sredinu i pustiti da ju pritisak hladnjaka rasporedi.

Toni
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Zekat kaže...

Šta se nestavlja ter. pasta kao kod CPU samo točkica na sredinu?

pa ak je stavis kao tockicu razmazat ce se opcenito u nekakav krug a cip je kvadratast, a ja zelim da je barem min 90% povrsine pokriveno termalnom pastom sto tockicom nikako nemres dobiti (a ja ak je moguce zelim izvuci i 1% manje temp ak mogu metodom razmazivanja{#})... no kao sto kolege kazu na kraju krajeva vise manje sve isto i kako hoces...{#} bitno mi je da se ter. pasta ne razmaze s gpu cipa...LP

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.8.2013 13:06 (Stjepanj).
17 godina
odjavljen
HD 7950 Club

temperatura moje 7950,nevidi se ali taktovi su 1100/1750,temperatura unutra 30,nisam mjenjao pastu...dođe najviše do 74-75 tako da nema potrebe

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Leopard_st kaže...

Meni ne prelazi 50C ni na jednoj u bf3. {#}

to na low detaljima{#}{#} heheh..  ps. ili su u bootlenecku pa ne rade na 100%{#} priznaj?! LP

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.8.2013 13:18 (Stjepanj).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice