HD 7850 Club

poruka: 2.299
|
čitano: 424.796
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
HD 7850 Club

Pa nisu oni loši već su stari a od onda su izašli puno bolji a na MSI stranici ne updateiraju baš redovito.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: HD 7850 Club
Bartaul kaže...

60% fan speed,60-70 C

Ocu li smanjit voltazu ili nesto drugo promijenit?

13 godina
protjeran
Bartaul kaže...
Bartaul kaže...

60% fan speed,60-70 C

nije to procesor pa da mozes gpu undervoltat, što znaci voltazu nemres smanjiti(mislim mozes ali to nije ono na sto ti mislis{#})! a nesto drugo promijeniti nemas potrebe drzi karticu sve na automatski i vozi...

||| Intel Core™ i7 inside |||
13 godina
neaktivan
Bartaul kaže...
Bartaul kaže...

60% fan speed,60-70 C

Nije ti nitko nista rekao na to jer je sve pet kod tebe... ;) Ako je tvoj i moj model isti (MSI 7850 2GD5)

We will destroy ourselves as a nation, species and people over time. Respect and value every moment you have, because you wont get another chance.
12 godina
HD 7850 Club
Imam Sapphire 2GB Dual x, voltaza 1.25V clockovi :1150/1350
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
HD 7850 Club
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Bartaul kaže...

Isti drek drugo pakovanje (kako bi to moja pokojna nastavnica rekla). To ti je za taj clock normalno. Nego, jesi uspio vise od toga kloknut? Meni se crasho na 1200/1400 sa 1.2V. Da povecam voltazu? Mali savjet kolege?

We will destroy ourselves as a nation, species and people over time. Respect and value every moment you have, because you wont get another chance.
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Bartaul kaže...
Bartaul kaže...

60% fan speed,60-70 C

nije to procesor pa da mozes gpu undervoltat, što znaci voltazu nemres smanjiti(mislim mozes ali to nije ono na sto ti mislis{#})! a nesto drugo promijeniti nemas potrebe drzi karticu sve na automatski i vozi...

mnogo pametan savet si mu dao svaka ti cast,jel znas ti da ti ventovi na 60% nece izdrzati ni godinu dana i sta posle nosice na reklamaciju i sve tako u krug  pa daj molim te vidi ja sam pustio jedan screen pre jedno 3-4 sata pa vidi kako radi kod mene ta ista kartica 24/7 i to bas po ovim vrucinama

13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Može pomoć, GPU-z mi kaže da grafa radi u pcie x8, a ne x16... konfa iz potpisa.. dal to smeta??

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Schweini7 kaže...

Može pomoć, GPU-z mi kaže da grafa radi u pcie x8, a ne x16... konfa iz potpisa.. dal to smeta??

Po kojoj to logici? Ajd probaj reinstal drivera ili update. Jer x16 je PCIe, a x8 je normalni PCI ili tako nesto. Neka me kolege isprave ako grijesim...

http://blog.duropc.com/wp-content/uploads/2013/07/PCIe-slots.gif

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.8.2013 21:27 (Svenos).
13 godina
protjeran
Schweini7 kaže...

za tvoju konfu nebi trebalo smetati nista osim ako primjecujes znacajan pad perfomansi(i do 30% zbog smanjenog protoka tj bandwitha) (pogledaj si bios ako imas tu opciju za mijenjati s x8 na x16) no moze biti i je jedan od poznatih bug-ova u gpu-zu koji krivo ocitava tu stavku(probaj neku drugu verziju gpu-z ili cak i drivere od graficke)!LP

||| Intel Core™ i7 inside |||
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.8.2013 22:55 (Stjepanj).
12 godina
HD 7850 Club

Znaci da smanjim fan speed,nezelim uopce clockat ako ce mi samo 1 godinu trajat...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Bartaul kaže...

Znaci da smanjim fan speed,nezelim uopce clockat ako ce mi samo 1 godinu trajat...

Sumnjam. To je i do kartice i pcb-a... Evo naprimjer moja MSI nema nimalo flex-a... Zato cu ju rado pustiti na 40-60% pod opterecenjem. A osim toga pod garancijom je kartica, kao da te boli briga... ;)

12 godina
HD 7850 Club

Kaze da neodgovaraju za overclocking!!! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Ma kako ce oni znat da si ti overclocko? Posaljes im samo karticu, kazes da si imao stock cooler na procu i da je grijao sistem, da si puno igrao igre i da je bilo vruce u sobi. I sta ti mogu reci na to? Da lazes? Sumnjam...

Edit: Alternativna metoda - custom % na ventovima i to je to. Temperature mozda budu vece al zato nece ici iznat 50%...

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.8.2013 23:36 (Svenos).

0 3 hvala 0
14 godina
Bartaul kaže...

Kaze da neodgovaraju za overclocking!!! 

Ne mogu nikako dokazat da si overclockao.. Ako kartica rikne, rikne. Neće ona uzet snapshot desktopa prije nego rikne i poslat njima u bazu podataka da vide jel ti radi Afterburner u pozadini.

Blago budalama.
13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Eto ti, jel vidis da sam bio upravu! Bitno da si mi ti lupio td na svakom postu...

0 3 hvala 0
12 godina
HD 7850 Club

Stavio sam grafu na stock clockove,sporije se dize temperatura ali nakon nekog vremena bude ista kao i clockana,fan speed isto bude 60% a temp. 60-70,trebam li se brinuti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ne. temp su ok.
Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic || Xfire: charmander1 || Skype: thebass999
13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

I to sam bio u pravu. Mozes slobodno i na ovaj post lupit thumb down jer octio imas nesto protiv mene...

0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Pitanjce. Jel je netko napravio backplate za grafu? Kako se to radi? Od kojih materijala? Hoce povecati temperaturu? 

Ja si uskoro mislim raditi mod kao sto je kolega napravio mod "The White Knight Z9". Ja bih napravio isto tako samo sa Z9+... :) Ali da ne offtopicam - ima netko backplate za grafu?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Svenos kaže...

Pitanjce. Jel je netko napravio backplate za grafu? Kako se to radi? Od kojih materijala? Hoce povecati temperaturu? 

Ja si uskoro mislim raditi mod kao sto je kolega napravio mod "The White Knight Z9". Ja bih napravio isto tako samo sa Z9+... :) Ali da ne offtopicam - ima netko backplate za grafu?

Obicno se radi od tvrde plastike ili nekog metala. Najbolje bi bilo aluminijska CNC ali to je overkill. Ako planiras od metala, stavi neku izolaciju da ne stvori kratki spoj na grafi. Najbolje da izmjeris grafu, nades tocke(rupe) gdje bi se mogli staviti sarafi(ili gdje vec postoje), kupis komad plastike u boji kojoj zelis(ili kupis bijelu i prefarbas ju), izrezes prema nacrtu i zasarafis na grafu. racunaj da to radis cisto radi estetike. Plasticni backplate bi mogao i dignuti temp za stupanj dva, a metalni mi se cini premale povrsine da bi dobro odvodio toplinu..... 

13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Drugo pitanje. Vodeno hlađenje grafe i procesora. Jel izvedivo? Koji su uvjeti? Cijena cijelog sistema? Temperature? Pitam da mi ne zuji toliko... :/ Imam Zalman Z9+ pa je otvoreno na 5 strana kuciste... O.O

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Svenos kaže...

Drugo pitanje. Vodeno hlađenje grafe i procesora. Jel izvedivo? Koji su uvjeti? Cijena cijelog sistema? Temperature? Pitam da mi ne zuji toliko... :/ Imam Zalman Z9+ pa je otvoreno na 5 strana kuciste... O.O

Ako radis custom cooling loop izvedivo je 100%. Moras pazit na matrijale radijatora i blokova za CPU i GPU,ne znam kako tocno funkcionira ali odredeni matijali ne smiju ici zajedno jer se nagrizaju. Ako kupujes nove dijelove ja sam malo gledao i cijene su cca: pumpa 60$, blok 60$ radijatori 40-80$(ovisi o velicini), cijevi 30$. Za cpu i gpu bi najbolje bilo 3x120mm povrsine radijatora ili vise :)  Temperature ovise o proscesoru i kolicini radijatora. Ali sa vise od 3 radijatora se ne bi trebao brinut za temerature... btw grafa izbacija jako malo topline nasprem cpu-a, mozda 30%. Reci koji cpu i gpu bi koristio da ti detaljnjije savjetujem. i ne bi bilo lose da ovaj razgovor preselimo u temu striktno vezanu za tvoj projekt jer je ovo vec jaki offtopic

15 godina
HD 7850 Club

Zanima me koju je bolje uzeti od ove dvije Graficke kartice Radeon HD 7850 Gigabyte OC 2GB DDR5 ili  AsusRadeon HD 7850 Direct CU II  2GB DDR5

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ak nije velika razlika u cijeni , uzmi ASUS ! Inace , obe imaju vrlodobro hlađenje i 3 god. jamstva , tak da nemres fulat koju god da uzmes !

Music As A Weapon !!
15 godina
HD 7850 Club

U bih 20KM ili oko 76kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HD 7850 Club

Ja bih tu onda piknuo ASUS !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0